Gamle møbler: 75+ fantastiske ideer til renovering og restaurering af møbler uden ekstra omkostninger

Du bør ikke smide gamle møbler væk, for du kan spare meget ved at få et unikt element i interiøret og fornøjelsen af ​​at bringe forskellige designideer til live med dine egne hænder.

Du bør ikke smide gamle møbler væk, for du kan spare meget ved at få et unikt element i interiøret og fornøjelsen af ​​at bringe forskellige designideer til live med dine egne hænder.

Vil du skabe et unikt interiør uden ekstra omkostninger? Gamle møbler hjælper dig med dette, et foto af ændringen, som du kan finde hos os. Der er mange måder at transformere gamle, velkendte objekter på. Valg af metode afhænger af formålet med at bruge møblerne og belægningstypen samt dets tilstand på reparationstidspunktet..

Efter restaurering matcher din kantsten perfekt vægtenes tone og passer perfekt ind i soveværelset

Efter restaurering matcher din kantsten perfekt vægtenes tone og passer perfekt ind i soveværelset

Omdannelsen af ​​en gammel ikke-fungerende pejs er et ekstraordinært indretningselement

Omdannelsen af ​​en gammel ikke-fungerende pejs er et ekstraordinært indretningselement

Du kan finde en trin-for-trin foto mesterklasse til at lave møbler med dine egne hænder af gamle interiørartikler på vores websted. Renoveringsprocessen for møbler omfatter to hovedfaser:

 • reparation;
 • pynter op.

Lad os overveje mere detaljeret, hvad vi skal fokusere på..

Reparation af borde

Tabeller kendetegnes ved funktionalitet i skrive-, spisestue-, køkken- og magasinborde. Afhængigt af deres formål adskiller deres struktur sig også og dermed restaureringsprocessen. Typisk består spiseborde af 4 ben, en sløjfe og en bordplade. De kan være massive eller foldende. Ved omarbejdning af sådanne møbler bør du være særlig opmærksom på tilstanden af ​​alle elementer samt deres fastgørelse. Benene skal være ens, ingen skader. De kan udskiftes om nødvendigt..

Bordpladen er til gengæld hoveddelen af ​​bordet. Dens overflade skal være glat, fri for riller, sprækker og korrosion. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge træspartel for at opnå den ønskede effekt. Med dens hjælp kan du nemt og hurtigt fjerne alle overfladefejl. Om nødvendigt kan den også bruges til at reparere benene. Den samme ordning bruges ved reparation af sofaborde..

13

Køkkenborde har deres egne egenskaber. Inden reparationen fortsættes, er det nødvendigt at foretage en komplet inspektion af dette møbel. Bordpladens styrke spiller en vigtig rolle. Hun skal modstå tunge belastninger og fysisk stress. I denne henseende skal fundamentet, som det er installeret på, også være stærkt..

Et eksempel på brug af træspartel. Hun vil hjælpe med at løse alle ujævnhederne i den gamle bordplade.

Et eksempel på brug af træspartel, som hjælper med at rette op på alle ujævnhederne i en gammel bordplade

Bemærk! Køkkenborde er ikke kun et sted at arbejde, men bruges også til at opbevare køkkenredskaber. Til dette er skuffer, hylder og døre indbygget i dem. De skal have særlig opmærksomhed..

Hvis bordet er udstyret med hylder, skal du være opmærksom på deres fastgørelseselementer. Hvis det er nødvendigt, kan særlige hætter af træ eller plast købes i en møbelbutik, og et tyndt, holdbart metalhjørne kan også bruges som en lukning til hylderne. Vær opmærksom på tilstanden på markiser, som døren er fastgjort til. Det er bedst at udskifte dem med nye, da ved hyppig brug egner denne del sig til det største slid..

Friskheden af ​​naturligt træ er givet af specielle polermidler, der kan findes i enhver isenkram- eller møbelbutik.

Friskheden af ​​naturligt træ er givet af specielle polermidler, der kan findes i enhver isenkram- eller møbelbutik.

Hvis bordet er udstyret med skuffer, skal du kontrollere, hvor solidt deres sider og bund er forbundet. For at lette brugen af ​​dem kan du udskifte de beslag, som skufferne trækkes ud med. Du kan købe det i en møbelbutik. Der kan også købes forskellige former for komfortable håndtag..

Råd! Når du udskifter markiser, skal du vælge dem, der er designet til møbler. De vil give mere bekvem og pålidelig betjening af døren..

Når du reparerer et skrivebord, skal du være opmærksom på alt det ovenstående. Efter at have set et detaljeret gør-det-selv-værksted om omarbejdning af gamle møbler, kan du gentage det selv.

Et eksempel på et restaureret natbord. Nu er det et lyst element i interiøret og et funktionelt møbel i soveværelset.

Et eksempel på et restaureret natbord. Nu er det et lyst element i interiøret og et funktionelt møbel i soveværelset.

Reparation af skabe og natborde

Hvert hus har møbler, der er designet til opbevaring. Som regel er der tale om skabe og skabe af forskellige typer og størrelser. De kan være forskellige i højde, dybde, rummelighed. Desuden kan hver af dem blive en ægte dekoration af din lejlighed. For at gøre dette skal du se, hvordan du gendanner gamle møbler med dine egne hænder..

Helt et ekstravagant og ekstraordinært element i interiøret - et natbord fra en gammel kuffert

Helt et ekstravagant og ekstraordinært element i interiøret – et natbord fra en gammel kuffert

Først og fremmest er det værd at inspicere alle hylderne og om nødvendigt udskifte dem med nye. Du kan også udskifte skuffebeslagene med mere funktionelle og moderne..

Et eksempel på omdannelse af en gammel kommode til en stilfuld vintage skobænk med et behageligt sæde på gangen

Et eksempel på at omdanne en gammel kommode til en stilfuld vintage skobænk med et behageligt sæde på gangen

Dørfikseringsmetoder kan variere afhængigt af størrelsen. Skure bruges til skabe og små skabe. De slides hurtigt, så når du udfører reparationer, er det bedst at udskifte dem med nye..

Hvis du ombygger en stor garderobe, og den har bevægelige døre, kan beslagene med tiden også slides. I en møbelbutik kan du finde specielle fastgørelsesruller til skydedøre..

Hvor imponerende i dette tilfælde ser de restaurerede gamle møbler ud, se nedenfor på billedet.

15

Reparation af stole

Det er svært at forestille sig noget hjem uden stole. I dag er det så almindeligt et emne, at få mennesker er opmærksomme på det. Dette kan ske i to tilfælde – enten når stolen er korrekt udformet som en indretning, eller når den går i stykker. Vi vil overveje, hvordan vi kommer fra den anden mulighed til den første.

Muligheden for at restaurere en gammel stol med betræk i en vintage stil

Muligheden for at restaurere gamle lænestole med betræk i vintage stil

Stolen består af tre hovedelementer:

 • ben;
 • sæder;
 • ryglæn.

Alle kan mislykkes før eller siden. Hvis benene bliver årsagen til bruddet, skal de være fastgjort, da brugen af ​​stolen ellers bliver farlig. Hvis sædet går i stykker, kan det udskiftes ved at skære et tilsvarende stykke ud af krydsfiner eller fiberplade. Det samme kan gøres med ryglænet. Du kan også blødgøre afføringen, hvis du ønsker det. For at gøre dette skal der sættes en blød skumbaseret polstring på sædet og ryglænet..

Råd! Hvis du beslutter dig for at installere eller udskifte polstring på stolen, er det bedst at bruge stof syet til skumgummiet. Du kan finde en i en tekstilbutik, og det er værd at fikse det med en konstruktionshæftemaskine.

fjorten

Gamle møbler: fotos af designmuligheder ved hjælp af maleri

Som du ved, bør ethvert møbel ikke kun være funktionelt, men også attraktivt. Når gamle møbler opdateres, hvis foto du kan se herunder, er det derfor nødvendigt at opdele arbejdet i flere faser. Det første trin er overfladeforberedelse.

13

Det er nødvendigt at rense møblerne for spor af gammel maling, lak samt snavs. Derefter er det nødvendigt at spalte eventuelle revner og derefter påføre en primer. Derefter kan du anvende basen. For at gøre dette skal du vælge en maling i den passende farve..

Eksempel

Nyt liv i rammen af ​​en gammel seng lavet af naturligt træ – maleri i delikat turkis

Råd! Det er bedst at bruge en vandbaseret akrylmaling. Den indeholder ikke giftige stoffer, afgiver ikke en stærk lugt og tørrer hurtigt. Dette giver overfladen et blank, attraktivt udseende. Men hvis du er god med en aerosolbeholder, så vil det klare sig..

fjorten

pynter op

Restaurering af gamle møbler, hvis fotos præsenteres herunder, omfatter indretning. Du kan bruge forskellige teknikker og kombinere dem. Den mest almindelige er decoupage. For at gøre dette har du brug for følgende:

 • det påkrævede billede trykt på papir
 • PVA lim;
 • limbørste;
 • lak, helst vandbaseret akryl;
 • lakbørste.

Decoupage er en meget interessant aktivitet, og møblerne fremstillet ved hjælp af denne teknik ser meget blide og usædvanlige ud.

Decoupage er en fascinerende oplevelse, og møbler fremstillet ved hjælp af denne teknik ser meget blide og usædvanlige ud.

Råd! Det er bedst at bruge store farvede servietter med passende motiver som billedet..

Smør overfladen med lim, vedhæft forsigtigt og glat billedet. Lad alt tørre lidt, og åbn det derefter med lak. Det er værd at bemærke, at der ikke er behov for at tvivle på effektiviteten af ​​at bruge denne metode under restaurering af gamle møbler med egne hænder..

fjorten

En anden lige så interessant dekorationsmetode er anvendelsen af ​​mønstre ved hjælp af blonder. For at gøre dette skal du bruge:

 • blonder;
 • maling af den tilsvarende farve;
 • Scotch.

Tag et stykke blonder og fastgør det til det sted, du planlægger at dekorere. Fastgør enderne med tape. Det tilrådes at dække resten af ​​området med papir eller film. Påfør maling med en pensel eller brug aerosoldåser. Lad produktet tørre. Fjern tapen, papiret og blonderne.

Råd! Hvis du vil dekorere et stort område, er det bedst at bruge et stykke guipure af den passende størrelse..

Begge ovenstående metoder er ret effektive. I stedet for blonder og guipure kan du bruge papirskabeloner. Som regel bruges tapet, der er tilbage efter reparation, ofte ved decoupage og restaurering af gamle møbler..

Polstring af polstrede møbler

Over tid mister polstring af sofaer og lænestole ikke kun sit attraktive udseende, men kan også synke kraftigt, blive ikke så blødt som før. Men hvis du ikke vil smide dit yndlingsmøbel eller ikke har midler til at købe et nyt, kan du foretage transporten derhjemme..

En opdateret sofa og en hyggelig lænestol med et nyt betræk sparer dig for besværet med at købe nye polstrede møbler.

En opdateret sofa og en hyggelig lænestol med et nyt betræk sparer dig for besværet med at købe nye polstrede møbler.

Renoverede shabby chic borde

Renoveret shabby chic spisestue

Tag dig god tid til at slippe af med gamle møbler. Det bliver et højdepunkt i et nyt interiør med den rigtige tilgang.

Tag dig god tid til at slippe af med gamle møbler. Det bliver et højdepunkt i et nyt interiør med den rigtige tilgang.

En detaljeret mesterklasse om, hvordan man ombygger møbler med egne hænder, og fotoeksempler præsenteres på vores websted. Du skal købe det passende stof, som det nye polstring vil blive lavet af. Dette kan være:

 • barakan;
 • velour;
 • kunstlæder;
 • crepe;
 • alcantara;
 • læder osv..

Valget af materiale til polstring afhænger af dine økonomiske muligheder. Du kan købe det både i et tekstil og i en specialiseret møbelbutik. Du skal også bruge en konstruktionshæftemaskine og hæfteklammer til det..

fjorten

Det er bedst at slippe af med gammel polstring. Det kan fastgøres med lim. I dette tilfælde skal du bruge en konstruktionskniv, eller (hvis der er monteret hæftebeslag) skal du bruge en flad skruetrækker. Når du har fjernet det gamle dæksel, skal du begynde at installere et nyt.

En lille mesterklasse om udskiftning af polstring af en gammel puf

En lille mesterklasse om udskiftning af polstring af en gammel puf

Skær det nødvendige stykke polstring af, fastgør det, så kanterne går ind på det sted, hvor det gamle ender, og fastgør det med en hæftemaskine. Du kan udføre sådanne manipulationer både med den bløde del og med ryggen og bylichs..

Hvis de polstrede møbler har mistet sin volumen og blødhed, kan de returneres ved at udskifte skumgummiet. Det skal fikses med specielle små studs. Hvis du er bange for, at sådanne manipulationer ligger uden for din magt, kan du stikke skumgummiet over det gamle polstring og dække det med et nyt. Men det skal huskes på, at møbler ikke må miste deres funktionalitet..

Et eksempel på at give sædet på en gammel stol ny lyd med egne hænder

Tilføj ny volumen til sædet på en gammel stol

Du kan tilføje enhver volumen til dit produkt. Til dette er det nødvendigt at vælge skumgummi af den passende tykkelse. Hvis en foldemekanisme er til stede, skal den efter indsnævringen fungere som før.

Råd! Hvis du har brug for at udskifte polstringen og gendanne dens volumen, er det tilrådeligt at bruge stof syet til skumgummi. Du kan købe det fra en specialbutik eller sy begge materialer selv..

Konvertering af en gammel sofa efter udskiftning af polstring med en ny

Konvertering af en gammel sofa efter udskiftning af polstring med en ny

Et eksempel på, hvordan gamle møbler ser ud før og efter denne restaureringsmulighed:

fjorten

Dekoration af polstret møbelbetræk

Hvis du ændrer begge lag polstring, kan du anvende forskellige typer dekorationsmuligheder, der vil give dine møbler et mere æstetisk udtryk. Der er mange måder at gøre dette på. Vi ser på to af de mest almindelige:

 1. Stoffet, der bruges til strækningen, kan sys med mønstrede sømme. Dette vil skabe en særlig dekorativ effekt..
 2. Køb knapper eller tekstilklips, og brug dem til at stramme stoffet og skumgummi ved at forbinde dem.

13

Opdatering af polstrede møbler med betræk

En mere økonomisk og enklere måde at skjule pletter på er at sy betræk. For at gøre dette kan du hente ethvert stof, du kan lide. Det er vigtigt, at det er holdbart. Oftest brugt til dette formål:

Snehvidt betræk til en stor stol, som er meget let at udskifte

Snehvidt betræk til en stor stol, som er meget let at udskifte

 • barakan;
 • velour;
 • fløjl;
 • jeans;
 • grov calico;
 • Andet.

Efter at have taget målinger for sofaens størrelse, kan du sy et betræk, der dækker ryggen, sædet og om nødvendigt benet på din sofa..

En lille mesterklasse om at sy et udskifteligt betræk til en puf

Et lille værksted om syning af et udskifteligt betræk til en puf

Når du laver et omslag, kan du bruge en række forskellige indretningsteknikker. Du kan sætte broderi et bestemt sted. Hvis du ønsker det, kan du sy applikationen på. Til dette skæres fragmenter af mønsteret fra stofstykker og sys til bunden og danner et enkelt billede..

Du kan også anvende det aktuelt populære patchwork – kunsten at lave produkter af klude. I dette tilfælde kan du bruge stykker gamle unødvendige ting til at lave omslaget..

15

Opdatering af historien med krydsfiner

Slid, pletter og endda revet polstring på bagsiden kan skjules med et specielt overlæg. For at gøre det skal du bruge:

 • krydsfiner;
 • små metalhjørner;
 • mindste møbelskruer.

Du kan selv skære krydsfiner eller bede om hjælp fra specialister, hvor du vil købe den. Du skal bruge 5 stykker i henhold til papirets størrelse. Betrækket skal dække ydersiden, indersiden, bagsiden, fronten og toppen. Efter at have foretaget målinger skal du bare lave 5 tilsvarende rektangler og fastgøre dem indefra i strukturen ved hjælp af hjørner og selvskærende skruer.

Gamle møbler: foto - Mulighed for helt at udskifte sofaens bylets med krydsfinerplader

Muligheden for helt at udskifte sofa -bylets med krydsfinerplader

Ydermere er det nok bare at tage strukturen på fortiden. Det kan ikke kun spille rollen som dekoration, men også være ganske funktionelt. Du kan bruge overlayet som et minibord. Påfør om nødvendigt maling eller dekorér den på en hvilken som helst måde, der passer dig.

Råd! Efter at have lavet krydsfinerbeklædningen, skal du slibe den på begge sider med sandpapir.

13