Lasiset sisäovet (65+ kuvaa)

Lasiset sisäovet (65+ kuvaa)

Lasista valmistetut sisäovet ovat suhteellisen uusi ilmiö, mutta ne ovat jo vakiinnuttaneet asemansa positiivisella puolella. Harvat tietävät, mutta ensimmäiset prototyypit tällaisista malleista keksivät ja käyttivät menestyksekkäästi ranskalaisia ​​jo 1600 -luvulla. Ne eivät tietenkään vastanneet nykyaikaisten mallien korkeita esteettisiä ja lujuusominaisuuksia, mutta ne olivat silti yleisiä. Lasisilla sisäovilla on useita etuja verrattuna puusta ja vanerista valmistettuihin oviin. Katsotaanpa nykypäivän ovimarkkinoiden valikoimaa ja arvostamme näiden upeiden tuotteiden kaikkia etuja..

Hyödyt ja haitat

Puhuessamme lasisista sisäovista voimme korostaa niiden tärkeimmän edun – monipuolisuuden. Laajan suunnittelukentän ansiosta voit asentaa kotiisi rakenteita, jotka “sopivat” täydellisesti tiettyyn sisustustyyliin. Tämä pätee erityisesti tänään, koska tilojen suunnittelussa pyritään yhä enemmän avoimeen vapaaseen tilaan..

Seuraavaa positiivista ominaisuutta voidaan kutsua turvallisesti materiaalin kestävyydeksi, koska ovien valmistuksessa käytetty lasi on erityisen kestävä, ei ole alttiina kosteudelle, lämpötilan muutoksille, ei pelkää ultraviolettisäteilyä ja toisin kuin metalli ja puu ei ruostu eikä kuivu ajan myötä.

Mutta kuten he sanovat, se ei tule ilman “lentää voiteessa” – lasisulkimet ovat melko raskaita, mikä vaikeuttaa suuresti asennusta, eivätkä missään tapauksessa ole halpoja. Jos nämä tosiasiat eivät pelottaneet sinua, suosittelemme, että tutustut tämän huonekalun koko valikoimaan..

Lasiset sisäovet - edut ja haitat Lasiset sisäovet - edut ja haitat

Lasisten sisäovien tyypit

Lasisten sisäovien pääluokitus perustuu avausmenetelmiin. Jokaisella tyypillä on omat laatuominaisuutensa, jotka on otettava huomioon ostettaessa. Niinpä moderni valmistaja on valmis tarjoamaan seuraavanlaisia ​​ovia:

1. Saranoidut lasirakenteet, joissa on laatikko, joka voi olla kehyksetön tai jonka reunus ympäröi lasia. Tällaiset mallit voivat avata yhteen suuntaan, niillä on korkein äänieristysaste, koska ovi istuu tiukasti laatikon tasoa vasten. Runkomalleja pidetään luotettavampina, koska lasi on lisäksi suojattu mekaanisilta vaurioilta.

2. Ilman kehystä asennetut kääntöovet, joita kutsutaan myös kääntöoviksi. Suunnittelun tärkein etu on, että ovet voidaan avata mihin tahansa suuntaan aksiaalimekanismeihin kiinnitettäessä. Tämä on luonnollisesti varsin kätevää, varsinkin suurelle perheelle, koska se tarjoaa ilmaista kaistanleveyttä. Mutta suurin haitta tässä tapauksessa on heikko äänieristys ja vieraiden hajujen tunkeutuminen huoneeseen, esimerkiksi keittiössä valmistetuista astioista..

3. Lasiset sisäovet. Niitä voidaan helposti verrata työskentelyperiaatteen mukaisesti puurakenteisiin, jotka ovat olleet pitkään mukana jokapäiväisessä elämässämme. Läpinäkyvät verhot liikkuvat myös oviaukon ylä- ja alaosassa olevia ohjausliuskoja pitkin. On huomattava, että osastomalleihin asennetaan massiivisempia laseja kuin aiemmissa tapauksissa..

4. Kasettijärjestelmät. Se käyttää myös kankaan liikkeen periaatetta ohjaimia pitkin, mutta erottuva piirre on kasetin läsnäolo seinän sisällä, johon ovet “tulevat” avautuessaan. Järjestelmän tärkein etu on, että omistajien ei tarvitse huolehtia siitä, että ovien lähellä on vapaata tilaa niiden sujuvan liikkeen varmistamiseksi. On kuitenkin myös melko suuri haitta – asennuksen aikana seinä voi vaurioitua, mikä vaatii lisäkorjausta.

Avausmenetelmien lisäksi lasiset sisäovet voivat poiketa läpinäkyvyydestään ja jakautuvat täysin läpinäkyviin, puolimattoihin ja mattoihin. Tämän tai toisen vaihtoehdon valinta perustuu sekä omistajien henkilökohtaisiin mieltymyksiin että tietyn huoneen toiminnalliseen tarkoitukseen, koska ei aina ole välttämätöntä, että huone on täysin avoin uteliaille silmille. Esimerkiksi läpinäkyvät lasit merkitsevät täydellisesti olohuoneen ja käytävän rajan, matta lasi on järkevää asentaa kylpyhuoneen sisäänkäynnille, puolikylläisiä lasiovia voidaan käyttää mihin tahansa tilaan.

Lasiset sisäovet - tyypit Lasiset sisäovet - tyypit

Lasiovien suunnittelun ominaisuudet

Kaiken edellä mainitun lisäksi on vain ihailtava erilaisia ​​lasiratkaisujen suunnitteluratkaisuja. Tänään voit valita minkä tahansa ylellisen sisustuksen sisustukseesi. On täysin mahdollista löytää tai ostaa lasiovia jokaiseen tyyliin, mikä voi merkittävästi korostaa konseptia, esimerkiksi:

– Parven sisustusta täydentävät suuret liukurakenteet, joissa on himmeää lasia tai aallotettua lasia, joka on kehystetty karkealla puukehyksellä;

– Korkean teknologian tyylille, kuten muullekin, on ominaista korkeintaan vapaa tila ja lasipinnat. Sekä suuret läpinäkyvät kankaat, jotka antavat tilaa keveyttä, että vaatimattomat heiluriovet, joissa on alkuperäiset geometriset kuviot, ovat tervetulleita tänne. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä toiminnallisiin yksityiskohtiin – ovensulkimet, kahvat, saranat;

– Tiukkaa minimalismia korostavat mattapintaiset modernit liukuovet ilman kuvioita ja kiiltävää kiiltoa;

– Retrotyyliin voit improvisoida piirustuksilla lasisilla kääntöovilla, joissa on kehys, jossa näkyy kukkakuvioita, erikoisia geometrisia kuvioita jne. Kuparista tai messingistä valmistetut kahvat auttavat tehostamaan antiikin vaikutusta.

Ranskalaiset ovet

Tämä tyyppi on suosituin – tällaisia ​​malleja löytyy sekä sisätiloista että kaduilta. Kehyksellä kehystetyt kankaat näyttävät melko tyylikkäiltä ja hienostuneilta. Puu on useimmiten luuranko. Nuhjuisen tyylikkään ja Provencen tyyliin ranskalaiset lasiovet valkoisessa puurungossa ovat täydellisiä, ja tummat sävyt ovat ominaisia ​​nykyaikaisille suuntauksille..

Lasiset sisäovet - ranskalaiset ovet Lasiset sisäovet - ranskalaiset ovet

Lasimaalatut ovet. Louis Tiffany tyyliin

Lasirakenteista, joissa on eri tekniikoilla valmistettuja lasimaalauksia, voi tulla todellinen taideteos. Yksi suosituimmista on Tiffany -tekniikka, jonka käyttö varmistaa eri elementtien luotettavan kiinnityksen, korkean esteettisen suorituskyvyn ja mahdollisuuden luoda monenlaisia ​​piirustuksia ja abstraktioita..

Amerikkalainen taiteilija-suunnittelija on kehittänyt erinomaisen järjestelmän lasimaalauksen kokoamiseksi yksittäisistä kappaleista laserleikkaus- ja lasinsulatustekniikalla. Lasimaalaukset näyttävät erityisen houkuttelevilta jugend-, art deco- ja itämaisessa tyylissä. Täällä voit nähdä runsaasti yhdistettyjä kirkkaita värejä luonnollisissa, geometrisissa, koristeellisissa ja abstrakteissa kohteissa..

Sisälasiovien suunnittelu - lasimaalatut ovet Sisälasiovien suunnittelu - lasimaalatut ovet

Lasiovet koristeltu kalvolla

Taloudellisin vaihtoehto on koristella lasiovet värillisillä, matta- tai peilikalvoilla. Tekniikka on niin yksinkertaista, että työ voidaan suorittaa itsenäisesti ilman asiantuntijoiden apua. Mutta samaan aikaan tämäntyyppinen muotoilu ei eroa pitkästä käyttöiästä..

Lasiset sisäovet - Lasiovet, jotka on koristeltu kalvolla Lasiset sisäovet - Lasiovet, jotka on koristeltu kalvolla

Hiekkapuhalletut lasiovet

Paljon kestävämpää on hiekkapuhallus, joka suoritetaan yksinomaan tehtaalla. Tässä tapauksessa lasi ja piirustus sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, ja toteutuksen monimutkaisuus riippuu omistajien toiveista – se voi olla yksinkertainen koostumus minimalistiseen sisustukseen tai pompompi..

Lasiset sisäovet - hiekkapuhalletut lasiovet

Rakenteet tripleksilasilla

Kestävin materiaali läpinäkyville oville on tripleksilasi. Sen erityispiirre on tuotantotekniikka, kun useita laseja liimataan yhteen minkä tahansa värin koristekalvon kanssa. Mielenkiintoinen tosiasia on, että palaset eivät vahingoittuessaan tai rikkoutuessaan (mikä tapahtuu erittäin harvoin) pois, vaan pysyvät kiinni kalvossa. Tämä tosiasia osoittaa tällaisen rakenteen käytön lisääntyneen turvallisuuden..

Lasinen sisäovien suunnittelu - Triplex -lasirakenteet Lasinen sisäovien suunnittelu - Triplex -lasirakenteet

Kuinka valita lasiovet

Koska harkitsemamme sisustusesineiden valikoima on melko suuri, on ennen ostamista tärkeää miettiä kaikki pienintä yksityiskohtaa myöten, punnita kaikki tämän tai tämän suunnittelun edut ja haitat. On syytä huomata, että lasisten sisäovien kustannukset ovat melko suuret, varsinkin jos ne on valmistettu tilauksesta tyylin mukaisesti. Kaikki hienovaraisuudet ovat tärkeitä tässä, avausmenetelmistä, lasin valaistumisasteesta, sen sisustuksesta ja päättyy varusteiden laatuun..

On tarpeen kiinnittää huomiota lasin laatuun, sen hintaan – mitä korkeammat kustannukset, sitä luotettavampi se on. Kestävimmät järjestelmät ovat “Triplex”, mutta niiden hinta on vastaavasti korkea. Myös hintaan voi vaikuttaa oven koko ja paino, joten ostettaessa sinun on välittömästi päätettävä budjetista..

Kun ostat, ei haittaa vaatia myyjää toimittamaan vaatimustenmukaisuustodistusta ostetulle lasiovelle perheesi ja ystäviesi suojaamiseksi ongelmilta.

Kuinka valita lasiovet Kuinka valita lasiovet

Lasiset sisäovet – kuva

Alla olevasta galleriasta voi poimia monia ideoita lasisten sisäovien asentamiseen ja suunnitteluun. Täältä on koottu parhaat valokuvat niiden eri tyypeistä, jotka on sisustettu nykyaikaisilla ratkaisuilla. Hyvää katselua!

Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva Lasiset sisäovet - kuva