Trapper til anden sal: 70 fotos og ideer

Trapper til anden sal: 70 fotos og ideer

Dagens tendenser til rationel brug af territoriet mere end nogensinde førte til at bygge huse ikke i “bredde”, men i “højde”. Dette gælder for private bygninger, men selv beboere af lejligheder forsøger at organisere et layout på flere niveauer og udvider derved det anvendelige område. For at kombinere de øvre og nedre rum bliver det nødvendigt at opføre en trappe til anden sal, med funktionerne i det valg, som vi vil bo mere detaljeret i.

Varianter af trapper efter design

Når du designer en trappe, skal du først og fremmest ikke fokusere på design, men på rummets område for at vælge det ideelle produkt med hensyn til design og størrelse. Der er to hovedtyper:

Marschende trapper

En fælles variant af stiger designet under hensyntagen til bevægelsens biomekanik og giver behagelig, sikker bevægelse. De består af marcher med 3 til 15 trin. Hvis det maksimale antal ikke er nok, er højden opdelt i to åbninger, mellem hvilke der er installeret en lille platform eller vindertrin. Sådanne strukturer kaldes allerede to-march.

Marcherende trapper varierer i form og er lige, svingbare (L-formede eller U-formede) eller buede. Ved bestemmelse af denne parameter er det nødvendigt at stole på rummets areal, lofternes højde, placeringen af ​​anden sal.

Ved typen af ​​understøtningsstruktur skelnes der mellem to typer marcherende produkter: på kosoura og buestrenge. I det første tilfælde lægges trinene oven på bjælken, og i det andet laves særlige riller på indersiden af ​​støtteelementet.

Du bliver også nødt til at vælge typen af ​​trin. Dele med stigerør ser mere massive ud og passer perfekt ind i et klassisk interiør, mens dem uden dem er velegnede til et moderne hjem på grund af deres lette design..

Generelt præsenteres marcherende trapper i en bred vifte, og selv for små størrelser kan du vælge en passende kopi eller kombinere den med andre varer..

Marschende trapper til anden sal Marschende trapper til anden sal

Vindeltrapper

Princippet for sådanne strukturer er meget enkelt: trin er fastgjort til den installerede stang, som spiraliseres opad. De fylder ikke ekstra meget og er kompakte nok.

Hovedårsagen til, at vindeltrapper er ringere end dem i midten af ​​flyvningen, er vanskeligheden ved at bevæge sig på grund af manglen på solid støtte. Det anbefales ikke at installere en sådan kopi i et hus, hvor børn eller ældre bor. Følgende parametre betragtes som optimale: trinets centrale bredde bør være mindst 20 cm, og den bredeste del må ikke være mere end 40 cm.

I andre tilfælde kan vindeltrapper betragtes som en glimrende mulighed for både moderne og klassiske stilarter. På grund af deres spiralform bliver de et centralt element i interiøret, og produkter i forskellige former hjælper med at diversificere designet – fra firkantet til ottekantet.

Vindeltrapper til anden sal Vindeltrapper til anden sal

Trappe

Det vil ikke fungere at installere en trappe af denne type i midten af ​​rummet – den understøttes af en bærende væg, hvortil trinene er fastgjort med bolte (bolte). Samlet i ét system danner de et enkelt lejeelement, som giver strukturen et let, næsten vægtløst udtryk, takket være det bruges ofte i moderne interiør.

På trods af den visuelle skrøbelighed kan produkterne modstå fra 500 til 1100 kg afhængigt af materiale og producent. Derudover giver boltene dig mulighed for at justere trinhøjden efter installationen..

Populær er trapper med rækværk, som tager noget af belastningen på sig selv. Eksperimenter med base, form og belysning for at skabe en unik mulighed for dit hjem.

Trapper til anden sal på boltene Trapper til anden sal på boltene

Valg af materiale til trappen

Stiger er lavet af forskellige materialer, der giver dem visse æstetiske og praktiske egenskaber..

Træ trapper

At forestille sig en trappe i et hus skaber straks billedet af en massiv trækonstruktion med krøllede gelænder og en smuk dyb tekstur. Det kan være luksuriøst wenge, egetræ eller minimalistisk træ af simple arter. Ask, valnød, bøg betragtes som de bedste muligheder, men fyr er ikke stærk nok til at modstå den krævede belastning. Lakbelægningen beskytter mod miljøets negative virkninger, men den skal opdateres regelmæssigt.

Sådant materiale er velegnet til ethvert design, men det ser mest organisk ud som marcherende produkter. For landlig eller amerikansk stil er en sådan løsning uerstattelig..

Trætrapper til anden sal Trætrapper til anden sal

Metaltrapper

Metalkonstruktioner vil tjene dig i et halvt århundrede og beholde deres originale, pæne udseende. For at gøre dette skal du vælge eksemplarer af rustfrit stål, der ikke egner sig til korrosion, da forkromede eller malede muligheder har en begrænset levetid-højst 6-7 år.

Basens plasticitet giver dig mulighed for at give trappen og dens dele enhver form. Metal kombineres ofte med andre materialer som træ, glas, beton. Det laver yndefulde smedede gelænder..

Metaltrapper til anden sal Metaltrapper til anden sal

Beton trapper

I modsætning til mere naturlige materialer har beton ikke lethed eller raffinement, i sin rene form passer det næppe ind i et klassisk interiør, men giver i stedet en følelse af soliditet og integritet..

Sådanne strukturer er ret pålidelige, kan modstå høje belastninger og forringes ikke over tid. Desværre er det svært at installere dem på egen hånd, men billige råvarer dækker denne ulempe..

En vigtig fordel ved betontrapper er evnen til at dekorere dem med sten, træ eller endda fliser. Den unikke ru tekstur vil være usynlig, men du får et æstetisk design til en overkommelig pris.

Betontrapper til anden sal Betontrapper til anden sal

Stentrapper

Marmor har en fantastisk dyb tekstur, men som et trappeomslag slides det hurtigt, bogstaveligt talt efter et par år. Granit eller kvartsit har modsatte egenskaber. Meget billigere kunstige modparter gør også et fremragende stykke arbejde med deres rolle..

Stentrapper kombineres ofte med metal gelænder, og justering af indretningen kan passe dem i mange stilarter.

Stentrapper til anden sal Stentrapper til anden sal

Glas trapper

Hvis det første sted kommer til designet, som ikke kræver ti års brugbar “service”, har glasstrukturer ingen konkurrenter. Der laves trin af dette materiale, som fastgøres til bolte eller bruges på vindeltrapper. Det virker harmonisk sammen med metal, hvilket forbedrer glanseffekten og giver pålidelighed til et så skrøbeligt produkt.

Faktisk kan glastrapper blive beskadiget af en stærk påvirkning, men selvom det er fraværende, vises mærkbare ridser på overfladen over tid. For større styrke er det bedre at vælge hærdet eller lamineret sorter. Akrylglas betragtes som det mest pålidelige, men har en tendens til at blive mørkere over tid..

Glas trapper til anden sal Glas trapper til anden sal

Stilarter og design

På grund af deres form skiller trapper sig ofte ud blandt det indvendige ensemble, mens de forbliver en organisk del af det. For at gøre dette, når man udvikler et design, er det nødvendigt at fokusere på lokalernes vigtigste stilistik..

Trapper i moderne stil

Moderne æstetik elsker kortfattethed og tilbageholdenhed, ved hjælp af praktiske materialer og kombinerer dem til at skabe et mere sofistikeret look. Præference gives til rene geometriske former, linjer, flade overflader.

Stilen fungerer med rummets særegenheder, så trappens konstruktion kan være hvilken som helst, det vigtigste er, at det ser positivt ud i interiøret.

Trapper til anden sal i moderne stil Trapper til anden sal i moderne stil

Klassiske trapper

Som nævnt ovenfor er klassikerne kendetegnet ved brugen af ​​tre materialer: træ, metal og dekorativ sten, blandt hvilke den første klart er i spidsen. I første omgang skal du vælge værelser med et stort område, da selv trappen her har et massivt udseende.

Ofte er det marcherende produkter på kosoura eller buestrenge med lukkede stigninger, opdelt i flere spænd og indhegnet med stærke gelænder, ikke sjældent – med en karakteristisk udskæring.

Trapper til anden sal i klassisk stil Trapper til anden sal i klassisk stil

Trapper i loftstil

Betontrapper til anden sal interagerer harmonisk med loftets stil og understreger dens industrielle karakter. Andre grundlæggende vil dog også se passende ud..

Stigen skal være så enkel som muligt for at sikre behagelig bevægelse. Da loftets indre ifølge reglerne er placeret på store områder, behøver du ikke bekymre dig om strukturens størrelse..

Trapper i loftstil til anden sal Trapper i loftstil til anden sal

Minimalistiske trapper

Det er ønskeligt, at trapper i stil med minimalisme tiltrækker så lidt opmærksomhed til sig selv som muligt. Ideelt set skal de passe ind i rummets samlede volumen og danne en enkelt funktionel helhed med det..

Midler til udtryksfuldhed minimeres: materialets tekstur, glatte linjer, naturlige farver. En glimrende løsning – trin på boltene.

Trapper til anden sal i stil med minimalisme

Art Deco trapper

Elegant og mangefacetteret Art Deco søger at understrege sin “status” i alle detaljer – fra trappens bund til gelænderne. Sidstnævnte kan gentage komplekse, sammenflettede mønstre inspireret af blomsterbilleder..

Marching trapper vil se monumentale og ædle, spiral, på grund af deres spiralform, i sig selv svarer til Art Deco -stil, men bolt fastgørelser vil virke for enkelt.

Art Deco trapper til anden sal Art Deco trapper til anden sal

Hvor skal der indsendes: grundlæggende regler

Installation af trapper til anden sal er en alt for individuel proces, der afhænger af størrelsen, layoutet og højden af ​​lofterne i dit rum..

Det mest populære sted for trapper forbliver gangen, især i rummelige palæer. Således når du kommer ind i huset, får du straks adgang til alle værelser uden at vandre i korridorerne..

Det næst mest populære sted at placere en elevator er stuen. Dette er praktisk for bygninger med et gennemsnitligt areal, hvis anden sal fører til et privat område, for eksempel et soveværelse. I gangen kombineret med køkkenet kan trappen bruges til zonering.

Trapper til anden sal - Hvor placeres Trapper til anden sal - Hvor placeres Trapper til anden sal - Hvor placeres

Sådan indrettes rummet under trappen?

For på en eller anden måde at kompensere for trappens imponerende dimensioner kan den kombineres med en anden funktionel genstand ved hjælp af tom plads. Det gælder marcherende strukturer placeret ved siden af ​​væggen. Konstruktionen af ​​sådanne produkter er mere kompliceret, kræver detaljerede målinger og omhyggelig planlægning, men det endelige resultat giver dig mulighed for at maksimere hver kvadratmeter i rummet..

Området under trapperne kan tjene som ramme til skabe. Løsningen er relevant i hallen (opbevaring af tøj og sko) eller i stuen (til et hjemmebibliotek og husholdningsartikler).

Trappen kan organiseres i form af en væg i stuen, langs de fremspringende dele, som du kan bevæge dig rundt på gulvene.

Kendere af kvalitetsdrikke kan arrangere en stor samling af vine ved at indhegne den med glasdøre og installere belysning.

I den resulterende niche kan du sætte en lille sofa, arrangere et hyggeligt sted for hvile og privatliv og installere hylder på sidevæggene.

Pladsen under trappen er velegnet til at skabe et separat rum – et spisekammer, studie eller mini -værksted. Ethvert barn vil blive henrykt over sådan et afsondret børns legerum..

Brug af disse ideer giver dig mulighed for at se et andet kig på trapperne i huset, som vil blive fra en omfangsrig genstand til en funktionel løsning..

Sådan indrettes rummet under trappen Sådan indrettes rummet under trappen Sådan indrettes rummet under trappen

Design af trapper til anden sal – foto

Det er svært ikke at lægge mærke til trappen selv i det mest rummelige interiør, og derfor er der så meget opmærksomhed på dets design. Du kan finde endnu mere varierede former, indretningsmuligheder og layout i vores fotovalg. Glad udsigt!

Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto Design af trapper til anden sal - foto

Video: Trappe til anden sal – designideer