3D -taustakuva (75 kuvaa): tyypit, ominaisuudet, liimaus

3D -taustakuva (75 kuvaa): tyypit, ominaisuudet, liimaus

Kolmiulotteisen kuvan taustakuva on jo melko tunnettu viimeistelymateriaali, mutta kaikki eivät päätä käyttää sitä kotona tai toimistossa. Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä kankaita tarkemmin ja selvitämme, kuinka ne voidaan sovittaa tiettyyn sisustukseen..

3D -taustakuvan ominaisuudet

Kolmiulotteisen tilan vaikutus saavutetaan taustakuvalla valoa vääristävän erityisen kuvan ansiosta. Antamalla etusija tällaiselle tuotteelle, et pelkää, että kuvio menettää alkuperäisen värinsä auringon säteiltä..

Tämän viimeistelymateriaalin valmistusprosessissa maalia käytetään rakeiden kanssa, jotka taittavat valonsäteet. Tämän seurauksena valmis pinnoite näyttää kuperalta ja tilavalta. Tapetteja voidaan liimata sekä omakotitaloissa ja huoneistoissa että useimmissa tyyliratkaisuissa tehdyissä huoneissa. Tällainen kangas on monin tavoin monipuolinen..

Samaan aikaan ole varovainen koristettaessa seiniä ylisuurissa huoneissa, koska äänenvoimakkuuden vaikutus syntyy muun muassa tarvittavan tilan vuoksi miettijän ja kuvan välillä. Joten voit vain tuhlata omat varat..

Jotta idea olisi mahdollisimman tehokas, sinun on noudatettava valmistajan ohjeita pinnan valinnasta ja valonlähteen sijainnista. Levitä tapetti siistille ja tasaiselle pinnalle ja ota huomioon ikkunan aukon sijainti suhteessa seinään. Jos teet kaiken oikein, olet todennäköisesti tyytyväinen tulokseen..

3D -taustakuva - ominaisuudet 3D -taustakuva - ominaisuudet

3D -taustakuvan edut ja haitat

3D -tehosteiden tärkeimmät edut ovat seuraavat:

– Pinnoitteen avulla voit lisätä visuaalisesti tilaa ja antaa sille lisää syvyyttä;

– Laaja koristepotentiaali;

– kyky poistaa lika tavallisilla puhdistusaineilla;

– Kulutuskestävyys;

– Pitkä palveluaika;

– palonkestävyys;

– Materiaalien ympäristöystävällisyys.

Siten tuotteet mahdollistavat paitsi erilaisten koriste -ideoiden toteuttamisen, myös luottamuksen tuotteiden laatuominaisuuksiin. Siksi pinnoitteita käytetään laajalti eri asuin- ja toimistotiloissa..

Mutta ennen kuin teet lopullisen päätöksen, sinun on myös tutustuttava tämän tyyppisten taustakuvien puutteisiin:

– kyvyttömyys palauttaa merkittäviä vahinkoja;

– Usein tietty kuva tehdään tilauksesta, ja tuotteen on odotettava jopa useita kuukausia;

– Korkeat vaatimukset huoneen mitoille ja kalusteille. Huoneen alueen tulee olla sellainen, että kolmiulotteisuuden vaikutus voi ilmetä täydellä voimalla, ja huoneen suunnittelun tulee vastata valittua realistista tai surrealistista kuvaa..

3D -taustakuva - edut ja haitat 3D -taustakuva - edut ja haitat

3D -taustakuvien tyypit

Taustakuvat, joissa on kolmiulotteinen kuvatehoste, erottuvat mitoista, käytetyistä kuvista ja hehkun mahdollisuudesta. Joten korostetaan seuraavanlaisia ​​volumetrisiä taustakuvia:

Panoraama 3D -piirustukset. Ne liimataan kiinteällä tasolla. Valokuva itsessään luonnollisesti kuvaa panoraamanäkymää pääsääntöisesti kaupunkinäkymästä. Tällainen pinnoite tuhoaa rajat ja näytät seisovan monikerroksisen rakennuksen ikkunassa, jossa on panoraamaikkuna. Toisaalta voit poimia minkä tahansa muun piirustuksen – kohtauksen elokuvasta, fantasiakohtauksia tai kaunista maisemaa..

Vakio 3D -taustakuva. Ne peittävät myös koko seinän kokonaan, mutta eroavat toisistaan ​​abstrakteissa, avaruuskuvissa sekä tekstuurisissa, etnisissä koristeissa. Tällaisten tuotteiden tärkein etu on tilan merkittävä syveneminen ja laajentaminen..

Loisteputki 3D -taustakuva. Yhdistä panoraamakuva ja hehku pimeässä. Päivällä ne näyttävät samalta kuin panoraamakuvansa, ja yöllä ne valaistaan ​​neonilla, joka kehystää piirustuksen ääriviivat. Tapettien valmistuksessa käytetään erityisiä väriaineita, jotka ilmestyvät alttiiksi ultraviolettisäteilylle..

LED -3D -taustakuva. Tämä ei ole tavallinen taustakuva, jossa on äänenvoimakkuuden illuusio, vaan koko valaistusjärjestelmä. Se muodostaa erilaisia ​​malleja, joita voidaan muuttaa harkintasi mukaan. Tämä on upein 3D -taustakuva. On kuitenkin huomattava, että niille ei aina ole ominaista luotettavuus, ja lisäksi ne ovat kalliita asentaa ja ylläpitää..

3D -taustakuvien tyypit 3D -taustakuvien tyypit 3D -taustakuvien tyypit 3D -taustakuvien tyypit

3D -taustakuvan käyttö sisätiloissa

Kuten olemme jo todenneet, kolmiulotteisia kuvioita sisältäviä pinnoitteita voidaan käyttää mihin tahansa toiminnalliseen tarkoitukseen. Suurikokoisia kankaita voidaan levittää yhden seinän koko alueelle ja jopa useille vierekkäisille. Jotkut tuotteet soveltuvat eräänlaiseksi maalaukseksi ja jotkut katon koristeluun.

Perspektiiviset taustakuvat sopivat alueen visuaaliseen laajentamiseen. Tällaisten kuvien joukosta voidaan erottaa erilaisia ​​etäisyyteen johtavia polkuja, portaita, kauniita laitureita, viehättäviä teitä. Tämä viimeistely sopii orgaanisesti jopa pieneen tilaan – käytä niitä ylisuuressa makuuhuoneessa, kylpyhuoneessa tai käytävällä..

On syytä huomata, että kaikenlaiset valokuvaseinäpaperit ja erityisesti tämä lajike kiinnittävät huomiota itseensä, joten yleensä ei kannata käyttää värikkäitä sävyjä. Poikkeuksia ovat pienet kankaat yhdellä seinällä, jotkut lastenhuoneet sekä sisätilat, jotka vaativat erittäin aktiivisen aksentin. Muissa tapauksissa on parempi pidättäytyä liian kirkkaista kuvista, koska huomion keskipisteenä on jo volumetrinen taustakuva..

3D -taustakuva makuuhuoneen sisätiloissa

Makuuhuone edistää rentoutumista ja lepoa, ja siksi teema, värimaailma on valittava sopivaksi. Pysähdy harmoniseen maisemaan, iltakaupunkiin tai herkkien kukkien kuviin. Yleensä tilava aksenttifragmentti sijaitsee sängyn päässä, mutta taustakuvan sijainti voi vaihdella luonnonvalon, huoneen neliön mukaan.

3D -taustakuva makuuhuoneen sisätiloissa 3D -taustakuva makuuhuoneen sisätiloissa

3D -taustakuva olohuoneen sisätiloissa

Yleensä sali ei rajoita valokuvien tai piirustusten kohdetta. Nämä voivat olla valokuvia omistajista, panoraamanäkymiä kaupunkiin tai rauhoittavia maisemia tai makrokohteita, abstrakteja kankaita. Tee valinta huoneen tyylin, sen värien sekä muiden seinien, katon ja lattian verhouksen perusteella.

3D -taustakuva olohuoneen sisätiloissa 3D -taustakuva olohuoneen sisätiloissa 3D -taustakuva olohuoneen sisätiloissa

3D -taustakuva keittiön sisätiloissa

Jos yrität pysyä kunnossa, seurata terveyttäsi ja noudattaa ruokavaliota, älä peitä seiniä valmiiden aterioiden tai tuotteiden kuvilla – ne luovat ruokahalun. Pysähdy abstraktioihin, kasveihin tai luonnonkauniisiin näkymiin.

3D -taustakuva keittiön sisätiloissa 3D -taustakuva keittiön sisätiloissa 3D -taustakuva keittiön sisätiloissa

3D -taustakuva käytävän sisätiloissa

Erityisen kompakteissa huoneissa tarvitset päällysteitä, joilla on visuaalinen tilan lisäys. Käytä volumetrisiä abstrakteja kuvioita, perspektiivikuvia tai päinvastoin esineitä, jotka näyttävät tunkeutuvan huoneeseen. Jos sisustuksessa käytettiin esimerkiksi vaaleita puun sävyjä, valitse tapetti hiekkaisilla, sinappisävyillä.

3D -taustakuva käytävän sisätiloissa 3D -taustakuva käytävän sisätiloissa 3D -taustakuva käytävän sisätiloissa

3D -taustakuva toimiston sisätiloissa

Koristele toimistotilaa tai opiskelupaikkaa päättämällä, minkä vaikutuksen haluat saavuttaa. Dynaamiset ja eloisat kuvat auttavat sinua pysymään äänekkäinä ja tuottavina tai jos haluat rauhallisen ympäristön luovalle inspiraatiolle, valitse sitten luonnonmaisemat, lämpimät ja aurinkoiset kaupunkinäkymät, kukkivat puut, kasvit ja kukat..

3D -taustakuva toimiston sisätiloissa 3D -taustakuva toimiston sisätiloissa 3D -taustakuva toimiston sisätiloissa

3D-taustakuvan värit ja muotoilu

Kun valitset kankaan sävyn tilavuuskuvalla, ohjaa ikkuna -aukkojen sijainti. Jos ikkunat ovat etelään päin, voit vaimentaa valon runsautta liila, sininen, sininen sävyillä. Valkoiset tuotteet auttavat myös täydentämään tasapainoa ja antavat huoneelle raikkautta ja ilmavuutta..

Täydennä pimeät tilat tapetilla valokuvilla aurinkoisista maisemista, meren rannikoista ja kaupungin puistoista. Yhdessä hyvin valitun valaistuksen kanssa tällaiset kankaat voivat täysin pelastaa sinut tästä ongelmasta. Kyllästä pohjoiset huoneet lämpimällä paletilla, käytä keltaisia, oransseja ja punaisia ​​sävyjä.

Jos huoneesi on sisustettu rauhallisilla, neutraaleilla sävyillä, kokeile pehmeitä kontrasteja. Sano, että mustat puun oksat sumussa, mykistetty kuva sinisestä myrskyisestä taivaasta, panoraamakuvia vuorien huipuista. Tue värikkäitä, aktiivisia värejä valkoisessa sisustuksessa, jossa on samanlaisia ​​tapetteja.

Metallisia tai peilikappaleita sisältävät kankaat valmistetaan yleensä harmaan sävyissä. Ne näyttävät erittäin edustavilta ja sopivat orgaanisesti moderniin sisustukseen..

Kohokuvioitu taustakuva ei ole suosituin ja yleisin vaihtoehto, mutta se on melko houkutteleva, ja kuten edellinen, se täydentää harmonisesti modernia muotoilua. Yhdistä tällainen viimeistelymateriaali huoneen muihin kuvioituihin elementteihin..

3D -taustakuva - värit ja koristelu 3D -taustakuva - värit ja koristelu 3D -taustakuva - värit ja koristelu

3D -taustakuva – valokuva

Jos epäilet edelleen, että kolmiulotteisen kuvan vaikutus oleva taustakuva sopii sisustukseesi, suosittelemme, että tutustut tällaisen viimeistelymateriaalin kauniisiin inkarnaatioihin jo toteutetuissa suunnitteluprojekteissa. Toivomme, että löydät mielenkiintoisen ratkaisun huoneeseesi. Toivotamme sinulle miellyttävää katselua!

3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva 3D -taustakuva - valokuva