Pesuallas pesukoneen päällä (60 kuvaa): tyypit, miten valita

Pesuallas pesukoneen päällä (60 kuvaa): tyypit, miten valita

Kylpyhuone on yksi asunnon toimivimmista paikoista. Tätä ei pidä unohtaa, kun valitset vesijohtolaitteita, huonekaluja ja kodinkoneita. Jotta pieni huone ei muuttuisi sotkuiseksi varastona, keskity käytännöllisyyteen ja moniajoon. Mitä enemmän yksityiskohtia onnistut yhdistämään, sitä parempi. Yksi epätyypillisistä eikä ilmeisimmistä ratkaisuista on asentaa pesuallas suoraan pesukoneen yläpuolelle. Mutta jotta kaikki toimisi ja näyttäisi siistiltä, ​​sinun on valittava oikeat komponentit ja osat..

Edut ja ominaisuudet

Pesualtaan asentaminen pesukoneen yläpuolelle on yksi ilmeinen ja tärkein plus – se säästää tilaa. Tämä koskee erityisesti pieniä huoneita, joihin ei muuten voida sijoittaa molempia tärkeitä elementtejä kerralla. Voit jopa lisätä kaapin. Tätä varten pesuallas tuodaan hieman eteenpäin, ja pesun aikana mikään ei häiritse polven tasolla..

Tämä asennus on yksi tehokkaimmista tavoista käyttää tilaa. Mutta on myös toinen merkittävä etu: pesuallasmallien ja asennusmenetelmien valikoima. Kaikissa sisätiloissa on kuoleva vaihtoehto.

Yhteiskokoonpanoa käytetään perinteisesti kylpyhuoneessa. Tämä ei ole paras vaihtoehto keittiölle. On kätevää pestä kompakteilla ja litteillä pesualtailla, mutta ei pestä astioita tai tehdä kotitöitä.

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - edut ja ominaisuudet

Haitat ja vaikeudet

Mitä tulee puutteisiin, vaikein asia on valita sifoni, koska pesualtaan alla on sähkölaite. Mikä tahansa virheellinen asennus on täynnä vakavia turvallisuusongelmia, kuten oikosulku. On parempi valita erityiset lavuaarit asennukseen, jossa on sifoni. Muuten sopivan löytäminen yksin ei ole niin helppoa..

Viemärijärjestelyn erityispiirteiden vuoksi veden pysähtymisen riski on suuri. Se tulee ulos paljon hitaammin kuin perinteisellä pystysuoralla asennuksella, ja jopa pieni täplä voi aiheuttaa vakavia tukoksia..

Väärä paikan valinta johtaa siihen, että huoneessa on hankala olla ja liikkua. Siksi ensin on parempi tutkia ja arvioida asennussuunnitelma huolellisesti..

Pesuallas pesukoneen yli - Haitat ja vaikeudet

Kuinka valita pesuallas pesukoneen päälle

Pesualtaan valinnan tärkeimmät tekijät eivät muutu riippumatta siitä, mihin se on asennettu. Harkitse ensin sen kokoa, kokoonpanoa ja asennustapaa. Kätevimmät ovat lähes litteät ja matalat vesililjat, jotka säästävät tilaa. Tämä muoto ei syö arvokasta korkeutta. Muista kuitenkin, että täysin litteät pesualtaat eivät pidä vettä, mikä tarkoittaa, että ne eivät suojaa roiskeilta. Tämä on vaarallista sähkölaitteelle, joten on tärkeää löytää keskitie..

Materiaalit (muokkaa)

Useimmiten käytetään muovisia tai savi -vesililjoja. Myös valetusta marmorista valmistetut mallit ovat suosittuja: erityinen betonin, polymeerien ja kiviaineksen seos. Ne ovat kestäviä, kauniita, vaatimattomia ja kestävät kemiallisia pesuaineita. Jäljitelmän tärkein etu verrattuna luonnonkiveen on sen pieni paino. Lisäksi valetulle marmorille voidaan antaa mikä tahansa syvyys ja muoto..

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - materiaalit Pesuallas pesukoneen yläpuolella - materiaalit

Tyhjennys

Sen kokoonpano määrittää kaksi päätyyppiä: pystysuora ja vaakasuora. Ensimmäinen on käytännöllisempi – se ei anna veden pysähtyä. Toinen on pienempi säästökorkeuden kannalta. Vaakasuorat viemärit voidaan viedä koneen rungon ulkopuolelle, tuoda pesualtaan sivulle tai taakse. Se on turvallisempaa, mutta tällainen viemäri on tukossa useammin, joten sinun on puhdistettava se säännöllisesti..

Pesuallas pesukoneen yli - Tyhjennä Pesuallas pesukoneen yli - Tyhjennä

Turvallisuus

Vaikein osa lumpeen kokoamista yhteen on laitteiden turvallisuus. Siksi pesualtaat on varustettu erityisellä jätevesijärjestelmällä. Sen tehtävä on yksinkertainen: estää veden ylivuoto. Ylivuotoaukko sijaitsee sivussa. On järjestelmiä, joissa on pistokkeet, ja uusimmat ovat automaatiolla..

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - turvallisuus

Koko

Pesualtaan mittojen laskemiseksi lisää pieni marginaali pesukoneen parametreihin. Vähimmäisulkonema on vähintään 2 cm kummastakin reunasta. Sitä tarvitaan, jotta vesi ei pääse laitteisiin. Vakiosyvyys on 18–20 cm. Syvä pesuallas on liian korkea asennuksen aikana, mikä on hankalaa ja rumaa.

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - Koko

Kuinka valita pesukone

Vain edestä täytettävät pesukoneet soveltuvat tällaiseen asennukseen. Nyt on jopa erityisiä malleja yhteiseen asennukseen. Mutta voit valita tavanomaisen, jos lasket koot oikein.

Optimaalinen korkeus on 60–70 cm, syvyys jopa 45 cm. Koneen ja pesualtaan välinen etäisyys on enintään 3 cm..

Erikoispesualtaiden asiakirjat osoittavat toisinaan, mitkä pesukoneet ovat yhteensopivia. Niitä voidaan myydä myös valmiiksi pakattuina. Se on paljon kätevämpää, koska valmistaja on jo laskenut kaikki parametrit ja vivahteet, ja tällaisen rakenteen asentaminen on paljon helpompaa..

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - Kuinka valita pesukone

Asennusominaisuudet

Koko rakenteen mukavuus, toimivuus ja turvallisuus riippuvat asennuksen laadusta. Tällaiset työt tulisi suorittaa asiantuntijoiden toimesta. Ensin asennetaan pesuallas ja vasta sitten – pesukone. Oletuksena kaikki kiinnikkeet sisältyvät jo sarjaan. Mutta jos kylpyhuoneessa oli jo kiinnikkeitä, jotka oli asetettu jo rakentamisen aikana, on parempi jättää ne – ne ovat luotettavampia.

Perussäännöt

Joten, kun asennat pesualtaan pesukoneeseen, noudata seuraavia kriteerejä:

– Laite on kokonaan peitetty pesualtaalla jatkuvien roiskeiden ja veden välttämiseksi;

– Viemäriä ei saa sijoittaa suoraan koneen yläpuolelle, joka värisee ja liikkuu linkouksen aikana. Ajan myötä se voi vahingoittaa putkilinjaa, mikä johtaa sen katkeamiseen;

– Pesualtaan keskimääräinen leveys on 50 cm, koneen standardileveyden alapuolella tai 58 cm, jos on viemäriputki.

– Lattian, jolle tällainen rakenne on asennettu, on oltava täysin tasainen. Siksi, jos läsnä on vikoja tai harhaa, sinun on ensin korvattava ne;

– Voit estää koneen liikkumisen pesun aikana asettamalla erityisen kumimaton;

– Jos hana on jaettu kylpyhuoneen ja pesualtaan kesken, tarkista, että nokka liikkuu vapaasti. Muussa tapauksessa sinun on asennettava pesuallas siten, että sen reuna on limittäin kylpyhuoneen sivun kanssa..

Pesukoneen pesuallas - perusasennussäännöt

Asennuskiinnikkeet

Jos seinässä ei ole rakentamisen aikana asennettuja kiinnikkeitä, kiinnitä ne itse. Aseta ensin kulho seinää vasten merkitäksesi. Poraa vasta sen jälkeen reiät kiinnikkeitä varten. Pultit eivät ole kiristetty kokonaan: jätä noin 5-7 mm.

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - kiinnikkeet

Pesuallaskokoonpano

Sifoninen pesuallas on asennettu kiinnikkeisiin. Metallikoukku työnnetään kulhon takaseinässä olevaan reikään, joka on kiinnitetty seinään. Kaikki liitokset ja ulkonemat on tiivistetty erityisellä vaahdolla. Vasta sen jälkeen ruuvit ruuvataan kokonaan kiinni..

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - pesuallas

Sekoittimen asennus

Sekoitin asennetaan pesun jälkeen. Hanalla varustetut putket on liitetty erityisillä letkuilla. Ihannetapauksessa, jos onnistut toteuttamaan ne huomaamatta. Liitä kone ottamalla t -paita.

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - Sekoittimen asennus

Pesukoneen liitäntä

Asennettuasi pesualtaan sekoittimella, asenna pesukone takaisin paikalleen. Se voidaan siirtää lähelle seinää, mutta irrota sitten ensin avoin viestintä. Vesiputket piiloutuvat kapealle.

Kiinnitä liitäntä sifonin ja tyhjennysletkun välillä puristimella. Tämä on tarpeen, jotta rakenne ei rikkoudu odottamatta intensiivisen tyhjennyksen aikana. Asennuksen jälkeen sinun on tarkistettava kaikkien liitosten tiiviys uudelleen, ja järjestelmä on käyttövalmis..

Pesuallas pesukoneen yläpuolella - Pesukoneen liittäminen

Pesuallas pesukoneen päällä – kuva

Olemme keränneet kuvia mielenkiintoisista käytännöllisistä vaihtoehdoista pesualtaiden asentamiseen pesukoneen yläpuolelle. Katso, vertaa ja valitse sopiva ratkaisu kylpyhuoneeseesi!

Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva Pesuallas pesukoneen päällä - kuva

Video: Pesualtaan asennus pesukoneen päälle