Sort og hvid farve i interiøret (90 fotos)

Sort og hvid farve i interiøret (90 fotos)

Træt af kalejdoskopet med lyse farver, allestedsnærværende reklameplakater og neonskilte, drømmer enhver indbygger i en moderne storby om pensionering i et neutralt hjemmemiljø. Måske er det derfor, at lakoniske interiører i sort og hvid så hurtigt vinder popularitet. Den akromatiske palet er ideel til dekoration af studiolejligheder, loftsrum, loftsrum. Hvad angår individuelle rum, giver den kompetente brug af kontraster dig mulighed for at skabe et interessant spil af lys og skygge, visuelt udvide rummet samt give rummet et komplet udseende..

Nøglefunktioner

På grund af sin udtryksfuldhed er sort og hvid ikke en almindelig farve i interiøret. Denne tandem er den evige enhed mellem modsætninger, yin og yang, men den mindste ubalance kan være dødelig.

Design i sort og hvid kræver upåklagelighed i absolut alt. Det skal kendetegnes ved de nyeste materialer, perfekt flade overflader, pæne linjer og perfekte former. Der skal lægges særlig vægt på proportioner – det er bedre, hvis den ene farve er baggrunden, og den anden er til stede i accenterne. En overdreven mængde små kontraster er trættende, men store detaljer ser mere harmoniske ud..

Tekstur er af stor betydning i akromatiske interiører. Så den blanke sort bliver til en slags spejl, hvor lysområderne reflekteres, og dermed opnås effekten af ​​nattehimlen. På den anden side ser matte overflader solide og holdbare ud, hvilket skaber en atmosfære af luksus..

Overvægten af ​​hvid er velegnet til små rum, der skal gøres mere luftige og rummelige. Mørke elementer i dette tilfælde skal bruges meget omhyggeligt. For eksempel vil visuelt hæve loftet et par lodrette striber, gardiner eller høje smalle sorte penalhuse være nok, og en aflang sofa eller et vandret orienteret panel hjælper med at udvide en af ​​væggene..

Vellykket belysning vil bidrage til at understrege skønheden i det beherskede design. Farvede guirlander eller lysdioder vil omdanne et værelse på et sekund, for i deres stråler vil alle hvide objekter fremstå som røde, blå, grønne, lilla. Hvis du ønsker det, kan du også vælge en kold eller varm lampeskærm til en blålig eller blød gullig glød..

Sort og hvid farve i interiøret - Hovedtræk

Møbler til sort og hvidt interiør

Skabsmøbler, der kan supplere indretningen i sort og hvid, er stramme garderober, muligvis med spejldøre; moderne vægge og reoler; lakoniske kommoder, borde, stole. I klassisk stil er gyldne eller sølvbeslag, indviklede kontrastmønstre og udskårne reliefs velkomne, men produkterne skal dækkes med et tæt lag af blank emalje. Skabsmøbler til køkken og stue kan afspejle futuristiske motiver. Her vil bordplader af slagfast glas eller bulksten, kromindsatser, metallisk glans være passende. Et sofabord med berøringspanel bliver midtpunktet i pauserummet..

Polstrede møbler i et sort og hvidt interiør repræsenteres af diskrete, men respektable sofaer, lænestole, puffer, senge med et luksuriøst sengegavl. Som regel foretrækkes læderindtræk, i nogle tilfælde er almindelig velour eller mønstret jacquard også passende. Den mest almindeligt anvendte farve er ren hvid eller sort, selvom neutrale gråtoner eller pasteller kan dæmpe overdreven kontrast i sort og hvidt design, hvis det er nødvendigt.

Møbler til sort og hvidt interiør Møbler til sort og hvidt interiør

Kombination med andre farver

I en akromatisk indstilling bliver eventuelle farvepletter usædvanligt effektive. Det kan endda være de mindste objekter – en figur, en vase, et billede, et krus. Det sort-hvide miljø ser ud til at øge lysstyrken flere gange, og det ser ud til, at den farvede ting ved et eller andet mirakel blev overført til rammen af ​​en gammel film fra en parallel virkelighed. Når det kommer til efterbehandling, ser det normalt mindre dramatisk ud, men fortynder samtidig sværhedsgraden og gør interiøret mere behageligt..

Sort og hvid og grå

Grå er den mest logiske formidler mellem sort og hvid. I det væsentlige er det halvskygge, en blanding af mørke og lys i varierende mængder. Det krænker ikke akromatisk harmoni, men tværtimod blødgør og uddyber det. Men det er heller ikke værd at lade sig rive med gråt uden mål, ellers får du et kedeligt kontordesign med udseendet af en betonkasse.

Sort og hvid og grå - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og grå - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid og beige

Den beige og brune nuance, der er karakteristisk for træ, følger ofte med sort og hvid indretning. Normalt er dette parkettens farve, individuelle elementer i møbler, tekstiler, indretning. Nogle gange findes beige i dekoration. Dens anvendelse giver rummet et mere hjemligt og beboeligt udseende..

Sort og hvid og beige - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og beige - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid og rød

Uanset hvilken nuance den røde, det være sig en rig skarlagen, ædel kirsebær eller støvet mursten, ser det altid utroligt festligt ud på en sort og hvid baggrund. For ikke at overbelaste interiøret anbefales det at bruge denne farve i flere små tilbehør (fotorammer, stearinlys, fade) eller i en stor ting (retro-køleskab, vintage sofa, en murstensvæg på et loft osv. ).

Sort og hvid og rød - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og rød - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og rød - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid og grøn

Det kan ikke nægtes, at selve det sorte og hvide interiør ser temmelig livløst ud og fremkalder associationer til vinterlandskaber. Husplanter, landskabsbaggrunde, tekstiler og indretning af lysegrønne eller urtetoner hjælper med at “genoplive” det. Grønt ser mere organisk ud, når der er en grå baggrund..

Sort og hvid og grøn - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid og gul

Selvom den er gul på en sort baggrund, betyder overalt signalet: “Opmærksomhed: fare”, men i et akromatisk interiør kan en sådan kombination være meget flot. Det er trods alt ikke nødvendigt at vælge stribede sorte og gule mønstre eller mærkelig abstraktion, som blænder i øjnene. Den bedste løsning ville være solrige malerier, flettet halmindretning, sofapuder, gardiner.

Sort og hvid og gul - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og gul - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og gul - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid og blå

I sort og hvidt interiør findes blå oftest i form af “rum” belysning. Generelt er han tæt på sort og kan konkurrere med ham. Mættede himmelske, turkise, aqua nuancer ser meget godt ud både på mørk og lys baggrund..

Sort og hvid og blå - Kombinationen af ​​farver i interiøret Sort og hvid og blå - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sort og hvid farve i interiøret – foto

Vores udvalg af fotografier hjælper dig med at få en idé om, hvordan det sort / hvide design af forskellige rum kan se ud. Galleriet indeholder interessante designmuligheder i akromatiske farver, som allerede er implementeret i huse og lejligheder. Disse eksempler vil være nyttige for alle, der kan lide den diskrete interaktion mellem lys og skygge uden den ekstra lysstyrke i farver..

Køkkenindretning i sort og hvid

Stilfuldt, trendy, moderne – sådan kan du karakterisere et køkken i sort og hvidt. Den nyeste teknologi, med sine kromdøre og berøringsskærmskontroller, passer perfekt ind i dette miljø. Det sort / hvide køkken ser særligt godt ud i åbne lejligheder og danner en enkelt sammensætning med en gæst og spiseplads..

Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto Køkkenindretning i sort og hvid - foto

Stue interiør i sort og hvid

Uanset om det er i studier eller i separate værelser, vil det sort / hvide design af stuen altid tiltrække øget komfort. Et sådant miljø bidrager til et behageligt tidsfordriv foran fjernsynet, let kommunikation med venner og slægtninge..

Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto Indretning af stue i sort og hvid - foto

Soveværelse interiør i sort og hvid

Det sort / hvide soveværelse gør et fremragende stykke arbejde med sin hovedopgave – at fremme afslapning og uforstyrret søvn. Akromatiske farver, valgt i den rigtige mængde, beroliger nervesystemet, slapper af og hjælper også med hurtigt at distrahere fra tanker i dagtimerne.

Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto Soveværelse indretning i sort og hvid - foto

Badeværelse interiør i sort og hvid

Sort og hvidt badeværelsesdesign kan tilskrives de mest succesrige eksperimenter. Fraværet af lyse farver eliminerer “trængsel” i interiøret, i et sådant miljø ser enhver VVS og tilbehør perfekt ud, fra ultramoderne til vintage.

Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto Badeværelsesindretning i sort og hvid - foto

Vuggestue interiør i sort og hvid

For den normale udvikling af små børn skal de bare overveje de rige farver. I et hus eller en lejlighed skal de være omgivet af lyse, muntre farver. Det er kun muligt at dekorere vuggestuen i sort og hvid efter anmodning fra en teenager, men her er det bedre at give den førende position til hvid – så det i sidste ende vil være mindst 70%.

Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto Børneværelsesindretning i sort og hvid - foto

Gang / gang interiør i sort og hvid

Det er fornuftigt at gøre gangen sort og hvid, hvis i det mindste stuen og måske lejligheden som helhed også er udformet i en akromatisk palet. Store spejle, billeder med grafik, belysning i høj kvalitet hjælper med at dekorere sit minimalistiske interiør..

Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto Indretning af gangen, gang i sort og hvid - foto

Video: Sort og hvidt interiør