Prekrasne ideje za dizajn unutarnjeg vrta

 biljka u ratanu posuda biljka lonac svijetla soba

Dizajn vrta zabavan je i u zatvorenom prostoru

Disanje i život općenito u prostoriji punoj prekrasnih biljaka ne može se usporediti ni s čim drugim. Bez obzira jeste li profesionalac ili tek počinjete na ovom području, razmislite o izvorima inspiracije kao polazištu.

Integrirajte zelene biljke u sobu

unutarnji vrt dizajn dnevna soba biljke viseća stolica

Kako zvuči kad ti Dizajn vrta želite integrirati kod kuće? Imate li osjećaj da nešto nedostaje u vašoj sobi? Ovo su biljke. Kad su zdravi i čisti, pomažu održavati zrak čistim. Uljepšajte svoje raspoloženje i ispunite kutove na vrlo jedinstven način. Smatram da nijedna soba nema doista zatvoren izgled bez barem zelene biljke ili lonca veselih lukovica cvijeća.

Stanica sa sudoperom

Napravite vrtne saksije kod kuće u hodniku

Trebali biste razmisliti o stanici s posudama za cvijeće. Olakšajte si što se tiče zalijevanja, premještanja biljaka i općenite brige o njima. Stanica nadohvat ruke može vam spasiti život. Umivaonik u području za pranje može biti idealan, ali kuhinja može biti prikladna i ako nemate drugu stanicu.

Kad pogledate drveni pult i kameni pod, nemojte odmah osjetiti potrebu da skočite u njega i uprljate ruke?

Skladišni prostor može biti prilično ograničen. Ali barem ćete htjeti prostor za gnojiva i zalihe. Možete osigurati policu za dodatne lonce i začine. Sigurno biste mogli koristiti područje koje se može zaprljati i gdje imate pristup tekućoj vodi.

Koristite drvenu sadilicu

u kućnom vrtu ugradite pomoćni stolić za sadnju drva

Pokušajte unutra s drugim spremnikom za biljke.

Ne morate uvijek koristiti tradicionalne saksije za svoje sobne biljke. Probajte pravokutne ili možda bačvu za vino. Provjerite imate li pladanj ispod cijevi. Dakle, možete ga staviti ispod njega i zaštititi svoje tlo od oštećenja koje bi voda mogla postaviti.

Biljka aloe

dizajn interijera vrt uključuje biljku aloe

Biljka aloe uvijek držite pri ruci!

Niste sigurni s kojom biljkom započeti? Ja bih vam preporučio aloju. Lako se brine i kao da vas je Bog poslao kad ste se opekli. Samo izrežite njegov komad duguljasto i stavite unutarnju tvar poput gela, izravno na opečeno područje.

Za više biljaka upotrijebite stari stol

Dizajn zatvorenog vrta željezne stolne saksije za cvijeće

Stolovi su izvrsni kada na njih želite postaviti biljke

Tražite li više prostora za skladištenje svojih biljaka? Onda biste možda trebali koristiti stari stol. Čak i zahrđalo cvjetanje uz cestu može biti iritantno ispunjeno zelenilom.

Dizajn unutarnjeg vrta s cvjetanjem cvijeća na stolu

vrtni dizajn kod kuće okrugli stol u hodniku

Napravite skupinu biljaka u loncima i rascvjetalo cvijeće na stolu

Grupiranje biljaka nije samo lijepo, već im je i korisno. Pohranjivanje jedne do druge dodat će vlagu i pomoći im da ostanu zdraviji i s duljim zalijevanjem.

Ispred sunčanog prozora

vrtni dizajn dnevni boravak ispred sunčanog prozora

Iskoristite sunčane prozore

Napravite prostor ispred otvorenog, sunčanog prozora. Ovaj prostor ne treba trošiti. Stalci mogu pomoći malim biljkama da dobiju onoliko svjetla koliko je potrebno.

Biljke kojima je potrebno manje svjetla

vrtni dizajn u sobi iznad ormara na podu

Također možete postaviti mnogo biljaka u prostorije s malim pristupom svjetlosti

Ako vaša soba nema toliko svjetla koliko biste htjeli, nemojte se u potpunosti odreći sobnih biljaka. Posjetite lokalni rasadnik drveća i pitajte što učiniti za njegu biljaka u takvom okruženju.

Istina je da ako vaša soba nema prirodno svjetlo, tamošnje biljke neće preživjeti. Ali ako tamo postoji neka vrsta svjetla, onda se tu može napraviti nešto za rast … Svakako se vrijedi potruditi.

Biljke u ladici

Deco ideje za vrtni dizajn u zatvorenom ormaru za biljke

Biljke u komadu namještaja

Jeste li spremni postati zaista kreativni? Izvucite jednu ili više ladica, prekrijte ih vodootpornom plastikom, napunite ih gnojivom i tamo posadite nekoliko biljaka.

Na taj način starom komadu namještaja možete dati potpuno novi život.

Zabavljajte se vrtlarstvom

vrt kod kuće dizajn razgovor žena zalijevanje

Zabavite se radeći u svom dvorištu!

Kante za zalijevanje mogu biti više boja. Nisu uvijek sive. Možete se odlučiti za jarko žutu ili ružičastu nijansu. Također, dok to radite, stavite pregaču u boji!

Kombinacija zelene i svijetle boje zasigurno će poboljšati vaše raspoloženje!

Imate li neke posebne savjete ili kreativne ideje za korištenje sobnih biljaka??