10 najčešćih grešaka u postavljanju: što može poći po zlu s postavljanjem?

Vi postavljate i opremate svoje sobe…. međutim, nikad niste stvarno zadovoljni rezultatom. Gdje bi mogao biti problem? Što je najvjerojatnije pošlo po zlu? Prvo se opustite! Zato što se ne osjećate samo vi u svoja četiri zida … Mnogi od nas s vremena na vrijeme imaju ovaj neugodan osjećaj. Da, istina je da vaš vlastiti ukus i osobne preferencije imaju prioritet u pogledu života i namještaja, ali to nije uvijek dovoljno za stvaranje uspješnog dizajna interijera.

Trebao bi Sve i kraj opremanja i ukrašavanja Znajte puno i izbjegnite najčešće greške pri postavljanju ako je moguće. Mnogi dizajneri interijera i drugi stručnjaci na tom području često daju brojne praktične savjete za opremanje u tiskanim i internetskim časopisima i navode važne pogreške u opremanju. Tamo smo proveli neka istraživanja i stvorili vlastiti popis 10 najčešćih grešaka u postavljanju. Držite se toga i pogledajte ga. Možda će to probuditi “aha efekt” u vama.

Pogreška broj 1: miješanje previše boja, stilova i materijala

Raznolikost i uspješna mješavina stilova, naravno, također su dobrodošli kada je u pitanju život i često ih preporučuju mnogi stručnjaci za dizajn interijera. Ali ne treba pretjerivati. Soba brzo postaje previše užurbana i neukusna kad se mogu pronaći sve vrste boja i tekstura. Bolje se koncentrirati na dvije do tri komplementarne boje i obratiti pozornost na uravnoteženu mješavinu materijala. Ne zaboravite: “Manje je često više!”

Mješavina stilova opremanje apartmana baršunasta sofa kamin retro stolice greške u opremanju dnevne sobe

Pogreška 2: napunjene police za knjige i zidne police

Pažnja knjiški moljci! Nikada ne dopustite da vam police s knjigama budu pretrpane hrpama knjiga. Ne samo da izgleda loše, već stvara i još ugodniju hranjivu površinu za grinje i to doista ne morate činiti. Također biste trebali minimizirati broj malih predmeta na otvorenim policama ako je moguće – iz istih razloga.

Koristite lijepe kutije za skladištenje ili otmjene posude koje skrivaju vaše izglede i završavaju na elegantan način.

neuredne police s knjigama pogreške u opremanju

Pogreška broj 3: zanemarivanje svjetlosnog faktora

Svjetlo zapravo uvijek igra odlučujuću ulogu kada je u pitanju ugodna atmosfera – posebno u vaša četiri zida. Samo stropna svjetiljka s malo blještavog svjetla jednostavno znači: neugodno! Dakle, stvorite više izvora svjetlosti s prigušenim i toplim svjetlom, posebno u dnevnoj sobi. To odmah čini da soba izgleda mnogo ugodnije i privlačnije. Preferirajte podne svjetiljke, stropne perilice i stolne svjetiljke. To također olakšava prepoznavanje mnogo različitih zona u prostoriji. Isprobaj!

rasvjeta luster podne svjetiljke stolne svjetiljke dnevna soba opremanje nedostaci

Pogreška broj 4: grupiranje pribora i ukrasa u parnim brojevima

Čak su i u prirodi posebice brojke nekako … neprirodne. Na primjer, ako pri postavljanju i ukrašavanju želite grupirati različite predmete, kao što su vaze, svijećnjaci ili posude za cvijeće, suzdržite se od upotrebe parnih brojeva. Takve kombinacije ne izgledaju osobito uspješno i umjesto da prostoriji daju nešto određeno, upadaju u oči i mnogi ih doživljavaju kao nedostatak.

cvjetni ukrasi staklene vaze grupna komoda namještaj za dnevnu sobu

Pogreška broj 5: probušiti sav namještaj uza zid

Posebno u većim prostorijama jednostavno je šteta staviti sav namještaj uza zid. Soba se pretvara u dosadan životni prostor s muzejskim štihom i gubi udobnost i opuštenost. Na primjer, okrenite radni stol pod kutom od 90 stupnjeva ili postavite kauč ili stolić pod laganim kutom prema zidu. Čak i ako pomaknete neki namještaj nekoliko centimetara od zida, odmah ćete primijetiti blagotvornu razliku.

Pravilno opremanje namještaja za dnevni boravak sofa na stolu za kavu

Pogreška broj 6: nepravilno ukrašavanje zidova slikama …

Vrlo mali broj ljudi voli gole zidove. No, još je gore ako se zidna dekoracija izvodi neprikladno. Na primjer, ako svoje zidove želite uljepšati slikama i fotografijama, trebali biste ih priložiti već grupirane u grupe ili teme. Samo postavljanje slike nasred zida nekako nema šarma!

zidna dekoracija sa slikama sofa crna staklena boca vaza

Pogreška broj 7: Nedostaje hrabrosti za bojanje zidova

Ne može pogriješiti s bijelim zidovima? To je možda istina. Međutim, to ne mora značiti da bijeli zidovi stvaraju ugodnu atmosferu u vašem domu. Kao i svjetlost, boja je također jedan od najvažnijih čimbenika kada se radi o dobrobiti i udobnosti. Ne dopustite da vam ova prilika prođe. Imajte hrabrosti upotrijebiti boju i odabrati ugodne, po mogućnosti prigušene ili neutralne boje za svoje zidove.

boja zida neutralna dekoracija zida ideje za opremanje dnevnog boravka veliki kauč

Pogreška broj 8: Neuredno, nestrukturirano zoniranje

Jednostavno stavljanje namještaja tu i tamo nije ni blizu dovoljno. Pokušajte unijeti više strukture u sobe. Stvorite ugodne kutove za čitanje, mirno radno mjesto, TV stanicu, blagovaonicu itd. Pregrade za sobe, ekrani, stalci za cvijeće i mnogi drugi komadi namještaja, poput ormarića, pomoći će vam & Co.

izbjegavajte tipične pogreške u opremanju police za dnevni boravak blagovaonica

Pogreška broj 9: Vječno gradilište – hodnik!

Nikada ne zaboravite svoj hodnik jer je doslovno posjetnica vašeg doma. Hodnik je prvo što ne vidite samo kad dođete kući, već i prilikom posjete. Preopterećene kuke za kapute, pretrpani stalci za cipele i preturani po ručnicima i kapama nikako ne pozivaju, već ih odlažu. Dakle, i ovdje vrijedi – nabavite lijepe košare, uvijek spremite neiskorištenu odjeću u ormar, sredite cipele … hodnik uvijek mora izgledati uredno.

prekrasan hodnik namještaj klupa zidna polica pletene košare

Pogreška broj 10: zavjese – prekratke ili preduge!

I da, na kraju, ali ne najmanje važno: odabirete li zavjese, birajte ih tako da ne budu preduge ili prekratke. Bolje je „dva puta izmjeriti, jednom izrezati“, kako se kaže. Boja i tkanina prirodno također igraju važnu ulogu. Za zavjese i zavjese radije zaokružite sobni ambijent radije jednom od glavnih boja vašeg interijera ili bojom naglaska.

Pravilno izmjerite zavjese za dnevnu sobu

Naravno, postoje i druge pogreške u opremanju koje mnogi često čine i koje narušavaju sklad u vlastitom domu. Ovdje ne možemo navesti sve ovo, ali željeli bismo vam dati osjećaj kako bi trebao biti dizajniran uravnotežen, diskretan interijer.

Nadamo se da su vam svi naši savjeti korisni. Zabavite se s postavljanjem i … udobno se smjestite!

  izbjeći pogreške u opremanju dnevne sobe opremom radne sobe