Polyuretaanipinnoite: 80 kuvaa ja ideaa

Polyuretaanipinnoite: 80 kuvaa ja ideaa

Yksi suosituimmista nykyaikaisista menetelmistä huoneen sisustamiseen on polyuretaanikipsipuristus, jolla voit luoda hienoimpia sisustuskoristeita. On syytä huomata, että sisä- ja ulkotilojen sisustamista stukkomuovauksella pidettiin aina merkkinä erinomaisesta mausta ja materiaalisesta vauraudesta. Artikkelissa puhumme siitä, millaisia ​​stukkomuovausmuotoja voi olla asuinrakennusten ja asuntojen eri sisätiloissa..

Polyuretaanipinnoitteen edut

Aluksi stukkomuovaus valmistettiin kipsistä. Tuotteilla oli kunnollinen ulkonäkö, mutta niiden haittana olivat käytön rajoitukset. Polyuretaani -stukkopuristimella on toisin kuin sen esiasteella useita positiivisia ominaisuuksia, kuten:

– Korkeat koristeelliset ominaisuudet ja monia suorituskyvyn vaihteluita;

– Käytännöllisyys – polyuretaani kestää mekaanisia ja ilmastovaikutuksia, minkä vuoksi se voi toimia melko pitkään (ja useiden vuosikymmenten jälkeen se ei menetä alkuperäistä ulkonäköään);

– keltaisuuden ja irtoamisen ilmenemismuotojen puuttuminen;

– Kosteudenkestävyys – materiaali ei pelkää kosteutta, joten erilaiset koristeet voidaan sijoittaa keittiöihin, kylpyhuoneisiin sekä talojen avoimiin julkisivuihin;

– Helppo asentaa – et tarvitse erikoistyökaluja sisustuksen tekemiseen polyuretaanipinnoitteesta. Samaan aikaan, jos sisustus on väsynyt ja se on vaihdettava, se voidaan helposti poistaa ja antaa uusi..

Harkittujen argumenttien lisäksi voidaan huomata myös materiaalin alhaiset kustannukset, joiden ansiosta kuka tahansa voi ostaa koriste -elementtejä täyttääkseen kodin hienostuneesti. Mitä tulee puutteisiin, tässä on syytä huomata heikko kestävyys korkeille lämpötiloille, minkä seurauksena materiaali alkaa sulaa, joten sinun on oltava erittäin varovainen, kun asetat sisustuksen palovaarallisiin tiloihin (ei ole suositeltavaa asenna stukki uunin päälle).

Polyuretaanipinnoite - edut Polyuretaanipinnoite - edut

Mikä pinta valita

Kaikilla polyuretaanituotteilla, mukaan lukien stukkomuovaus, voi olla yksi kahdenlaisista pinnoista: pohjustettu tai laminoitu. Laminoitujen elementtien käytössä on joitain rajoituksia: niitä voidaan käyttää vain tilan sisustukseen. Tietyn sävyn antamiseksi sopivat vain maalit, jotka eivät sisällä aktiivisia kemiallisia elementtejä, mikä usein vaikeuttaa sisustamista. Tuotteet näyttävät siltä kuin ne olisi peitetty lumivalkoisella kalvolla.

Tilanne on täysin erilainen polyuretaanista valmistetun kipsilevyn kanssa, joka antaa paljon enemmän mahdollisuuksia koristeluun. Tuotantoprosessin aikana materiaali päällystetään erityisillä pohjamaaliliuoksilla, jotka mahdollistavat erilaisten väriainekoostumusten käytön tulevaisuudessa. Asennetut koristeet, jotka on maalattu maaleilla, kuten puulla tai kivellä, sekä pinnoitekerroksella, kuten hiekkakivellä tai pienillä halkeamilla, näyttävät erittäin vaikuttavilta. Kipsilevyjä voidaan käyttää kaikissa olosuhteissa – koristamaan tyylikkäiden talojen tilavia sisä- ja julkisivuja. Valinta riippuu siitä, missä materiaalia on tarkoitus käyttää ja tarvitseeko se monimutkaista sisustusta.

Polyuretaanipinnoite - mikä pinta valita Polyuretaanipinnoite - mikä pinta valita

Sisäpinnoite polyuretaanista

Yksi tämän materiaalin tärkeistä eduista on sen laaja valikoima, jonka avulla voit muodostaa sisustuksen: kaaret, reunukset, pylväät jne..

Räystäs

Reunat ovat eräänlainen kattoalustan jalkalista, joka koristaa sen liitokset seiniin. Ne voivat olla sileitä tai niissä voi olla erilaisia ​​koristeita ja kuvioita. Tässä tapauksessa käytetään usein erityisiä karniiseja. Valmistettu joustavasta polyuretaanista, joka sisältää kumia, ne antavat enemmän joustavuutta erilaisten kaarien keksimiseen, koska ne voivat ottaa melkein minkä tahansa muodon.

Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Reunalistat Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Reunalistat

Listat

Tällaista kaunista sanaa kutsutaan seinien tai kattojen stukkokoristeiksi, joiden päätehtävänä on merkitä reunat, koristaa eri materiaalien liitokset tai reunat. Nykyaikaisten sisustustyylien listat ovat yleensä yksinkertaistettuja, ilman tarpeettomia kuvioita ja koristeita, toisin kuin klassinen kuoro.

Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Listat Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Listat

Friisit

Friisit voivat olla seinää tai kattoa. Joka tapauksessa ne ovat melko leveitä (15-30 cm) raitoja, jotka sisältävät kuvioituja koostumuksia. Ne koristavat pintoja merkittävästi, antavat niille armon ja keveyden. Kun valitset, on tärkeää valita friisikuvioita, jotka sopivat parhaiten sisustuksen tyyliin.

Kipsilevy polyuretaanista sisätiloissa - Friezes Kipsilevy polyuretaanista sisätiloissa - Friezes

Pienet pääkaupungit

Tämäntyyppisiä koruja pidetään melko monimutkaisina. Koska tukielementin ulkonäkö on sellainen, polyuretaanikipsi ei oikeastaan ​​kestä suurta painoa, mutta sen lujuus riittää pienen koristelampun tai maljakon asentamiseen. Pääkaupungeilla on usein puhtaasti koristeellinen rooli erityisesti klassisissa, barokkityylisissä ja antiikkisissa sisätiloissa..

Polyuretaanipinnoite sisätiloissa - Pääkaupungit Polyuretaanipinnoite sisätiloissa - Pääkaupungit

Pilasterit

Tällaiset elementit ovat hieman kuperia puolipylväitä. Pienen paksuutensa vuoksi ne eivät sotke tilaa ollenkaan, mutta antavat sille joitain loistoa. Lisäksi pilasterit osallistuvat usein aktiivisesti tilan jakamiseen toiminnallisiksi alueiksi..

Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Pilasterit Polyuretaani -stukkomuovaus sisätiloissa - Pilasterit

Pistorasiat

Koska monissa huoneistoissa on kattovalaisin, joka on kattokruunu, voit hemmotella sitä lisäkoristeella koristamalla sen ruusukkeella. Tämä elementti, kuten mikään muu, voi korostaa kattokruunun ihmisarvoa, sen kauneutta ja armoa. Suosituimmat ruusukkeet ovat pyöreitä, mutta muita vaihtoehtoja on saatavilla pyynnöstä. Koristeiden lisäksi ruusuke “peittää” täydellisesti valaisimen kiinnityskohdat kattoon.

Polyuretaanipinnoite sisätiloissa - pistorasiat Polyuretaanipinnoite sisätiloissa - pistorasiat

Ideoita eri huoneiden sisätiloihin

Stukkielementit kokeneet suunnittelijat kykenevät “sopimaan” mihin tahansa sisustustyyliin klassikoista, kullatusta tai pronssisesta yksityiskohdasta nykyaikaan – oviaukkojen minimalistisesta stukkomuovauksesta, kattokaiteista, joissa on lisävalaistus ja kaiteet. Kipsilevyt voivat näyttää erilaiselta sisätiloissa, ja käsittelemme tätä yksityiskohtaisemmin..

Polyuretaanipinnoite olohuoneessa

Olohuoneen sisustuksessa yleensä kiinnitetään eniten huomiota olohuoneeseen, koska omistajat osoittavat täällä elämäntapansa, joten sisustuksella on tärkeä rooli. Tilavista salista löytyy useimmiten stukkomuovaus – se korostaa huoneen ylellisyyttä ja upeaa estetiikkaa. Sitä voidaan käyttää kattoon ja seiniin, kehykseksi takalle ja jopa modernille tekniikalle. Tila on “jaettu” vyöhykkeisiin, joissa on tyylikkäät listat, ja pylväät ja isot kirjaimet korvaavat kokonaan sisäovien puuttumisen olohuoneen ja keittiön välillä. Ylellinen kattokruunu pistorasia voisi olla avain..

Polyuretaanipinnoite olohuoneessa Polyuretaanipinnoite olohuoneessa

Polyuretaanilista makuuhuoneessa

Makuuhuone on huone, jonka pitäisi parhaiten edistää rentouttavaa oleskelua, ja valitusta tyylisuunnasta riippumatta se tarvitsee lämpimän ja kodikkaan ilmapiirin. Kipsilevy voi antaa makuuhuoneelle erityistä mukavuutta ja “elvyttää” sisustuksen kohokuvioiduilla lisävarusteilla ja koriste -elementeillä. Pienissä huoneissa, joissa on matala katto, on parempi luopua rehevistä friiseistä tiukkojen reunusten ja listojen hyväksi, joilla voit muuten kaavoittaa tilan, korostaa sängyn päällä olevan alueen ja korostaa ikkunan tekstiilit. Suurissa makuuhuoneissa voidaan käyttää monimutkaisia ​​polyuretaanikipsikoostumuksia..

Polyuretaanilista makuuhuoneessa Polyuretaanilista makuuhuoneessa

Polyuretaani -stukkomuovaus käytävällä

Eteinen on asunnon tai talon ensimmäinen huone, johon vieras astuu, joten sen sisustaminen vaatii erityistä lähestymistapaa. Koska usein tällaisilla huoneissa ei ole suuria mittoja, monimutkaisia ​​tai mittasuhteita on vaikea “sovittaa” tänne, ja stukkomuotti tulee pelastamaan. Tyylikäs eikä sekaannu tilaan, siitä tulee edullinen elementti, joka piristää merkittävästi tyhjiä seiniä ja kattoja. Sisäänkäynnin stukkomuovaus on suunniteltu kehystämään oviaukkoja, pintaliitoksia. Kipsilevyllä varustetun peilin muotoilu näyttää kauniilta. Voit maalata listat ja karniisit värillä, joka eroaa viimeistelyn pääväristä – joten sisustus erottuu ja järjestelee tilan geometrisesti.

Polyuretaanipinnoite käytävällä Polyuretaanipinnoite käytävällä

Polyuretaani -stukkomuovaus lastenhuoneessa

Lastenhuoneessa polyuretaanipinnoitteesta tulee edullinen sisustusmenetelmä useista syistä: kaikki elementit ovat melko kevyitä, joten jos lapsi onnistuu repimään osan, hän ei loukkaannu; hiottu stukkomuovaus voidaan helposti maalata millä tahansa koostumuksella, mikä mahdollistaa kirkkaan sisustuksen järjestämisen. Karniisien, listojen avulla lastentarhatila voidaan jakaa helposti vyöhykkeisiin, ja isojen kirjainten avulla voit järjestää söpöjä hyllyjä leluille ja matkamuistoille.

Polyuretaani -stukkomuovaus lastenhuoneessa Polyuretaani -stukkomuovaus lastenhuoneessa

Polyuretaanilista kylpyhuoneessa

Aloitettuaan korjauksen asunnossa monet vain viimeisessä paikassa miettivät, kuinka järjestää kylpyhuone. Ja tämä on turhaa, koska juuri se herättää meidät ensin aamulla makean unen jälkeen ja “saattaa meidät nukkumaan” illalla. Kylpyhuoneen tulisi olla kaikkein vieraanvaraisin, mukava ja kaunis, miellyttävä silmälle, rauhoittava ja piristävä vesiprosessien aikana. Polyuretaanipinnoite pystyy koristamaan riittävästi paitsi tilavia huoneita myös pieniä huoneita, ja tämä on sen tärkein etu. Materiaalin erinomainen sietokyky korkealle kosteudelle on merkittävä lisäetu. Yksityisten talojen suurissa kartanoissa monimutkaisimpia koostumuksia voidaan käyttää peilien, ikkunoiden, fonttia osoittavien sarakkeiden stukkokoristeilla jne. Pienissä huoneissa käytetään tarkempia reunuksia, listoja, jotka erottavat vyöhykkeet.

Polyuretaanilista kylpyhuoneessa Polyuretaanilista kylpyhuoneessa

Polyuretaanilista keittiössä

Pienimmässäkin keittiössä listat luovat tietyn juhlallisen erityisen ilmapiirin, mikä tekee ruoanlaittoprosessista iloisemman. Useimmiten stukkomuovin väri vastaa keittiösarjan sävyjä. Kun sisustat keittiöhuonetta stukkomuovilla, sinun on muistettava, että et voi sulkea poisto- ja ilmanvaihtojärjestelmiä.

Polyuretaanilista keittiössä Polyuretaanilista keittiössä

Polyuretaani stukkomuovaus – valokuva

Huolimatta muinaisesta, voidaan sanoa, antiikkisesta alkuperästä, stukkomuovaus ei menetä merkitystään tähän päivään, ja uusien materiaalien keksiminen mahdollistaa koriste -elementtien erinomaisen kauneuden säilyttämisen pitkään. Suosittelemme, että jatkat tutustumista erilaisiin muunnelmiin polyuretaanikipsilevyjen suunnittelusta seuraavassa galleriassa, jossa esitetään parhaat valokuvat onnistuneista töistä. Hyvää katselua!

Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva Polyuretaani stukkomuovaus - valokuva