Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa?

Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa?

Untuvatakki on suosittu lämpimän talvivaatteen tyyppi, jota sinun on voitava paitsi valita ja käyttää, myös käsitellä sitä oikein – tämä koskee erityisesti pesua ja puhdistusta. Valmistaakseen jotain kaudeksi joku kääntyy kemiallisen siivoojan puoleen saadakseen apua, mutta silti monet ihmiset haluavat pestä untuvatakkinsa yksin, mikä antaa oikean tuloksen ja säästää rahaa. Artikkelissamme puhumme siitä, kuinka untuvatakki pestään oikein pesukoneessa, sekä tavoista kuivata ja säilyttää asia oikein, joka voi lämmittää jopa pahimmilla pakkasilla..

Kotona pesun edut

Untuvatakin pesu pesukoneessa on melko arka kysymys. Monet pelkäävät menettävänsä kalliin suosikkiasiansa tehdessään sitä kotona, varsinkin kun jotkut valmistajat suosittelevat voimakkaasti huolehtimista vain kuivapesuaineista.

Tällaiset laitokset eivät kuitenkaan ole niin yleisiä meidän aikanamme, eikä kaikilla ole tarpeeksi aikaa etsiä sitä, lisäksi kuivapesupalvelut eivät ole lainkaan halpoja. Joskus voit jopa kohdata tilanteen, jossa laitokset luopuvat täysin vastuusta tuloksesta, ja kun olet saanut asian, joka on menettänyt houkuttelevuutensa, kuulet parhaimmillaan vain anteeksipyynnön.

Toinen vivahde, joka todistaa untuvatakin itsestään pesemisen puolesta, on täyteaineen sisältämien erityisten puhdistusaineiden pitoisuus, jotka tavalla tai toisella jäävät kuivapesun jälkeen ja voivat aiheuttaa allergisen reaktion erityisen herkille ihmisille.

Kaikkien edellä mainittujen vaikeuksien välttämiseksi untuvatakki voidaan pestä kotona automaattisessa pesukoneessa, varsinkin kun kotiäidit ovat vuosikymmenten aikana keksineet parhaat keinot tähän säilyttääkseen tilaa vievän tuotteen alkuperäisen ulkonäön..

Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa - Kotona pesun edut

Untuvatakin pesu: ominaisuudet

Teknisen kehityksen aikana on myynnissä pesukoneita, joissa on erityinen pesutila tällaisille tuotteille. Jos sitä ei ole, valitse ohjeiden mukaan herkin pesu, jossa veden lämpötila ei kuumene yli 30 astetta. Pesemiseen on parempi käyttää nestemäisiä pesuaineita, jotka liukenevat paremmin ja nopeammin veteen kuin tavallinen pesujauhe – näin esine suojataan tahroilta.

Seuraavaksi valmistamme untuvatakin pesua varten. Sinun on tutkittava ja poistettava huolellisesti kaikkien taskujen sisältö; jos takissa on turkispehmusteet tai vyö, ne on irrotettava. Jotta untuvatakin ulkopuoli ei altistu negatiivisille mekaanisille vaikutuksille, asia on kiinnitettävä ja käännettävä nurinpäin. Kun kaikki on valmis, laitamme sen pesukoneeseen, valitsemme haluamasi tilan ja odotamme tulosta.

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki on melko yksinkertaista, mutta kun pesukoneen luukku avautuu, edessäsi voi näkyä melko valitettava kuva suosikkiasian muodossa, joka on menettänyt ensisijaisen viehätyksensä. Ongelmien välttämiseksi suosittelemme, että noudatat joitain tärkeitä neuvoja, nimittäin:

1. Jos untuvatakissa on erityisen likaisia ​​paikkoja (helma, hihat, taskujen ympärillä olevat alueet jne.), Ne on ensin kastettava saippuavedellä, mikä auttaa poistamaan tahrat tehokkaasti.

2. Pesussa on parempi käyttää nukkaa ja villaa varten tarkoitettuja erikoistuotteita, jotka auttavat säilyttämään täyteaineen lämpösuojaustoiminnot..

3. Pesuaineiden poistamiseksi kokonaan on suositeltavaa suorittaa useita huuhtelujaksoja.

4. Huuhtelutila, jossa on minimikierrosluku, auttaa estämään nukan rypistymistä..

Vaikka olisit onnekas tilavan pesukoneen, jossa on suuri rumpu, älä laita untuvatakkiin muita asioita, sillä tulos voi olla arvaamaton.

Untuvatakin pesu palloilla

Toinen suosittu elämän hakkerointi, joka on saavuttanut suuren suosion, on pallojen käyttö kirjoituskoneella pestäessä. Tätä varten sinun on ostettava useita tennispalloja tai muita, esimerkiksi koirien kanssa leikkimiseen tarkoitettuja jne. Voit käyttää jopa tavallisia lankapalloja, jotka on aiemmin sidottu sukkana – tärkeintä on, että sinulla on useita tilavia elastisia pallot. Pallot laitetaan pesukoneeseen untuvatakin kanssa ja käyvät sen läpi kaikki prosessit..

Tämän menetelmän etuna on, että pallot eivät salli esineiden “työntyä” rummun seiniin pysyen paikallaan – ne ravistavat jatkuvasti untuvatakkia ja luovat sille aktiivisen syklin. Näin lika huuhtoutuu pois paljon paremmin, ja nukka ei pääse kokkareiksi..

Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa - Untuvatakin pesu palloilla

Kuinka korjata ongelmat pesun jälkeen

Vaikka kaikkia edellä mainittuja sääntöjä noudatettaisiin, untuvatakin pesun jälkeen pesukoneessa saattaa esiintyä ongelmia. Tämä koskee usein avioeron ilmenemistä. Niitä on kahta tyyppiä – valkoinen ja keltainen. Ensimmäisessä tapauksessa kaikki viittaa siihen, että asiaa ei huuhdeltu hyvin. Tämä on mahdollista käytettäessä pesuainejauhetta, jota on melko vaikea huuhdella pois, tai koska nestemäistä pesuainetta on liikaa. Joka tapauksessa ylimääräinen huuhtelu auttaa ratkaisemaan ongelman..

Jos untuvatakkiin tulee keltaisia ​​tahroja, untuvat ovat huonolaatuisia. Yksinkertaisesti sanottuna sitä ei käsitelty riittävästi tuotantoprosessin aikana, ja jäännösrasvaa alkoi näkyä pesuprosessin aikana. Älä epätoivo – yritä poistaa tavallisella astianpesuaineella – se tulee levittää tahroille, odota neljännes tunti ja huuhtele.

Toinen ongelma, jonka untuvatakki voi “miellyttää” pesun jälkeen, on eksyneet nukkapalat. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään uudelleen palloja, jotka on asetettava pesukoneen rumpuun untuvatakin kanssa, ja käynnistä linkous.

Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa - Kuinka korjata ongelmat pesun jälkeen Kuinka pestä untuvatakki pesukoneessa - Kuinka korjata ongelmat pesun jälkeen

Kuinka untuvatakki kuivataan pesun jälkeen

Untuvatakin pesu kirjoituskoneella on vain puolet taistelusta kauniin, siistin ulkonäön saavuttamiseksi. On tärkeää kuivata tuote kunnolla, jotta se ei menetä alkuperäistä muotoaan, väriä ja tilavuutta.

Pesun lopussa untuvatakki on käärittävä froteelakkaan ja jätettävä puoli tuntia, jotta ylimääräinen kosteus tulee ulos. Sitten se asetetaan kuivausrummun vaakasuoralle pinnalle, jotta ilma pääsee kiertämään vapaasti. Älä missään tapauksessa laita pyyhettä tai muuta kangasta sen alle. Erityisen kuivausrummun puuttuessa untuvatakki voidaan ripustaa ripustimeen ja sijoittaa parvekkeelle tai hyvin tuuletettuun huoneeseen, mutta ei suoraan auringonvaloon, jonka tunkeutuminen johtaa kankaan haalistumiseen. On vältettävä kuumien paristojen, lämmittimien ja muiden lämmityslaitteiden läheisyyttä, koska sulka muuttuu erittäin hauraaksi kuuman ilman vaikutuksesta, se alkaa halkeilla ja “ryömiä” kankaan läpi.

Suosittu temppu sanoo, että untuvatakki voidaan palauttaa entiseen tilavuuteensa, jos se asetetaan pakastimeen jo ennen kuivausta, kun tuote on märkä. Sitten märät hiukkaset kiteytyvät ja kuivumisen jälkeen vaipalla on alkuperäinen ulkonäkö..

Kuinka untuvatakki kuivataan pesukoneessa pesun jälkeen? Kuinka untuvatakki kuivataan pesukoneessa pesun jälkeen?

Untuvatakki säilytetään pesun jälkeen

Kun talvi päättyy ja untuvatakit korvataan kevyillä jousitakkeilla, monet ripustavat ne usein kaukaisten kaappien ripustimiin ja vasta uuden kylmän sään tullessa he ajattelevat, miten asiat järjestetään. Jotta jäätyminen ei yllättyisi, suosittelemme, että pidät huolta suosikkitakistasi etukäteen – pese se, kuivaa se ja luo asianmukaiset säilytysolosuhteet..

Nukan tärkein vihollinen on kosteus, joten varmista ennen pakkaamista, että esine on täysin kuiva. On parasta säilyttää untuvatakki puuvillakankaassa ripustamisen jälkeen ripustimen päälle. Tarkista olemassa olevat taskut – niissä ei saa olla painavia esineitä, joiden vuoksi esine menettää muotonsa. Voit laittaa laventelipussin keskelle lisätäksesi makua ja pitääksesi koit loitolla. Kiinnitä huomiota siihen, että untuvatakkia ei voida säilyttää muovipusseissa – ajan myötä kallis asia voi kasvattaa hometta.

Untuvatakki säilytetään pesun jälkeen Untuvatakki säilytetään pesun jälkeen Untuvatakki säilytetään pesun jälkeen