Dizajniranje kupaonice – svježe ideje i trenutni trendovi

Svatko ima svoje jutarnje rituale, bez kojih nije moguće započeti dan dobro i opušteno. Ujutro puno vremena provodimo u kupaonici. Iz tog razloga, iznimno je važno uzeti u obzir nekoliko točaka prilikom planiranja i postavljanja kupaonice.

svježe ideje i trenutni trendovi stvaraju kupaonicu

Pravo osvjetljenje

Prilikom poravnavanja kupaonice često se biraju manje osvijetljene strane kuće. Dok su dnevni boravak i kuhinja uglavnom okrenuti prema jugu i / ili zapadu, kupaonica se vrlo često nalazi na sjevernoj strani, stoga pazite da u kupaonici imate velike prozore koji propuštaju puno svjetla u prostoriju. Ne morate se bojati znatiželjnih očiju. Danas postoje raznolika i elegantna rješenja za pouzdanu zaštitu privatnosti, tako da više ne morate samo graditi male “špijunke” za ventilaciju u kupaonici. Prirodno svjetlo stvara prijateljsku atmosferu, podiže raspoloženje i smanjuje račun za struju.

Suvremeni softver za planiranje kupaonica optimalno koristi svaki raspoloživi kvadratni centimetar. Važno kod iznajmljivanja stanova: Obratite pozornost na postojeće veze. Prilikom pretvaranja imajte na umu da se cijevi mogu začepiti, a vi jednom Čišćenje odvoda morate doći do veza.

Stvorite ugodnu atmosferu

Jedan trend u kupaonici je tuš kabina. Kao rezultat toga, čak i male kupaonice izgledaju veće i ne samo u starosti se cijeni kupaonica bez prepreka. Na vrhu popisa želja pri planiranju kupaonice obično je kišni tuš ili kišni tuš, koji je prije bio poznat samo iz luksuznih holivudskih vila. No, malo luksuza pripada i vašoj kupaonici, jer kupaonica sve više postaje ugodna oaza wellnessa. To se osigurava i odgovarajućim ukrasom svijećama i slikama. Ako ne želite postavljati fotografije s okvirima za slike u kupaonicu iz straha da bi vam vlaga mogla naškoditi, možete upotrijebiti i elegantnu foto tapetu ili akrilne otiske velikog formata. Tropski karipski štih, pravi osjećaj prašume ili jednostavno slatka zlatna ribica mogu se ostvariti u trenu.

Odgovarajuće pločice

Odluka o tome koje pločice trebaju krasiti kupaonicu temeljna je i stoga nije uvijek laka. Velike podne pločice ili mali mozaik? Prirodni kamen ili šarene keramičke pločice? Mogućnosti su gotovo neograničene. Neka vas stručnjak savjetuje i objasni različite inačice. Zapamtite: kupaonica se ne preuređuje u potpunosti svakih pet godina. Ako se odlučite za suptilne tonove pločica i obojene naglaske za pribor i ukrase, obično ne možete pogriješiti. Rezultat je skladan osjećaj prostora i vaša će se kupaonica i dalje voljeti još mnogo godina.