DIY kanin häkit (70 kuvaa)

DIY kanin häkit (70 kuvaa)

Oikein varustetun kanin saaminen on yksi tärkeimmistä ehdoista näiden pörröisten jyrsijöiden pitämiselle. Sekä kotimaiset että koristeelliset rodut tarvitsevat erillisen tilan – sen avulla voit tarjota tarvittavaa hoitoa ja suojata lemmikkejä mahdollisilta ongelmilta. Materiaalien saatavuuden ja minimaalisten työkalujen käsittelytaitojen ansiosta kanien häkkien tekeminen omilla käsillä on melko yksinkertaista. Tältä sivulta löydät hyödyllisiä suosituksia, valokuvaesimerkkejä ja pienen oppaan niiden rakentamiseen.

Solujen valmistuksen ominaisuudet

Ennen kuin aloitat kanien suojan luomisen, kannattaa tutustua tulevien asukkaiden tapoihin ja fysiologiaan. Näiden eläinten mukavin ilmasto ympäri vuoden on kohtalainen lämpö ( + 12 … + 18 ° C), keskimääräinen ilmankosteus (60–75%), ei tuulta ja vedot. Lämpötilan lasku -25 ° C: seen sekä yli + 30 ° C: n kuumuus, liiallinen kuivuus tai kosteus ovat kriittisiä ja voivat johtaa sairauksiin tai jopa eläinten kuolemaan. Kanit viihtyvät parhaiten ulkona, ja lantahöyryt (ammoniakki) ja pöly, joita yleensä esiintyy varastoissa, vaikuttavat kielteisesti heidän terveyteensä..

Kun rakennetaan häkkejä kotieläiminä eläville jänisille, on erittäin tärkeää tarjota tapa puhdistaa pinnat saastumiselta. Esimerkiksi laatikoiden lattiat on usein tehty irrotettaviksi, puisista säleistä tai verkosta, mikä mahdollistaa jätteiden keräämisen alla olevaan lavaan, ja ritilät voidaan tarvittaessa pestä ja kuivata helposti. Kanin kiinteät seinät suojaavat lemmikkejä vedolta, rotilta ja hyönteisiltä, ​​mutta syöttölaitteiden puolelta kannattaa aina jättää hieno verkko ilmanvaihtoa varten. Ulko- ja kannettavien rakenteiden osalta on välttämätöntä huolehtia kosteutta kestävästä katosta, joka samalla ei kuumene liikaa auringosta. Häkin ovien tulee sulkeutua tiiviisti, jättämättä aukkoja, ja lukot on kiinnitettävä niin, että vain omistajat voivat avata ne..

DIY kanin häkit - Valmistusominaisuudet DIY kanin häkit - Valmistusominaisuudet

Häkkien tyypit kaneille

Ehdollisesti kanien häkit voidaan luokitella seuraavien kriteerien mukaisesti:

– lemmikkityypin mukaan (suurille tai pienille roduille, tavalliset tai yksittäiset, pariutumishäkit, emosolut, häkit nuorille eläimille);

– toimintatavan mukaan (kiinteä ja kannettava, ulko-, sisä-, universaali);

– tasojen lukumäärän mukaan;

– käytetyn materiaalin mukaan (puu, lastulevy / kuitulevy / vaneri, metalli, verkko, muovi, yhdistetty).

Teollisuushäkit kaninviljelylaitoksille eroavat merkittävästi koristeltujen lemmikkien maalatusta “talosta”. Jälkimmäisiä säilytetään yleensä laatikoissa, jotka koostuvat syvästä muovilavasta ja verkosta. Ovet voivat olla muovia tai pleksilasia, sisällä on vuodevaatteet, syöttölaite, joskus ylimääräinen suljettu osasto, jotta eläin voi piiloutua.

Taloudellisiin tarkoituksiin kasvatetut yksilöt sijaitsevat usein monikerroksisissa rakenteissa, joissa on suuri määrä erillisiä koteloita. Tällainen häkki voidaan joko ostaa valmiina tai rakentaa itsenäisesti käytettävissä olevilla työkaluilla..

DIY kanin häkit - tyypit DIY kanin häkit - tyypit DIY kanin häkit - tyypit DIY kanin häkit - tyypit

Kanin häkin rakentamisen vaiheet

Häkkien tekeminen kaneille omin käsin sisältää useita peräkkäisiä vaiheita. Jokainen niistä on varsin merkittävä, vaatii harkittua ja tarkkaa työtä, mutta jos lähestyt asiaa täysin vastuullisesti, tuote toimii monta vuotta.

Mittaukset ja piirustukset

Optimaaliset mitat valitaan eläinten rodun, iän ja lukumäärän mukaan. Naaraille, joilla on jälkeläisiä, suunnitellaan keskimäärin häkki, jonka pituus on noin 170 cm, korkeus 60–70 cm ja leveys 100 cm. Nuoret eläimet kanista istutetaan 1,5 kuukauden iässä ryhmissä 3-5 kpl. Aikuisia (yli 3 kuukauden ikäisiä) pidetään lihotettavina yksittäisissä laatikoissa, joiden koko on noin 150x60x70 cm. Yhden kanin pinta -alan on oltava vähintään 0,3-0,5 m2, seinien korkeus – 35 cm.

DIY kanin häkit - Mitat ja piirustukset DIY kanin häkit - Mitat ja piirustukset DIY kanin häkit - Mitat ja piirustukset DIY kanin häkit - Mitat ja piirustukset DIY kanin häkit - Mitat ja piirustukset

Materiaalien ja lisävarusteiden valinta

Pääasialliset kriteerit materiaalien valinnassa ovat niiden lujuus, mekaanisen rasituksen kestävyys ja ympäristöominaisuudet. Älä myöskään unohda, että kanit ovat jyrsijöitä ja vahingoittavat helposti ohutta puuta. Yleensä kaikki levyt suositellaan kyllästämään antiseptisillä aineilla ennen käyttöä ja vielä paremmin – polyuretaanilakalla (nestemäinen muovi). Näiden eläinten biologinen jäte on erittäin syövyttävää, joten sinun tulee erikseen huolehtia lattian säännöllisestä puhdistamisesta..

On tärkeää, että kaikki ympäröivät pinnat eivät haihduta haitallisia aineita eivätkä estä ilman luonnollista kiertoa. Terve mikroilmasto edistää lemmikkien oikeaa kehitystä ja suojaa niitä kaikenlaisilta sairauksilta. Erilaisten liitoselementtien, kuten kiinnittimet, oviverhot, syöttölaitteiden ohjaimet ja ulosvedettävät lokerot, on oltava korkealaatuisia ja hyvällä korroosiosuojauksella – tämä mahdollistaa koteloiden käytön mahdollisimman pitkään.

DIY kanin häkit - Materiaalien ja lisävarusteiden valinta DIY kanin häkit - Materiaalien ja lisävarusteiden valinta

Rakentaminen

Kanihäkkien valmistusta varten runko on ensin rakennettu metalliprofiilista ja / tai palkeista. Sitten siihen kiinnitetään hitsattu verkko, puusta valmistetut ritilät, lastulevyt tai vaneri. Takaosa ja usein sivuseinät on tehty kiinteiksi, mutta materiaalin mikrohuokoset päästävät helposti ilman ja kosteuden läpi.

Yksi tärkeimmistä hetkistä on lattian järjestely. Vaihdettavat hammaspyörämallit, jotka voidaan taittaa ja avata, poistaa ja helposti pestä, ovat osoittautuneet parhaiksi. Lattiassa voidaan käyttää muovisia ratapölkyt, polyuretaanilakalla kyllästetyt laudat, bambulevyt, verkko. Solujen koon tulisi olla sellainen, että eläinten tassut eivät jää jumiin eivätkä sauvat painu painonsa alle. Metalliverkko on kätevä puhdistuksen kannalta, mutta se aiheuttaa ihotulehdusta kaneissa, mikä tekee heidän kävelemisestä tuskallista, joten on silti suositeltavaa suosia muovia tai puuta.

Kanin kansi on samalla katos, joka suojaa lemmikkejä sateelta ja kirkkaalta auringolta, sekä ylimääräinen ovi kotelon avaamista ja sulkemista varten. Yleensä se kiinnitetään pienellä kaltevuudella, joka on valmistettu tiiviistä vanerilevystä tai muusta materiaalista, joka ei ole altis kuivumiselle tai muodonmuutoksille. Katto ei voi olla metallia, muuten se lämmittää kennojen ilmaa liikaa lämmössä. Kadulle tällainen vaihtoehto, kuten pehmeät laatat, liuskekivi, onduliini, on varsin sopiva.

DIY kanin häkit - Rakentaminen DIY kanin häkit - Rakentaminen DIY kanin häkit - Rakentaminen DIY kanin häkit - Rakentaminen

Asennus ja käyttö

On suositeltavaa asentaa valmiit häkit kaneille vähintään 0,3–0,5 m korkeudelle lattiasta, lukuun ottamatta kannettavia rakenteita, jotka on tarkoitettu eläinten kävelylle ruoholla. Muissa tapauksissa jalustan kohotettu asento suojaa lemmikkejä kosteudelta. Ulkona kotelot sijoitetaan parhaiten varjostetuille alueille, itään tai länteen päin..

Kylmällä kaudella sinun on huolehdittava kotelojen eristyksestä. Tätä tarkoitusta varten seinien ulkoverhoilu sopii ilmaa läpäisevillä tiivisteillä (mineraalivilla, tikkausmatot, kuitulevyt, polystyreeni, heinät / oljet / pellavanvarret jne.). Jotta kennot kestäisivät mahdollisimman pitkään, ne on puhdistettava säännöllisesti, suojattava kosteudelta ja pienet korjaukset on suoritettava ajoissa..

DIY kanin häkit - asennus ja käyttö DIY kanin häkit - asennus ja käyttö DIY kanin häkit - asennus ja käyttö DIY kanin häkit - asennus ja käyttö

DIY kanin häkit – valokuva

Tämän sivun kuvagalleriaan on koottu suuri määrä mielenkiintoisia ideoita ja esimerkkejä kanien häkkien rakentamisesta omin käsin. Mikä tahansa esitetyistä vaihtoehdoista voidaan haluttaessa toistaa kotona ja tehdä itsenäisesti mukava ja kestävä linnu pörröisille jyrsijöille. Rakennustyyppi, materiaalit ja mitat suositellaan kussakin tapauksessa yksilöllisesti, ottaen huomioon eläinten lukumäärä, tyyppi ja rotu sekä niiden ylläpidon erityispiirteet tietyllä tilalla.

DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva DIY kanin häkit - valokuva