Runkorakennukset (90 kuvaa): projektit ja ideat

Runkorakennukset (90 kuvaa): projektit ja ideat

Nykyään voit usein kuulla runkorakennusten rakentamisesta – tällaisista rakennuksista on tullut erittäin suosittuja. Tämän tekniikan syntymäpaikka on Saksa, mutta se on yleisin Pohjois -Amerikan mantereella. Alueellamme runkorakennusten etu arvostettiin viime vuosisadan toisella puoliskolla, ja nykyään niiden rakentaminen kehittyy nopeasti. Mikä on “runkorakennus” ja mitkä ovat sen edut? Puhumme tästä tässä artikkelissa ja pohdimme myös parhaita hankkeita ja ideoita tällaisten rakenteiden järjestämiseksi..

Mikä on runkorakennus

Runkorakennuksissa on erityinen rakennustekniikka, joka koostuu siitä, että ensin esivalmistetuista vahvoista palkeista tai metallipalkeista muodostetaan vahva luuranko, joka sitten päällystetään vanerilla tai OSB-levyillä.

Koska rakenne on suhteellisen kevyt, se ei vaadi voimakkaan perustan rakentamista – käytetään kevyempiä, halvempia rakenteita. Kun rakenne on valmis, telineiden asennuksen tärkein vaihe alkaa, vanteen muodostaminen. Katot muodostuvat samaan aikaan. Sitten tulee aika päällystää rakennus joka puolelta vanerilla, joka sitten päällystetään vesi- ja höyrysulkuilla ja eristetään. Viimeisessä vaiheessa suoritetaan viimeistelytyöt.

Runkorakennusten eräänlainen rakentaminen on runko-paneelitalo, kun talo on koottu kokonaan tuotannossa ja kuljetettu sitten paikalle, jossa on perusta.

Edellä esitetyn perusteella voimme korostaa rakennusten tärkeimpiä etuja, nimittäin:

– Lyhyt rakennusaika – keskikokoinen talo voidaan rakentaa muutamassa viikossa;

– Suhteellisen alhaiset materiaalin ja työn kustannukset;

– kutistumisajan puute – toisin kuin raskaammat rakennukset, esimerkiksi puiset, taloa voidaan käyttää rakentamisen ensimmäisistä päivistä lähtien;

– Nopea lämmittely – jos eristystyöt tehdään oikein, talo lämpenee riittävän nopeasti säilyttäen mukavan mikroilman;

– Kestävyys – kun otetaan huomioon, että tuotantoprosessin aikana kaikki materiaali käsitellään erityisillä välineillä, se ei ole altis mätäneville ja tuhoaville hyönteisille;

– Ympäristöturvallisuus.

Koska runkorakennuksen rakentaminen on paljon halvempaa kuin muiden materiaalien käyttö, tämä mahdollistaa monille yhteiskunnan sektoreille oman kodin saamisen..

Mikä on runkorakennus Mikä on runkorakennus

Kerrosten määrän valinta

Runkorakennuksissa voi olla yksi tai useampia kerroksia. Kerrosten määrän valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja perheen tarpeista. Yksikerroksisia rakennuksia suosivat niiden alhaiset kustannukset, lasten ja vanhusten perheenjäsenten turvallinen liikkuminen talon sisällä, koska yläkerroksiin ei ole portaita. Kaksi- ja kolmikerroksiset rakennukset mahdollistavat käyttökelpoisemman asuintilan säilyttäen samalla tontin alueen. Mutta tällaiset talot vaativat suuria kuluja viestinnän maksamisesta käytön aikana, ja rakennuskustannukset ovat paljon korkeammat..

Nykyaikaiset runkorakennukset, joissa on kellari tai, kuten sitä myös kutsutaan, kellarikerros, ovat varsin suosittuja. Tällaisilla rakennuksilla on korkeampi lujuus, pakkaskestävyys ja monipuolisuus. Kellarikerroksen alueelle voit sijoittaa kattilahuoneen, saunan, minikuntosalin, varustaa pesula- tai varastotilat.

Runkorakennukset - Kerrosten määrän valinta Runkorakennukset - Kerrosten määrän valinta Runkorakennukset - Kerrosten määrän valinta

Ideoita runkorakennusten asetteluun

Jokainen omistaja haaveilee, että hänen tuleva koti on luotettava, mukava ja tietysti kaunis. Runkorakennuksen rakentamiseksi voit valita vakioprojektin, jonka avulla pystyt pystyttämään rakenteen lyhyessä ajassa ilman, että sinun tarvitsee viilata lupia ja miettiä erilaisia ​​pieniä asioita. Tällaisten rakennusten haittana on niiden yhtenäisyys. Jos haluat talon olevan erilainen kuin nykyiset näytteet, voit laatia yksittäisen projektin, jossa on kaikki tarvittavat tilat. Seuraavaksi näytämme sinulle ideoita siitä, miten asunto voidaan suunnitella järkevästi niin, että siitä tulee mahdollisimman mukava ja moderni..

Emme rakenna ylös vaan alas

Runkorakennusten enimmäiskorkeus ei useimmiten ylitä kolmea kerrosta – voit rakentaa neljä, mutta sinun on otettava huomioon, että jokainen seuraava kerros vaatii huomattavia investointeja, mikä vaikuttaa myös erittäin vahvan perustan suunnitteluun.

Täydellisen kellarin järjestäminen kaksikerroksisessa talossa on paras ratkaisu. Siten voit saada lisää asuintilaa ja sijoittaa tänne kaiken, mitä ei ole saatavilla ylemmissä kerroksissa. Jos helpotus sallii, on myös mahdollista varustaa kellari työpajalla maanalaisen kerroksen alueella..

Jo suunnitteluvaiheessa on otettava huomioon kaikki tekniset, tekniset ja rakenteelliset vivahteet, jotka liittyvät viestinnän, lämmön, vedeneristyksen, ilmanvaihdon jne. Toimittamiseen, jotta kellarista tulee todella toimiva.

Ideoita runkorakennusten asetteluun - Emme rakenna ylös, vaan alas Ideoita runkorakennusten asetteluun - Emme rakenna ylös, vaan alas Ideoita runkorakennusten asetteluun - Emme rakenna ylös, vaan alas

Katon muodon valinta

Runkorakennuksissa on kahta päätyyppiä – viisto ja pääty. Mutta jos lähestyt tätä asiaa luovasti, voit saada alkuperäisen modernin katon, jolla on myös tiettyjä toimintoja. Monikerroksinen mansardikatto näyttää erittäin kauniilta, ikään kuin se muodostaisi aaltoja rakenteen yläosaan. Sen lisäksi, että se on erittäin koristeellinen, sillä on myös muita etuja. Mansardikaton avulla voit järjestää sen syvyyksiin ylimääräisen asuintilan, jossa on korkeat katot ja alkuperäinen sisustus seinien tasaisuuden vuoksi. Toinen tärkeä plus – lumi ja muut sateet eivät pysähdy täällä..

Nykyään sekä arkkitehtuurissa että sisustuksessa minimalistinen suunta on saavuttanut suurimman suosion. Tässä tyylissä rakennetulle runkorakennukselle edullisin vaihtoehto olisi litteä katto. Vaikka meille tämä muoto näyttää olevan jotain uutta, epätavallista, länsimaissa se on erittäin suosittu..

Mikä on sen etu? Suurin etu on kyky mukauttaa alue perheensä tarpeisiin. Jos alueen alue on pieni, on täysin mahdollista järjestää virkistysalue tasakatolle asentamalla aurinkotuoleja ja muita huonekaluja, varustamalla urheilukenttä tai kaunis kukkiva puutarha. Samaan aikaan tasakatto itse näyttää tyylikkäältä ja omaperäiseltä, ja huomaamaton kaltevuus, joka on jotenkin läsnä, auttaa välttämään sateen kertymistä.

Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Katon muodon valinta Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Katon muodon valinta Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Katon muodon valinta

Muita arkkitehtonisia elementtejä

Jotta talo näyttäisi todella kauniilta ja samalla vastaisi omistajien tarpeita, voit täydentää sitä seuraavilla toiminnallisilla elementeillä:

Erkkeri -ikkunat – tekevät rakennuksen ulkoasusta ilmeikkäämmän. Useimmiten tällaisten kiharaisten reunojen alueilla järjestetään ruokailu- tai oleskelutila. Voit myös järjestää lasitetun loggian tai tilavan parvekkeen;

Terassit ovat maisemoituja alueita talon ja viheralueen välillä. Ne voivat olla auki tai kiinni. Terassin läsnäolo ja sen toimivuus on harkittava etukäteen. Jos täällä on virkistysalue, riittää järjestää katto tai lasitus sen päälle, ja liesi tai grilli on tarpeen järjestää erillinen taso;

Autotalli – esikaupunkialueella on välttämätön elementti. Sen sijoittaminen talon alueelle auttaa säästämään merkittävästi sivuston aluetta, ja lisäksi voit helposti päästä huoneeseen huonolla säällä. Usein autotallit on varustettu kellareissa, mutta ne voivat sijaita myös pohjakerroksessa, jos kaikki on suunniteltu etukäteen;

Parveke – kaunis ja toimiva, siitä voi tulla todellinen sisustus taloon. Sen suunnittelun valinta riippuu talon arkkitehtuurista. Tilava parveke voi olla loistava paikka nuorille tai vanhuksille perheenjäsenille rentoutua, varsinkin jos sen alueelta avautuu kaunis näkymä ympäristöön..

Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Muita arkkitehtonisia elementtejä Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Muita arkkitehtonisia elementtejä Ideoita runkorakennusten suunnitteluun - Muita arkkitehtonisia elementtejä

Runkorakennuksen julkisivun viimeistely

Tärkeä asia runkorakennuksen rakentamisessa on raaka -aineiden valinta verhoukseen, koska koristeindikaattorin lisäksi myös laatu riippuu siitä. Kaikista olemassa olevista materiaaleista yleisimmin käytettyjä ovat:

– Julkisivu kipsi – on siisti, edullinen, mutta sen käyttöikä on enintään 5 vuotta;

– Julkisivulevyt (klinkkeri) – ne näyttävät hyvin edustavilta, kestäviltä, ​​niillä on laaja valikoima pintamuotoja;

– Vinyyli sivuraide on helpoin suorittaa ja ehkä myös taloudellisin vaihtoehto;

– Block house – materiaali, joka luo visuaalisen vaikutelman, ikään kuin talo olisi rakennettu puusta (tukit tai palkit);

-Maalattu julkisivulevy on muunnelma suomalaisten talojen viimeistelystä, jossa pehmeän pinnan levyjä käytetään parempaan maalin imeytymiseen. Jos tekniikkaa ylläpidetään oikein, materiaali kestää värejä jopa 12 vuotta ilman värjäämistä.

– Viime aikoina runkorakennusten sisustuksessa on myös käytetty luonnonkiveä ja tiiliä. Rakennus, jolla on tällaiset julkisivut, näyttää vankalta, mutta päällystemateriaalin ja työn kustannukset ovat melko korkeat..

Runkorakennukset - Julkisivun viimeistely Runkorakennukset - Julkisivun viimeistely Runkorakennukset - Julkisivun viimeistely

Runkorakennukset – valokuvat ja projektit

Kehykseen voidaan sisällyttää melkein mikä tahansa suunnitteluidea; sinun tarvitsee vain katsoa eläviä esimerkkejä eurooppalaisten arkkitehtien rakennuksista. Niillä voi olla erilaisia ​​muotoja, valtavia panoraamaikkunoita, kaikenlaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä, jotka korostetaan onnistuneesti hyvin valituilla viimeistelymateriaaleilla. Lisätietoja runkorakennusten valmiista projekteista löytyy kuvagalleriasta, joka sisältää parhaat modernit rakennusvaihtoehdot. Hyvää katselua!

Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit Runkorakennukset - valokuvat ja projektit