Dizajn interijera u japanskom stilu – 30 primjera namještaja za traženje

Egzotični stilovi u dizajnu interijera: japanski stil

Tražite li dizajnerske ideje koje se istovremeno čine egzotičnim i minimalističkim? Odaberite afrički ili japanski stil namještaja. Danas raspravljamo o karakteristikama drugog.

Ideje za uređenje interijera u japanskom stilu

Japanski stil uređenja interijera kupaonski namještaj podni kamenčići

Traganje za idealnim linijama i ekološki prihvatljiva razrada dodana je minimalizmu. Japanski stil uređenja interijera donosi sklad u vaš dom s nekoliko predmeta, zaboravite na slučajne i nepotrebne predmete od početka!

Otvoreni plan i prirodni dizajn zidova

Sobne biljke za uređenje interijera u japanskom stilu

Popularnost japanskog stila uglavnom se objašnjava činjenicom da tamo nema čvrstih zidova i zapleta, a za podjelu prostora koriste se prirodni materijali. To su, na primjer, lagane vrste drva i bambusa. Cijela je konstrukcija otvorena i djeluje vrlo lagano.

Čak i u zidnom dizajnu dominiraju prirodni materijali

Dizajn interijera u japanskom stilu skladne ideje namještaja

U tradicionalnim japanskim kućama ljudi sjede na podu i jedu. Tu se odvija i zabava s prijateljima i obitelji. Iz tog razloga, udoban dizajn poda vrlo je važan za ovaj stil.

Svi su predmeti raspoređeni na takav način da je sjedenje na njima vrlo ugodno. Tipični materijali za njegovu izvedbu su drvo u svijetlim bojama, keramičke pločice, kao i drugi materijali s teksturom od ratana.

Udoban pod

Dizajn interijera u podovima u japanskom stilu

Drveni pod čak i u kupaonici

Dizajn interijera u dizajnu kupaonskog namještaja u japanskom stilu

Korištene boje u skladu su s prirodnim materijalima koji dominiraju prostorijom. Tipična je kombinacija bijele i crne, tamno smeđe i svijetlo bež boje.

Nijanse lokvanja, pepela i bambusa u zeleno-bež boji također su popularne. Akcenti su često postavljeni u bijeloj, crnoj i trešnjinoj boji.

Neutralne boje koje se dobro slažu

Kada za uređenje interijera u japanskom stilu, kupaonski namještaj

Namještaj je također pretežno izrađen od prirodnih materijala. Za specifičan egzotičan izgled možemo upotrijebiti i tipične komade namještaja za japanski stil: ovo je, na primjer, tipična komoda “Tansu”, tipične pomične pregrade za sobe, tatami prostirke i futoni.

Pozdravna atmosfera

Dizajn interijera u japanskom stilu dizajn kupaonskog namještaja

Ograničen broj tekstila koristi se u japanskom stilu. Uvijek su vrlo jednostavni i prirodni. Uglavnom se koriste sljedeće tkanine: pamuk, vuna, lan i svila.

Tekstil koji stvara udobnost

Ormarići s namještajem za dnevni boravak u japanskom stilu

Rasvjeta u tipičnom japanskom dizajnu interijera je što prirodnija. Umjetna svjetla uglavnom imaju kvadratne, kubične ili okrugle oblike. Izrađene su od papira ili tekstila.

Što je više moguće prirodnog svjetla

Blagovaonica u interijeru s japanskim stilom

Kako biste dovršili japanski koncept uređenja interijera, po prostoriji možete rasporediti neke predmete koji su karakteristični za ovu kulturu. Postoje, na primjer, aranžmani ikebana, bonsai stabla, keramičke vaze, stropovi s hijeroglifima. Vrlo je važno da tehnologija ostane skrivena.

Predmeti u dizajnu interijera

Opuštanje kupaonskog namještaja u japanskom stilu

Ideje za ukrašavanje kamenjem

Ideje za dizajn zidova u japanskom stilu

Ideje za dizajn kupaonskog namještaja u japanskom stilu

Primjeri namještaja od drva za ručavanje u japanskom stilu Primjeri namještaja u japanskom stilu skladni detalji Primjeri namještaja u visokim stropovima u japanskom stilu Primjeri namještaja u japanskom stilu drvenim namještajem biljaka Primjeri namještaja u drvenim stepenicama u japanskom stilu Primjeri namještaja u drvu i kamenu u japanskom stilu Primjeri namještaja u japanskom stilu Primjeri namještaja u japanskom stilu postavljaju malu spavaću sobu Primjeri namještaja na kuhinjskom otoku u japanskom stilu s blagovaonicom Primjeri namještaja u kuhinjskim ormarima u japanskom stilu Primjeri namještaja u dnevnom dizajnu u japanskom stilu Primjeri namještaja u dnevnom interijeru u japanskom stilu Primjeri namještaja drvo u japanskom stilu od prirodnih materijala Primjeri namještaja u namještaju od ratana u japanskom stilu Primjeri namještaja Stolić za kavu u japanskom stilu Primjeri namještaja u drvenom ormariću u japanskom stilu Primjeri uređenja jastuka za sjedenje u japanskom stilu Primjeri interijera u kućnoj biblioteci dnevnog boravka u japanskom stilu Primjeri namještaja spavaće sobe u japanskom stilu