Dizajn dječjih soba – ideje za podrum

 igraonica za podrum igraonica za dječju sobu

Dizajn dječjih soba – ideje opremanja u podrumu

Zar ne želite zabavnu i šarenu u podrumu Dizajnirajte dječje sobe? Ako je tako, onda za vas danas imamo nekoliko sjajnih ideja!

Također su vrlo praktični i korisni.

Kad smo bili djeca bilo je drugačije.

Jedva ste čekali priliku da pobjegnete iz kuće. To se odnosilo i na zimu. Tada ste samo brzo obukli nešto i izašli ste. Roditelji su morali potražiti djecu kasnije te večeri i bilo im je teško vratiti ih kući.

Vremena su se potpuno promijenila. Djeca žele više vremena provoditi u zatvorenom prostoru. Ambijent kuće mora se sukladno tome prilagoditi. Mnogi roditelji žele zadovoljiti svoje potrebe velikim slobodom.

Jeste li jedan od njih? Ne želite li u nastavku pogledati naše sjajne ideje o opremi?

Unutra stvorite igralište

dizajn dječje sobe podrum šareni tepih

Zapravo, malo nas ima puno prostora. Ako nemate dovoljno prostora, dizajn podruma mogao bi se pokazati kao izvrsno rješenje. U većini slučajeva postoji dovoljno prostora za stvaranje nekih sadržaja za roditelje kako bi mogli uživati ​​u ovom području kao i mališani.

Prilikom pretvaranja podruma u prostor za igru ​​potrebno je uzeti u obzir sljedeće!

  1. Navedite najvažnije ključne točke

Prilikom pretvaranja prostorije u funkcionalnu površinu ne radi se samo o estetici. Prije nego što sve postavite, provjerite biste li mogli smjestiti sve potrebne sadržaje u ovu sobu i istovremeno osigurati prostor za odrasle i njihove aktivnosti.

Većina podrumskih podova zahtijeva dovoljno izolacije i izlazni prozor. To može poslužiti kao izlaz u slučaju nužde. Uvjerite se da nema pogreške u vodovodnoj cijevi. Strop također mora biti spreman prije nego što se može stvoriti igralište.

Geometrijski tepih

dizajn dječje sobe podrum šareni tepih stol

  1. Igraonice za djecu i odrasle

Soba za fitness i igru

dječje sobe dizajniraju podrum za sjedenje

Jedan od razloga zašto pridajemo toliko važnosti planiranju prostora za djecu i odrasle je taj što su vrlo praktični. Imajte na umu činjenicu da većina djece želi provesti što više vremena sa svojim roditeljima. Praktično je nemoguće držati je u podrumu ako ste stalno u kuhinji.

To postaje još teže kad su prolazi vrlo uski. Ionako je dobro držati je na oku.

Zašto ne biste planirali zabavu ili čak praonicu rublja pored dječjeg prostora?

Jedna od najboljih ideja na koju smo došli u Freshideen je kombinacija teretane i sobe za igru. Na ovaj način uvijek ćete imati prilike kretati se i biti u formi dok se brinete za djecu.

Razmislite o drugim kombinacijama koje će vam više odgovarati! Važno je da su različita područja jasno razdvojena. To možete postići kroz prostirke, zavjese ili, zašto ne, kroz staklena vrata?

Lijepo se provodite s djecom

dizajn dječje sobe podrum igraonica igračke

  1. Postavite veliki ulaz

Mi ljudi smo oduvijek bili opsjednuti idejom stvaranja velikih ulaza. Osobno ne znam točno objašnjenje zašto je to tako. Bez obzira radi li se o kraljevskom vjenčanju ili velikom sportskom događaju, također uključujemo velike ulaze u pažljivo planiranje.

Podrum pruža savršeno okruženje kako bi cijela stvar bila smiješnija i privlačnija. Čak će se i odrasli zabavljati radeći to!

Stepenice s toboganom

dizajn dječje sobe podrumske stepenice tobogan zeleni tepih

  1. Polaganje tepiha i ukrašavanje zidova

Djeca nailaze na najnevjerojatnije stvari. Čim se usudite pomisliti da ste pokrili sve marže, uspjet će pronaći novu. To se posebno odnosi na dječake. Tepisi su zasigurno najpoželjnije rješenje za prostore za igru. Međutim, razmislite o pločicama za tepihe jer ih je lakše ukloniti i očistiti.

Na zidovima biste posebno trebali uzeti u obzir tapete u boji i razigrane poput ove na slici ovdje. Oni su mnogo jeftiniji i jednostavniji od murala, na primjer.

Ideje za ukrašavanje zidova

podrum igraonica dječja soba dizajn zida

  1. Sveobuhvatne teme ili jednostavne konverzije

Jedna stvar koju biste trebali odrediti prije projektiranja prostora je glavna tema prostora. Toliko je aktualnih motiva koji potječu iz najpopularnijih bajki i animacija. Sobe koje su podređene jedinstvenoj temi samo izgledaju super uzbudljivo i zanimljivo.

Jedini, ali značajan nedostatak je to što dopuštaju malu fleksibilnost ako se želite premjestiti na drugu temu za godinu ili dvije.

sportski teren

sportska zidna dekoracija podrumske igraonice

U šumi

podrum igraonica dječja soba dizajn viseća stolica

Osim ako svake godine ne želite uložiti puno energije, vremena i novca u opseg, preporučujemo da izbjegavate vrlo specifične teme. Izgledaju sjajno u časopisima, ali ne žele prodati ukrase, zar ne??

Umjesto neutralnih zidova s ​​jarkim motivima, razmislite o tapetama i slikama na tabli. Većinom je to više nego dovoljno.

Takva rješenja omogućuju vam da preuredite sobu kada su djeca izvan određene faze.

Dekorativni naglasci u narančastoj boji

igraonica dječja soba dizajn narančasti akcenti

Klupe sa skladišnim prostorom

igraonica dječja soba dizajn crne police klupa

  1. Proširite skladišno područje

Što se tiče dječje igraonice, nikada ne možete imati dovoljno prostora. Igraonice u podrumu automatski znače da su igračke raspoređene po cijeloj kući. Mnogo su prikladnije od statičnih polica ukrasne ili ukrašene košare za pranje. Također razmislite o klupama sa skrivenim prostorom za odlaganje i ugrađenim policama.

Ovo je najbolji način da iskoristite vertikalni prostor.

Na taj ćete način uštedjeti prostor i pridonijeti trendovskim rješenjima.

Crna ploča za kućanske poslove

podrum dječja soba dizajn drveni namještaj crna ploča

Zidne police s kutijama za košare

dječje sobe dizajn podrum šareni tepih zidni ormari

  1. Sjedenje i rasvjeta

Plišana sjedala u igraonici vrlo su česta, a jednostavni stolci ili klupa vrlo su prikladni. To odraslima omogućuje udobno sjedenje u sobi. To će vas također potaknuti da provodite više vremena sa svojom djecom.

Ako dobijete i pravo ambijentalno svjetlo, vaša će djeca tamo moći uživati ​​mnogo sati.

Dizajnirajte dječje sobe u sivoj boji

     dizajn dječja soba podrum sivi regalni sustav

Bijeli namještaj u dječjoj sobi

  dizajn dječje sobe podrum igračke namještaj