Spiseborde (75 fotos): typer, hvordan man vælger

Spiseborde (75 fotos): typer, hvordan man vælger

Et strengt måltid er længe blevet til familiemiddage, venlige sammenkomster og romantiske aftener. For at nyde dit måltid skal du vælge det rigtige spisebord. Det skal være behageligt, holdbart, funktionelt og også have optimal æstetik (harmonisk passe ind i det overordnede indretning). I dag tilbyder producenter mange modeller, forskellige i form, størrelse og sammensætning. Vi hjælper dig med at finde ud af hovedtræk, egenskaber og valget af dette nødvendige møbel..

Nøglefunktioner

At vælge funktionelle møbler er ikke en let opgave. Spisebordet spiller en særlig rolle i det indre af køkkenet, spisestuen eller stuen. Det opfylder ikke kun sit praktiske formål, men er også i stand til at blive hovedelementet i et rum eller endda zonere et rum i separate zoner..

Hovedtrækket er designløsningen. Dette kriterium opdeler spiseborde i to typer – stationære og foldbare. Den første mulighed er en standard oval, rektangulær eller anden klassisk form, samt en samlingsmekanisme, der ikke indebærer eksistensen af ​​møbler i en foldet tilstand. Den anden mulighed er en praktisk løsning til små spisestuer. Transformeringsbordet er designet på en sådan måde, at det indeholder en ekstra bordplade, der udelukkende kan trækkes ud og bruges, når det er nødvendigt. Denne tilføjelse hjælper meget, når man modtager et stort antal gæster, ellers ser bordet minimalistisk og mobilt ud.

En anden vigtig faktor i designet af et spisebord er dets størrelse. Når du vælger, er det værd at overveje, at du for hver gæst (sidder ved bordet) skal tildele mindst 60 cm i længden. Stole, puffer eller andre siddepladser skal placeres på en sådan måde, at de ikke rører hinanden og har nok ledig plads. Den optimale bredde til et spisebord anses for at være omkring 80-110 cm.

Spiseborde - Nøglefunktioner Spiseborde - Nøglefunktioner Spiseborde - Nøglefunktioner

Bordformer

Køkkenmøbler er ikke kun klassificeret i udseende, men også i form, som spisebordets stil og størrelse afhænger af. Vi inviterer dig til at gøre dig bekendt med de aktuelle muligheder.

Rektangulært spisebord

Dette er en af ​​de mest populære spisebordsformer, der ser lige så godt ud i ethvert rum, du vælger. I spisestuen, til en rektangulær struktur, tildeles der oftest plads i hjørnet eller nær kanten af ​​væggen, i et stort køkken eller inde i en rummelig stue – i midten. For en klassisk interiørstil er et rektangulært træbord med massive ben velegnet til en moderne jugendstil – en model med metalelementer.

Rektangulært spisebord Rektangulært spisebord

Firkantet spisebord

Bedst til et køkken, hvor ikke mere end fire personer spiser. Størrelsen på et firkantet bord er sjældent stor. Oftest er designet et mellemstort produkt. Udseendet kan være et monokromatisk produkt fremstillet af et valgt materiale (træ, plast, metal) eller omfatte dekorative elementer. Et firkantet spisebord vil godt supplere atmosfæren i en retro eller loft spisestue.

Firkantet spisebord Firkantet spisebord

Rundt spisebord

Et godt valg til et rummeligt køkken. Der vil et rundt spisebord ikke se omfangsrigt ud (som det er tilfældet med små rum), men harmonisk. Fraværet af skarpe hjørner gør møblerne komfortable og komfortable. Højdepunktet ved et sådant produkt kan være specielle roterende bakker til frugt eller desserter, som kan bygges indeni. Runde spiseborde ser smukkeste ud i romantisk stil i Provence.

Rundt spisebord Rundt spisebord

Spisebordsben

Antallet af ben spiller også en vigtig rolle i valget. De påvirker køkkenproduktets styrke, anvendelighed og æstetik..

Spisebord med et ben

Strukturen består af en bordplade og et støtteben i midten. Et sådant bord har oftest en oval eller rund form. Denne mulighed er meget praktisk hvad angår komfort og stil, men et stort firma (mere end fire personer) kan ikke sætte sig bag det..

Spisebord med et ben Spisebord med et ben

Spisebord med to ben

Denne type møbler har et ikke for omfangsrigt udseende og en lille bredde. Placeringen af ​​bordet med to ben kan være anderledes, men du kan kun sidde ved det fra to sider.

Spisebord med to ben Spisebord med to ben

Spisebord med tre ben

Det optimale valg for dem, der værdsætter enkel korthed og komfort. Tre ben ved spisebordet gør det behageligt, originalt og rummeligt til behagelige frokoster og middage med familien.

Spisebord med tre ben

Spisebord med fire ben

Dette er en klassisk type spisestuemøbler, der kan findes i køkkenet hos mange venner og bekendte. Modellen er begrundet i forskellige materialer, god holdbarhed og komfort, når man sidder ved sådan et spisebord..

Spisebord med fire ben Spisebord med fire ben

Bordmateriale

Køkkenmøblernes sammensætning spiller en lige så vigtig rolle som selve strukturen. Det er på spisebordets materiale, at dets udseende, styrke og driftsbetingelser afhænger..

Den billigste løsning er spånplademateriale, der har et enkelt udseende. Det samme budget, men mere modstandsdygtigt over for snavs, ekstreme temperaturer og mekanisk belastning vil være et bord lavet af MDF. Trækonstruktioner er et holdbart, holdbart, pålideligt og attraktivt valg, hvis eneste ulempe er de dyrere omkostninger. Glas og sten har også høj styrke, let pleje og holdbarhed, men denne usædvanlige mulighed er ikke egnet til alle designstile..

Inden du køber, bør du tage stilling til dine individuelle kriterier, som er vigtige for dig, når du vælger. Det er fra denne funktionalitet, du kan bygge videre på i fremtiden..

Spiseborde - Bordmateriale Spiseborde - Bordmateriale Spiseborde - Bordmateriale Spiseborde - Bordmateriale

Sådan vælger du et spisebord

Vi har samlet nyttige og enkle tips til dig, der hjælper dig med at forenkle opgaven med at vælge et spisebord. Her er nogle punkter at holde øje med:

1. Størrelse. Når du vælger bordets parametre, er det nødvendigt at tage højde for rummets dimensioner, samt i hvilken position spisebordet placeres. Dette vil bidrage til rationelt tilgang til brugen af ​​hver kvadratmeter i rummet..

2. Form. Det bør ikke kun afhænge af dine personlige præferencer, men også af hvor mange mennesker der vil spise ved spisebordet, samt om denne særlige form passer til rummets overordnede stil..

3. Konstruktion. Til små værelser er et transformerbord eller et bogbord ideelt til rummelige værelser-stationære, ikke-glidende produkter.

4. Spisebordet skal være i harmoni med stolene. Tonen og dekorative polstring bør ikke være meget anderledes. Maksimum – halv tone forskel (farveskala).

5. I et smalt rum er det bedst at placere et ovalt spisebord i et stort rum – et rektangulært.

6. Bordets lyse farver kan visuelt gøre rummet bredere, lettere og mere behageligt, især hvis det er harmonisk kombineret med de samme pastel nuancer af dekoration.

Spiseborde - Sådan vælger du Spiseborde - Sådan vælger du Spiseborde - Sådan vælger du

Spiseborde – foto

Vores fotos tager dig med på en virtuel rejse gennem stilfulde køkkener, hver dekoreret med et originalt og velvalgt spisebord. Glad udsigt!

Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto Spiseborde - foto