DIY -gabionit (70 kuvaa): kauniita ideoita

DIY -gabionit (70 kuvaa): kauniita ideoita

Gabionien käyttö on upea ja epätavallinen tapa sisustaa puutarha. Tällä tavalla suunniteltu aita on erittäin kestävä ja kestää monta vuotta, ja tukiseinistä tulee osa kasvien istutusten koostumusta..

Gabions: mikä se on??

Gabionit, jotka tunnetaan myös nimellä GSI, ovat verkkomaista muotoa, joka on yleensä valmistettu metallimateriaalista ja jonka sisällä on vapaasti virtaava täyteaine. Rakennuksen romanttinen nimi selittyy sen alkuperämaalla – aurinkoisella Italialla, mutta sen käännös jo vihjaa meille, että tilanne on proosaisempi. Kirjaimellisesti se kuulostaa “isolta häkiltä”, ja tämä ilmaisu kuvastaa varsin tarkasti olemusta. Näiden rakenteiden prototyyppejä ovat maaperän ja hiekan pussit, joita käytettiin 1700 -luvulla linnoitusten rakentamiseen..

Nykyään gabioneja käytetään sotilastukikohdissa, rautateillä ja rannikoilla samoihin tarkoituksiin kuin vuosisatoja sitten. Tätä tekniikkaa käytetään kuitenkin yhä enemmän maiseman koristeluun. Suosion nousu voidaan selittää yksinkertaisesti – suhteellinen halpa sekä korkea laatu, helppo asentaa ja esteettinen vetovoima.

Laatikot on valmistettu galvanoidusta verkosta tai polymeeripäällysteisestä korroosiosuojauksesta. Jos et käytä gabionia suunnittelutarkoituksiin, voit kääntyä minkä tahansa tyyppisen verkon puoleen. Mutta valitse suojattu materiaali, ellet yritä saada ruostetta koristeluun..

Gabions - mikä se on Gabions - mikä se on

Gabionin muodot

Gabionit vaihtelevat myös muodon mukaan. On 4 päätyyppiä:

1. Sylinterimäinen muotoilu on sileä, ja se muistuttaa rullaa, joka on kiinnitetty päihin;

2. Patja -patja – eräänlainen kapea tarjotin, joka on suljettu yhteisellä kannella;

3. Laatikon muotoinen – suorakulmainen laatikko;

4. Vahvistuspaneelilla varustetussa laatikossa on pitkänomainen pohja korkealaatuista vahvistusta varten..

Yleensä gabionilla on kiinteä rakenne. Toinen ja kolmas lajike on varustettu kalvoilla, joiden tarkoituksena on lisätä kantavuutta ja lujuutta. Samaan aikaan suurille rakenteille kannattaa huolehtia lisäkiinnityksestä, luoda vahva runko.

Gabionit - Lomakkeet Gabionit - lomakkeet Gabionit - Lomakkeet

Gabionit maisemasuunnittelussa

Ilmeisten käytännön teknisten etujen lisäksi gabion on houkutteleva ulkonäöltään. Nämä ominaisuudet varmistivat rakenteiden menestyksen maisemasuunnittelijoiden kanssa, ja GSI: tä alettiin käyttää myös koristetarkoituksiin. IVY -maissa tämä suuntaus ei ole vielä saavuttanut suurta suosiota, ja tämä on kiistaton plussa, koska sinulla on mahdollisuus olla yksi ensimmäisistä, joka soveltaa tällaista mielenkiintoista suunnitteluliikettä omalla sivustollasi..

Parasta on, että gabionit sopivat alueelle millä tahansa tyylillä ja viestillä. Luonnonmaisemat täydentävät harmonisesti kivitäyteaineella. Metalliverkko ja hoikka rakenne mahdollistavat pelaamisen teknogeenisella kuvalla, joka laukaisee mielivaltaisia ​​kasvisarjoja. Niistä voi myös tulla osa tavallista puutarhaa, koska GSI on järjestetty arkkitehtoninen muoto..

Kivillä täytetyt gabionit näyttävät upeilta jopa talvella ja keväällä. Lumivalkoisen lumikerroksen alla rakenteet näyttävät erityisen ilmeikkäiltä ja vaikuttavilta, ja kevätvesivirrat eivät pysty tuhoamaan sitä. Lisäksi kuumennettaessa auringon säteiltä kivi lämmittää maaperää, mikä on erittäin hyödyllistä puutarhan kasvillisuudelle..

Henkilökohtaisen tontin alueella rakenteita voi esiintyä erilaisissa inkarnaatioissa.

1. Tukiseinät ovat klassinen sovellus gabioneille. Rakenne on uskomattoman vakaa ja tukee erinomaisesti terasseja, mutkia ja rinteitä. Modulaariset tuet auttavat luomaan keinotekoisen helpotuksen riittävän nopeasti, ja toisin kuin monoliittiset rakenteet, ne eivät tarvitse tyhjennyslaitteita. Gabionien joustavuus takaa vakauden maan kausiliikkeitä vastaan. Näin ollen kaunis ja käytännöllinen GSI on monessa suhteessa tiili- ja betonirakenteiden edellä..

2. Modulaarinen rakenne mahdollistaa gabionien käytön alueen eri alueiden rajaamiseksi. Lisäksi niiden kyky kuivattaa on hyödyllistä, koska kukkapenkit ja puutarha tarvitsevat korkealaatuista kuivatusta.

3. Kivipohjaiset gabionit selviävät hiipiville rannoille. Ne koristavat sekä keinotekoisia että luonnollisia säiliöitä täydentäen ulkonäköään, ja lisäksi ne eivät muutu käyttökelvottomiksi ajan myötä, kuten saman betonin tapauksessa.

4. Monitasoiset rakenteet muodostavat erinomaisen suojan koko alueen alueelle. Jos käytät pikkutäytettä, aita ei luo tarpeettoman tilaa vievää vaikutelmaa. Samaan aikaan tällaiset rakenteet eivät itsessään ole vakaita, joten lisää vahva runko – siten aita tulee epätavallisen, mutta myös kestävän.

5. Gabionien verkko on ei-vähäinen materiaali huonekalujen luomiseen puutarhaan. Vaihtele määrää ja hanki erilaisia ​​asioita – pöytiä, tuoleja tai penkkejä. Tällaiset huonekalut ovat kuitenkin liikkumattomia; tuskin pystyt siirtämään niitä uuteen paikkaan. Vaihtoehtoisesti voit muodostaa penkin, joka rajoittaa tilaa tai siitä tulee tukiseinä – laita vain puiset istuimet gabionien päälle.

6. GSI: n alla voit piilottaa suihkulähdejärjestelmän. Käytä kivipenkkiä.

7. Lisää tunnelmaa kesäiltaan raikkaassa ilmassa kivipenkille piilotettujen lamppujen ansiosta. Tai kokeile tehdä gabion lampputelineeksi..

8. Jos et ole vielä päättänyt rakentaa tilavuusobjektia gabioneista, luo kaunis koristeellinen aksentti yhdestä elementistä. Joten voit valita erillisen osan puutarha -alueesta..

Gabionit maisemasuunnittelussa Gabionit maisemasuunnittelussa Gabionit maisemasuunnittelussa Gabionit maisemasuunnittelussa

DIY gabion – miten tehdä

Nämä alkuperäiset ja toiminnalliset mallit voidaan tehdä käsin ilman suuria vaikeuksia. Sinun on vain ponnisteltava ja yhdistettävä mielikuvitus. Verkko voidaan hitsata itse tai ostaa mistä tahansa rautakaupasta. Samaan aikaan gabionien täyttäminen on melko mielenkiintoista toimintaa..

Älä unohda valmistella maaperää ennen rakennustöiden aloittamista. Jos haluat merkitä tasaisesti gabionien asennusalueen, vedä narusta tai langasta – tämä riittää tasaiseen kehään.

Työmaan valmistelu on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

– Puhdista maaperän yläosa hedelmällisestä kerroksesta, kasveista ja erilaisista roskista;

– Kaivaa kaivanto rakenteen ankkuroimiseksi tai täytä perusta;

– Jotta rikkaruohot eivät itäisi pohjan alla, se voidaan vuorata geotekstiileillä.

Varsinainen valmistusprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

1. Päätä ensin tulevan gabionin koko ja muoto;

2. Leikkaa valmistetusta metalliverkosta halutun kokoiset levyt ja taita tuloksena olevat terävät reunat. Tämä vahvistaa rakennetta ja lisää siihen kestävyyttä;

3. Seuraavaksi sinun on kiinnitettävä koko rakenne ja jatkettava täyttämistä;

4. Täyteaineen osan tulisi olla 1,5–2 kertaa suurempi kuin silmäkoko;

5. Aseta täyteaine tyhjennysten välttämiseksi. Voit tehdä tämän valitsemalla täyttöelementtien koon ja muodon..

Gabion -aidat kootaan ilman liitosratkaisuja, ja siksi niillä on vähän liikkuvuutta. Tällä muotoiluominaisuudella on useita etuja, esimerkiksi kun maa turpoaa tai laskeutuu, aita ei romahda tai mene perusmuodolleen. Täyteaine laskeutuu vain hieman tai nousee samalla tavalla kuin maa. Useimmissa tapauksissa tällaiset muutokset eivät ole lainkaan havaittavissa, mutta jos ne ovat silmiinpistäviä, sen korjaaminen on melko yksinkertaista..

Voit tehdä silmäkehyksen aidalle gabioneista käyttämällä yhtä seuraavista tavoista:

– Osta täysin valmis kuusikulmainen verkko. On parasta, jos tämä verkko on valmistettu kierretystä langasta;

– Osta hitsatut teräsverkkokortit, joissa on sinkkikerros;

– Hitsaa runko itse. Tätä varten sopii paksu lanka, joka on peitettävä suojamaalilla..

Joissakin tapauksissa kehyksiä ei ehkä kiinnitetä betoniperustukseen, vaan ne kaivetaan maaperään 25-40 cm. Kaikki riippuu rakenteen massasta ja sijainnista.

DIY gabion - Kuinka tehdä DIY gabion - Kuinka tehdä

Vinkkejä gabionien valmistukseen

Rakentamisen aikana saatat kohdata joitain gabionien ominaisuuksia, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia:

– Suuret ja kauniit kivet, jotka näyttävät hyvältä luodessaan gabioneja, maksavat paljon rahaa. Siksi käytä niitä vain ulkoseinien koristeluun ja aseta sisäpinnat halvemmilla materiaaleilla, esimerkiksi rikkoutuneella tiilillä tai tuhkalohkolla;

– Jotta gabionrakenne olisi mahdollisimman jäykkä, käytä suurempia kiviä ja yritä pinota ne mahdollisimman tiiviisti ja siististi.

– Jos päätät käyttää kevyttä täyteainetta, esimerkiksi puukappaleita, verkko on kiinnitettävä vahvemmalle alustalle, kuten betonille;

– Huomaa, että paksu teräsverkko on erittäin jäykkä ja ohuesta kierreverkosta valmistetut kehykset voivat menettää muotonsa suurten kivien painon vuoksi. Tämä vaikuttaa negatiivisesti koko rakenteen ulkonäköön, ota tämä huomioon gabionia rakennettaessa.

Voit koristella valmiin gabionin pistevalaistuksella tai seppeleellä. Tämä muotoilu säteilee lämpöä ja romanttista tunnelmaa joka ilta. Rakenteet eivät vaadi huoltoa käytön aikana – tämä on yksi GSI: n tärkeimmistä eduista. Ajan myötä ne vahvistuvat ja näyttävät entistä harmonisemmilta ja luonnollisemmilta..

Gabions - Vinkkejä Gabions - Vinkkejä

Gabions – valokuva

Valikoimastamme löydät vielä enemmän kuvia ideoista käsintehtyjen gabionien käyttöön. Toivotamme inspiraatiota ja nautittavaa katseltavaa!

Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva Gabions - valokuva