Opremanje malih soba – 7 primjera fleksibilnog dizajna životnog prostora

opremanje malih soba primjeri malih dnevnih soba

Opremanje malih soba – pametno rješenje za dnevne sobe

U pravilu svi članovi obitelji većinu svog vremena provode u dnevnoj sobi. Ovdje se ljudi igraju, opuštaju, čitaju, gledaju televiziju i još mnogo toga. Budući da ne mogu svi imati koristi od velikodušne količine prostora, potrebna su inovativna rješenja.

Male sobe mogu se pretvoriti samo u velika svemirska čuda s dobro osmišljenim interijerom. Pomoću različitih primjera pokazat ćemo vam kako se skučeni životni prostori mogu razumno postaviti

7 praktičnih primjera fleksibilnog dizajna životnog prostora

opremanje malih soba dnevni-ljetni primjeri ideja namještaja

1. Zatvoreni sustavi reda

Budući da se veliki dio svakodnevnog života odvija u dnevnoj sobi, obično ne prođe mnogo vremena prije nego što nastupi određeni poremećaj. Razne sitnice opsjedaju područje, a u kućanstvima s djecom pod se može brzo napuniti. Pospremanje bi trebalo biti dio svakodnevnih poslova, osobito u malim životnim prostorima. Jedino tako možete stvoriti uredan dojam i privlačnu atmosferu. Da biste to osigurali, trebali biste Namještaj sa zatvorenim pročeljima biti favoriziran. Mnogo se stvari može spremiti u njih, naizgled nevidljive. Zahvaljujući jasnim pročeljima, soba izgleda mnogo urednije i ljepše. Otvorene police, s druge strane, imaju kaotičan izgled i neodoljive su za oko.

2. Funkcionalni kauči na razvlačenje

Ako za goste ne postoji zasebna soba za goste, ali ipak ne želite kompromitirati s gostoprimstvom, preporučujemo udobnu sobu Kauč. Tapacirani namještaj ove vrste kombinira dva bitna životna elementa u jednom sustavu: udobno mjesto za sjedenje i ležanje radi opuštanja i atraktivno mjesto za spavanje posjetitelja. Izbor je sada gotovo neograničen. Od kompaktnog dvosjeda, koji se u nekoliko jednostavnih koraka može pretvoriti u velikodušni prostor za ležanje, do tapeciranih kutova koji štede prostor s funkcijom spavanja, do minimalističkih modela u mini formatu, postoji nešto za svaki ukus. Na internetu možete steći dojam o širokoj paleti kauča na razvlačenje u trgovini namještaja Cnouch nabaviti. Tu je predstavljeno više od 1.000 različitih tapeciranih namještaja, uključujući dobro opskrbljen niz varijanti uključujući funkciju spavanja.

Pametne ideje za opremanje

Opremite male sobe praktičnim primjerima kauča za dnevni boravak

3. Mobilne kutije

Djeca se vole igrati u dnevnoj sobi. Uostalom, često više vole biti s roditeljima. Kako igračka nakon igre ne bi ostala ležati, mora se stvoriti poseban prostor za pospremanje. Predodređeni su za ovaj posao pokretne kutije s kotačima. Brzo se napune, što osigurava da i mališani mogu uživati ​​u pospremanju. Zahvaljujući prekrasnom dizajnu, takvi su organizacijski sustavi integrirani u dnevni boravak na vizualno privlačan način.

4. Namještaj u jednom

Mali životni prostori mogu brzo postati uski čim se gosti najave. Kako biste mogli reagirati u kratkom roku, jesu stolica idealna alternativa stolicama. Donesite svjesnu odluku o korištenju verzija koje nisu samo sjesti, ali isto tako kao pomoćni stolić neka koristi. Možete spontano reagirati na različite situacije i prema potrebi proširiti skladišni prostor.

5. Napravite dodatni prostor za pohranu

Male sobe postaju zaista velike kad inspiriraju dodatnim prostorom za pohranu. Neizostavni su Bočni stolić, koji se mogu gurati jedno u drugo. Mnogi proizvođači obično prodaju ovu vrstu namještaja u pakiranju od tri komada. Svaki stol ima drugu veličinu, što mu omogućuje sastavljanje. Kada se ne koristi, potreban prostor je ograničen na minimum.

6. Niše za pametno skladištenje

Niše su osobito česte u starim zgradama. Ali i s novijim vještinama u prometu nekretnina Niše ne može se uvijek izbjeći. Ponekad se čak želi i dati sobama individualni šarm. Ako imate niše u svom životnom prostoru, trebali biste ih pravilno koristiti. To je osobito važno u malim sobama kako ne biste gubili prostor. Razmislite koji bi se predmeti ili namještaj tamo mogli postaviti. Ako se ne može pronaći odgovarajuće rješenje, izgradili ste vlastitoSustavi za skladištenje s jednostavnim policama praktički. Na taj način možete savršeno prilagoditi sustav svojim zahtjevima.

7. Ciljajte visoko

Potencijal podne površine brzo se iscrpljuje u malim prostorijama. Ako ispod nema više mjesta i još uvijek morate pospremiti stvari, vrijedi proširiti svoj horizont i pogledati gore. Da gornja trećina prostorija ostaje neiskorišten na mnogim mjestima, iako ima dovoljno prostora za raspored polica i visećeg namještaja. Izvori svjetlosti ili viseći sustavi također se mogu instalirati na ovom području. Montirane police iznad vrata ni na koji način ne ometaju pa se tamo lako može pojaviti prostor za skladištenje. No, postoje i mogućnosti s TV namještajem ili tapeciranim namještajem.

Male sobe stvarno velike

opremanje malih soba dnevni-ljetni primjeri dizajna

Zaključak

Ne morate dopustiti da male sobe očajavaju. Uz malo kreativnosti svoju dnevnu sobu možete pretvoriti u ugodnu oazu mira i reda. Neka vas inspiriraju ovdje razmatrane ideje i kritički sagledajte svoju životnu situaciju. Sigurno ćete pronaći prilike za pozitivne promjene.

Još savjeta i prijedloga

Sljedeći video zapis iz programa Galileo prikazuje kako izraditi najljepša rješenja u najmanjim prostorima. U ovoj epizodi arhitekt dokazuje kako se može udobno živjeti u najužoj kući u Kölnu.

Više savjeta na temu “opremanje malih soba”

Profesionalniji trikovi za male prostore pronađeni su u Mrežno izdanje časopisa Brigitte sažeto. Tamo je, među ostalim, arhitekt Dr. Dagmar Bremer: “Možete stvoriti prostor u malim sobama vješanjem vrata ili stavljanjem stakla u okvire vrata.”