Harmaa väri sisätiloissa: miten ja missä sitä käytetään

Harmaa väri sisätiloissa: miten ja missä sitä käytetään

Monet pitävät harmaata synkkänä ja yrittävät olla käyttämättä sitä kodin sisustuksessa. Mutta paletissa on tuskin yhtä neutraalia, hillittyä ja universaalia sävyä, joka voidaan helposti yhdistää ehdottomasti kaikkiin muihin väreihin. Jos valitset oikeat tekstuurit ja sävyt, harmaa sisustus näyttää modernilta ja tyylikkäältä, mikä vähentää ylikyllästettyjen elementtien kirkkautta ja pehmentää mustavalkoista yksiväristä muotoilua..

Sisustus harmailla sävyillä – vaikutus psyykeen

Yksi suosituimmista värinvalinnan psykologisista testeistä – Luscher -testi – tulkitsee, että stressistä, kokeista ja kilpailusta väsyneet ihmiset suosivat usein harmaata. Hän ilmaisee halun rauhaan, rentoutumiseen, yksinäisyyteen. Eikö tätä megalopolisien asukkaat tarvitsevat jatkuvasti jännittyneessä rytmissä tullessaan kotiin? Jos näin on, harmaasävyinen sisustus tarjoaa mukavan tilan toipumiseen ja henkiseen energiaan..

Akromaattinen asetus sopii niille, joiden on työskenneltävä paljon ihmisten kanssa ja tehtävä henkistä työtä. Harmaan ympäröimänä voit väliaikaisesti unohtaa ongelmat, poistaa tarpeettomat tiedot muististasi ja sukeltaa rauhalliseen tyhjyyteen..

Ja jos jossain vaiheessa haluat tunteita, riittää, että sisustat asunnon kirkkailla lisävarusteilla tai valitset värillisiä tekstiilejä – ja elämä kimaltelee uusilla väreillä..

Harmaa väri sisätiloissa

Yhdistelmä muiden värien kanssa

Harmaan neutraalisuuden ansiosta voit täydentää sitä kaikilla sävyillä – pastellista pölyiseen tummaan. Mutta kaikkein harmonisimmat vaihtoehdot ovat luonnosta itsestään, ja nämä ovat hyvin havaittavia kontrasteja: taivaan kirkas taivaansininen pilvien keskellä; violetti-vaaleanpunainen auringonlasku pilvien taustalla; kevätvihreys puiden oksilla; keltaisia ​​kukkia kivien ympärillä vuorilla.

Ruskeanbeige, hiekkainen ja kultainen sävy sekä lämmin valkoinen (kerma, vanilja, samppanja) näyttävät harvinaisen vieressä hieman luonnotonta – tämä johtuu eri värilämpötiloista.

Harmaa ja sininen

Tämä klassinen tandem heijastaa taivaallisen tilan jatkuvasti muuttuvaa täydellisyyttä ja sen eri sävyjä – tummista ukkospilvistä läpikuultavaan sameuteen; syvän sinisestä ilmavaan vaaleansiniseen huntuun. Tämä yhdistelmä edistää rentoutumista, ja siksi se sopii parhaiten virkistyshuoneisiin – makuuhuone, olohuone, kylpyhuone..

Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä sinistä Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä sinistä

Harmaa ja vaaleanpunainen

Iloinen kevään kukkien sävy harmaalla taustalla näyttää hehkuvan sisältä, mikä tekee tunnelmasta romanttisen ja hieman kevytmielisen. Vaaleanpunaiset sisustuselementit miellyttävät varmasti tyttöjä, joilla on pehmeä naisellinen luonne. Se on myös hyvä vaihtoehto pienen prinsessan lastenhuoneen sisustamiseen..

Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä vaaleanpunaista Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä vaaleanpunaista Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä vaaleanpunaista

Harmaa ja vihreä

On vaikea löytää luonnollisempaa väriparia kuin harmaa ja vihreä. Niiden liitto liittyy ensimmäisiin paloihin ilmestyviin versoihin, ja oksilla vain lehdet kukkivat..

Vaaleanvihreä virkistää täydellisesti yksiväristä muotoilua muistuttaen, että jopa betonin kaupunkiviidakossa pitäisi olla paikka luonnolle.

Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä vihreää Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä vihreää

Harmaa ja keltainen

Jos harmaan hämärän poistamiseksi on täydellinen väri, se on keltainen. Yhdessä ne näyttävät yhtä orgaanisilta kuin aurinko ja varjo. Keltaisen harmaiden sävyjen sisustus latautuu optimistisesti, riippumatta siitä, missä suhteessa nämä sävyt sekoittuvat, ja tällaista upeaa yhdistelmää voidaan käyttää ehdottomasti kaikissa huoneissa..

Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä keltaista Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä keltaista

Harmaa punaisella

Koko spektrin aktiivisimman ja rauhallisimman sävyn vuorovaikutus luo erittäin mielenkiintoisen vaikutelman-ikään kuin mustavalkoisen valokuvan yksittäiset palaset jätettäisiin väreiksi maksimoiden niiden kirkkaus.

Suuret punaiset yksityiskohdat harmaassa ympäristössä ovat silmiinpistäviä ja näkyvät kaikessa loistossaan. Se on avantgarde-ratkaisu määrätietoisille ja intohimoisille persoonallisuuksille..

Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä punaista Harmaa väri sisätiloissa - yhdistelmä punaista

Sisustustyylit ja harmaa

Harmaa ympäröi nykyaikaista ihmistä kaikkialla – kerrostaloja asuinalueilla ja liikekeskusten, toimistojen ja tuotantohallien, teiden ja jalkakäytävien pilvenpiirtäjiä. Tämä väri on siis lähes huomaamaton, tuttu tausta elämälle. Teollisen luonteensa vuoksi se muodostaa perustan kaupunkisuunnittelun suuntauksille. Näitä ovat parvi, hi-tech ja minimalismi..

Harmaan läsnäolo luonnossa tekee siitä kuitenkin yhtä hyvän pohjan tylsille etnisille motiiveille – skandinaaviseen tyyliin, Provenceen. Joskus klassinen sisustus on sisustettu myös tällä rauhallisella sävyllä..

Parvi

Kaupunkiparvella harmaa on melkein aina johtava rooli, ja se vie 70–100% tilasta. Seinät, jotka on valmistettu betonista tai halvoista kalkkihiekkakiveistä, sekä tietoliikenteen metalliputket – kaikki nämä ovat varmasti akromaattisia sävyjä, mutta valtavien ikkunoiden vuoksi tällainen sisustus näyttää vapaalta ja tilavalta.

Harmaa väri sisätiloissa - loft -tyyli Harmaa väri sisätiloissa - loft -tyyli Harmaa väri sisätiloissa - loft -tyyli

Korkeateknologia

Todennäköisesti muutama vuosikymmen sitten tieteiskirjailijat kuvittelivat 21. vuosisadan talon tällä tavalla: kiiltäväksi kiillotettua metallia, muovia, miellyttävää kosketusta, pleksilasia, uusinta tekniikkaa kosketusohjauksella – eikä yhtäkään ylimääräistä asiaa. Pääasiassa peilatuissa yksivärisissä tekstuureissa harmaa näyttää niin orgaaniselta, että sitä ei yksinkertaisesti kannata korvata millään muulla värillä..

Harmaa väri sisätiloissa - korkean teknologian tyyli

Klassinen tyyli

Klassisessa sisustuksessa harmaa on paljon harvinaisempaa kuin valkoinen, beige, ruskea ja kulta, mutta rauhallinen ja hillitty muotoilu on todellinen löytö..

Tätä väriä voidaan käyttää yhtä menestyksekkäästi sekä sisustuksessa että kotitalousesineissä, huonekaluissa, kankaissa, mutta joka tapauksessa tekstuurin tulisi olla matta. Ainoat poikkeukset ovat pienet hopeiset taustakuviot tai metalliliittimet..

Harmaa väri sisätiloissa - klassinen tyyli Harmaa väri sisätiloissa - klassinen tyyli

Skandinaavinen tyyli

Pohjois-Euroopan suunnittelussa käytetään yleensä vaaleimpia harmaan sävyjä, ja ne laimennetaan välttämättä puhtaalla valkoisella, valkaistusta puusta saaduilla yksityiskohdilla ja kansan sisustuksella (tilkkutäkki, kudotut matot, karkeat tekstiilit). Tämä muotoilu sopii pienille ja keskisuurille huoneille, luoden niihin rauhallisen kodikkuuden ja kodin lämmön muistiinpanoja..

Harmaa väri sisätiloissa - skandinaavinen tyyli Harmaa väri sisätiloissa - skandinaavinen tyyli

Provence

Provencen maalaismaisessa yksinkertaisuudessa on tilaa kaikille pastelliväreille, myös harmaille. Mutta tämän ei pitäisi olla betonin tai teräksen karkea väri, vaan pikemminkin läpinäkyvän sinisen sumun luonnolliset sävyt, vuoristokivet, auringossa palanut puu, maalaamattomat liinavaatteet tai hieman likainen kalkki.

Harmaa väri sisätiloissa - Provence -tyyli Harmaa väri sisätiloissa - Provence -tyyli

Oikea valaistus on tärkeää!

Harmaa itsessään on sävyväri, joten jopa kaikkein laimeimmassa versiossa se tuo sisätiloihin pienen hämärän. Valonlähteistä huolehtiminen on erittäin tärkeää välttääksesi jatkuvasti pilvisen taivaan tunteen..

Harmaassa huoneessa tulisi olla suuret ikkunat, jotka tulisi mieluiten jättää suojaamattomaksi ainakin päiväsaikaan. Muina aikoina lukuisat kohdevalot, suuret kattokruunut, seinäkattot voivat korvata auringon puutteen.

Laajenna tilaa visuaalisesti ja lisää valon määrää – peilit, lasiovet ja väliseinät, jotka sijaitsevat kirkkaita valonlähteitä vastapäätä, sekä kaikki kiiltävät pinnat auttavat.

Harmaa väri sisätiloissa - oikea valaistus

Harmaat sisätilat – kuva

Jos mietit, haluatko käyttää harmaata asunnon sisätiloissa, suosittelemme, että tutustut ensin siihen, miltä se näyttää jo sisustetuissa huoneissa. Nämä valokuvat voivat olla pohjana kotisi tuleville kunnostustöille tai vain hyväksi hyödyllisten ideoiden lähteeksi..

Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa

Harmaasävyinen olohuone on paikka, jossa on miellyttävää kokoontua ja rentoutua kaikenikäisille, makuun ja mieltymyksiin. Tämän värin neutraalisuus toimii sovitteluna ja edistää rauhallista vapaa -aikaa sekä yksin että suuressa yrityksessä..

Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa Harmaa väri olohuoneen sisustuksessa

Harmaa väri keittiön sisätiloissa

Keittiössä, jota hallitsevat harmaat sävyt, voit keskittyä täysin ruoanlaittoon. Se muistuttaa monin tavoin korkealaatuisten ravintoloiden tuotantolaitosta, jossa kaikki huonekalut ja työtasot ovat varmasti terästä. Mutta vaikka kotikeittiössä on puukalusteet ja valetut kivitasot, harmaa väri tekee siitä tyylikkään ja käytännöllisen..

Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa Harmaa väri keittiön sisätiloissa

Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa

Rauhallisessa harmaassa ympäristössä on helppo rentoutua. Tärkeintä on, että makuuhuoneen sisustus ei ole liian tumma – rikkaan grafiitin sijaan on parempi valita pehmeämpiä, pehmeämpiä sävyjä, joissa on matta tai vaalea silkkinen rakenne..

Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa Harmaa väri makuuhuoneen sisustuksessa

Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa

Viimeistely harmailla sävyillä on erittäin käytännöllinen ratkaisu kylpyhuoneeseen, koska tällaisella pinnalla vesiroiskeet tai tahrat kuivuneesta kondensaatiosta ovat lähes näkymättömiä. Mutta kun valitset sävyä, kannattaa harkita huoneen kokoa – mitä pienempi kylpyhuoneen pinta -ala, sitä vaaleampi maali tai laatta pitäisi olla, ja on suositeltavaa täydentää harmaata valkoisella kiiltävällä putkella ja käytä enemmän peilejä.

Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa Harmaa väri kylpyhuoneen sisätiloissa

Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa

Koska käytävällä tai käytävällä ei ole lähes koskaan luonnonvaloa, tässä tapauksessa on välttämätöntä asentaa useita kirkkaita lamppuja ja ripustaa suuri peili sinne. Suositellaan myös valkoista kattoa ja minimaalista (tai täydellistä poissaoloa) vastakkaisista väriyhdistelmistä..

Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa Harmaa väri käytävän ja käytävän sisätiloissa

Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa

Liian aktiivisille lapsille harmaalla voi olla rauhoittava vaikutus, ja lisäksi se on universaali – sopii sekä tytöille että pojille. Jotta lastentarhan yksivärinen sisustus ei näytä tylsältä, sitä on täydennettävä yhdellä tai kahdella puhtaalla värillä: vihreä, oranssi, vaaleanpunainen, sininen tai keltainen..

Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa Harmaa väri lastenhuoneen sisustuksessa

Video: Harmaa sisustuksessa