Ispravan odabir i pranje dječje odjeće: važne informacije i savjeti!

Čak i nakon prvih udisaja, bebi je potrebno mnogo ljubavi i sigurnosti, kao i bezuvjetne brige. Nježna njega kože, mekani tekstil i udobna dječja odjeća vrlo su važan dio dobrobiti tako osjetljivog bića. Zato smo danas vrlo koncentrirani na ono što treba uzeti u obzir pri odabiru odjeće za bebe i kako je pravilno prati.

Ono što je važno kada je u pitanju odjeća za bebe?

Odjeća i pribor za bebe ovih dana mogu se pronaći u izobilju, ne samo u lokalnim trgovinama, već i na internetu. Mnogi su roditelji toliko impresionirani brojnim, simpatičnim modelima i dizajnom da često zapadaju u pravu ludnicu kupovine. Često se zaboravi da se odjeća za bebe prvenstveno odnosi na udobnost, funkcionalnost i zdravlje.

kupiti visokokvalitetnu dječju odjeću

Tkanine bez zagađivača izrađene od prirodnih materijala

Pri kupnji biste se u početku trebali oslanjati samo na prirodne materijale. Kad su u pitanju kombinezoni, dječji odijeli ili drugi odjevni predmeti koji dolaze u izravan dodir s djetetovom osjetljivom kožom, pamuk je nepobjediv. Idealno bi bilo da to bude nebijeljeno i češljano, a također i organske kvalitete. Budući da je to jedini način na koji možete biti prilično sigurni da zagađivači iz pesticida ili kemijskih gnojiva ne ugrožavaju vaše potomstvo. Obratite pozornost na odjeću za bebe s Öko-Tex 100 i GOTS certifikatom. To vam daje još veću sigurnost da tekstil ne sadrži štetne tvari.

dječja odjeća zdrava bio

Optimalna udobnost nošenja

Vaša beba većinu vremena laže i spava, osobito u prvih nekoliko mjeseci. Koža mu je posebno osjetljiva i još uvijek vrlo tanka. Svaka ogrebotina ili ubod osjeća se mnogo jače. Mekane tkanine, optimalno pristajanje i maksimalna udobnost stoga su apsolutna potreba za odjeću za bebe. Izbjegavajte odjeću koja izgleda samo moderno ili elegantno. Radije pripazite na šavove, patentne zatvarače i gumbe koji na neki način mogu smetati vašoj bebi. Radije odaberite bodija, majice ili kombinezone s prešama bez nikla u međunožju i ramenima. Bilo koji gumbi na stražnjoj strani trebali bi ovdje biti tabu. Zato što se ove i kapuljače ne osjećaju dobro kada ležite na leđima. To je zato što mogu utjecati na odmor i san vaše bebe.

zdrava dječja odjeća

Funkcionalnost i sigurnost

Odjeća za bebe također bi trebala biti praktična. To je osobito istinito pri presvlačenju i presvlačenju. Vrhovi s takozvanim američkim dekolteom, kao i tijela omotana oko toga, na vrhu su popisa u tom pogledu. Ove se vrlo lako stavljaju i skidaju, pa se vaša beba neće osjećati pod stresom. Prilikom mijenjanja pelena također ste vrlo fleksibilni s promjenjivim tijelima. To se također odnosi na kombinezone, koji se mogu otvoriti do dna. Što se tiče funkcionalnosti dječje odjeće, imajte na umu da se bebe ne vole toliko okretati na trbuhu ili na boku.

dječja odjeća od organskog pamuka

Još jedna vrlo važna točka je sigurnost odjeće. Oni ne smiju sadržavati male dijelove i cvjetače poput šljokica, kamenčića ili slično. Beba bi ga mogla ugristi ili povući, a postoji veliki rizik od gušenja ako se proguta.

Personalizirana dječja odjeća na dar

Odjeća za bebe ima i drugu, emocionalnu stranu. Mogu se vrlo kreativno dizajnirati i personalizirati. Dječji bodi, kombinezon ili drugi topići stoga su savršeni kao originalne ideje za darove. Bez obzira radi li se o rođendanu, krštenju ili samo iz ljubavi i naklonosti, uvijek možete donijeti radost. Srećom, također možete otići na internet sa samo nekoliko klikova Ispis odjeće za bebe i sami dizajnirajte cijelu stvar. Pametni natpisi, fotografije, slike životinja ili drugi uzorci i motivi – postoji mnogo toga za izabrati.

personalizirati odjeću za djevojčice

Pravilno operite dječju odjeću

Zahvaljujući modernim perilicama rublja, pranje odjeće više nije tako naporan zadatak. Trebate jednostavno odabrati pravi program pranja i pravilno sortirati odjeću. Pranje dječje odjeće zapravo je isto, ali s malo više pažnje.

Čak i prije nego što ga prvi put odjenete, odjeću za bebu trebate prati barem jednom u perilici rublja na 60 stupnjeva. Pravi deterdžent za to je hipoalergen i ne sadrži fosfate. Jednostavno odaberite visokokvalitetni, ekološki prihvatljiv proizvod bez štetnih kemikalija i stabilizatora. Također, izbjegavajte omekšivače jer su štetni za okoliš. U većini slučajeva sadrže i upitne mirise i mikroplastiku.

pravilno operite dječju odjeću

Budite oprezni pri kupnji i pranju dječje odjeće. Koristite samo prirodni tekstil koji ne sadrži štetne tvari. Obratite pozornost na optimalnu ergonomiju i savršenu udobnost nošenja. Odaberite funkcionalnost i sigurnost umjesto moderne odjeće i ponudite svojoj bebi mir i dobrobit kakvu zaslužuju.

sretna beba s dječjom odjećom