Nuhjuinen tyylikäs sisustus: 110 valokuvaideaa

Nuhjuinen tyylikäs sisustus: 110 valokuvaideaa

Vaatteita, asusteita tai sisustusta nuhjuisessa tyylikkäässä tyylissä kuullaan tänään, mutta alun perin tämä suuntaus sai alkunsa sisustussuunnittelusta. Huone, jossa yhdistyvät retro-, vintage- ja Provence -elementit, näyttää hieman järkyttävältä, mutta aina mielenkiintoiselta. Hämärtyvien rajojen vuoksi sisätiloihin ei ole helppo luoda nuhjuista ja tyylikästä tyyliä sekä tasapainoa “antiikin” ja “ylellisyyden” välillä, mutta yritämme näyttää selvästi mahdolliset vaihtoehdot sen toteuttamiseksi eri välilyöntejä..

Shabby chic -tyylin piirteitä

Nuhjuisen tyylikkään esi -isä oli Rachel Ashwell, antiikin ystävä ja kotiäiti, joka tekee kodikkaita kodin asusteita vapaa -ajallaan. Avioeron jälkeen nainen aloitti laajan valikoiman tavaroita Shabby Chic -brändillä, jonka nimi tarkoittaa “nuhjuista ylellisyyttä”. Näin syntyi koko muotoilusuunta – eklektinen, lempeä, järkyttävä, mutta samalla hillitty tiukkojen englantilaisten klassikoiden yhdistymisen ansiosta.

Tyyli sekoitetaan joskus Provenceen, lähinnä esineiden vanhojen naarmujen ja pastellivärimaailman vuoksi. Mutta nuhjuinen tyylikäs, toisin kuin ranskalainen naapuri, maakunnallisen epäkohteliaisuuden sijasta menee kohti barokin estetiikkaa, runoilija sisätiloissa voi usein löytää todella antiikkia.

“Shabby chicille” on ominaista vaaleat, herkät värit, joihin voi kuulua valkoisia, beigejä, sinisiä ja vaaleanpunaisia ​​sävyjä. Vakiopaletti laimennetaan joskus liila tai vaaleanvihreällä, mutta tummat tai liian kirkkaat värit ovat erittäin harvinaisia ​​- ne rikkovat luonnonvaloa.

Tietenkin sisustusta täydentävät ihanteellisesti antiikkiesineet, joilla on aristokraattinen viehätys, mutta nykyaikaisessa todellisuudessa on sallittua kääntyä korkealaatuiseen tyylitykseen, etenkin tilassa, jossa on kohtalainen sisustus. Huonekalujen muodon tulisi liittyä palatsiklassikoihin: kaarevat ääriviivat, virtaavat linjat ja runsaat koriste -elementit viittaavat tähän..

Nuhjuisessa tyylikkäässä kodissa vallitsee aina romanttinen tunnelma. Sen avulla luodaan punaisia ​​koristeita, pitsiä, tyylikkäitä stukkomuotteja, kynttilöitä tai hahmoja enkelien kanssa. Ja sinun on myös osoitettava käsityön taito ja lisättävä ainakin muutama käsintehty yksityiskohta – tämä sääntö on vahvistettu tyylin esi -isällä, joka aloitti tällaisten lisävarusteiden valmistuksella..

Nuhjuista tyylikkyyttä ei voida katsoa sisätilojen budjettivaihtoehdoiksi, vaikka halutessasi voit sopia melko kapeaan rahoituskehykseen, jos harkitset huolellisesti jokaista osaa. Lisäksi luonnonvalon runsaus ja tilavuus muodostavat eräänlaisen ylellisyyden, joten kannattaa miettiä keskisuurten tai suurten tilojen suunnittelua. Toteutusvaikeuksista huolimatta tulos ilahduttaa romanttisia, hienostuneita luonteita, jotka haluavat luoda rentouttavan ilmapiirin, joka heijastaa heidän makuaan..

Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Ominaisuudet Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Ominaisuudet

Viimeistelyt ja materiaalit

Sisustus, joka ei ole vain nuhjuinen tyylikäs sisustus, on sisustus. Se toimii orgaanisena taustana ja yhdistää kaikki huoneen osat..

Lattia

Parketti on ihanteellinen lattiapäällyste – luonnollinen, käytännöllinen pohja, jota käytetään useammin olohuoneissa. Pienet hankaukset, jotka eivät liity materiaalin laatuun, puun tekstuuriin tai huolimattomaan maalaukseen, ikään kuin haalistuvat ajan myötä, auttavat korostamaan tyyliä. Pieni matto auttaa koristamaan tällaista lattiaa..

Keittiössä tai kylpyhuoneessa keraamiset laatat on “peitettävä” haalistuneilla koristeilla. Tässä tapauksessa kannattaa suosia vaaleita sävyjä, jotka laajentavat tilaa visuaalisesti..

Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Lattian viimeistely Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Lattian viimeistely

Seinät

Kokoonpanosta riippuen voit pysähtyä tavanomaiseen maalaukseen, etenkin huoneissa, joissa on runsaasti sisustusta. Tällaiset seinät on yleensä koristeltu stukolla korostaen nuhjuisen tyylikkään klassista puolta..

On suositeltavaa valita taustakuva, jossa on yksivärinen kuvio, joka ei korosta paljon huomiota. Nämä voivat olla paperilajeja, muista vain niiden lyhyt käyttöikä tai ylellisiä tekstiilikankaita.

Koristelaastilla vuoratut seinät näyttävät mielenkiintoisilta – ne jäljittelevät laadullisesti antiikin vaikutusta. Puu tai koristekivi sopii myös täydellisesti nuhjuiseen tyylikkääseen runkoon..

Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Seinäkoriste Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Seinäkoriste

Katto

Valkoinen litteä katto näyttää kanoniselta. Venytetyt kiiltävät pinnat, joissa on sisäänrakennetut lamput, eivät ole tässä sopivia, mutta jos sinun on piilotettava havaittavia puutteita, sinun on asetettava etusijalle mattapintainen kangas. Huomaa, että puupalkit, jotka tuodaan esiin tällaisessa sisätiloissa, voivat tulla eduksi, jos ne jalostetaan. Stucco -muovaus kehän ympärillä antaa suunnittelulle halutun tyylikkyyden.

Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Katon sisustus Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Katon sisustus

Shabby tyylikkäät huonekalut

Huonekalut vaihtelevat huoneen mukaan, mutta missä tahansa niistä lisätila säilytykseen ja rentoutumiseen auttaa järjestämään haluamasi asetukset: lipastot, kaapit, ottomaanit, peilipöydät ja mukavat nojatuolit. Shabby chic on kaukana nykyaikaisten trendien järkevästä käytännöllisyydestä, missä tahansa koostumuksessa pitäisi olla tilaa vapaalle liikkuvuudelle.

Sarjassa tulee olla klassista tyylikkyyttä, stukkomuotteja, kaiverruksia tai lasia. Sinun ei pitäisi säästää materiaalia, koska keinotekoiset analogit eivät voi korvata luonnollisen puun esteettistä rakennetta. Se voidaan jättää alkuperäiseen muotoonsa tai maalata vaalealla sävyllä, joka on sopusoinnussa koko paletin kanssa. Antiikkihuonekalujen ulkoasun luovat pinnan naarmut, ikään kuin ajan jättämät.

Älä pelkää tyylin nimessä olevaa sanaa “ylellisyys”. Se tarjoaa laajan kentän epätavallisten ideoiden toteuttamiselle. Esimerkiksi olohuoneen voi sisustaa matkalaukusta tai vanhoista kuormalavoista peräisin olevalla sohvapöydällä sekä kompaktilla valetakalla.

Shabby tyylikkäät huonekalut Shabby tyylikkäät huonekalut Shabby tyylikkäät huonekalut Shabby tyylikkäät huonekalut

Tekstiilit, sisustus ja valaistus

On mahdotonta toteuttaa kaunis sisustus nuhjuisessa tyylikkäässä tyylissä ilman tekstiilejä – se toimii eräänlaisena koristepohjana. Luonnollisesti vain luonnolliset kankaat on tarkoitettu – tyynyn koristamiseen tarkoitetusta hienosta silkistä karkeaseen pellavaan käsintehty pöytäliina.

Tässä tapauksessa kangas voi olla tavallinen tai runsaasti sisustettu – valinta riippuu suunnittelusta. On tärkeää pysyä vaalean pastellialueen sisällä, jonka eri muunnelmat voivat jo näyttää kirkkailta aksentteilta..

Tekstiilien lisäksi voit sisustaa huoneen vanhoilla tarvikkeilla antiikkiliikkeestä tai isoäidin ruokakomeroista: enkelien, paimenien, maljakoiden ja paneelien hahmoja, jotka muut olisivat heittäneet ulos vanhentuneen ulkonäönsä vuoksi, löytävät uuden elämää nuhjuisessa sisätiloissa.

Valaisimista tulee erillinen koriste -osa: hienoja kristallikruunuja, seinävalaisimia ja lattiavalaisimia. Muutama kynttilä vain parantaa romanttista tunnelmaa..

Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Nuhjuinen tyylikäs sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus

Shabby chic sisätilat – kuva

Jotta saisimme syvemmän käsityksen tyylin ominaisuuksista, harkitsemme sen toteuttamista kussakin erillisessä tilassa..

Shabby tyylikäs keittiön suunnittelu

Tällainen keittiö vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja huomiota, koska palvelu, ruokailuvälineet ja muut taloustavarat, jotka ovat yleensä piilossa kaappien julkisivujen takana järkevistä syistä, esitetään täällä usein kaikkien nähtäväksi, ja ne ovat osa koristeellista koostumusta. Mutta tekniikkaa suositellaan piilotettavaksi, koska se erottuu nuhjuisen tyylikkyyden käsitteestä..

Koristeluun käytetään keraamisia laattoja, jotka kestävät hyvin korkeita lämpötiloja, kosteutta ja ruoan roiskeita, ja huonekalut voidaan suojata negatiivisilta vaikutuksilta lakkapinnoitteella.

Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva Shabby chic keittiön sisustus - valokuva

Nuhjuinen tyylikäs olohuone

Nuhjuinen tyylikkyys huoneessa, jossa on tapana kerätä rakkaitaan yhteiselle lomalle, on ihanteellinen ratkaisu. Pehmeät tyynyt, luonnollinen verhoilu, herkät väriyhdistelmät ja runsaasti valoa auttavat vain luomaan oikean tunnelman.

Usein löydät täältä seuraavia tavaroita: sohva, useita nojatuoleja sivuilla ja sohvapöytä takkaa kohti, ja olohuoneen kehällä on vaatekaappi, lipasto tai muita säilytyspaikkoja. Olohuone on myös joskus yhdistetty ruokasaliin, jos voit varata alueen ruokapöydälle..

Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva

Shabby tyylikäs makuuhuoneen sisustus

Kuten mikä tahansa muu tyyli, nuhjuisen tyylikkään makuuhuoneen keskeinen kohde on sänky – suuri, korkea, takorautainen pääty ja jalat. Se on peitetty kauniilla pastelliliinalla, yleensä kahdessa versiossa: valkoiset tekstiilit tai kangas, jossa on kukkakuvioita. Kankaat, joissa on geometrisia kuvioita ja hillittyjä kylmiä värejä, lisäävät “maskuliinisempaa” luonnetta.

Jos makuuhuoneen alue sallii, on suositeltavaa jakaa se kahteen vyöhykkeeseen – rentoutumiseen ja jokapäiväisiin asioihin. Toisessa osassa on pukeutumispöytä, työpaikka, lipasto tai kirjahylly. Paikalliset valonlähteet luovat mukavan ympäristön.

Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic makuuhuoneen sisustus - valokuva

Shabby tyylikäs kylpyhuone

Klassisen tyylin parhaiden perinteiden mukaan nuhjuinen kylpyhuone muistuttaa erillistä olohuonetta – jossa on pieni sohva rentoutumiseen, ikkuna, jossa on tyylikkäät verhot ja hienostuneet kaiverrukset..

Keraamiset laatat tai kosteutta kestävä tapetti selviytyvät täydellisesti huoneen vaikeasta mikroilmastosta, ja rikkaasti sisustetussa kehyksessä oleva peili yhdessä klassisen kylpyhuoneen kanssa korostaa tyylin ylellisyyttä. Suihkut ovat paljon harvinaisempia, mutta heille riittää valita kulma ja asentaa tarvittavat laitteet.

Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva Shabby chic kylpyhuoneen sisustus - valokuva

Nuhjuinen tyylikäs käytäväsuunnittelu

Käytävän tulee olla suuri ja tilava, jotta siellä olevat ihmiset olisivat mukavia valmistautumaan matkaan tai vaihtamaan vaatteensa. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota tilan suunnitteluun, koska se tapaa ensin vieraat ja muodostaa vaikutelman koko talosta..

On suositeltavaa pysyä vaalealla asteikolla korostaen ehkä vain lattiaa, jossa on kaakeloitu tai parketti. Suurikokoisten ja toimivien vaatekaappien sijaan täällä on yleisempiä vaatekaapit, vaatekaapit, ottomaanit tai jopa suuret sohvat..

Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva Shabby chic eteisen sisustus - valokuva

Nuhjuinen tyylikäs lastenhuone

Shabby chic on todellinen ilo tytölle, mutta pojat eivät ehkä pidä liiallisesta ylellisyydestä ja tyylin lempeästä luonteesta. Jos haluat säilyttää tyylin yhtenäisyyden, sinun tulee suosia hillittyä kylmää palettia, yksivärisiä pintoja tai geometrisia kuvioita. Jopa tällainen sarja on sallittu tyylin sisällä..

Lapsen iästä riippuen on tarpeen säätää koriste -elementtien määrää. Nuoren rakastajattaren sänky voidaan koristaa katoksella ja hyllyt erilaisilla hahmoilla.

Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus shabby chic -tyyliin - valokuva

Video: Shabby Chic Style in Interior – Suunnitteluideoita