Minimalismityyli sisätiloissa (90 kuvaa)

Minimalismityyli sisätiloissa (90 kuvaa)

Tämän tyylisuunnan pääasiallinen lähde on japanilainen kulttuuri, jonka kodin mukavuuden perusta on yksinkertaisuus. Minimalistinen sisustus erottuu sisätiloissa valon ja ilman runsaudesta, räikeiden lisävarusteiden puutteesta, pehmeästä valaistuksesta ja klassisista monitoimikalusteista. Geometristen muotojen ja sisustuselementtien onnistunut yhdistelmä luo erittäin mukavan ympäristön.

Minimalismin tyylin piirteitä

Huolimatta siitä, että minimalistinen muotoilu on melko yksinkertainen ja nirso, sillä on omat erityispiirteensä huoneen asettelussa, mikä on ehdottomasti otettava huomioon:

1. Ikäväri. Minimalistisen tyylin päävärit ovat valkoinen, harmaa ja musta. Haluttu kontrasti voidaan luoda kirkkaammilla tekstiileillä, epätavallisilla viimeistelyillä ja sisustuksella..

2. Monitoimiset huonekalut. Se voi helposti muuttua huoneen kaavoituselementiksi..

3. Muotojen yksinkertaisuus kaikessa. Tämä koskee sisustusta, huonekaluja, valaistusta ja tekstiilejä. Tämä lähestymistapa olisi ihanteellinen minimalismille..

4. Lisävalonlähteiden käyttäminen (paitsi päävalonlähde). Näitä voivat olla koristeelliset lattia- tai seinävalaisimet, LED -nauha katossa sekä pyöreät pöytävalaisimet..

5. Luonnolliset materiaalit, kuten puu ja kivi.

6. Lisävarusteiden vähimmäismäärä. Hyvä ratkaisu on lasimaljakot, kasvit ja metallihahmot..

7. Pehmeä valotehoste. Tällainen miellyttävä hajamielisyys luodaan monitasoisella valaistuksella..

8. Suuret ikkunat. Ne täydentävät yleistä ympäristöä ja tekevät siitä entistä avoimemman valolle, avaruudelle ja ilmalle..

9. Kuvioidut ja luonnolliset tekstiilimateriaalit. Silkkiä, pellavaa, puuvillaa.

10. Ei suuria osia. Jokaisen huoneen esineen tulee suorittaa vain tehtävänsä, ja huoneen tulee olla ilmava ja kevyt..

Minimalismityyli sisätiloissa - Ominaisuudet Minimalismityyli sisätiloissa - Ominaisuudet Minimalismityyli sisätiloissa - Ominaisuudet

Viimeistelyt ja materiaalit

Remontti minimalismin tyyliin pitäisi aloittaa vapauttamalla tilaa tarpeettomista väliseinistä, valitsemalla luonnollinen väripaletti ja viimeistelymateriaalit, jotka korostavat harmonisesti yleistä muotoilua.

Lattia

Lattianpäällysteen on aina vastattava korkeita toiminnallisia ominaisuuksia, eikä se saa myöskään rikkoa esteettistä eheyttä. Minimalistiseen tyyliin sopivat rauhalliset sävyt (valkoinen, beige, persikka, vaaleanvihreä, harmaa) ja kuvioiden puuttuminen. Ne voidaan korvata huomaamattomilla kuvioilla. Optimaalisimmat vaihtoehdot ovat itsetasaavat lattiat, luonnonpaalumatto tai laatat. Älä unohda mahdollisuutta valita eri sukupuoli jokaiselle huoneelle. Minimalistisessa suunnittelussa tämä on sallittua..

Minimalistinen sisustus - Lattian viimeistely Minimalistinen sisustus - Lattian viimeistely

Seinät

Seinäkoristeiden valintaa voidaan lähestyä luovalta puolelta. Tavallisen tapetin ja kipsin lisäksi kannattaa ajatella luovia ja samalla yksinkertaisia ​​lisäosia (kivestä, lasista, puusta tai metalleista), koska minimalismi ei ole vain lakonisia muotoja, vaan myös niiden erikoinen helpotus. Kun valitset laattaa, sinun on annettava etusija kiiltäville materiaaleille..

Minimalistinen sisustus - Seinäkoriste Minimalistinen sisustus - Seinäkoriste

Katto

Paras ratkaisu on joustava katto, joka sulkee pois lisärakenteet ja koriste -elementit. Pääkriteerit ovat sileä pinta ja vaalea sävy.

Minimalistinen sisustus sisätiloissa - Katon koristelu Minimalistinen sisustus sisätiloissa - Katon koristelu

Minimalistiset huonekalut

Sisätilojen minimalistinen suuntaus on tyytyväinen muotojen, litteiden julkisivujen ja luonnonmateriaalien yksinkertaisuuteen. Korokesänky voi olla puusta, hyllyjen tai hyllyjen kaappijulkisivut voivat olla myös puuta tai sitä jäljittelevää muovia. Kirjan tai harmonikan muodossa oleva matala vuodesohva sopii täydellisesti olohuoneeseen. Keittiön kalusteiden tulee myös olla yksinkertaisia ​​mutta tyylikkäitä. Esimerkiksi teräsrintamat ja lasipöydät, peilikaapit, puiset hyllyt.

Minimalistinen sisustus - huonekalut Minimalistinen sisustus - huonekalut Minimalistinen sisustus - huonekalut

Tekstiilit, sisustus ja valaistus

Kodin sisustamiseen minimalismin tyyliin värikkäät, tilavat ja pienet esineet ovat täysin sopimattomia. Sisämaalauksista ohuissa kehyksissä, korkeista maljakoista, joissa on kukkia, lasi- ja metallihahmoja, mustavalkoisia valokuvia ja käsintehtyjä puusta tehtyjä esineitä tulee upea sisustus. Kontrastit luodaan ilmavalla mutta kirkkaammalla värillä. Rasterit ovat sallittuja. Esimerkiksi valkoinen lattia näyttäisi hyvältä persikkaverhoilla ja harmaat seinät mustalla matolla..

Myös valaistukseen kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota. Minimalismi toivottaa tervetulleeksi vähimmäismäärän sisustusta sekä suurimman määrän valoa ja tilaa. Siksi voit tarkastella lähemmin pieniä suorakulmaisia ​​lattiavalaisimia tai geometrisia pöytävalaisimia. Kattokruunut eivät saa kiinnittää liikaa huomiota itseensä.

Minimalistinen sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Minimalistinen sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Minimalistinen sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus Minimalistinen sisustus - Tekstiilit, sisustus ja valaistus

Huoneiden sisätilat minimalismin tyyliin – valokuva

Tämä sisustustyyli voi näyttää erilaiselta jokaisessa huoneessa. Hän tuo makuuhuoneeseen erityisiä kodikkuuden ja rauhallisuuden muistiinpanoja, olohuoneessa se on erinomainen syy osoittaa moitteeton maku, lisätä keittiöön estetiikkaa, rauhaa ja mukavuutta lastenhuoneessa ja tehdä eteisestä tyylikkäämpi.

Makuuhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin

Pääsääntö makuuhuoneen sisustamisessa ei ole vapaan tilan rikkominen. Huonekalut voivat olla yksinkertaisia ​​ja toimivia. Sisäänrakennetut yöpöydät ja kaapit tavaroille sekä ripustettavat hyllyt kukille tai kirjoille tulevat välttämättömäksi esineeksi. Sängyn tulee olla mukava ja leveä. Siinä voi olla puinen tai metallinen pääty. Ihanteellinen muotoilu on suorakaiteen tai neliön muotoinen. Verhojen sijaan kannattaa valita tavalliset kaihtimet.

Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva Minimalistinen makuuhuoneen sisustus - valokuva

Olohuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin

Yksi tärkeimmistä ja esteettisesti onnistuneimmista vaihtoehdoista olohuoneen sisustamiseen minimalismin tyyliin on kahden, mutta kolmen perusvärin käyttö. Yksi seinä voi olla ristiriidassa muiden kanssa. Esimerkiksi harmaa, valkoinen ja punainen. Tällaiset kontrastit ovat sallittuja. Sohvapöydän, sohvan ja nojatuolien tulee olla geometrisia ja sileäpintaisia. Heijastavat esineet, suuret ikkunat ja vaaleat lattiat laajentavat visuaalisesti tilaa.

Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Olohuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva

Lastenhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin

Lastenhuoneessa ei myöskään saa olla kirkkaita koristeita ja lomakkeiden tarpeettomia mutkia. Vain pienet mutkat huonekaluasettelussa ovat sallittuja. Korokesänky, puiset hyllyt ja kirjoituspöytä ovat hyviä valintoja. Sisustuksena voit käyttää metallihahmoja, tuoreita kukkia sekä LED -valaistuselementtejä. On parasta pitää kiinni vaaleasta väripaletista, jolla on myönteinen vaikutus lapsen psyykeeseen. Tällaisia ​​värejä ovat myös hyväksyttäviä: vaaleanvihreä, persikka, vaaleanpunainen, turkoosi.

Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Lastenhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva

Minimalistinen keittiö

Oikealla asettelulla voit jakaa keittiön työ- ja ruokailutilaksi. Keittiössä kannattaa käyttää pöydän ja tuolien kuvioituja pintoja, viimeistelyn luonnollisia värejä, kromatun teräksen käyttöä. Älä unohda, että kirkkaat astiat ja värikkäät paneelit voivat näyttää harmoniselta monissa keittiöissä, mutta eivät minimalismin tyyliin. Täällä sinun on noudatettava erityistä värimaailmaa, jopa pienissä asioissa..

Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Keittiön sisustus minimalismin tyyliin - valokuva

Kylpyhuone minimalismin tyyliin

Tällaisen yksinkertaisen ja samalla tyylikkään kylpyhuoneen suunnittelu on tulossa yhä suositummaksi joka vuosi. On parasta käyttää vaaleita saniteettituotteita, joissa on marmoria tai lasia. Yksi seinistä voidaan koristaa tiilimateriaaleilla. Yksivärisistä matoista, luonnollisista pyyhkeistä ja kasteista, jotka on mukautettu märkiin ympäristöihin, tulee upea sisustus. Muut yksityiskohdat kynttilänjalkojen, matkamuistojen tai kirkkaiden verhojen muodossa, joissa on meriroiskeita, ovat selvästi tarpeettomia..

Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Kylpyhuoneen sisustus minimalismin tyyliin - valokuva

Käytävä minimalismin tyyliin

On suositeltavaa ottaa käyttöön kaksi samanlaista tai eri väriä – valkoinen ja musta tai beige. Erinomainen valinta olisi pitkä peilivaatekaappi ja useita geometrisia hyllyjä. Voit täydentää kodikasta eteistä hajavalaistuksella ja matkamuistoilla, joissa on peilipinta..

Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva Käytävän sisustus minimalismin tyyliin - valokuva