Træhegn: 100 fotoideer

Træhegn: 100 fotoideer

Træhegn har været brugt af vores forfædre siden forhistorisk tid. De mister ikke deres relevans i vores tid og forbliver en af ​​de mest populære afgrænsere. Behagelig naturlig æstetik, praktisk og nem installation – det er på grund af disse egenskaber, at ejerne af private huse har holdt deres engagement i sådanne hegn..

Typer af træhegn

Træhegn kan få et helt andet udseende. Dernæst vil vi tale om hovedtyperne af designs og deres design..

Klassisk træhegn

Dette er en af ​​de mest almindelige typer af trækonstruktioner. Det er let at opføre, kræver ikke en overflod af materialer og er samtidig i stand til at tjene i mange år..

Som understøtning anvendes stålprofilrør, som fastgøres i jorden med beton med en dybde på 1 til 1,5 m – afhængigt af jordens sammensætning. Bjælker er installeret mellem dem, direkte til hvilke træplader er fastgjort.

Typer af træhegnPalisade

Det klassiske stakit består af spidse indsatser. Denne form af bjælkerne gør hegnet stærkt og pålideligt. Konstruktionens levetid er længere end for eksempel et flettet produkt, men stadig ikke særlig lang i sammenligning med mange andre moderne strukturer. Da hegnet ikke har et solidt fundament, kan det løsne og hænge over tid. Derudover vil der være brug for mange materialer til konstruktionen..

Baseret på ovenstående bruges denne type hegn sjældent i dag. Du kan dog erstatte den med en lignende bambusstruktur eller lave en klassisk palisade i form af farveblyanter – det bliver meget sjovt..

Typer af træhegnLodret stakit

Denne type er mere alsidig end den forrige. Stakitgærdet er dekorativt og er samtidig i stand til at skabe privatliv. For at øge styrken understøttes tømmerlamellestrukturen af ​​metalrør. Små huller efterlades mellem lamellerne for at fremme luftcirkulationen.

Et stakit, der er installeret på en stenbund, ser meget attraktivt ud.

Typer af træhegnVandret stakit

Det vandrette stakit er enkelt og kortfattet. Det er denne type hegn, der er mest harmonisk for de fleste moderne bygninger. Det kan være med eller uden huller – efter eget skøn. Sildben, ranch og skakbræt er variationer af denne art. Afhængigt af designet vil det have karakteristiske egenskaber og udseende. Lad os se nærmere på dem..

Typer af træhegnRanch

Disse hegn minder om de traditionelle hegn, der bruges af amerikanske landmænd. Men lignende strukturer findes i vores åbne områder – i landsbyer og landsbyer skitserer de ofte grøntsagshaver, forhave og græsgange.

Det er ikke svært at genkende sådanne hegn – strukturen repræsenteres af lodrette bjælker med vandrette brædder fastgjort til dem, med store huller mellem dem. Ranchen kan også kaldes en simpel lav hæk med lodrette planker i rustik stil. Det er ganske let at bygge dette hegn selv. Det vil klart definere områdets grænser, men det vil ikke være i stand til at blive en barriere fra udenforstående synspunkter..

Typer af træhegnSkak Træhegn

Skak er en mere kompleks type stakit. Denne mulighed er velegnet til mange stilløsninger i landskabsområdet. Du kan vælge at bo på en døve struktur eller vælge et hegn med åbninger. Sidstnævnte ser ganske originalt og interessant ud, men i det første tilfælde kan du gøre stedet lukket for udenforstående.

Typer af træhegnTræhegn “sildeben”

Det er ikke altid nok at bygge et dekorativt ventileret hegn. Sådanne tilfælde omfatter områder placeret langs støjende veje. Her er det bedre at foretrække et solidt hegn, som vil beskytte området mod udstødningsgasser, påtrængende lyde og støv. Dette kan leveres af et træ “stige” hegn, også kendt som et “sildeben”. Det vil dekorere både et overdimensioneret sommerhus og en stor moderne bygning..

Typer af træhegnGitter træ hegn

Et træhegn behøver ikke at have en streng lodret eller vandret form. Hvis du installerer et hegn med pæne små brædder, så ser det ret let og sart ud, især i hvidt. Så du ikke bliver forstyrret af de nysgerrige øjne hos mennesker, der går forbi, planter tætte klatreplanter, vil en sådan hæk give en endnu mere imponerende effekt. Hegnet installeres hurtigt og let, da dets bestanddele er færdige sektioner fremstillet i produktion.

Typer af træhegnKombineret træhegn

For at gøre hegnet mere pålideligt, attraktivt og nogle gange ikke så dyrt, skal du bruge yderligere materialer til konstruktionen: sten i forskellige konfigurationer, mursten, metalpindehegn, affaldsmaterialer, beton, smedet metal.

Disse materialer tjener som regel som et pålideligt fundament for en struktur eller dens lodrette understøtninger. Men de kan også udføre en udelukkende dekorativ funktion, som det er tilfældet med smedede dele..

Typer af træhegnFunktioner ved konstruktionen af ​​træhegn med egne hænder

Mange mennesker opgiver ideen om selvbygning af et træhegn på grund af procesens tilsyneladende kompleksitet. Hvis du ikke har tid nok eller absolut ikke har lyst til at bygge noget selv, kan du ansætte arbejdere og give dem dette arbejde. Men hvis du vil bygge dine drømmes hegn med dine egne hænder, så skynder vi os at glæde dig – alt er ikke så svært, som det kan se ud ved første øjekast..

Først og fremmest skal du passe på træforarbejdning i høj kvalitet. For at bevare den naturlige farve skal du dække materialet med lak – på denne måde vil træet ikke bukke under for fugtindflydelse og ikke blive mørkere. Glem ikke særlige imprægneringer, der forhindrer de negative virkninger af væsker og skadedyr takket være svampedræbende midler og insekticider i sammensætningen.

Hele installationsprocessen ser sådan ud:

1. Installer først fundamentet eller andre understøttende strukturer..

2. Derefter fastgøres brædderne på dem, afhængigt af den valgte type hegn.

3. For at øge styrkeindikatorerne er det værd at bruge metalhjørner, som brædderne allerede er fastgjort direkte til.

Dette er en meget generaliseret erektionsalgoritme. For en mere detaljeret undersøgelse af hele installationscyklussen er det nødvendigt at bestemme den ønskede konfiguration af hegnet. Hvis det er første gang, du prøver at foretage installationen selv, skal du stoppe ved simple former – så du får enhver chance for at gøre et godt stykke arbejde..

Træhegn kan ikke kun beskytte stedet og markere dets grænser, men også dekorativt supplere det. Vælg denne type hegn, så hvis en boligbygning eller landskabsområde allerede er udstyret med andre træelementer, er materialerne i harmoni med hinanden i tekstur og farve.

Træhegn - DIY byggefunktioner Træhegn - DIY konstruktionsfunktioner Træhegn - DIY konstruktionsfunktioner Træhegn - DIY byggefunktioner

Farveskema til et træhegn

Så et ubehandlet træ kan ikke vare længe på grund af miljøets destruktive indflydelse. Hvis du foretrækker en naturlig træsort, bør det derfor forbehandles med passende midler. For at få farven til at se lysere ud, kan du bruge en plet eller gennemsigtig lak. Den naturlige tekstur ser faktisk meget ædel og harmonisk ud omgivet af vegetation på stedet. Selv hvis huset er fremstillet af metal, glas, beton, vil træfarver desuden også spille et plus, hvilket giver designet varme noter.

Du kan gå den anden vej og stadig farve materialet. Hvid er stadig en af ​​de mest alsidige og vindende farver. Det vil tilføje en utrolig lethed og duft til designet af hele landskabsområdet. Et snehvidt hegn vil se særligt imponerende ud, hvis en sådan skygge er til stede på andre elementer i haven, boliger eller brugskonstruktioner – møbler, pergola, tag, altan, havepavillon og så videre. Så du kan opnå et enkelt højtideligt billede af kompositionen..

Tror du hvide nuancer er iørefaldende og upraktiske? Brug dæmpede toner af grønt, blåt eller gråt. Så et sådant hegn ikke ser trivielt og kedeligt ud, fokuser på formularens originalitet, du kan endda bare hente lodrette brædder med forskellige højder – det er ikke svært, men resultatet bliver smukkere.

For elskere af lyse farver og et muntert humør er flerfarvede hegn velegnede. Du kan lave en farvet palisade fra enkle grene. Et sådant design vil gøre strukturen af ​​forbundne grene i forskellige størrelser til en enkelt helhed, og affaldsmateriale vil blive en slags kunstgenstand..

Du kan også male et stakit i forskellige nuancer. Vælg et farveskema efter din smag – lyst, kontrasterende og saftigt, af alle regnbuens farver, en blød sløret akvarelpalet eller et par kombinerede farver. Alt afhænger af dine personlige præferencer og naturligvis landskabets generelle stemning og budskab..

Efter at have besluttet at gøre hegnet farvet, hent malinger af virkelig høj kvalitet – de skal ikke kun være smukke, men også have beskyttende egenskaber. Dette er meget vigtigt, da malingen og selve hegnet ikke kan vare en eller to sæsoner, men meget længere. Det vil være ubehageligt at bemærke, at hækken til næste år vil blive forringet, og belægningen vil revne..

Træhegn - Farveskema Træhegn - Farveskema Træhegn - Farveskema Træhegn - Farveskema

Træhegn – foto

Du kan se endnu flere interessante ideer til at dekorere et træhegn i vores udvalg af fotos. Måske er det her du finder din inspirationskilde. Glad udsigt!

Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto Træhegn - foto