Kuinka poistaa vanha tapetti nopeasti ja helposti? Tehokkaita tapoja ja hyödyllisiä vinkkejä

Taustakuvan vaihtaminen on yksinkertainen ja edullinen tapa päivittää sisustus

Taustakuvan vaihtaminen on yksinkertainen ja edullinen tapa päivittää sisustus

Remontti on sekä loma että vaiva, varsinkin jos vanha tapetti liimataan luotettavasti seiniin. Niistä eroon pääseminen uusien viimeistelyjen tekemiseksi ei usein ole helppoa. Tämän tekeminen on erityisen ongelmallista, jos liimaamiseen käytettiin hyviä moderneja tuotteita ja korkealaatuista liimaa..

Vanhan seinäpinnan poistaminen vaatii tiettyjä taitoja ja tietoja.

Vanhan seinäpinnan poistaminen vaatii tiettyjä taitoja ja tietoja.

Päävirhe

Kun aloitan korjauksen, haluan tehdä sen mahdollisimman nopeasti. Joskus katsomme seinää ja tuomitsemme: “Voit ylittää sen!” Varsinkin jos vanhat kankaat pitävät tiukasti kiinni. Mutta tätä ei voida tehdä kategorisesti, ja tähän on useita syitä:

 1. On epätodennäköistä, että vanha viimeistely kiinnittyy niin tiiviisti koko pintaan. Toisesta kerroksesta tulee katalyytti, ja kaikki voi yksinkertaisesti pudota..
 2. Nykyaikaisen tapetin liima pehmentää pintaa, ja jos sitä ei valmistella oikein, tällaiset viat ovat pian havaittavissa. Se on rakkuloita, paikallista hilseilyä, ryppyisyyttä.

15

Tärkeä! Vanhojen kankaiden poistaminen ei ole niin vaikeaa, sinun tarvitsee vain tietää, mihin ne liimattiin ja minkä tyyppistä taustakuvaa käytettiin.

Ennen kuin aloitat toimenpiteen, sinun on yritettävä löytää taustakuva. Se sisältää tietoja verhoilun poistomenetelmistä. Sitä edustavat vastaavat kuvakkeet.

Etiketin avulla voit nopeasti navigoida, mikä menetelmä sopii seinäpinnan poistamiseen

Etiketin avulla voit nopeasti selvittää, mikä menetelmä sopii seinäpinnan poistamiseen

Symbolit kaikenlaisille taustakuville

Symbolit kaikenlaisille taustakuville

Perinteiset tavat

Helpoin tapa on repiä ne käsilläsi, ja tämä vaihtoehto on kätevä, jos tapetti on selvästi irronnut seinästä ja sitä pidetään “ehdonalaisena”. Erityisesti tämä jännittävä toiminta vetoaa lapsiin. Jos kaikki ei osoittautunut niin yksinkertaiseksi, sinun on varastoitava seuraavat työkalut ja keinot:

 1. Pari terävää lastat, voit jopa veitsellä – on kätevää reväistä reuna heidän kanssaan.
 2. Lämmintä vettä. Jos kostutat seinän sillä, voit poistaa koko levyn kerrallaan..
 3. Jos kodissasi on höyrygeneraattori tai höyrymoppi, ne ovat suuret avustajat vanhojen viimeistelyjen poistamisessa..
 4. Pitkäkahvainen neularulla auttaa sinua pääsemään kaukaisiin kattokohteisiin.

15

Tärkeä! On oltava erityisen varovainen ja erittäin varovainen suorittaessaan töitä kattokruunun, seinävalaisimien, kytkinten, pistorasioiden lähellä, varsinkin jos käytetään liotusmenetelmää.

Työn helpottamiseksi on tarpeen irrottaa pistorasioiden ja kytkinten kotelo

Työn helpottamiseksi on tarpeen irrottaa pistorasioiden ja kytkinten kotelo

Jos käytetään vettä

Vesi on tärkein avustaja poistettaessa vanhoja taustakuvia. Sen pitäisi olla lämmin, tai vielä parempi, kuuma. Toimintojen algoritmi:

 1. Levitä tela tai sieni pienelle alueelle seinää.
 2. Odota 5 minuuttia, kunnes paperi kastuu.
 3. Poista liotettu alue.
 4. Kostuta seuraava työalue, kun pinta poistetaan. Jos taustakuva on kuivunut yhdessä paikassa, sinun on toistettava toimenpide uudelleen.

15

Neuvoja! Nykyaikainen teollisuus suosittelee erityisten nesteiden käyttöä. Ne auttavat selviytymään tehtävästä paljon nopeammin, koska erityinen koostumus imeytyy mihin tahansa viimeistelyyn ja pehmentää sitä. Tällaiset tuotteet ovat halpoja ja myrkyttömiä..

Tapetinpoistaja helpottaa prosessia

Tapetinpoistaja helpottaa prosessia

Erilaisten taustakuvien poistaminen

Ennen se oli vain paperia, mutta nyt rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima erilaisia ​​tapetteja, ja jokaisella on omat erityispiirteensä, jotka on otettava huomioon seinää puhdistettaessa:

 • Kuitukangas. Ne sisältävät synteettikuituja, kankaissa on vedenpitävä kerros. Liiman pehmentämiseksi alla oleva pinta on naarmuunnettava tai leikattava. Näissä paikoissa sinun täytyy suihkuttaa vettä ruiskupullosta. Odota 15 minuuttia ja ammu vasta sitten.
 • Vinyyli. Ennen kostutusta ne on käsiteltävä neulatelalla, mikä rikkoo sen polymeerikerroksen eheyttä, jonka alla paperi on. Sen jälkeen on tavallista kastaa, odota 15 minuuttia ja voit aloittaa työskentelyn. On monikerroksisia malleja, jotka on poistettava vähitellen kerros kerrokselta..
 • Pestävä. Tämän käytännöllisen taustakuvan kanssa sinun on työskenneltävä jokapäiväisessä elämässä. Ensin sinun on sovellettava yllä olevaa menetelmää. Jos se ei auta, tarvitset höyrystimen, sen voi korvata onnistuneesti silitysraudalla, jossa on höyrytoiminto..

15

Kuinka poistaa nestemäinen taustakuva?

Tämä pinnoite on erittäin kestävä ja käytännöllinen, joten ennen kuin etsit menetelmiä sen poistamiseksi, sinun on varmistettava, ettet voi tehdä sitä ilman. Ne on erittäin helppo uusia peittämällä ne vesipohjaisella maalilla..

Jos päätös on jo tehty, on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Viskoosista valmistetut nestemäiset tapetit ovat uudelleenkäytettäviä, liottamisen ja huolellisen poistamisen jälkeen ne voidaan kiinnittää seinälle.
 2. Koristelaastin kaltainen neste on poistettava teollisella hiustenkuivaajalla tai hiomakoneella..
 • Irrotus on mahdollista myös käsin. Tässä tapauksessa tarvitset vettä, kaavinta, lastan. Tekniikka on erittäin yksinkertainen: liota ja kaavi pois lastalla.

Nestemäisten taustakuvien kostuttamisen jälkeen ne turpoavat hyvin ja voidaan helposti poistaa.

Jos nestemäinen tapetti kostutetaan, se turpoaa hyvin ja voidaan helposti poistaa.

Tapetin poistaminen kipsilevystä

Kipsilevyä käytetään usein seinän tasoittamiseen. Korjaus- ja käyttövaiheessa se on kätevää, mutta kun sinun on poistettava taustakuva, ongelmia ilmenee. Ongelmana on, että kuivakipsin yläkerros on paperia, se ei voi vaurioitua eikä liota.

Kipsilevyvaihtoehdot ovat:

 • Jos tapetin alla on kipsiä, käytä erityistä nesteiden poistoon. Niitä ei pidä soveltaa liian anteliaasti..
 • Halpa tapettiliima. Se ohennetaan ohjeiden mukaisesti ja levitetään seinille. Tällainen koostumus kuivuu hyvin pitkään, tänä aikana tapahtuu pehmenemistä ja taipumista, kankaat voidaan poistaa kokonaan.
 • Joskus se auttaa pohjamaali. Yhdessä vanhan pinnoitteen poistamisen kanssa on mahdollista valmistautua uuden levittämiseen..

On suositeltavaa liimata kipsilevyyn vain kuitukangastapetteja, koska niiden poistaminen on myöhemmin helpompaa.

On suositeltavaa liimata vain kuitukangastapetteja kipsilevyyn, koska ne on helpompi poistaa myöhemmin.

Kuitukankaiden kuorintaominaisuuden vuoksi vain päällyskerros voidaan poistaa, ja ohuelle kuitukangastaustalevylle uusi tapetti voidaan liimata tai kittiä

Kuitukankaiden kuorintaominaisuuksien vuoksi vain yläkerros voidaan poistaa, ja ohuelle kuitukankaalle voidaan liimata tai kittiä

Jos tapetti liimataan PVA: lle

Sattuu, että kangas liimataan PVA: han suuremman luotettavuuden vuoksi. Tässä tapauksessa liotus ja jopa erityiset nesteet eivät auta. Täällä tarvitset mekaanisen kuorinnan käyttämällä metalliharjoja tai erityistä poran kiinnitystä.

Tärkeä! Usein tällaisen poiston jälkeen on tarpeen palauttaa kipsikerros..

 • Tämä menetelmä on erittäin pölyinen, joten sinun on huolehdittava henkilökohtaisista suojavarusteista – käsineistä ja hengityssuojaimesta.

Käytä prosessissa naamaria, käsineitä ja suojalaseja

Työn aikana on käytettävä suojamaskia, käsineitä ja suojalaseja.

Lähtö

Vanhan viimeistelyn poistaminen ei ole niin vaikeaa, on tärkeää tietää seinässä käytettävän materiaalin ominaisuudet. Joka tapauksessa menettely vaatii perusteellisuutta ja huolellisuutta, joten valittua tekniikkaa on noudatettava tarkasti..