Kipsi kuoriaiskuoriainen (50 kuvaa): tyypit ja ominaisuudet

Kipsi kuoriaiskuoriainen (50 kuvaa): tyypit ja ominaisuudet

Kuorikuoriaista pidetään yhtenä käytännöllisimmistä ja suosituimmista kipsilajeista. Sillä on kiistattomia etuja, jotka varmistivat sen johtavan aseman seinäpäällysteiden viimeistelymateriaalien markkinoilla. Tätä kipsiä on käytetty monien vuosien ajan pääasiassa julkisivuissa, mutta viime aikoina sitä on käytetty yhä enemmän sisäratkaisuissa. Suunnittelijat kiinnittävät huomiota kuoriaiseen, koska sen avulla voit saada ainutlaatuisen tekstuurin, joka koristaa minkä tahansa sisustuksen.

Kipsikuoren kuoriaisen ominaisuudet

Suurin ero moniin muihin laastityyppeihin on tunnistettava uritettu rakenne. Se on erittäin helppo suorittaa maalareille, ja siksi monet käsityöläiset suosivat sitä. Tämän perusteella tämäntyyppinen viimeistelymateriaali säästää aikaa ja rahaa, ja kaikki siksi, että kauniin koristekuvion muodostamiseksi sinun tarvitsee vain levittää levitetty seos pinnalle..

Lueteltujen etujen lisäksi kannattaa keskittyä seuraaviin:

– Koostumus on puhdas haitallisista aineista;

– Rakenne ei muutu äkillisissä lämpötilan muutoksissa;

– ei haalistu auringon säteiden alla ja on myös tulenkestävä;

– Kestää kosteutta ja hometta;

– Erityisen koostumuksensa ansiosta se kestää vaurioita.

Kuten näette, tämä on melko edullinen ja tehokas koristustyyppi. Tämän tyyppisen kipsin suosion vuoksi voit valita minkä tahansa hintaluokan talouden perusteella. Erilaiset rakeet ja jakeet, jotka ovat osa erityyppisiä kuoriaiskuoriaisia, luovat ainutlaatuisen kuvion.

Kipsi kuori kovakuoriainen - Ominaisuudet Kipsi kuori kovakuoriainen - Ominaisuudet

Kipsin koostumus

Kuorikuoriainen sisältää melko painavia mineraaleja. Siksi sakeus vaatii korkeamman viskositeetin verrattuna muihin laasteihin. Tätä varten kuorikuoriaiseen lisätään muita mineraalilisäaineita ja polymeerejä. Niiden ansiosta kipsi tarttuu täydellisesti pintaan. Se on erittäin kevyt, käytännöllinen ja kestävä materiaali. Huolimatta eri valmistajien erilaisista koostumuksen vaihteluista, yksi muuttumaton komponentti on jäljellä – rakeet. He luovat ainutlaatuisen kuvion..

Rakeiden (tai, kuten niitä myös kutsutaan, jakeiden) koot voivat vaihdella kipsityypin mukaan. Pohjimmiltaan pieniä fraktioita käytetään sisustukseen ja suuria fraktioita ulkotiloihin. Mutta itse asiassa kaikki riippuu mieltymyksistäsi ja ideoistasi. Hienompia rakeita sisältävät seokset ovat kalliimpia monimutkaisen suodatusprosessin vuoksi.

Kuorinkuoriainen kipsi - Koostumus

Kipsi kuori kovakuoriainen

Jos olet tavannut tavallisen kipsin levityksen, sinulla ei ole ongelmia kuorikuoriaisen kanssa, koska viimeistelyn yleiset säännöt ovat melko samanlaisia. Kun seos on valmistettu sekoittamalla jauhe ja vesi, levitä se pinnalle normaalilla ruiskutuskuviolla. Tasoita sitten kipsi varovasti seinän päälle. Muista, että kuorikuoriainen kuivuu hyvin nopeasti – tämä johtuu sen ominaisuuksista ja laajuudesta. Yritä siksi levittää viimeistely pieninä annoksina ja tasoittaa välittömästi, välttäen kuoppia..

Edellä kuvattua menetelmää pidetään vakiona. Mutta kuten tiedät, kuorikuoriainen on kuuluisa monipuolisista ja kuvioiduista tekstuureistaan. Kaikki tämä saavutetaan vain erilaisilla kipsin levitysmenetelmillä. Luetellaan tärkeimmät:

– Pyöreä – piirrä kuvitteellinen ympyrä;

– Sade – siirrä työkalua ylös ja alas halutun kuvion saavuttamiseksi;

– Risti – kuten nimestä voi päätellä, lastan täytyy liikkua poikittain.

Tämä luettelo ei ole yksinomainen, kokeile kokeilla erilaisia ​​sovellusmenetelmiä ja löydä ihanteellinen rakenne. Näin voit antaa vapauden luovalle ajatuksellesi. Mutta älä unohda kipsi -seoksen valmistusjärjestystä sekä levitysvaiheita. Yleisin virhe on lisätä vettä valmiiseen ja kovetettuun seokseen. Tällainen askel pilaa materiaalin ja lopputulos on hyvin erilainen kuin haluat..

Kipsi kuori kovakuoriainen Kipsi kuori kovakuoriainen Kipsi kuori kovakuoriainen Kipsi kuori kovakuoriainen Kipsi kuori kovakuoriainen

Sovellukset

Kuorikuoriaisen useiden hyödyllisten ominaisuuksien vuoksi sitä käytetään kaikentyyppisissä viimeistelyissä, vaikka se alun perin sijoitettiin julkisivumateriaaliksi. Tämän kipsin avulla voit nopeuttaa korjausta merkittävästi. Lisäksi tuloksena saat mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen pinnoitteen, koska voit itse luoda ainutlaatuisen kuvion ja tekstuurin..

Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille

Kuorikuoriaisen suosituin käyttötarkoitus on, koska sillä on erinomainen lämmönkestävyys. Ne eivät vahingoita tai tuhoa pintaa. Epätasaisen rakenteen vuoksi mekaaniset vauriot eivät vahingoita kipsiä lainkaan tai minimoivat sen.

Usein talon ulkoseinät kestävät auringon ja tuulen. Tämä vaikuttaa negatiivisesti pinnoitteen kestävyyteen ja ulkonäköön. Äkilliset lämpötilan muutokset tuhoavat seinäpinnan rakenteen. Kuorikuoriainen kipsi kestää hyvin monia negatiivisia tekijöitä. Mutta on syytä muistaa, että mikä tahansa materiaali vaatii oikean lähestymistavan sovellukseen. Ensimmäinen askel on tasoittaa seinät – tämä eroaa erilaisista syvennyksistä ja epätasaisuuksista. Käsittele sitten seinä pohjamaalilla, se suojaa rakennetta ja antaa kuorikuoriaisen ankkuroida paljon paremmin pintaan..

Kun olet käynyt läpi aiemmin kuvatut vaiheet, voit siirtyä suoraan kipsityöhön. Lue ohjeet ja mittasuhteet huolellisesti ja laimenna jauhe vedellä. Jos ostit valmiin seoksen, voittaa se rakennussekoittimella pienillä nopeuksilla ja jatka levittämistä. Tämä on tehtävä siististi ja tasaisesti..

Kipsikerroksen paksuus on suoraan verrannollinen rakeiden mittoihin. Välikerros voi olla hieman suurempi kuin jakeiden halkaisija. Tämä antaa pinnoitteelle oikean kuvion. Levitä pinnalle levityslaastilla, kunnes se on kuiva. Tämä pinnoite on maalattu valitun sävyn maalilla, jos sillä ei ole tarvitsemaasi sävyä. Maali toimii myös lisäsuojana negatiivisia ympäristötekijöitä ja vaurioita vastaan..

Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille Kipsi -kuorikuoriainen julkisivuille

Kipsi kuori kovakuoriainen sisätiloissa

Voit saada erittäin epätavallisen vaikutelman sisätiloihin levittämällä kuorikuoriaiset. Jotta koko viimeistelyprosessi ei aiheuta sinulle haittaa ja lopputulos on miellyttävä, sinun on noudatettava joitain suosituksia.

Jos lattiapinnalla on jo viimeistely, se on suojattava mahdollisimman paljon. Seinät on myös valmisteltava – poista lika tai viimeisen pinnoitteen jäännökset pinnalta.

Tasoita seinät. Tämä vaihe on tarpeen, koska laastin pitäisi näyttää mahdollisimman siistiltä. Levitä pohjamaali pinnalle ja jatka seoksen kuivumisen aikana seoksen valmistamista. Kaada vesi ämpäriin ja lisää jauhe vähitellen. Vaivaa kunnes se on tasaista, ja rakeet eivät saa laskeutua pohjaan..

Peitä kaikki alueet, joihin kipsi ei saisi päästä ennen viimeistelyn aloittamista. Sen puhdistaminen on erittäin vaikeaa, ja jotkut pinnat voivat vaurioitua. Levitä seos lastalla ja aloita levittäminen. Yritä tehdä tämä mahdollisimman nopeasti antamatta sen kuivua. Jos puolen tunnin kuluttua tuntuu siltä, ​​että vakoja on liian vähän, voit käyttää uimuria turvallisesti ja suorittaa piirustuksen loppuun. Viimeinen vaihe on maalin tai halutun kuvion levitys..

Kipsi kuori kovakuoriainen sisätiloissa Kipsi kuori kovakuoriainen sisätiloissa Kipsi kuori kovakuoriainen sisätiloissa Kipsi kuori kovakuoriainen sisätiloissa

Kipsi värit kuori kovakuoriainen

Valitun kipsikuorintakuorityypin perusteella saat erilaisen tuloksen. Kipsilevy on paljon helpompi levittää, mutta vähemmän houkutteleva kuin sen akryylipohjainen. Ulkonäkö riippuu myös valitusta sävystä. Lähes kaikki rakennusliikkeet tarjoavat tehdasseoksia kipsiä, joten sinun tarvitsee vain lisätä niihin haluttu väripigmentti. Ole varovainen maalipigmenttien kanssa, koska säiliön sävy ei aina vastaa seinälle saatua sävyä. Kun olet sekoittanut vähän maalipigmenttiseosta, testaa se pienellä seinäosalla ennen kuin peität sen kokonaan..

Kipsin levittämisen jälkeen on suositeltavaa maalata se toisella erikoismaalikerroksella, jolloin väri muuttuu elävämmäksi ja kylläisemmäksi. Kun olet saavuttanut tämän vaiheen, voit antaa itsesi mielikuvituksellesi ja yrittää yhdistää eri sävyjä. Huomaa, että tummat sävyt korostavat myös täydellisesti tämän kipsiä ja antavat sille epätavallisen ilmeen..

Kipsi kuori kovakuoriainen - Värit Kipsi kuori kovakuoriainen - Värit

Kipsi kuori kovakuoriainen – valokuva

Olemme valmistelleet sinulle upeita valokuvia kuorikuoriaisten kipsiä käyttävistä seinäpäällysteistä, jotka kertovat sinulle, haluatko nähdä tämän upean ja aidosti ainutlaatuisen pinnoitteen seinillesi. Hauskaa katselua ja mielenkiintoisia ideoita kodin sisustamiseen!

Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva Kipsi kuori kovakuoriainen - valokuva