Tapet til vægge: visninger, katalog (80 fotos)

Tapet til vægge: visninger, katalog (80 fotos)

På trods af det store udvalg af vægdekorationsmaterialer indtager tapet fortsat en ledende position. De overrasker med deres dekorative sort, og brugen af ​​forskellige typer råvarer til produktion af lærred gør det muligt at vælge det mest holdbare materiale til ethvert rum. I vores artikel vil vi overveje forskellige typer tapet til vægge samt ideer til deres brug i interiøret..

Hvorfor vælge tapet?

På mange måder skyldes tapetets popularitet de relativt lave omkostninger for mange typer og let at arbejde med lærreder. For eksempel, for at dekorere vægge med dekorativt gips eller keramiske fliser, er det udover selve materialerne nødvendigt at tage hensyn til de økonomiske omkostninger ved arbejdet hos de tilsvarende kvalificerede håndværkere. Det er helt muligt selv at lime tapetet, selv uden at have særlige færdigheder..

Moderne lærreder har en høj densitet, som ikke kun sikrer deres holdbarhed, modstandsdygtighed over for forskellige former for påvirkninger, men også er i stand til at skjule vægdefekter, hvilket er helt umuligt i tilfælde af maling eller pudsning.

En væsentlig fordel til fordel for at vælge tapet til vægdekoration er et stort udvalg af teksturer og farver på malerier, takket være hvilket du kan skabe et unikt design ved at kombinere typer.

Tapet til vægge - Hvorfor vælge tapet Tapet til vægge - Hvorfor vælge tapet

Typer af tapet til vægge

Når du vælger tapet til vægge, er det nødvendigt at fokusere ikke kun på ydre egenskaber, men også tage hensyn til egenskaberne af det materiale, hvorfra de er lavet. Blandt alle sorterne kan du finde lærreder, der let tåler forhold med høj luftfugtighed. Nogle typer kan bruges til maleri, og der er dem, der fascinerer øjet med deres luksus. For at vælge det rigtige tapet til et bestemt rum skal du kende de forskellige fordele og ulemper ved forskellige typer og også tage højde for, at materialet skal købes med det samme i et parti (det er bedre at tage med en margin) , da nuancerne i fremtiden kan variere lidt.

Tapet af papir

Den mest “gamle” tapettype, men stadig efterspurgt. Han finder sine fans takket være billighed i malerier. Her taler navnet for sig selv – papirtapeter laves på basis af cellulose med en blanding af lim, som i øvrigt er helt ufarlig. Denne type materiale adskiller sig ikke i holdbarhed – lærrederne udsættes for fugt, ultraviolet stråling, bliver hurtigt snavsede og revne, men de har en lang række farver og mønstre.

Papirlærreders manglende evne til at modstå fugt tyder på, at du skal undgå at stikke dem på badeværelser, køkkener, gange. Hvad angår stuer og soveværelser, kan de her dekorere væggene, der præsenteres i al deres herlighed, og de har mange variationer i ydeevne: fra lyse lærreder med børnetemaer til klassiske designs. Ofte i rum kombineres papirtapeter med et mere holdbart materiale, der placerer dem på de øverste plan på væggene for at undgå slid og snavs..

Typer af tapet til vægge - Papir tapet Typer af tapet til vægge - Papir tapet Typer af tapet til vægge - Papir tapet Typer af tapet til vægge - Papir tapet

Ikke-vævet tapet

Nu findes kombinationen af ​​”ikke-vævet tapet” på markedet for efterbehandlingsmaterialer ret ofte, men du skal forstå, at der er to typer under det: den første er lærreder udelukkende lavet af fiberdug (materiale fra cellulosefibre imprægneret med polymer), den anden er tapet med en ikke-vævet base og vinylbelægning. De første er oftest designet til gentagen maling, hvilket er en betydelig fordel – når som helst kan rummets design radikalt ændres ved at tage en rulle med den maling, du kan lide. Derudover har lærredene en struktureret finish, der efterligner dekorativt gips eller ornamenter. Der findes også færdige tonede lærreder med et mønster eller prægning, der ikke behøver yderligere dekoration. Ikke-vævet tapet er modstandsdygtigt over for slid, tåler fugt godt, bevarer sin oprindelige form i lang tid, har forstærkende egenskaber.

Vinylbaggrunde på en ikke-vævet bund klarer forholdene med høj luftfugtighed meget bedre, da de har en ekstra beskyttende belægning, så de kan limes med ro i sindet i køkkenet, på badeværelset eller på gangen. De har en tæt dekoreret overflade, der giver dig mulighed for at skjule små defekter i vægoverflader. Ved installation er det vigtigt at vælge den rigtige lim til vægten af ​​lærredene. Det tilrådes at følge producentens anbefalinger angivet på rulleemballagen.

Ikke-vævet tapet til maleri kan være den bedste mulighed for at dekorere væggene i værelser, der er lavet i en minimalistisk retning, hvor sofistikerede mønstre og tryk ikke er velkomne. Du kan efterlade dem hvide og male accentvæggen i en lysere palet. Samtidig er der altid mulighed for at ændre rummets geometri ved at male væggene på forskellige måder. Vinylbaggrunde findes oprindeligt i en lang række designs. Deres volumen, et utroligt udvalg af teksturer og mønstre gør det muligt at vælge lærreder til enhver stilløsning.

Tapettyper til vægge - Ikke -vævet tapet Tapettyper til vægge - Ikke -vævet tapet Tapettyper til vægge - Ikke -vævet tapet Tapettyper til vægge - Ikke -vævet tapet

Tapet i tekstil

At klæbe vægge med lærreder af stof er en af ​​de mest effektive måder at gardere dem på. Ved fremstilling af lærred bruges forskellige stoffer, hvis kvalitet bestemmer produktets endelige pris. Der er fire hovedtyper af tekstiler inkluderet i tapets struktur: hør, filt, silke, jute. Fibrene i disse materialer blandes i produktionsprocessen med syntetiske, hvilket resulterer i, at der ikke kun opnås respektable, men også holdbare stoffer med en høj slidstyrke. Selvfølgelig er omkostningerne ved tekstil tapet høje, men dets holdbarhed afbalancerer denne ulempe..

Som ethvert stof er tekstil tapet bange for fugt, absorberer let lugt og snavs, så det er bedre at nægte dem i værelser som køkken, badeværelse eller gang. Tekstilbaggrunde ser bedst ud i stuer og soveværelser, især i klassisk interiør, hvilket understreger luksus og rigdom i finishen. De kan delvist dekorere væg- og loftsområdet over sengens hoved eller et bestemt siddeområde i stuen..

Typer af tapet til vægge - Tekstil tapet Typer af tapet til vægge - Tekstil tapet Typer af tapet til vægge - Tekstil tapet Typer af tapet til vægge - Tekstil tapet

Naturligt tapet

Denne kategori omfatter bambus, kork, læderstoffer, som er absolut miljøvenligt materiale. Bambusplanker er lavet af plantebaserede planker fastgjort med lim på en stofoverflade. Grundlaget for fremstilling af kork tapet er barken af ​​kork eg. Sådant materiale er ikke kun ufarligt, men også nyttigt for kroppen, har et unikt naturligt mønster og fremragende tekniske egenskaber..

Læder tapet er stadig en af ​​de mest eksotiske og dyre former for vægdekoration. De er fremstillet af kvægskind, der har gennemgået en særlig behandling, efterfulgt af påføring af maling og ornamenter. Sådanne lærreder har ikke kun høje dekorative egenskaber, men også varme- og lydisolering. De er lette at passe, og lærreder tjener i lang tid..

Bambus- og korkbaggrunde findes oftest i interiører i økologiske og etniske stilarter. De ser godt ud på loggier og altaner, dekorerer cafeens vægge. På grund af deres høje fugtbestandighed kan de bruges som dekoration til saunaer og bade. Korklærreder vil perfekt supplere designet af undersøgelsen, stuen og skabe en rolig atmosfære, hvor det er let at tænke og skabe.

Læderbaggrunde er ret sjældne i interiører, hvilket er ganske forståeligt på grund af deres omkostninger. Grundlæggende dekorerer de separate zoner og fremhæver f.eks. Området ved sengens hoved, en del af væggen i stuen, der kombineres med andre materialer. Det er værd at huske, at læder skal blive et højdepunkt i interiøret, derfor bør det være betydeligt mindre end andre former for finish..

Typer af tapet til vægge - Naturligt tapet Typer af tapet til vægge - Naturligt tapet Typer af tapet til vægge - Naturligt tapet Typer af tapet til vægge - Naturligt tapet Typer af tapet til vægge - Naturligt tapet

Glas fiber

Dette er en af ​​de nye former for efterbehandlingsmaterialer, som indeholder mikrofibre af glas. Sådanne tapeter fås i to typer – til maling og allerede have deres egen farvepalet. Glasfiber er modstandsdygtig over for eksterne påvirkninger såvel som allergivenlig, derfor er den velegnet til alle typer lokaler. Blandt alle sorterne er der glatte lærreder, som oftest limes til loftet og præget med mønstre og ornamenter (sådanne lærreder er næsten umulige at rive).

Udholdenheden af ​​denne type belægning gør det muligt at bruge den under alle, selv de mest ekstreme forhold. Det betyder, at de kan være den bedste løsning til beklædning af en gang, køkken eller badeværelse..

Tapettyper til vægge - Glasfiber Tapettyper til vægge - Glasfiber Tapettyper til vægge - Glasfiber Tapettyper til vægge - Glasfiber

Det flydende tapet

Det såkaldte flydende tapet, hvad angår dets egenskaber og designmetode, ligner mere dekorativt gips. Dette er en sammensætning af cellulosefiber og lim, hvortil silke, bomuld, forskellige farvestoffer tilsættes for at skabe relief og farverigt design. Lærrederne har fremragende varmeisolering, de er ikke bange for ultraviolet stråling og temperaturændringer. Deres største fjende er fugt, så det anbefales ikke at afslutte med flydende tapet på badeværelset eller i køkkenet..

De mange forskellige farver og teksturer giver ikke kun mulighed for at dekorere en monokromatisk finish ved hjælp af flydende tapet, men også at “male” hele billeder, levendegøre interiøret og bringe alle dine designideer til live. Blanding af flere typer blandinger, tilføjelse af glitter eller fluorescerende maling til sammensætningen, hvilket vil give lærredene en delikat glans, kan være en god løsning..

Tapettyper til vægge - Flydende tapet Tapettyper til vægge - Flydende tapet Tapettyper til vægge - Flydende tapet

Tapet

Dette er en fantastisk slags tapet. Med deres hjælp kan du ikke kun dekorere ethvert rum, men også ændre opfattelsen af ​​rummet, som på det visuelle niveau vil få helt andre dimensioner. Billeder påføres på forskellige underlag: fiberdug, papir, stof (vi overvejede deres egenskaber tidligere, så vi vil ikke gentage os selv). Lærreder kan være glatte, teksturerede som gips, sand eller lærred.

Det er værd at se på billedet for at værdsætte den kunstneriske skønhed i vægdekorationen med fototapet. 3D-billeder ser særligt originale ud, hvilket skaber en følelse af uendelighed i rummet. Men det skal huskes på, at denne effekt kun kan observeres i rummelige værelser. Photowall-papir kan have billeder af forskellige motiver, hvis valg afhænger af personlige præferencer, rummets funktionelle belastning og stil. I soveværelset findes oftest lærreder, der har en beroligende effekt på psyken: landskaber, billeder af dyr, blomster. Til stuen kan du bruge mere dynamiske malerier, for eksempel billeder af megabyer eller abstraktioner, og i børneværelser findes tegnefilm, eventyrslotte eller havrum oftest.

Typer af tapet til vægge - Fototapeter Typer af tapet til vægge - Fototapeter Typer af tapet til vægge - Fototapeter Typer af tapet til vægge - Fototapeter

Tapet til vægge – fotos og ideer

Tapetverdenen til vægge er enorm, men der er endnu flere måder at bruge den i interiøret. For at lære mere om vægdekoration med tapet, mulighederne for at kombinere materialer til at skabe et unikt design, udvide rummet, foreslår vi at besøge fotogalleriet, hvor vi forsøgte at samle de bedste eksempler. Glad udsigt!

Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer Tapet til vægge - fotos og ideer