Ranskalaiset verhot: 70 valokuvaideaa

Ranskalaiset verhot: 70 valokuvaideaa

Suunnitellessamme kodin remonttia monet meistä asettavat tekstiilien kanssa tehdyt ikkuna -aukot taustalle. Ja turhaan – loppujen lopuksi sisätilojen verhot eivät ole vain keino suojata liialliselta valolta ja uteliailta katseilta, vaan ne suorittavat tärkeän koristeellisen tehtävän, josta tulee usein korostava osa tilannetta. Ranskalaisilla verhoilla on erityinen esteettinen arvo. Verhottu kangas huokuu ylellisyyttä ja ylellisyyttä, joka välittyy koko ympäristöön. Puhumme siitä, millaisia ​​ovat modernit markiisit, mitkä ovat niiden ominaisuudet, tämän päivän artikkelissa. Ja niille, jotka haluavat ommella kauniita kankaita omin käsin – olemme julkaisseet yksityiskohtaiset valokuvaohjeet.

Ranskalaisten verhojen ominaisuudet

Ranskalaiset markiisit, kuten menneiden aikojen jalojen naisten mekot, tuovat viehätyksensä, kiillonsa ja armonsa moderniin sisustukseen. Aiemmin niitä käytettiin ylellisten makuuhuoneiden ja olohuoneiden sisustamiseen, mutta nykyään niitä käytetään menestyksekkäästi lastenhuoneissa, keittiöissä ja jopa kylpyhuoneissa, joissa on ikkuna -aukot..

Heidän olemassaolonsa juontaa juurensa kaukaisesta keskiajasta, ja kuten näemme, se ei menetä merkitystään vuosisatojen jälkeen. Päinvastoin, niiden muotoilu paranee vuosittain, uusia malleja ilmestyy ja toiminnallisuus lisääntyy. Verhoilla on eri leveydet kampasimpukoita ja ne voivat säätää minkä tahansa huoneen tilaa: kapeammat lisäävät kattojen korkeutta ja leveät tekevät huoneesta ulottuvamman.

Yksi tärkeistä eduista on avoimien ja suljettujen kankaiden upea kauneus, koska rehevät aallot jakautuvat tasaisesti koko kankaalle.

Ranskalaiset verhot - Ominaisuudet Ranskalaiset verhot - Ominaisuudet

Ranskan verhojen tyypit

Tähän mennessä ranskalaiset verhot on esitetty eri muunnelmissa. Niiden pituus vaihtelee – omistajien mieltymyksistä, sisustuksesta ja tyylistä riippuen voit ostaa paitsi ylellisiä kankaita myös keskipitkän tai lyhyen pituisia (näitä käytetään usein keittiössä tai lastentarhassa). Myös “ranskalaisten” ompelussa käytetään erilaisia ​​kankaita – ohuista tyylikkäistä kankaista, kuten organzasta, satiinista, silkistä pellavaan tai samettiin. Suurin ero on kuitenkin muotoiluominaisuuksissa, joiden perusteella verhot jaetaan perinteisesti kahteen tyyppiin:

1. Staattinen. Tämän tyyppisille verhoille on ominaista kankaiden liikkumattomuus. Ne näyttävät hyvältä kaikissa klassisissa sisätiloissa ja toimivat tyllinä.

2. Nosto. Nykyinen malli, kun käytännöllisyys ja toimivuus nousevat esiin, sisätilat ovat täynnä hyödyllisiä asioita, jotka on varustettu lisäominaisuuksilla. Ranskalaiset verhot eivät ole säästäneet tätä suuntausta. Ja todellakin sinun on hyväksyttävä, että kankaat, joissa on sisäänrakennettu mekanismi, jonka avulla voit säätää niiden nostokorkeutta vaivattomasti, ovat paljon kätevämpiä. Niiden avulla huoneeseen päästetään enemmän ilmaa ja päivänvaloa, ja ikkuna -alue on helppo puhdistaa. Nostetussa tilassa kankaille muodostuu enemmän reheviä taitoksia..

Ranskalaisten verhojen väriratkaisut erottuvat gravitaatiosta kohti vaaleaa palettia, pastellisävyistä, jotka välittävät täydellisesti maalausten ilmavuuden tunteen, eivät rasita tilaa ja luovat tyylikkään, rauhallisen sävyn tunnelmaan.

Ranskalaiset verhot - tyypit Ranskalaiset verhot - tyypit

Ideoita eri huoneiden sisätiloihin

Jokaisella huoneella on oma toiminnallinen kuormitus huoneistossa ja se vaatii yksilöllistä lähestymistapaa suunnitteluun. Tämä koskee myös ikkuna -aukkojen järjestelyä. Jos pidät ranskalaisista verhoista, sinun on harkittava huolellisesti, missä versiossa ne näyttävät paremmilta tietyssä huoneessa..

Ranskalaiset verhot olohuoneessa

Aula tai olohuone on erityinen huone, jossa kauneus ja mukavuus nousevat etusijalle, koska kotitalouden jäsenten lisäksi ystävät ja perheen vieraat kokoontuvat tänne, jotka arvostavat tyylikästä muotoilua. Ranskalaisista markiiseista voi tulla yksi sisustuksen tärkeimmistä koristeista korostaen sen rikkaaa sisustusta. Kankaat näyttävät hyvältä yhdessä antiikkihuonekalujen kanssa luoden tyylikkään ylellisyyden ilmapiirin.

Pitkät, laajat verhot, jotka on sovitettu sopivaan tyyliin, näyttävät hyvältä täällä. Usein on läpikuultavia valkoisia verhoja, jotka antavat valoa ilmakehään ja suojaavat samalla sisätiloja uteliailta katseilta. Voit nostaa katon pintaa visuaalisesti ja tehdä huoneesta korkeamman ostamalla ranskalaisen markiisin, jossa on kapeat kampasimpukat. Jos olohuoneessa on monia kapeita ikkunoita, kiinnitä lyhyet markiisit suoraan puitteisiin..

Ranskalaiset verhot olohuoneen sisätiloissa Ranskalaiset verhot olohuoneen sisätiloissa

Ranskalaiset verhot makuuhuoneessa

Makuuhuoneen ilmapiirin tulisi olla täynnä rauhaa ja hiljaisuutta, mikä edistää hyvää lepoa. Lisäksi hän on tärkein todistaja ihmiselämän intiimeille puolille, joten ranskalaisen aistillisuuden ja romantiikan muistiinpanot eivät häiritse täällä..

Vehreät lattiapituisten ranskalaisten verhojen kaskadit näyttävät kauniilta täällä. On toivottavaa, että värit vastaavat makuuhuoneen yleistä värimaailmaa; etusija olisi annettava pastellivärien luonnollisille luonnollisille sävyille. Joskus tilavissa makuuhuoneissa on useita ikkunoita, joista pääsee parvekkeelle tai terassille. Tässä tapauksessa paras vaihtoehto olisi valita markiisit, jotka on valmistettu samasta kankaasta, mutta eri pituuksilla ja toiminnoilla. Esimerkiksi ikkunat voidaan koristaa lyhyillä staattisilla kankailla ja ovi voidaan koristaa pitkällä verholla..

Ranskalaiset verhot makuuhuoneen sisätiloissa Ranskalaiset verhot makuuhuoneen sisätiloissa

Ranskalaiset verhot keittiössä

Nykypäivän sisustussuunnitelmat pyrkivät minimalistiseen keittiötilojen suunnitteluun ja kaikenlaisen loiston hylkäämiseen vaatimattomien mallien hyväksi. Tällaiset huoneet muuttuvat kuitenkin usein tylsiksi ja autioiksi. Miksei heihin lisätä Välimeren huolimattomuutta, monipuolistamalla ilmapiiriä ja asettamalla tarvittavat aksentit?

Pienissä huoneissa on parempi suosia lyhyiden kankaiden nostamista, mikä tekee tilasta vapaamman. Usein ruokapöytä asennetaan ikkunaan tai työaluetta pidennetään, joten lyhyt verho on edullisempi vaihtoehto. Kypsennyksen aikana sitä voidaan nostaa saastumisen estämiseksi. On parempi valita kevyt kangas (huntu, tylli sopii), joka on helppo pestä menettämättä väriä ja muotoa. Keittiösarjan väriin sopiva kangas näyttää upealta.

Ranskalaiset verhot keittiön sisätiloissa Ranskalaiset verhot keittiön sisätiloissa

Ranskalaiset verhot lastenhuoneessa

Ranskalaisten verhojen tyylikkäistä ilmavista kampasimpukoista tulee epäilemättä tytön huoneen tärkein yksityiskohta, joka muuttaa luostarin linnoksi nuorelle prinsessalle. Päiväkodille on parempi valita keskipitkät tai lyhyet kankaat, varsinkin jos huoneessa asuu hyvin pieni lapsi. Hän varmasti tarttuu pitkiin verhoihin, joissa on kahvat, jättäen jälkiä, tai hän voi yksinkertaisesti sotkeutua niihin. On syytä suosia kevyitä, kevyitä kankaita, jotka antavat ilman kulkea hyvin eivätkä kerää pölyä itseensä..

Ranskalaiset verhot lastenhuoneen sisätiloissa Ranskalaiset verhot lastenhuoneen sisätiloissa

DIY ranskalaiset verhot

Ylellisiä verhoja ranskalaisen viehätyksen ja loiston hengessä on myynnissä laajasti, mutta käsin tehdyt ne tuovat kotiäidille enemmän iloisia tunteita ja ylpeyttä työstään. Ranskalaisten naisten ompelu ei ole niin vaikeaa kuin näyttää, kun katsot tyylikkäitä reheviä kankaita. Joillakin ompelutaidoilla työ voidaan suorittaa yhdessä päivässä.

Joten ensimmäinen asia on valita kangas. Yleensä silkkiä, satiinia tai pellavaa ostetaan näihin tarkoituksiin. Seuraavaksi on tärkeää laskea kankaan mitat oikein: mitataan ikkunan korkeus ja kerrotaan se puoliksi ja kerrotaan leveys puoleen. Siirrämme mitat kankaalle ja muodostamme tulevan verhon kankaan. Ennen ompelun aloittamista kangas on lämpökäsiteltävä märkä kutistuakseen..

Mukavuuden vuoksi kangas voidaan levittää lattialle. Aloitamme koristelemalla leikkauksen reunat: teemme sivuilta kaksinkertaiset taitokset, joiden leveys on noin 1,5 cm ja helma. Muodostamme myös taitoksen alaosaan, jonka leveys on 2 cm. Myymme naruja muodostettuihin kauluksiin. Pääkangas on valmis.

Seuraavaksi siirrymme verhojen suunnitteluun – teemme merkintöjä koko materiaalin leveydellä noin 40 cm: n etäisyydellä (tulevan verhon koosta riippuen etäisyys voi olla pienempi). Ompele ohuet (enintään 3 cm leveät) nauhat samasta kankaasta ääriviivoja pitkin taivuttamalla reunat sisäänpäin. Pujotamme johdot tuloksena oleviin kiristysnauhoihin ja kiinnitämme ne pohjaan, jotta ne eivät häviä. Kun kaikki on valmis, vedämme narulle, joka on kierretty kankaalle, kunnes verhot ovat halutun pituisia, samalla kun muodostamme reheviä taitoksia. Työnnämme myös alareunan ja peitämme sen.

Seuraavaksi sinun on ripustettava verho. Jos erityistä karniisia ei ole, voit naulata puupalkin seinään ikkunan aukon yläpuolelle koko verhon leveydelle. Otamme nyt yhden verhon liimanauhan osista ja kiinnitämme sen verhon yläreunaan saumattomalta puolelta ja toisen osan liimalla takapuoli väärän kehyksen kanssa. Yhdistämme kankaan karniisiin. Voila! Ranskalainen verho on valmis!

DIY ranskalaiset verhot DIY ranskalaiset verhot DIY ranskalaiset verhot DIY ranskalaiset verhot DIY ranskalaiset verhot DIY ranskalaiset verhot

Ranskalaiset verhot – valokuva

Kutsumme sinut jatkamaan tutustumistasi tyylikkäisiin ranskalaisiin verhoihin kuvagalleriassa. Täältä näet monia vaihtoehtoja niiden suunnitteluun eri huoneissa. Hyvää katselua!

Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva Ranskalaiset verhot - valokuva