Sofabord i glas (75 billeder)

Sofabord i glas (75 billeder)

Selv et lille sofabord kan være et fantastisk funktionelt møbel. Udstyret med høje dekorative kvaliteter vil det også fungere som en original accent, der i tilstrækkelig grad supplerer det overordnede koncept for rummets stil. Sådan kan du beskrive et sofabord i glas, der aldrig vil gå ubemærket hen. Det har en lang række modeller, som vi vil tale om i denne artikel. Vi giver også råd om, hvad du skal overveje, når du køber..

Fordele og ulemper

Først og fremmest vil jeg kort beskrive de vigtigste fordele ved et sofabord i glas. Disse omfatter:

– Høj styrke og sikkerhed for produktet. Moderne gennemsigtige møbler er lavet af specielt hærdet glas, hvilket er svært at bryde. Selvom det gør det, vil skårene have sikre kanter;

– Modstandsdygtighed over for høj luftfugtighed, ekstreme temperaturer, hvilket sikrer produktets holdbarhed;

– Enkel pleje

– Evne til at udføre en række funktioner i interiøret – et sofabord i glas kan tjene som minibar, natbord, serveringsbord, opbevaringsplads til blade, aviser og forskellige bagateller;

– Høj dekorativ ydeevne, opnået ikke kun ved formernes originalitet, men også ved forskellige metoder til maling, tegning osv.

– Fremragende kompatibilitet med andre materialer (træ, metal, sten), hvorfra bunden og rammen ofte er fremstillet. Produkter, der er færdige eller lavet af træ, ser solide og massive ud. Smedede rutschebaner under bordpladerne kan tilføre atmosfæren lethed og ynde. Støtter lavet af rattan eller vævede tykke grene ser smukke og originale ud, som er tydeligt synlige under den gennemsigtige bordplade;

– Bordet fylder ikke visuelt op i rummet på grund af dets gennemsigtighed, lethed i konstruktionen;

– Glasmøbler er passende til interiører i enhver stil.

Ud over mange fordele har glasborde også ulemper. Snavs er ganske tydeligt synligt på glasset – fingeraftryk, pletter, så bordpladen skal vaskes ofte med specielle produkter. Glasmøbler, især designer eksklusive varer, er ret dyre. Hvis de økonomiske muligheder er begrænsede, kan du være opmærksom på billigere muligheder for indenlandsk eller kinesisk produktion. Det er værd at overveje, at det ikke anbefales at installere tunge genstande på en glasplade og i øvrigt at flytte dem over overfladen – dette kan føre til dannelse af ridser og chips.

Glas sofabord - fordele og ulemper Glas sofabord - fordele og ulemper Glas sofabord - fordele og ulemper

Typer af sofaborde i glas

I dag er der et stort udvalg af modeller af elegante glasborde. Dernæst vil vi gennemgå de vigtigste sorter og opdele dem betinget i grupper afhængigt af visse funktioner..

Afhængigt af designet

Sofaborde i glas kan udføre mange funktioner takket være yderligere mekanismer. Der er modeller som:

1. Monolitisk – den enkleste løsning med hensyn til design, hvilket indebærer tilstedeværelsen af ​​en solid ramme med en bordplade. Han er ikke i stand til at ændre sig, men han har fremragende dekorative data;

2. Glidning – et forbedret design, der indeholder en synkron mekanisme, der udvider bordpladens område. Dette er en meget praktisk model, da den, når den er foldet, optager lidt plads i rummet, men når gæsterne mødes, bliver det til et rummeligt bord til et venligt teselskab;

3. Foldning – ligner den tidligere, transformerende model. Dens forskel ligger i, at overfladen stiger på grund af udseendet af yderligere elementer. Denne type borde har et stort sortiment, hvor du kan vælge både standard symmetriske muligheder og unikke stilfulde designløsninger med asymmetri..

Typer af sofaborde i glas - afhængigt af designet Typer af sofaborde i glas - afhængigt af designet

Afhængigt af antal og type ben

I modsætning til konventionelle borde kan aktuelle borde have et andet antal ben. På samme tid kan selve udseendet af understøtningerne være ret originalt. Bordplader på det ene ben eller en rund støtte af træ eller metal er meget efterspurgte..

En stilfuld mulighed er kaffebordplader på glas sidekanter, som virker næsten usynlige i interiøret. Tabeller på hjul er også ganske bekvemme, som let kan flyttes, hvis det er nødvendigt..

Når du vælger denne eller den model, skal du fokusere på interiørets generelle stil. Krydsede metal- eller glasstøtter er ideelle til moderne tendenser, træben til etniske, rustikke stilarter. Tabeller på fire ben er en klassisk mulighed, der vil være passende i ethvert interiør.

Typer af sofaborde i glas - Afhængigt af ben og antal ben Typer af sofaborde i glas - Afhængigt af ben og antal ben

Afhængig af størrelse og form

I dag er det ikke svært at købe eller skræddersy et glas sofabord i enhver størrelse. Valget afhænger af rummets størrelse og ejernes personlige ønsker. Et transformerende bord ville være en god mulighed for en lille stue. Hvis han havde den skæbne at spille rollen som et natbord, kan du blive på en lille model, der ikke vil optage meget plads i soveværelset..

Formerne er også fuldstændigt varierede: fra de sædvanlige runde, firkantede, rektangulære til de mest buede. For små og trange værelser foretrækkes en rund bordplade, hvis strømlinede form er mere sikker (især hvis der er børn i huset). I en rummelig stue er et firkantet eller rektangulært bord relevant..

Og hvis du virkelig vil overraske dine gæster, skal du gå videre og søge efter individuelle produkter, der er lavet på bestilling. Disse kan være krøllede muligheder eller abstraktionstabeller, som ofte ikke bærer en særlig funktionel belastning. Det originale design har borde i form af en terning eller ovale et-, to-lags modeller.

Typer af glas sofaborde - Afhængig af størrelser og former Typer af glas sofaborde - Afhængig af størrelser og former Typer af glas sofaborde - Afhængig af størrelser og former

Design af glasbord

Den største fordel ved glasmøbler er det uendelige antal dekorationsmuligheder. Frostede bordplader er i stor efterspørgsel og komplementerer perfekt den moderne minimalisme af interiører. Denne mulighed er også ret praktisk, da fingeraftryk og støv er mindre mærkbare på det frostede glas, og selve overfladen er i stand til forsigtigt at diffundere lys..

Ved fremstilling af borde bruges ofte farvet glas (lacobel), som har en ensartet farve. Disse kan være almindelige bordplader eller med et tryk i form af blomstermønstre, geometriske skitser, udskårne ornamenter eller simpelthen strenge linjer..

Gennemsigtig brun og sort betragtes som fashionable nuancer af sofaborde i glas. Disse bordplader kan monteres med stel af krom eller træ. Under alle omstændigheder er de i stand til at skabe en særlig atmosfære af præsentabilitet og chic..

Farvede borde – blå, grå, grøn – kan matches med interiørets farve, eller omvendt kan de bruges til at oprette en accentzone. Glasstrukturer med organiseringen af ​​det indre rum til et akvarium eller florarium ser meget usædvanligt ud.

Design af glasbord Design af glasbord

Ting at overveje, når du køber

Vi har allerede sagt, at møbler af kraftigt glas kendetegnes ved de høje omkostninger, derfor skal valget af en model næres ganske omhyggeligt. Først og fremmest skal du beslutte, hvilke funktionelle ansvarsområder der vil blive tildelt sofabordet. En lille familie kan være begrænset til et kompakt design med en ekstra hylde eller niche. Dette vil være nok til at rumme et par kopper te og dit yndlingsblad..

Hvis det er sædvanligt i familien at møde gæster eller arrangere familiesammenkomster, kan du vælge transformerende muligheder. Du skal også tænke over, om det bliver nødvendigt at flytte bordet – måske ville den bedste løsning være en model på hjul. For en stor familie ville et bord med flere hylder, hvor du kan placere mange ting, være en god mulighed..

Et af de vigtige punkter, der fortjener særlig opmærksomhed, er valget af en model, der matcher interiørets stil. Klassiske designs har enkle konfigurationer. Bordplader er normalt ovale eller rektangulære i form. Støtten består af fire ben, som kan være af træ, udskåret eller smedet.

Toppen af ​​et sofabord i jugendstil er ofte lavet af farvet glas, og der bruges dyre materialer til basen – sjældent træ, sten samt smedede dele. Denne stil er ganske tæt på naturen, derfor kan blomsterpynt, udsmykkede blomstermønstre spores i møbelindretningen..

Den ultramoderne højteknologiske stil tilbyder enkle geometriske eller strømlinede former. Lige og skrå linjer hersker i design af møbler. Et sofabord med en ramme i rustfrit stål ser passende ud, og træ i strukturer er ekstremt sjældent.

Moderne minimalisme, der fremmer enkelhed og funktionalitet, vil supplere et transformerende bord eller et design på hjul uden unødvendige mønstre, ornamenter og andre prætentiøse elementer.

Et træk ved landdistrikter, såsom land, Provence, er komfort og hygge. Her bruges naturlige materialer, hovedsageligt lyse nuancer, og glas på den bedste måde understreger lethed og åbenhed i interiøret. Bordet kan have en massiv bund lavet af naturligt træ med elementer af udskæring eller slid. Herhjemme er sådanne borde dekoreret med decoupage -teknik. Strukturer med smedede elementer eller udstyret med hjul ser ikke mindre attraktive ud..

Glas sofabord - ting at overveje, når man køber Glas sofabord - ting at overveje, når man køber Glas sofabord - ting at overveje, når man køber Glas sofabord - ting at overveje, når man køber

Glas sofaborde – foto

Et sofabord i glas kan tilføje originalitet til ethvert rum og blive til en elegant indretning. Glasmøbler er altid smukke og stilfulde. I vores fotogalleri har vi samlet de bedste billeder, der viser et sofabords evne til at gøre et rumdesign stilfuldt og funktionelt. Glad udsigt!

Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto Glas sofaborde - foto

Published
Categorized as Ideer