85+ DIY florarium -ideaa (kuva)

85+ DIY florarium -ideaa (kuva)

Tämä epätavallinen, ylellinen nimi piilottaa yhtä ylellisen vaihtoehdon tavallisille muovikasveille. Florariumia kutsutaan usein kukkaterrariumiksi. Läpinäkyvä säiliö eri muunnelmissa on ihanteellinen vaativimpien kasvien kasvattamiseen. Kodin minikasvihuone koristaa talon kaikki epäselvät kulmat.

Ideoita florariumeille

Kirkkaiden koriste -elementtien ja oikein valittujen kasvien avulla voit luoda upean koostumuksen, joka ilahduttaa silmää monien vuosien ajan. Florariumille on monia suunnitteluvaihtoehtoja. Tarkastelemme suosituimpia..

Aavikko

Tämä on paras vaihtoehto niille, jotka ovat vasta aloittamassa tutustumista kasvien maailmaan ja joilla ei ole mahdollisuutta käyttää liikaa aikaa florariumiin..

Miniaavikon luomiseksi sopii erityinen geometrinen säiliö, jossa ei ole kaventunutta kaulaa tai pieni pyöreä purkki akvaarioon. Maaperä voi olla erivärisiä ja -muotoisia (suuria tai hienojakoisia) koristehiekkoja, pieniä kiviä tai keraamisia hiukkasia.

Mehikasvit, Kalanchoe, kaktukset, agave ja melaphora ovat sopivia kasveja. He eivät ole nirsoja hoidon ja kastelun suhteen. Keväällä veden täyttö voidaan tehdä kerran viikossa ja talvella – kerran kahdessa viikossa. Tämä minikasvihuone on parempi sijoittaa ikkunalaudalle, koska tietty kasviryhmä rakastaa auringon säteitä..

DIY Floriana - autiomaa DIY Floriana - autiomaa

Trooppinen metsä

Loistava tilaisuus testata luovuutesi ja luoda Amazonin villi metsä. Maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi sopii tilava kukka -esittely (jota kutsutaan myös paludariumiksi), jossa voit istuttaa useita erilaisia ​​suuria kasveja kerralla, ja miniatyyriksi sinun on valittava pieni säiliö, jossa on avoin kansi.

Maaperän tulee koostua lehtimaasta tai hiekan ja turpeen yhdistelmästä. Tämä auttaa ylläpitämään halutun florariumin kosteuspitoisuuden. Tällaiset kasvit ovat kaunis tausta: pienet saniaiset, kääpiöfikot, begoniat, crotons, parsa. Voit myös koristaa suuren kuvan realistisilla eläinhahmoilla ja pienellä polymeerisaviputouksella.

Tee-se-itse florarium-sademetsä Tee-se-itse florarium-sademetsä

Vuoret

Nimi puhuu puolestaan ​​monin tavoin. Pääidea on luoda alppimaisemia. On syytä kiinnittää huomiota murattiin, kaktuksiin, seleginellaan. Ne eivät vaadi erityistä hoitoa. Riittää, kun ylläpidetään näille kasveille tarvittava lämpötila ja kastellaan niitä, kun maaperä kuivuu. Maaperälle sopivat orgaaniset aineet tai suuret kivet. Eri muotoiset kivet voivat olla erinomainen kivien jäljitelmä. Esteettisen vaikutuksen vuoksi kannattaa tarkastella lähemmin hieman kapeita astioita..

Tee-se-itse florarium-Vuoret Tee-se-itse florarium-Vuoret

Orkideaario

Tämä on erityinen florarium, johon kuuluu orkideoiden viljely. Tällaisen nautinnon asentaminen vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa, mutta se oikeuttaa täysin sen vaikutuksen. Säiliö on lämmitettävä ja siinä on oltava riittävästi ilmaa. Kasvien tausta voi olla muita erivärisiä serkkuja tai suuria kiviä. Älä unohda, että florariumin etuosan on oltava auki, jotta voit tarkastella koostumusta kaikilta puolilta..

Tee-se-itse-florarium-Orkidarium Tee-se-itse-florarium-Orkidarium

Floriana sammalilla

Suosittu huvittava kasvi sisältää yli 10 000 lajia. Voit luoda tyylikkään florariumin käyttämällä useita niistä kerralla, joista jotkut toimivat taustana, kun taas toiset toimivat pääosana sävellystä. Sphagnum -sammalta pidetään ihanteellisena vaihtoehtona. Sen avulla voit tehdä kuusen tai muiden puiden jäljitelmän. Happama ympäristö on ihanteellinen maaperä sammalle..

DIY Floriana - Floriana sammalilla DIY Floriana - Floriana sammalilla

Hehkulampussa

Yksi alkuperäisimmistä florariumin suunnitteluvaihtoehdoista, joissa paitsi kasveista, myös ulkonäöstä tulee sen keskeinen osa. Poltetusta vanhasta lampusta tulee tyylikäs sisustuselementti muutamassa minuutissa. Tämä pienoiskoossa oleva terraario voidaan sijoittaa pienimmälle riippuvaan hyllyyn.

Hieno desinfioitu hiekka sopii hyvin maaperään ja pohjaan – sammal, mehevä, craspedia -kukat, kuivatut oksat, kuoret, kivet. Pääasia tällaisen florariumin luomisessa on hehkulampun siisti ja asteittainen muuttaminen halutuksi astiaksi..

Tee-se-itse florarium-Hehkulampussa Tee-se-itse florarium-Hehkulampussa

Kuinka tehdä florarium omin käsin

Kukkaterrariumin luominen omin käsin on loistava tilaisuus säästää rahaa ja osallistua luovaan prosessiin. Florariumin koristamiseksi on tarpeen valmistaa etukäteen kaikki tarvittavat esineet: astia (maljakko, akvaarioastia, pullo tai muu valittu vaihtoehto), maaperä (sen on vastattava kasveja), viemäröinti (paisutettu savi, hiekka tai kivet), kasvit, koristeelliset yksityiskohdat koristeluun, suodatettu vesi, työkalut (pieni lusikka tai lastalla, pinsetit, ruisku, sakset). Seuraavaksi sinun on tehtävä kaikki vuorotellen:

1. Ensin sinun on valmisteltava säiliö huolellisesti. Tätä varten kaada kiehuvaa vettä sen päälle ja pese se huolellisesti..

2. Sitten sinun on täytettävä viemäri, jonka korkeus ei saa ylittää 4–5 cm. Paisutettu savi, hieno hiekka, kivet akvaarioon tai kivet voivat toimia niiden tavoin. Sen päälle voit laittaa useita aktiivihiilitabletteja (jauhaa jauheeksi etukäteen). Tämä auttaa suojaamaan maaperää kemikaaleilta, joita voi tulla veden mukana..

3. Viemärin päälle on tarpeen kaataa märkä maaperä 4-10 cm.Se voi olla sekoitettua orgaanista ainetta, hienoa hiekkaa tai valmis alusta.

4. Tasaa valmistettu maa huolellisesti pienellä lastalla tai lusikalla. Käytä sitä muodostamaan pieniä kuoppia (syvennyksiä) valituille kasveille..

5. Istuta tarvittavat kasvit pinseteillä ja pölyä ne kevyesti mullalla. On erittäin tärkeää, etteivät ne kosketa säiliön seiniä (hajoamisen välttämiseksi) eivätkä syrjäytä toisiaan..

6. Suihkuta kasvit suodatetulla vedellä ja tarkista maaperän kosteus. Jos se ei riitä, kaada se päälle.

7. Koristele koostumus koriste -elementeillä (ajopuu, kivet, polymeerisavihahmot, kuivatut oksat). Tämä tulisi tehdä viimeisenä, koska kasvien tulisi olla florariumin perusta ja sisustuksen tulisi olla tausta..

Tällainen yksinkertainen mestarikurssi voidaan suorittaa paitsi yksin, myös perheen tai ystävien kanssa..

Kuinka tehdä florarium omin käsin Kuinka tehdä florarium omin käsin Kuinka tehdä florarium omin käsin Kuinka tehdä florarium omin käsin Kuinka tehdä florarium omin käsin

Floriana – valokuva

Kodin florariumien suunnittelusta on tullut muodikas trendi viime vuosina. Ja tämä on varsin perusteltua – loppujen lopuksi haluat todella tuoda osan luonnosta asunnon jokapäiväiseen ilmapiiriin ja jopa niin alkuperäisessä muodossa. Jos haluat oppia lisää florariumin järjestämisestä omin käsin, mitä astioita ja materiaaleja voidaan käyttää, suosittelemme vierailemaan kuvagalleriassa, jossa on paljon kuvia onnistuneista töistä. Näe, inspiroi ja sisusta kotisi näillä kauniilla sävellyksillä. Hyvää katselua!

Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita Tee-se-itse florarium-valokuvaideoita