Lasinen sohvapöytä (75 kuvaa)

Lasinen sohvapöytä (75 kuvaa)

Jopa pieni sohvapöytä voi olla loistava toiminnallinen huonekalu. Koristeellisilla ominaisuuksilla varustettu se toimii myös alkuperäisenä aksenttina, joka täydentää riittävästi huonetyylin yleistä käsitettä. Näin voit kuvata lasisen sohvapöydän, joka ei koskaan jää huomaamatta. Siinä on laaja valikoima malleja, joista puhumme tässä artikkelissa. Annamme myös neuvoja, mitä kannattaa ottaa huomioon ostettaessa..

Hyödyt ja haitat

Ensinnäkin haluaisin kuvata lyhyesti lasisen sohvapöydän tärkeimmät edut. Nämä sisältävät:

– Tuotteen korkea lujuus ja turvallisuus. Nykyaikaiset läpinäkyvät huonekalut on valmistettu erityisestä karkaistusta lasista, jota on vaikea rikkoa. Vaikka se olisi, sirpaleilla on turvalliset reunat;

– Kestää korkean kosteuden olosuhteita, äärilämpötiloja, mikä takaa tuotteen kestävyyden;

– hoidon yksinkertaisuus;

– kyky suorittaa useita toimintoja sisätiloissa – lasinen sohvapöytä voi toimia minibaarina, yöpöydällä, tarjoilupöydällä, aikakauslehtien, sanomalehtien ja erilaisten pikkujuttujen säilytystilalla;

– Korkea koristeellinen suorituskyky, joka saavutetaan paitsi muotojen omaperäisyydellä myös erilaisilla maalaus-, piirustusmenetelmillä jne.

– Erinomainen yhteensopivuus muiden materiaalien (puu, metalli, kivi) kanssa, joista pohja ja runko on usein tehty. Valmiit tai puusta valmistetut tuotteet näyttävät kiinteiltä ja massiivisilta. Työtasojen alla olevat taotut lasinaluset voivat lisätä keveyttä ja armon tunnelmaan. Rottinkista tai paksusta kudotusta oksasta valmistetut tuet näyttävät kauniilta ja omaperäisiltä, ​​jotka näkyvät selvästi läpinäkyvän pöytälevyn alla;

– Pöytä ei sotke visuaalisesti tilaa läpinäkyvyytensä ja keveytensä vuoksi;

– Lasihuonekalut sopivat mihin tahansa tyyliin.

Monien etujen lisäksi lasipöydillä on myös haittoja. Lika näkyy selvästi lasissa – sormenjäljet, tahrat, joten työtaso on pestävä usein erikoistuotteilla. Lasihuonekalut, erityisesti suunnittelijakohtaiset tuotteet, ovat melko kalliita. Jos taloudelliset mahdollisuudet ovat rajalliset, voit kiinnittää huomiota halvempiin vaihtoehtoihin kotimaiselle tai kiinalaiselle tuotannolle. On syytä harkita, että ei ole suositeltavaa asentaa raskaita esineitä lasipöydälle ja lisäksi siirtää niitä pinnan yli – tämä voi johtaa naarmujen ja sirujen muodostumiseen.

Lasinen sohvapöytä - edut ja haitat Lasinen sohvapöytä - edut ja haitat Lasinen sohvapöytä - edut ja haitat

Lasisten sohvapöytien tyypit

Nykyään on valtava valikoima tyylikkäitä lasipöytiä. Seuraavaksi tarkastelemme tärkeimpiä lajikkeita jakamalla ne ehdollisesti ryhmiin tiettyjen ominaisuuksien mukaan..

Suunnittelusta riippuen

Lasiset sohvapöydät pystyvät suorittamaan monia toimintoja lisämekanismien ansiosta. On olemassa malleja, kuten:

1. Monoliittinen – yksinkertaisin vaihtoehto suunnittelun kannalta, mikä tarkoittaa kiinteän kehyksen ja pöytälevyn läsnäoloa. Hän ei voi muuttua, mutta hänellä on erinomaiset koristetiedot;

2. Liukuva – parannettu rakenne, joka sisältää synkronisen mekanismin, joka laajentaa pöytälevyn aluetta. Tämä on erittäin kätevä malli, koska taitettuna se vie vähän tilaa huoneessa, mutta kun vieraat tapaavat, siitä tulee tilava pöytä ystävälliselle teekutsulle;

3. Taitto – samanlainen kuin edellinen, muuntava malli. Sen ero on siinä, että pinta kasvaa lisäelementtien ilmestymisen vuoksi. Tämän tyyppisissä pöydissä on laaja valikoima, jossa voit valita sekä vakiomuotoiset symmetriset vaihtoehdot että ainutlaatuiset tyylikkäät muotoiluratkaisut epäsymmetrisesti..

Lasisten sohvapöytien tyypit - mallista riippuen Lasisten sohvapöytien tyypit - mallista riippuen

Jalkojen lukumäärästä ja tyypistä riippuen

Toisin kuin perinteiset pöydät, nykyisissä pöydissä voi olla eri määrä jalkoja. Samaan aikaan tukien ulkonäkö voi olla varsin alkuperäinen. Pöydät yhdellä jalalla tai pyöreä tuki puusta tai metallista ovat erittäin kysyttyjä..

Tyylikäs vaihtoehto on kahvipöydät lasisivuilla, jotka näyttävät lähes näkymättömiltä sisätiloissa. Pyörillä olevat pöydät ovat myös varsin käteviä, joita voidaan tarvittaessa siirtää helposti..

Kun valitset tämän tai toisen mallin, sinun on keskityttävä sisustuksen yleiseen tyyliin. Metalliset ristikkäiset tai lasiset tuet ovat ihanteellisia nykyaikaisiin suuntauksiin, puiset jalat etnisiin, maalaismaisiin tyyleihin. Neljän jalan pöydät ovat klassinen vaihtoehto, joka sopii mihin tahansa sisustukseen.

Lasisten sohvapöytien tyypit - Jalkojen lukumäärän ja tyypin mukaan Lasisten sohvapöytien tyypit - Jalkojen lukumäärän ja tyypin mukaan

Riippuen koosta ja muodosta

Nykyään ei ole vaikeaa ostaa tai tehdä mittatilaustyönä minkä tahansa kokoisia lasisia sohvapöytiä. Valinta riippuu huoneen koosta ja omistajien henkilökohtaisista toiveista. Muuttuva pöytä olisi hyvä vaihtoehto pieneen olohuoneeseen. Jos hänellä oli kohtalo pelata yöpöydän roolia, voit pysyä pienessä mallissa, joka ei vie paljon tilaa makuuhuoneessa..

Myös muodot ovat täysin erilaisia: tavallisista pyöreistä, neliömäisistä, suorakulmaisista kaarevimpiin. Pienissä ja ahtaissa huoneissa pyöreä pöytälevy on parempi, jonka virtaviivainen muoto on turvallisempi (varsinkin jos talossa on lapsia). Tilavassa olohuoneessa neliö- tai suorakulmainen pöytä on merkityksellinen..

Ja jos haluat todella yllättää vieraasi, mene eteenpäin ja etsi yksittäisiä tuotteita tilauksesta. Nämä voivat olla kiharoita vaihtoehtoja tai abstraktioitaulukoita, jotka eivät usein kanna erityistä toiminnallista kuormitusta. Alkuperäisessä suunnittelussa on taulukot kuution tai soikean yksitasoisen mallin muodossa.

Lasisten sohvapöytien tyypit - koosta ja muodosta riippuen Lasisten sohvapöytien tyypit - koosta ja muodosta riippuen Lasisten sohvapöytien tyypit - koosta ja muodosta riippuen

Lasisen sohvapöydän suunnittelu

Lasikalusteiden tärkein etu on ääretön määrä sisustusvaihtoehtoja. Huurretulle työtasolle on suuri kysyntä, joka täydentää täydellisesti sisätilojen modernia minimalismia. Tämä vaihtoehto on myös varsin käytännöllinen, koska sormenjäljet ​​ja pöly ovat vähemmän havaittavissa himmeässä lasissa ja pinta itse pystyy hajottamaan valoa varovasti..

Taulukoiden valmistuksessa käytetään usein värillistä lasia (lacobel), jolla on yhtenäinen väri. Nämä voivat olla tavallisia työtasoja tai kukkakuvioiden, geometristen luonnosten, veistettyjen koristeiden tai yksinkertaisesti tiukkojen viivojen muodossa..

Läpikuultavaa ruskeaa ja mustaa pidetään lasisten sohvapöytien muodikkaina sävyinä. Nämä työtasot voidaan varustaa kromi- tai puukehyksillä. Joka tapauksessa he pystyvät luomaan erityisen esillepanon ja tyylikkään ilmapiirin..

Värilliset pöydät – sininen, harmaa, vihreä – voidaan sovittaa sisustuksen väriin tai päinvastoin niiden avulla luoda aksentti. Lasirakenteet, joissa on akvaarion tai florariumin sisätila, näyttävät hyvin epätavallisilta.

Lasisen sohvapöydän suunnittelu Lasisen sohvapöydän suunnittelu

Asioita, jotka on otettava huomioon ostettaessa

Olemme jo sanoneet, että raskaasta lasista valmistetut huonekalut erottuvat korkeista kustannuksistaan, joten mallin valintaa on lähestyttävä melko tarkasti. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä toiminnallisia tehtäviä sohvapöydälle annetaan. Pieni perhe voi rajoittua pieneen muotoiluun, jossa on ylimääräinen hylly tai markkinarako. Tähän mahtuu pari kuppia teetä ja lempilehtesi..

Jos perheessä on tapana tavata vieraita tai järjestää perhejuhlia, voit valita muuttavia vaihtoehtoja. Sinun on myös mietittävä, onko pöydän siirtäminen tarpeen – ehkä paras vaihtoehto olisi pyörillä varustettu malli. Suurelle perheelle pöytä, jossa on useita hyllyjä, joihin voit sijoittaa paljon asioita, olisi hyvä vaihtoehto..

Yksi tärkeistä seikoista, jotka ansaitsevat erityistä huomiota, on sisustustyyliä vastaavan mallin valinta. Klassisilla malleilla on yksinkertaiset kokoonpanot. Työtasot ovat yleensä soikeita tai suorakulmaisia. Tuki koostuu neljästä jalasta, jotka voivat olla puuta, veistettyjä tai taottuja.

Jugendtyylisen sohvapöydän yläosa on usein värillistä lasia, ja pohjaksi käytetään kalliita materiaaleja – harvinaista puuta, kiveä ja taottuja osia. Tämä tyyli on melko lähellä luontoa, joten huonekalujen sisustuksessa voidaan jäljittää kukkakoristeita, koristeellisia kukkakuvioita..

Huippumoderni huipputekniikka tarjoaa yksinkertaisia ​​geometrisia tai virtaviivaisia ​​muotoja. Huonekalujen suunnittelussa vallitsevat suorat ja vinot linjat. Sohvapöytä, jossa on ruostumaton teräsrunko, näyttää sopivalta, ja puu rakenteissa on erittäin harvinaista.

Yksinkertaisuutta ja toimivuutta edistävä moderni minimalismi täydentää muuttavaa pöytää tai pyörillä olevaa muotoilua ilman tarpeettomia kuvioita, koristeita ja muita vaatimattomia elementtejä.

Maaseudun piirre, kuten maa, Provence, on mukavuus ja viihtyisyys. Täällä käytetään luonnollisia materiaaleja, pääasiassa vaaleita sävyjä, ja lasi korostaa parhaalla mahdollisella tavalla sisätilojen keveyttä ja avoimuutta. Pöydällä voi olla luja pohja, joka on valmistettu luonnonpuusta ja jossa on veistos- tai hankauselementtejä. Kotona tällaiset pöydät on koristeltu decoupage -tekniikalla. Rakenteet, joissa on väärennettyjä elementtejä tai joissa on pyörät, näyttävät yhtä houkuttelevilta..

Lasinen sohvapöytä - asioita, jotka on otettava huomioon ostettaessa Lasinen sohvapöytä - asioita, jotka on otettava huomioon ostettaessa Lasinen sohvapöytä - asioita, jotka on otettava huomioon ostaessa Lasinen sohvapöytä - asioita, jotka on otettava huomioon ostaessa

Lasi sohvapöydät – kuva

Lasinen sohvapöytä voi lisätä omaperäisyyttä mihin tahansa huoneeseen ja muuttua tyylikkääksi sisustukseksi. Lasikalusteet ovat aina kauniita ja tyylikkäitä. Valokuvagalleriaamme olemme keränneet parhaat kuvat, jotka osoittavat sohvapöydän kyvyn tehdä huoneesta tyylikäs ja toimiva. Hyvää katselua!

Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva Lasi sohvapöydät - kuva