80+ olohuoneen verhojen suunnitteluideaa (kuva)

80+ olohuoneen verhojen suunnitteluideaa (kuva)

Verhot ovat olennainen osa olohuoneen sisustusta. Tekstiilisisustus ikkunoissa antaa huoneelle tyylikkään ja asuttavan ilmeen, joka toimii eräänlaisena esteenä kodin viihtyisän tilan ja kaikille tuulille avoimen kadun välillä. Laajan valikoiman kankaita, kiinnitysmenetelmiä, koristeita avulla voit luoda ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän suunnittelun verhoista olohuoneeseen, ja tämän artikkelin esimerkit ja valokuvat auttavat sinua löytämään inspiraatiota uusille luoville ideoille..

Verhojen tyypit

Sisämuodin muuttuvuudesta huolimatta ikkuna -aukkojen verhoilu kankaalla on aina ajankohtaista. Tietenkin uusien materiaalien myötä luovuuden mahdollisuudet kasvavat, ja verhojen suunnitteluvaihtoehtoja on yhä enemmän, mutta verhojen suunnittelutyyppejä on useita, ja ne voivat olla erinomainen perusta myöhemmille kokeille tekstiileillä ja lisävarusteilla ..

Normaalit pystysuorat verhot

Klassinen vaihtoehto, joka sopii melkein mihin tahansa olohuoneeseen. Useimmissa tapauksissa tämä on kaksikerroksinen rakenne paksuista verhoista ja kevyestä tyllistä. Voimakkaat porrastetut taitokset lisäävät katon korkeutta visuaalisesti, joten pienissä ja keskisuurissa huoneissa kannattaa suosia tätä verhojen muotoa..

Vakio -pystyverhot - olohuoneen verhon suunnittelu Vakio -pystyverhot - olohuoneen verhon suunnittelu Vakio -pystyverhot - olohuoneen verhon suunnittelu

Roomalaiset verhot

Se sai laajan suosion kätevän kiinnitysjärjestelmän ansiosta, jossa suorakulmainen kangaskappale kahden sivuköyden avulla taitetaan siistiksi “harmonikkaksi” tai kierretään päälle sijoitetulle reunusrullalle. Tämän mekanismin avulla voit helposti säätää ikkunaluukun asentoa nostamalla ja laskemalla sitä lasia pitkin. Kuitenkin kaikesta mukavuudesta ja kompaktiudesta kangasrullaverhot näyttävät melko vaatimattomilta, joten olohuoneissa ne yhdistetään yleensä upeampiin verhoihin..

Roomalaiset kaihtimet - Verhojen suunnittelu olohuoneeseen Roomalaiset kaihtimet - Verhojen suunnittelu olohuoneeseen

Ranskalaiset verhot

Tai, kuten niitä myös kutsutaan, “markiisit” – renessanssin tyylisen sisustuksen tunnusmerkki, upeat viktoriaaniset klassikot, rokokoo ja barokki. Pehmeät vaakasuorat taitokset (kampasimpukat) toimivat erinomaisena koristeena suurissa valoisissa ikkunoissa tilavissa huoneissa, luoden niissä XVI-XVIII vuosisadan palatsien ja teatterien aristokraattisen tunnelman.

Ranskalaiset verhot - Verhojen suunnittelu olohuoneeseen

Itävaltalaiset verhot

Ne eroavat ranskalaisista siinä, että niissä olevat kampasimpukat eivät ole jakautuneet tasaisesti koko pituudelle, vaan ne on koottu pohjaan. Tämän vuoksi ne näyttävät hillitymmiltä ja vaatimattomilta, muistuttaen tavallisia pystysuojia verhoja, mutta kauniilla aaltoilevalla kohokuvioinnilla reunoja pitkin..

Itävaltalaiset verhot - Olohuoneen verhojen suunnittelu Itävaltalaiset verhot - Olohuoneen verhojen suunnittelu

Japanilaiset verhot

Ne ovat liukupaneeleja, joille läpikuultava kangas venytetään tiukasti, usein valokuvilla. Modernissa tyylissä, jossa käytännöllistä lyhyyttä arvostetaan ennen kaikkea, tämä vaihtoehto voi olla todellinen löytö. Japanilaisten verhojen täysin tasainen pinta muistuttaa vaatekaapin tai kalliiden lasiseinien ovia, jotka sopivat täydellisesti 2000 -luvun olohuoneen kiiltävään viimeistelyyn ja minimalistiseen sisustukseen.

Japanilaiset verhot - Verhojen suunnittelu olohuoneeseen Japanilaiset verhot - Verhojen suunnittelu olohuoneeseen

Kankaat

Lähes kaikentyyppisiä kankaita käytetään verhojen ompeluun, lukuun ottamatta tiheitä villa- ja neulottuja kankaita. Fleecy -materiaalit eivät sovellu ikkunoiden kehystykseen, koska niiden ominaisuus on nopeasti kerääntyvä pöly, ja karniisiin ripustetut joustavat tekstiilit eivät pysty säilyttämään muotoaan ja venymään välittömästi. Ei ole usein mahdollista löytää verhoja, jotka on valmistettu 100% puuvillasta tai pellavasta – niitä on vaikea hoitaa, lisäksi olohuoneessa luonnolliset langat menettävät synteettiset koristeelliset ominaisuudet.

Verhoilukankaat voidaan tiheyden mukaan jakaa kahteen luokkaan: kevyet päiväkankaat (tylli, organza, musliini) ja verhoilukankaat (jakardi, brokaat, tafti, gabardiini, pimennys jne.).

Tylli

Se muistuttaa hienointa pitsiä ja varjostaa huoneen vain osittain auringonvalolta tai uteliailta katseilta. Siinä on korkea valonläpäisevyys, joten luonnonvalo pääsee ikkunasta päiväsaikaan. Samaan aikaan lasi toimii lisäesteenä, joka on tummennettu ulkopuolelta, jolloin uteliaat ohikulkijat eivät voi katsoa olohuoneen tilannetta..

Olohuoneen verhon suunnittelu - tylli Olohuoneen verhon suunnittelu - tylli

Organza

Se on kova, mutta erittäin ohut, lähes läpinäkyvä kangas, joka on valmistettu polyesteristä, raionista tai silkistä. Sille on ominaista kirkas väri ja sileä kiiltävä rakenne (on myös mattapintaisia ​​muunnelmia). Organza -verhot herättävät huomiota itsestään, joten niitä ei tarvitse yhdistää verhoihin. Se on paras valinta painottomille, lähes ilmaville ikkunoiden koristeluille..

Olohuoneen verhojen suunnittelu - Organza Olohuoneen verhojen suunnittelu - Organza

Kiseya

Se ei kuulu kudottuihin kankaisiin, vaan sitä voidaan kuvata monien hienojen lankojen reunana. Muiden valoverhojen lisäksi se näyttää todella vaikuttavalta. Värilliset langat, kuviot, kaikenlaiset kudotut, kootut osat, riipukset lisäävät tällaisten verhojen esteettisiä ominaisuuksia entisestään lisäämällä eräänlaista raikkautta vierashuoneen sisustukseen.

Olohuoneen verhojen suunnittelu - Kiseya Olohuoneen verhojen suunnittelu - Kiseya

Sähkökatkos

Kuuluu verhomateriaalien ryhmään. Ulkonäöltään se muistuttaa satiinia, mutta koostumuksen polyesterikuidut ja erityinen akryylikerros antavat tälle kankaalle useita etuja. Tällainen kumitettu kangas toimii erinomaisena esteenä katuvalolle, vähentää melua ja minimoi lämpöhäviöt kylmällä vuodenaikalla..

Lisäksi pimennys kestää haalistumista, ei houkuttele pölyä, on helppo pestä (herkkä tila +40 C ja minimilinkousnopeus), kuivuu nopeasti eikä käytännössä rypisty. Kankaan haittapuoli on, että värit ovat rajalliset tumman pölyisyyden vuoksi.

Olohuoneen verhojen suunnittelu - pimennys

Jakardi

Jacquard rikkaalla tekstuurillaan ja valoisilla kuvioillaan on klassisen olohuoneen välttämätön ominaisuus. Tämä on erittäin kaunis tiheä tekstiili, joka yhdistää matta- ja silkkiset langat. Valon ja varjon leikin ansiosta piirustukset näyttävät laajoilta ja kangas houkuttelee kaikkien silmät tahallisella ylellisyydellä. Korostaa jacquard -verhojen hienoa muotoilua, samoissa verhoissa olevia sohvatyynyjä, harmonisia huonekalujen verhoiluja, tapetteja ja värejä vastaavia sisustuksia.

Olohuoneen verhojen suunnittelu - Jacquard Olohuoneen verhojen suunnittelu - Jacquard

Brokadi

Se tulee Persiasta ja heijastaa siksi itäistä käsitystä vauraudesta. Tämä on raskas, kallis kangas, joka sisältää välttämättä kullattuja tai hopeisia lankoja tai hienointa lankaa. Tällaiset verhot ovat välttämättömiä, jos haluat luoda juhlatunnelman vierashuoneeseen ja täydentää sisustusta jalometallien pehmeällä hehkulla..

Olohuoneen verhojen suunnittelu - Brocade

Tafti

Se on toinen suosittu kangastyyppi verhojen ompeluun. Sillä on hyvät tummumisominaisuudet, verhot täydellisesti ja se säilyttää alkuperäisen ulkonäkönsä vuosia. Huomaamaton kiilto ja kaunis valopeli pinnalla tekevät tafti -verhoista yhden parhaista vaihtoehdoista olohuoneen ikkunoiden tekstiilikoristeluun..

Olohuoneen verhojen suunnittelu - Taffeta Olohuoneen verhojen suunnittelu - Taffeta

Verhojen koristelu

Olohuoneen verhojen alkuperäisen suunnittelun luomiseksi pelkät kankaat eivät ehkä riitä. Jotta verhot olisivat sisustuksen kohokohta, kannattaa käyttää erilaisia ​​koristeita ja lisävarusteita, jotka on joskus erittäin helppo tehdä omin käsin saatavilla olevista materiaaleista..

Koostumuksen yläosa voidaan koristaa epätavallisella karniisilla – taottu, veistetty, koristeellinen muovi. On myös hyvä piilottaa verhojen kiinnityspaikka lambrequinin taakse. Se voi olla joko kovaa tai pehmeää kangasta. Jos karniisi on edelleen näkyvissä, kannattaa valita liitoselementtien esteettinen versio – kaikenlaiset renkaat, siteet, koukut tekevät.

Verhojen kiinnittämiseksi laajennettuun asentoon käytetään usein koristeellisia koukkuja tai hiusneuloja. Tämä toiminto voidaan suorittaa sovittamalla värin ja tyylin mukaan tekokukat, rintaneulat, jouset, köydet, nauhat.

Voit koristella verhokankaan suoraan helmien, tekojalokivien, paljettejen, nappien, kankaiden, punosten, pitsien avulla. Erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto olisi avoimet korut, nauhoista punotut punokset, tilavuuskirjonta.

Olohuoneen verhon suunnittelu - sisustus Olohuoneen verhon suunnittelu - sisustus Olohuoneen verhon suunnittelu - sisustus

Olohuoneen verhojen suunnittelu – valokuva

Valikoimastamme löydät vielä luovempia esimerkkejä olohuoneen verhomalleista. Kun katselet kuvia, on suositeltavaa kiinnittää huomiota käytettyihin materiaaleihin, kiinnitystapaan, kankaan tyyppiin, taitosten suuntaan ja lisävarusteisiin. Valitse haluamasi vaihtoehto ja anna uuden ikkunakehyksen muuttaa sisustasi paremmaksi, tehdä siitä kodikas ja moderni..

Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva Olohuoneen verhojen suunnittelu - valokuva