Ideje za dizajn zavjesa s pločama – dizajn tekstila Studenti isprobavaju praktične stvari

Plauen Studenti dizajna tekstila na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Schneebergu imali su priliku svoja teorijska znanja iskušati u praksi. U sklopu završnih radova u 6. semestru, zadatak je bio osmisliti motive zavjesa i drugog kućnog tekstila. Nisu ih podržali samo njihovi profesori s Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Schneebergu West Saxon University of Zwickau, ali i iz dvije saksonske tvrtke – Sensuna GmbH iz Plauena, proizvođača roleta, panelnih zavjesa i nabora, te RolloExpress iz Auerbacha u Rudnim planinama, Ointernetska trgovina za zaštitu od sunca od tekstila.

Studenti dizajna tekstila isprobavaju praksu

U ožujku su studenti umjetnosti tekstila / dizajna tekstila zajedno sa svojim profesoricama Annerose Schulze i Jörgom Steinbachom imali priliku posjetiti tvrtku RolloExpress i proizvodnju Sensuna GmbH. Michael Knauth, direktor tvrtke RolloExpress, tada je pratio studente, objasnio im je procese – od dizajna do proizvodnje do prodaje i otpreme – i odgovorio na mnoga pitanja. Knauth se godinama zalaže za suradnju sveučilišta i tvrtki, što mladim ljudima daje uvid u svijet rada.

Ideje za dizajn tekstila za vrtić

Uzorci u boji s tekstilnim dizajnom dodaju dinamiku prostoriji

Na kraju 6. semestra, dizajni pod motom “Rolo zavjese rijetko dolaze sami” spremni su i spremni za dodavanje u asortiman dviju tvrtki u budućnosti. Michael Knauth stekao je prvi dojam o rezultatima početkom kolovoza kada je u uzvratnoj posjeti studentima u Schneebergu uspio uvjeriti se u njihovo bogatstvo ideja i njihov osjećaj za tkanine, boje i uzorke.

Ideje za dizajn tekstila za jastuke u boji

Studenti mogu sami odlučiti koji će se motivi odabrati, jer je umjetnička perspektiva i procjena onoga što je kupcima privlačno i što žele kupiti također dio projekta, koji uključuje umjetničke, tržišne i poslovne aspekte. Za RolloExpress ovo je također dobra prilika za proširenje standardnog asortimana LYSEL panelnih zavjesa proizvodima po mjeri tvrtke Sensuna.

Plavi motivi dizajna tekstila

Tekstilni dizajn elegantnih motiva za dnevni boravak

Dizajn tekstila pronađite prave motive za jastuke za bacanje

Motivi u boji s tekstilnim dizajnom oživljavaju dom

Tekstilni dizajn vrlo suptilni uzorci u spavaćoj sobi

Dizajn tekstila zeleno lišće osvježava dizajn interijera

Kreativne ideje interijera za dizajn tekstila

Moderne ideje dizajna tekstila za rimske zavjese

Rolo zavjese s tekstilnim dizajnom rijetko dolaze same sa srebrnim koncem Hella Bierhals

Uzorci tekstilnog dizajna koji se lijepo razlikuju od bijelog tepiha

Dizajn tekstila raznolikih boja i uzoraka