22 dizajnerske ideje za život s prirodnim kamenom

Prirodni kamen kao održivi građevinski materijal koji nije samo dobar za „zelenu savjest“, već vas poziva i na različite, elegantne mogućnosti dizajna. Pokazujemo 22 sjajne ideje koje se mogu implementirati u zatvorenom i na otvorenom s elegantnim kamenom.

Moderne dizajnerske ideje: manje je više!

Napetost: prirodni materijal zadovoljava puristički dizajn. Sjajan kontrast!

Ovdje je očito manje: pod od prirodnog kamena čini toplu podlogu u ovoj prostoriji, koja vas poziva da dobro postavite akcente: LeCorbusierove sofe s tamnom kožom, kromom i bijelim zidom od izloženog betona stvaraju privlačan kontrast.

dizajn-ideje-za-živjeti-s-prirodnim kamenom-dnevna soba-podne pločice

Simfonija prirodnosti koja izgleda kao zaista moderna: tamne pločice kao osnova za kuhinjski dizajn u bijeloj boji. Masivni drveni stol i pojedinačni naglasci u boji daju ovoj kuhinji / dnevnoj sobi šarmantan, prirodan dodir.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-podovi-kuhinja

Purizam je osobito važan kod pločica velikog formata! Suptilni antracit priprema pod za dizajn životnog prostora koji miluje oko i poziva vas da se osjećate dobro. Zidne obloge od prirodnog kamena i pametno integriranih drvenih elemenata daju ovoj prostoriji završni dodir.

dizajn-ideje-za-život-s-podom od prirodnog kamena

Čista oaza blagostanja: upečatljiva ploča obožava svijetle boje! Zbog ove kupke želite provesti opuštajuće sate u vlastitom wellnessu. Tipična površina škriljevca ne samo da se osjeća dobro, već osigurava i ugodan osjećaj topline, posebno u kombinaciji s podnim grijanjem, čak i pri nižim temperaturama.

dizajn-ideje-za-živjeti-s-prirodnim kamenom-kupaonske pločice

Vaša vlastita kuhinja kreativno je žarište i komunikacijski centar u jednom. Sjajna bijela prednja kuhinja i vrlo čist životni ansambl imaju prirodni par zahvaljujući homogenoj boji ovih pločica od škriljevca.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-moderna-kuhinja

Zimzeleni među mogućnostima dizajna koji je jednostavan i genijalan: crno -bijeli kontrast. Osim ovog minimalističkog dizajnerskog trika, ova kupaonica živi od kontrastne površinske strukture ujednačenog, vrlo baršunastog vapnenca i jako strukturiranog škriljevca. Zbog toga soba izgleda veća i prostranija.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-moderna kupaonica

Šarm naizgled nedovršenog: industrijski stil

Uz jasnu sklonost prema SAD-u i prostornu velikodušnost, ovo je istraživanje osmišljeno s tamnim pločama velikog formata velikog formata. Prirodni tonovi ovdje korespondiraju s savršeno nesavršenim industrijskim stilom, koji podsjeća na potkrovlje ili tvorničku halu.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-beton-pločice-pod

Nordijska priroda: živi kao u Skandinaviji

Ova kuhinja mogla bi potjecati iz kataloga namještaja velike skandinavske trgovine namještaja: skandinavski stil života živi od jasnih oblika i savršeno savladava niz dizajna s prirodnim materijalima. Ovaj jako podijeljeni pod od škriljevca savršena je nadopuna sjevernjačkom stilu.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-vanjska-kuhinja

Luksuzno i ​​ekstravagantno: klasičan život

Bezvremenski, osobito kvalitetan i plemenit: klasični stil života superiorniji je od kratkotrajnih trendova zahvaljujući svom bezvremenskom izgledu. Ekstravagantni živi snovi ostvaruju se, osobito u kombinaciji s zamućenom strukturom mramornih pločica.

dizajn-ideje-za-živjeti-s-podnim pločicama od prirodnog kamena

Dolce Vita: ugodan mediteranski ambijent?

Olakšan odmor u vaša četiri zida! Svatko tko je izgubio srce zbog mediteranskog stila življenja, pronaći će idealan “građevinski materijal juga” s laganim, kremastim sedrenim pločicama: Dodajte još nekoliko sunčanih boja, južnjačkih biljaka i namještaja od ratana – gotovo:

Sedrene pločice (Finca Mallorca)

Štih poput Italije može se naravno dočarati i na vašoj vlastitoj terasi: uzorak polaganja Rimske udruge osobito je popularan za vanjsko oblikovanje na primjeru južne Europe. Genijalan raspored različitih formata ploča stvara uzbudljiv uzorak koji prenosi labavost i radost:

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom koji stvara vanjsko područje

Nešto egzotično, molim!

Prirodno lijep pod može biti atmosferska osnova za vaš osobni omiljeni stil života i individualne naglaske.

Ova kupaonica dizajnirana je sa svijetlim sedrenim pločicama u istočnjačkom stilu. Zlatni elementi i drveni elementi poboljšavaju prirodni izgled, a svijetla signalna boja na zidu postaje efektan unos boje:

dizajn-ideje-za-živjeti-s-prirodnim kamenom-kupaonske pločice

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-dizajn-dnevne sobe

Rustikalna ljubav: izgled ladanjske kuće

Koncept koji inspirira: rustikalne pločice i fino staro drvo stropnih obloga i prostranog umivaonika idu ruku pod ruku u boji i naglašavaju rustikalni štih ove kupaonice. Posebna privlačnost: samostojeće zdjele za pranje izrađene od punog materijala prirodni kamen. Ovdje je (gotovo) sve čista priroda!

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-drvenim-šeširom-podom

Ne mora to uvijek biti visoko planinsko pješačenje! Čista kućna romansa moguća je i na otvorenom u vašem vrtu. Gotovo prirodne sedrene ploče i namještaj od punog drva za vanjsko područje daju jasan pogled na austrijske Alpe. Poseban element dizajna: sivi spojevi daju ovoj vrlo prirodnoj slici suptilan moderni dodir.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-vrt-ideje

Naravno, „popeli se na krov“: krovne terase s prirodnim kamenom

Ljubitelji vrta i ljubitelji prirode ne moraju bez vlastitog privatnog odmarališta u urbanim područjima. Trend je prema krovnoj terasi. Jer čak i na visokim visinama možete živjeti predivno blizu prirode.

Oni koji vole suptilnu podlogu svidjet će se granitnom podu u modernoj sivoj boji! Ova krovna terasa zadivljuje diskretnom podnom oblogom koja svoj karakter razvija samo u kombinaciji s diskretnim vanjskim namještajem i dobro postavljenim akcentima u boji:

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-terasa-dizajn

Dobar osjećaj koji ova krovna terasa prenosi ne samo da se može vidjeti, već se doslovno osjeća: pločice od škriljevca u karakterističnom tamnom antracitnom kontrastu s bijelom fasadom kuće i nude elegantno i prirodno okruženje za šik biljni krevet i diskretni vrtni namještaj. Ovdje možete dobro izdržati pod tendom:

dizajn-ideje-za-živjeti-s-prirodnim kamenom-betonske pločice

Napravite dvor: unutarnje dvorište i zimski vrt s pomakom

Kad god se iznutra i izvana zamuti, pojavljuju se potpuno novi živi koncepti i uzbudljive ideje. Uokvirene rajnskim šljunkom, rustikalne sedrene ploče uokviruju ovaj zimski vrt, koji zaigrano spaja prirodu i modernu arhitekturu. Staklo, kamen i jasne linije ovdje čine skladnu cjelinu.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-šljunkom-prirodnim kamenjem

Unutarnje dvorište može biti tako lijepo oblikovano: sedren s površinom koja je vrlo bliska prirodi, bujno cvijeće u posudama za biljke i moderna vodena značajka izrađena od betona i sjajnog čelika stvaraju privlačan ukupni ambijent zbog kojeg se želite malo odmoriti.

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-vrt-izvor-voda

Uronite: bazeni o kojima ćete sanjati

Sunčano žuti i meki, svijetli ljetni tonovi kao okvir za mali, fini bazen iz snova: Svojim prirodnim karakterom i laganim igrama boja u svijetlim pastelnim tonovima, ove ploče od pješčenjaka stavljaju bazen i vrt u mediteransko svjetlo:

dizajn-ideje-za-živjeti-s-prirodnim kamenom-vrt-bazen-pločice

Vaša mala finca na Mallorci? Zašto onda, kada ovu posebnu atmosferu možete lako unijeti u svoj vrt kod kuće? Ove lagane sedrene ploče skladno povezuju bazen i kuću u stilu finca i pobuđuju apetit za duge, blage ljetne večeri ili zabavu u bazenu u vrtu:

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-vanjskim namještajem

Ohladite se na otvorenom s fantastičnim pogledom: beskonačni bazen to omogućuje! Osjećaj prostranosti ovdje obuhvaćaju lagane sedrene ploče, nenametljiv vrtni dizajn s rajnskim šljunkom i osnovnim geometrijskim oblicima terase, vrta i krovišta. Šik!

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-izvan-područja

Ugodno: miris kamina s kamenom

Prohladni dani i loše vrijeme mogu biti tako lijepi: Zagrlite se uz dobru šalicu čaja ispred kamina. Velikodušne pločice od škriljevca boje antracita podupiru ovaj kamin u smanjenom dizajnu. Praktično: Polica za kamin također je izrađena od prirodnog kamena i pohranjuje toplinu kamina jednako dobro kao i pločice od prirodnog kamena. Toplina zajamčena svuda okolo!

dizajn-ideje-za-život-s-prirodnim kamenom-dnevni boravak-kamin

Kao što vidite: U kombinaciji s drugim prirodnim materijalima, industrijskim građevinskim materijalima i puno kreativnosti, prirodni kamen nudi (gotovo) neograničenu raznolikost dizajna, što ostavlja prostor ljubiteljima dizajna, puristima i kreativnim umovima.

Slike ljubaznošću: www.jonastone.de