Moderno, rustikalno ili popločano? Pravi kamin za dnevnu sobu

Ako želite udoban dnevni boravak, u mnogim slučajevima želite i odgovarajući kamin. Ali ne uklapa se svaki stil u svaki dom. Kako bi kamin odisao određenom udobnošću i istodobno mogao uvjeriti u funkcionalnost, potrebno je uzeti u obzir nekoliko stvari.

U većini zgrada dimnjak više ne postoji za grijanje cijele zgrade. Ove zadatke obavljaju moderni i ekološki prihvatljivi sustavi grijanja. Ako želite obnoviti grijanje, ne biste se trebali oslanjati na kamin ili kaljevu peć. S Ugovaranje topline možete instalirati moderan sustav grijanja prilagođen klimi uz razumne troškove.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevni boravak4

Jasni oblici u modernim kaminima

Ako želite imati kamin u svojoj dnevnoj sobi, ne biste trebali cijeniti samo dizajn, već prije svega obratiti pozornost na funkcionalnost. Ipak, moderni kamini moraju izgledati dobro. Ova vrsta kamina nema apsolutno nikakve veze sa starim modelima, koji su imali vrlo veliki otvor i obično su bili zidani. Danas su materijali čelik, beton i, naravno, vatrostalno staklo za prednju stranu posebno popularni.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevnu sobu7

Moderni kamini od betona i stakla posebno se slažu s jednostavnim namještajem, modernim namještajem i prilično minimalističkim izgledom. Skandinavski stil može se savršeno nadopuniti, na primjer, odgovarajućim kaminom. Kamini u ovom prilično modernom stilu mogu se pronaći kod raznih dobavljača po niskoj cijeni i zahtijevaju malo prostora.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevni boravak5

Moderni kamin često se više ne ugrađuje izravno u zid. Peć je spojena cijevi na dimnjak zgrade. Dizajn koji štedi prostor je kamin koji se može objesiti ispod stropa kako bi se dobilo više prostora.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevnu sobu8

Kamin s pločicama – uvijek dobar izbor

Ako ne volite betonske modele, moderni kamin možete položiti pločicama. U pravilu je komora za izgaranje zaštićena staklenim elementom tako da se ništa ne može dogoditi, a vlasnik i dalje ima jasan pogled na goruću vatru. Pločice za štednjak ispuštaju toplinu izvana i mogu je dobro skladištiti. Klupa koja se istovremeno zagrijava uz kamin dobrodošla je i mladima i starijima. Kamin klasično popločan posebno se slaže sa stilom ladanjske kuće i sa svima onima koji ga vole tradicionalnim i ugodnim.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevni boravak2

Retro kamin – pravi plijen očiju u dnevnoj sobi kod kuće

Kamini imaju dugu tradiciju. Upravo zato što mnogi ljudi još uvijek poznaju kamin iz vremena vlastitih djedova i baka, retro kamin je vrlo popularan. Mnogo prije nego što je postojalo moderno centralno grijanje, kamin je pružao ugodnu toplinu. No, mogao je i učiniti nešto sasvim drugo: okupio je cijelu obitelj. Ako želite oživjeti ovaj domaći osjećaj, možete se obratiti retro kaminu.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevni boravak1

Tablica zapaljenih trupaca i toplo svjetlo stvaraju ugodnu atmosferu. Kako bi bio doista ugodan, novi kamin trebao bi biti dizajniran u vintage stilu. Namještaj i ukrasi u neposrednoj blizini temelje se na stilu kamina. Što kažete na primjer na stolicu za ljuljanje, kožu od ovčje kože ili stolicu za krilo s debelim, udobnim jastucima? Retro kamin obično je popločan ili ugrađen u zid. Također donosi obojene elemente u prirodnim tonovima.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevnu sobu9

Integrirana klupa omogućuje mnogim ljudima da se prepuste uspomenama iz djetinjstva. S ovim se slaže jako dobro ako je klupa od opeke opremljena jastucima ili dekama koje odgovaraju pločicama kamina. Ako se radi o pravom retro kaminu, ne bi trebao nedostajati ni pompozan ukras. Kamini su nekad bili žarište dnevne sobe, a ne samo dodatak.

Moderan, rustičan ili popločan Pravi kamin za dnevnu sobu6