Kipsilevykaaret: suunnitteluideoita (70 kuvaa)

Kipsilevykaaret: suunnitteluideoita (70 kuvaa)

Toisin kuin tavalliset sisäovet, kipsilevykaaret näyttävät juhlallisilta, korottavat visuaalisesti kattoja ja laajentavat huoneiston tilaa. Tämän rakennusmateriaalin plastisuuden ansiosta voit leikata siitä soikeita kohokuvioita ja kaikenlaisia ​​sileitä kaaria, jotka täydentävät sisustusta niin kauniisti. Erilaisia ​​kipsilevykaaria, niiden ominaisuuksia ja suunnittelutoimintoja käsitellään myöhemmin artikkelissa.

Kipsilevykaarien ominaisuudet sisätiloissa

Kipsilevykaaret ovat tilavuusrakenteita, jotka koristavat huoneistojen, asuntojen, kahviloiden, gallerioiden, teatterien, oppilaitosten ja temppeleiden välisiä aukkoja. Ne voivat olla eri halkaisijoita, kapeita tai melkein koko seinää, yksinkertaisia ​​tai epätavallisia muotoja.

Kaaren pohja on metallikehys, johon on kiinnitetty kaareva kipsilevy. Materiaalin muotoiluun käytetään tehdaskäsittelyä (GKLA -tuotemerkin kaarevien aihioiden valmistus) sekä aluksi tasomaisten arkkien kuiva- ja märkätaivutusta. Ensimmäisessä tapauksessa tehdään viiltoja, toisessa kipsilevy kyllästetään vedellä, taivutetaan ja kuivataan tässä muodossa puristimen alla..

Kipsilevykaarien positiivisia puolia ovat niiden estetiikka, helppo asennus ja alhaiset kustannukset (verrattuna betoniin, tiiliin, puuhun). Haitoista voidaan mainita alhainen kosteudenkestävyys. Joissakin tapauksissa haittana voi olla, että seinän kaareva aukko pysyy auki, mikä tarkoittaa, että vedot, vieraat äänet, hajut, valo tunkeutuvat sen läpi.

Kipsilevykaaret asunnon sisätiloissa

Mitä muotoja on olemassa

Vanhoja renessanssikauden temppeleitä ja palatseja muistuttavat holvikäytävät lisäävät sisätilaa. Ne sopivat erinomaisesti käytävän, käytävän, portaikon, olohuoneen, vastaanottohuoneen visuaaliseen kaavoitukseen. Suuri määrä geometrisia muotoja, jotka voidaan antaa kipsilevylle, mahdollistaa ihanteellisen vaihtoehdon valitsemisen kaikentyyppisille sisätiloille.

Pyöreät kipsilevykaaret

Pyöreät ja puolipyöreät kaaret täydentävät harmonisesti klassista, kreikkalaista, bysanttilaista ja viktoriaanista tyyliä. Ne on koristettava kipsilistoilla, kultaisilla tai hopeisilla koristeilla, ja sivuosat on tehtävä pylväiden muodossa. Pinnan tulee olla kiinteä, valkoinen tai hyvin lähellä sitä.

Pyöreät kaaret kipsilevystä - suunnittelu, valokuva sisätiloissa Pyöreät kaaret kipsilevystä - suunnittelu, valokuva sisätiloissa

Suorakulmaiset kipsilevykaaret

Tällaiset portaalit ovat hyvin samanlaisia ​​kuin oviaukot. Se on hyvä valinta minimalistiseen ja moderniin sisustukseen. Ne voivat olla osioita väliseinistä, joiden hyllyt sijaitsevat sivuilla, ja tarvittaessa jopa sulkea liukuvilla seuloilla.

Suorakulmaiset kipsilevykaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa

Elliptiset kipsilevykaaret

Kipsilevykaaret, joiden yläosa on puolet vaakasuorasta ellipsistä, soveltuvat huoneisiin, joissa on matala katto (2,5 m). Ne sopivat hyvin tyyliin, kuten moderni, provence, parvi, maa – sinun on vain löydettävä sopiva kehys.

Elliptiset kipsilevykaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa Elliptiset kipsilevykaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa

Arabialaiset / itämaiset kipsilevykaaret

Itäiset aukot ovat kuin teräviä kupolia. Tämäntyyppiset kaaret ovat tyypillisiä Intialle, Turkille ja kaikille muslimimaille. Lisäksi hammastetut ja aaltoilevat kohokuviot, monimutkaiset miniatyyrikuviot tyydyttyneissä väreissä ovat mahdollisia.

Kipsilevykaaret itämaiseen tyyliin - muotoilu, valokuva sisätiloissa Kipsilevykaaret itämaiseen tyyliin - muotoilu, valokuva sisätiloissa

Kipsilevyn puolisuunnikkaan kaaret

Geometristen kulmien kaaret näyttävät hyvältä puun ja kiven ympäröimänä, koska nämä materiaalit eivät salli sileitä mutkia. Ne sopivat erityisen hyvin maalaistaloihin, työhuoneisiin, pubeihin ja kirjastoihin..

Kipsilevyn puolisuunnikkaan kaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa

Kiharat kipsilevykaaret

Fantasiapehmeät helpotukset voivat olla kohokohta futuristiseen, romanttiseen tai leikkityyliseen sisustukseen. Muuten, kipsilevykaari ei voi vain koristella seinän aukkoa, vaan myös suorittaa koristeellisen kehyksen toiminnon jonkin markkinaraon ympärillä.

Kiharat kipsilevykaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa Kiharat kipsilevykaaret - suunnittelu, valokuva sisätiloissa

Kipsilevykaarien viimeistely

Kun kipsilevyn kaari on muotoiltu haluttuun muotoon, levitetään pohjakitti ja pohjamaali, sen ulkonäköä voidaan parantaa merkittävästi sisustuksen avulla. Viimeistelyvaihtoehtoja on laaja valikoima, ja voit valita minkä tahansa hinnan ja esteettisen laadun mukaan..

Maalaus

Alkydi-emali auttaa saavuttamaan kiiltävän vaikutuksen, ja vesipohjaiset ja veteen dispergoituvat koostumukset tarjoavat mattapinnan..

Maalaus - kipsilevyn kaaren viimeistely ja koristelu Maalaus - kipsilevyn kaaren viimeistely ja koristelu

Maalaus

Voit käyttää kaavaimia piirustusten levittämiseen kaareen, ja jos sinulla on taiteellista lahjakkuutta, voit tehdä ne käsin. Tekniikoita ja materiaaleja rajoittaa tässä tapauksessa vain päällikön mielikuvitus..

Maalaus - kipsilevyn kaaren viimeistely ja koristelu

Sisustus stukolla ja PVC: llä

Kipsilevyt sekä edulliset polystyreenivaahtotuotteet kaikenlaisten muotojen ja pitsien muodossa koristavat välittömästi kaikki kaaret. Pienen painonsa vuoksi ne tarttuvat helposti kipsilevypohjaan.

Kipsilevyt - kaaren viimeistely ja koristelu kipsilevystä Kipsilevyt - kaaren viimeistely ja koristelu kipsilevystä Kipsilevyt - kaaren viimeistely ja koristelu kipsilevystä

Taustakuva

Tapetointi on yksi edullisimmista tavoista koristella kaarevia rakenteita. Tarvitset vain enemmän taitoa ja tarkkuutta kuin tasaisilla seinillä – jotta saumat eivät näy.

Taustakuva - kipsilevyn kaaren koristelu ja koristelu

Koristeellinen rock

Luonnon- tai tekokivi kehystää aukon täydellisesti ja antaa sisustukselle ylellisen ja täydellisen ilmeen.

Koristeellinen kivi - kipsilevyn kaaren koristelu ja koristelu Koristeellinen kivi - kipsilevyn kaaren koristelu ja koristelu

Puuviilu

Ainutlaatuinen kalliiden puulajien leikkauskuvio kipsilevykaarella tekee yksinkertaisesta sisätilojen eliitistä pienin taloudellisin kustannuksin.

Puuviilu - kipsilevykaarin viimeistely ja koristelu

Lasimaalaukset, lasi, peilit

Koristeelliset leikkaukset voidaan täyttää läpikuultavilla tai heijastavilla lisäosilla. Tämä muotoilu näyttää tyylikkäältä ja luo kauniin säteiden leikin..

Lasimaalaus - kipsilevyn kaaren koristelu ja koristelu Lasimaalaus - kipsilevyn kaaren koristelu ja koristelu

Kuinka tehdä kipsilevykaari omin käsin

Kaaren asennuksen loppuun saattamiseksi tarvitset sopivia materiaaleja:

– kipsilevy (aloittelijoille on parempi valita jo kaareva kaareva (GKLA);

– metalli- tai puuprofiilit, vaneri;

– itsekelausruuvit, tapit;

– kitti, pohjamaali.

Työkaluista sinun tulee valmistaa mittauslaitteita (puusepän neliö, mittanauha), suuri kompassi, lyijykynä, kipsilevyveitsi, sakset metallin leikkaamiseen, ruuvimeisseli, hienorakeinen hiekkapaperi reunojen kiillottamiseen, lastat, henkilökohtaiset suojaimet laitteet.

Tee-se-itse-kipsilevykaari

Työn vaiheet

1) Suunnittelu. Huoneen parametrien, suunnitteluidean perusteella on tarpeen selvittää tarkasti tulevan rakenteen mitat ja helpotus.

2) Materiaalien laskeminen. On parempi ottaa enemmän kipsilevyä ja tarvikkeita kuin tarvitaan. Joten jos vahingossa sattuu vahinko, voit jatkaa asennusta turvallisesti..

3) Leikkaus- ja kiinnitysprofiilit. Tämän seurauksena sinun pitäisi saada eräänlainen runko, joka sopii leveydelle. Ne on ensin kiinnitettävä betoniseinään tapilla ja kiinnitettävä itsekierteittävillä ruuveilla. Ruuvien välinen optimaalinen etäisyys on 10-15 cm.

4) Kipsilevyn aihioiden leikkaaminen, jolloin ne ovat kaarevia. Voit nähdä tämän prosessin selvästi videosta..

5) Kehyksen vaippa. Itseporautuvien ruuvien halkaisija ja pituus tulee valita levyjen paksuuden mukaan. Kiinnityksen jälkeen niiden suojukset on tasoitettava kipsilevyllä, jotta ei aiheudu tarpeettomia epätasaisuuksia..

6) Rakenteen vahvistaminen. Tätä varten kaaren metalliprofiili on kiinnitetty kaaren ulkoreunoihin..

7) Tasaus. Tässä vaiheessa sinun täytyy tasoittaa karheus, kittiä pinta ja valmistella se viimeistelyyn.

8) Koristeellinen viimeistely.

Tee-se-itse-kipsilevykaari

Kipsilevyn kaaren suunnittelu – valokuva

Galleriamme esittelee mielenkiintoisimmat ja elävimmät esimerkit siitä, miltä kipsilevykaaret voivat näyttää sisätiloissa. Mukavuuden vuoksi ne on ryhmitelty erityyppisten tilojen mukaan. Kun katsot kuvia, löydät varmasti inspiroivia suunnitteluvaihtoehtoja itsellesi.!

Kipsilevykaaret olohuoneessa

Kipsilevykaari olohuoneessa - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari olohuoneessa - muotoilu Puolipyöreä kipsilevykaari olohuoneen sisätiloissa Kuvitettu kipsilevykaari olohuoneessa - muotoilu Pyöreä kaari kipsilevystä olohuoneen sisätiloissa Kipsilevykaari lasimaalauksilla - olohuone, muotoilu Pyöreä kipsilevykaari pienessä olohuoneessa - muotoilu Sisustus kipsilevykaari - olohuone, suunnittelu Kipsilevykaari olohuoneen sisustuksessa - muotoilu Kipsilevykaari olohuoneessa - klassinen tyyli, muotoilu

Kipsilevykaaret käytävällä / käytävällä

Kipsilevykaari käytävällä ja käytävällä - suunnittelu Kuvitettu kipsilevykaari käytävällä - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari käytävällä - muotoilu Kipsilevykaari itämaiseen tyyliin - eteinen ja käytävä Kipsilevykaari koristekivellä - käytävä Sisustus kipsilevykaari - eteinen, suunnittelu Muotoiltu kipsilevykaari käytävällä ja käytävällä - suunnittelu Kipsilevykaari käytävällä ja käytävällä - suunnittelu Kuvitettu kipsilevykaari käytävällä - muotoilu Kipsilevykaari pienessä käytävässä - muotoilu Kipsilevykaari käytävällä - klassinen tyyli, muotoilu

Kipsilevykaaret keittiössä

Pyöreä kaari kipsilevystä keittiössä - muotoilu Kuvioitu kaari kipsilevystä keittiössä - muotoilu Kipsilevykaari keittiön sisätiloissa Koristeellisen kipsilevyn kaaren suunnittelu keittiössä Kipsilevykaari keittiössä - muotoilu Kuvioitu kaari kipsilevystä keittiössä - muotoilu Kipsilevykaari keittiön sisätiloissa Kipsilevykaari keittiössä - muotoilu Kipsilevykaari keittiössä klassiseen tyyliin - muotoilu

Kipsilevykaaret lastenhuoneessa

Kuvitettu kipsilevykaari lastenhuoneessa - muotoilu Kipsilevykaari lastenhuoneen sisätiloissa Kipsilevykaari lastenhuoneessa - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari lastenhuoneessa - muotoilu Kipsilevykaari lastenhuoneessa - muotoilu

Kipsilevykaaret makuuhuoneessa

Pyöreä kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Kipsilevykaari makuuhuoneen sisätiloissa Kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Kuvitettu kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Koristeellinen kipsilevykaari makuuhuoneessa - muotoilu Sisustus kipsilevykaari makuuhuoneessa - suunnittelu Kipsilevykaari makuuhuoneen sisätiloissa

Video: Kipsilevykaaret sisätiloissa