Topiary fra kaffe: hvordan man gør det selv

Topiary fra kaffe: hvordan man gør det selv

Kaffetræet er en vidunderlig overraskelse, en original borddekoration og et supplement til interiøret. Sådan indretning kendetegnes ved sin enkelhed i fremstilling, miljøvenlighed, skønhed og utrolig aroma. For dem, der elsker usædvanlige gaver såvel som håndlavede, vil det være interessant, hvordan man laver et kaffetræ med egne hænder. For at fuldføre håndværket behøver du kun lidt tålmodighed og kreativ inspiration..

Hvad er topiær

Topiary kaldes prydtræer, som er lavet af improviserede værktøjer og naturlige materialer. Det menes, at denne håndlavede teknologi går tilbage til de romerske patricieres dage, i hvis haver træerne blev hugget på en særlig måde. Kronerne havde en usædvanlig form, der normalt minder om statuer og forskellige dekorative genstande..

Over tid har teknologien ændret sig og arbejdet på den i renæssancens klostre, hollandske og engelske haver og labyrinter. I dag er topiary en populær type gaver..

Kaffetræet, der bringer visuel æstetisk nydelse, vil appellere til mange takket være dens subtile aroma. Selv efter forarbejdning lugter kornene fantastisk, hvilket skaber en atmosfære af komfort og ro i rummet. Du kan supplere et dekorativt træ med forskellige vintage nips..

Hvad er kaffe topiary Hvad er kaffe topiary

Kaffe topiary i interiøret

Et træ lavet af korn er i stand til at se harmonisk ud i interiøret, uanset stil. Det kan være en lejlighed med en sofistikeret klassisk stil, en moderne hems eller minimalisme. Topiary vil se fordelagtig ud på en baggrund af mynte og andre grønne nuancer. Et originalt juletræ lavet af kaffebønner kan placeres i ethvert rum. Du kan dekorere et gadepavillon eller ledig plads på verandaen med en lignende indretning..

Sådanne håndværk er ikke bare en tilføjelse til rummets design, men også et symbol på velvære, velstand og lykke. Træet symboliserer altid vitalitet, så topiæret er fantastisk som en gave til både kvinder og mænd..

Kaffe topiary i interiøret Kaffe topiary i interiøret

Værktøjer og materialer

Forbered følgende materialer til at lave et kaffetræ:

– Hele bønnekaffe. Prøv om muligt at købe kvalitetskaffe. Det anbefales at vælge et produkt med ensartede ristede bønner, der er relativt ensartede i størrelse. De skal tørres omhyggeligt. Kaffebønner skal limes “flade”, men nogle gange gøres dette ved at placere individuelle korn med “skalaer”;

– Fonden. Et hjerte eller en bold tages som en blank. En sådan base kan være færdiglavet eller fremstillet uafhængigt på basis af pap eller skum;

– Tråde. De er nødvendige i næsten alle variationer af håndværkskreation;

– Farve. Dette materiale skal bruges til påføring på emnet;

– Rør eller pind, wire. De er nødvendige for at træet kan have en stamme;

– Lim (det anbefales at tage en limpistol);

– Gips eller alabaster (gerne med blandingsredskaber);

– Saks;

– Kapacitet til et træ. Der kan være mange forskellige muligheder – fra en hjemmelavet gryde og skål til opbevaring af gryder og vaser;

– Scotch tape (nødvendigvis dobbeltsidet);

– Yderligere dekorationer. Håndværket kan dekoreres med forskellige perler, bånd og buer, nelliker, kanelstænger osv..

DIY kaffe topiary - Værktøjer og materialer DIY kaffe topiary - Værktøjer og materialer DIY kaffe topiary - Værktøjer og materialer

Kaffetræ – trin for trin instruktioner

Der er mange muligheder for, hvordan du kan lave et sådant håndværk med dine egne hænder. Vi foreslår, at du gør dig bekendt med instruktionen, som kombinerer flere teknikker på én gang og adskiller sig fra andre i den lette implementering..

Scene 1. Vi arbejder med en blank.

Til en rund topiary skal du bruge færdige bolde eller lave en kugle med egne hænder baseret på skum (det er bedre, hvis der bruges tråd til bagagerummet). Du kan også tage hjertet færdigt, hvis du kan finde et passende element, men du kan også skære det ud af et stykke skum.

Emnet limes med papir, indpakket med en tråd (strikning), helst af en mørk farve. Så skal den males brun..

For at lave en symmetrisk base til kronen af ​​et træ i form af et hjerte skal du bruge pap (vil tjene som grundlag) samt vat (nødvendigt for at skabe volumen). Der er dog en anden måde at lave et hjerte på. Skær figurer af samme form ud af pap og læg et rør mellem dem som en kuffert. De to figurer er limet sammen. Først derefter skal du stikke vatrondeller på den færdige base, hvilket er nødvendigt for volumen.

Når emnet er pakket ind med en tråd og malet i den ønskede farve, kan det sikkert dækkes med lim og kaffebønner. Det anbefales ikke at gøre dette i et lag, men i to, og det første lægges med siden med en flad overflade indad, og det andet – omvendt..

Trin 2. Vi laver stangen.

Det rør eller den tråd, du vælger til bagagerummet, skal dækkes med ark silkepapir, bånd eller snor og derefter limes til kronen. Du kan bøje tråden, hvis du vil. I tilfælde af et paphjerte skal du forbinde delene lidt tidligere end for andre emner, kun et lille hul vil være nok.

Trin 3. “Plant et træ.

Det er nødvendigt at måle mængden af ​​opløsning bekvemt ved hjælp af en beholder, som du sætter et træ i. Forbered en blanding af alabaster eller gips, hæld i en gryde. Sæt derefter topiaren i midten og vent, indtil massen hærder. Når alt er tørt, dækkes “jorden” med et ekstra lag kaffe (kan erstattes med spåner eller savsmuld, teblade).

Trin 4. Vi pynter håndværket.

Som dekorationer kan du ikke kun bruge bånd og perler, men også miniaturefigurer af dyr, groft stof til en gryde, stjerneanisstjerner til kronedekoration osv..

DIY kaffetræ - trin for trin instruktioner DIY kaffetræ - Trin for trin instruktioner DIY kaffetræ - Trin for trin instruktioner

Originale ideer til topiary

Eksperimenter og vær kreativ med dit kaffetræ. Der er mange forskellige variationer af topiary, her er nogle stilfulde ideer til håndværk.

Klassisk

Traditionel kaffetopiary er rund i formen. Der er ingen særlige dekorationer, det er bedst, hvis håndværket er lavet i rolige nuancer ved hjælp af naturlige materialer. Dette er en enkel og virkelig elegant mulighed, der passer til forskellige indretningsstilarter..

Coffee Topiary Ideas - Classic Coffee Topiary Ideas - Classic

Valentine

Den hjerteformede topiary kan overleveres den 14. februar som en overraskelse. Basen sælges i butikker med floristiske materialer, men du kan også lave den selv ved hjælp af improviserede midler.

Ideer til kaffe topiary - Valentine Ideer til kaffe topiary - Valentine Ideer til kaffe topiary - Valentine

“Flyvende” kop

Håndværk som disse virker utroligt komplekse, men de er ret nemme at lave alene. Dette kræver et stykke tråd, en limpistol eller en dåse polyurethanskum..

Ideer til kaffe topiary - Ideer til kaffe topiary -

Træ med blomster

Et træ med sarte blomster vil være en vidunderlig overraskelse for en gave den 8. marts, fødselsdag osv. Desuden kan en sådan topiary placeres i stuen eller soveværelset.

Kaffetopiarier - træ med blomster Coffee Topiary Ideas - Træ med blomster

Med fugle og sommerfugle

Forestil dig et stilfuldt træ med guldsmede, sommerfugle eller fugle, der sidder på det. Dette håndværk ser virkelig forårligt ud og minder om varme dage, uanset vejret uden for vinduet..

Kaffetopiarier - med fugle og sommerfugle Kaffetopiarier - med fugle og sommerfugle

Frugttræ

Dekorer håndværket med tørrede frugtskiver, såsom citrusfrugter, til et vidunderligt dekorativt stykke til et sommerbord. Det er dog ganske muligt at supplere med sådan en topiary nytårs borddækning..

Coffee Topiary Ideas - Frugttræ Coffee Topiary Ideas - Frugttræ

Pengetræ

Kaffe “penge” træet er en god overraskelse for mænd. Det kan laves på samme måde som en almindelig topiary, den eneste forskel er, at bolden skal indsættes med mønter, derefter gå rundt om dem med lyn og til sidst dække med kaffebønner.

Coffee Topiary Ideas - Money Tree Coffee Topiary Ideas - Money Tree

Nyt år

Topianen i form af et juletræ vil være en vidunderlig dekoration af bordet i løbet af ferien og vil også supplere hjemmets nytårsstemning. Du kan købe den tomme bund yderligere eller lave den selv. For at gøre dette skal du bare rulle pap i form af en kegle og afskære de overskydende stykker..

Ideer til kaffe topiary - nytår Ideer til kaffe topiary - nytår Ideer til kaffe topiary - nytår

Dobbelt og tredobbelt

For et sådant håndværk skal du bruge mere tid, men resultatet bliver en virkelig smuk topiary. Flere kroner udvikler sig fra en stang eller “vokser” fra to eller tre stammer på én gang, som kan have forskellige tykkelser og højder.

Coffee Topiary Ideas - Dobbelt og tredobbelt Coffee Topiary Ideas - Dobbelt og tredobbelt

Bold

Dette er ikke rigtig en topiary, men en kaffebold er lavet på en lignende måde. Forskellen ligger i fraværet af en stamme, og i form vil den slet ikke ligne et træ. Kan kombineres i sammensætningen af ​​kaffebønner med frø, bælgfrugter. En stilfuld mulighed vil vise sig, hvis du placerer flere bolde i et smukt glasfad eller en vase..

Coffee Topiary Ideas - bold Coffee Topiary Ideas - bold Coffee Topiary Ideas - bold

Kaffe topiary – foto

Topiary er en stilfuld håndlavet version, der ser godt ud i forskellige interiører. For at vælge en passende fremstillingsmetode anbefaler vi dig at lade dig inspirere af eksempler på værker. Vi tilbyder et lille udvalg af vellykkede håndværk med forskellige indretningsmuligheder.

DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto DIY kaffe topiary (kaffetræ) - foto

Video: Coffee Bean Topiary – DIY