Sofa harmonika (75 fotos): typer, hvordan man vælger

Sofa harmonika (75 fotos): typer, hvordan man vælger

Spørgsmålet om at spare plads er ekstremt relevant for beboere i små lejligheder og studier, hvor stuen ofte fungerer som hoved- eller ekstra soveværelse. En af de bedste beslutninger, når man skal vælge møbler til et sådant område, er en harmonika -sofa. Dens design giver dig mulighed for hurtigt og ubesværet at omdanne et kompakt siddeområde til en behagelig seng, og en skuffe nedenunder er ideel til opbevaring af sengelinned og små puder. Læs mere om denne type sofaer i denne artikel..

Designelementer i harmonika sofaen

Harmonika -mekanismen adskiller sig fra andre i sin bekvemmelighed og enkelhed i daglig brug. Simulering af harmonikaens strækbevægelse, det er nok at hæve sofaen ved den nederste kant (kun indtil sikkerhedslåsen klikker) og folde de foldede dele ud mod dig. Fysisk styrke er næsten ikke påkrævet til dette, og selve transformationen tager normalt ikke mere end 20 sekunder. For yderligere at forenkle processen er nogle modeller udstyret med gummierede hjul eller automatiske håndtag.

Fordelen ved harmonika sofaen er også, at den resulterende seng ikke har nogen højdeforskelle, som det er tilfældet i “bøger” og andre gæstetype foldesenge. Når foldet ud, indtager ryglænet den centrale del af sengen, sædet bliver fodbrættet, og rygdelen er under hovedet. Hele konstruktionen er kendetegnet ved høj styrke og stabilitet. Sådanne sofaer skal ikke flyttes før udfoldelse, men der skal være ledig plads, så der kan findes et meget rummeligt soveplads.

Ægte komfort om natten leveres af bunden af ​​fleksible ortopædiske lameller, som er installeret oven på boksen eller fastgjort ved hjælp af ben. Den øverste del af sovesofaen består af en madras med tre tværgående madrasblokke. Disse blokke holdes sammen af ​​elastiske ledbånd, som gør det let at flytte strukturen i den ønskede retning..

Harmonika Sofa - designfunktioner Harmonika Sofa - designfunktioner

Typer af harmonika sofaer

Design

Som andre typer sofaer fås harmonika -modeller i lige og kantede versioner. Lige linjer er normalt placeret i midten af ​​rummet, nogle gange suppleres de med bløde lænestole. Disse er modeller med et ret simpelt design af tre stel og tre madraselementer placeret på tværs, med et lille sengegavl, nogle gange armlæn.

Hjørne harmonika sofaer har en ekstra del med et aflangt osmannisk sæde. Som regel fylder den 1/4 eller 1/5 af sofaens bredde og består ikke af tre, men af ​​to eller et stykke. Den osmanniske øger soveområdet, hvilket gør sengen endnu mere rummelig og behagelig. Nogle hjørnesofaer har indbyggede træunderlag, der kan bruges som sofabord eller natborde.

Typer af harmonika sofaer - Konstruktion

Ramme

Det er på rammen, at møbelproduktets styrke og holdbarhed i størst grad afhænger. I harmonika -sofaer kan aluminiumsbaser, metalnet samt kasser af træ, MDF eller spånplader bruges. Separat bør materialerne i lamellerne afklares. Disse jumpere er lavet af plast, gummi, polypropylen, krydsfiner, træ. Gummi- og polypropylenplankelukninger forsegler lamellerne og eliminerer hvinende ved brug af sengen.

Typer af harmonika sofaer - Ramme Typer af harmonika sofaer - Ramme

Madras

Komfort, mens du sidder og sover, bestemmes af kvaliteten af ​​sofaens bløde komponent – madrassen. Det kan være af enhver type: fjeder eller fjederfri, med varierende grad af stivhed, med fyldstoffer som polyurethanskum, latex, kokosfibre, filt, elastisk hukommelsesskum, bomuld, uld.

Typer af harmonika sofaer - Madras Typer af harmonika sofaer - Madras

Polstring

Som regel giver møbelproducenter kunderne mulighed for selv at vælge polstringstype med fokus på deres smag og æstetiske krav. Populære materialer er læder (naturligt eller kunstigt), jacquard, gobelin, ruskind, flok. Hvis sofaen er planlagt til at blive brugt ofte til at sove, er det bedre at bruge et naturligt stof, der er så holdbart som muligt. Tæt polstring baseret på bomuld og linned elektrificerer ikke og tiltrækker mindre støv, og luftige overdådige syntetiske stoffer kan hurtigt miste deres attraktive udseende på grund af konstant belastning.

Typer af harmonika sofaer - Betræk Typer af harmonika sofaer - Polstring

Sådan vælger du en sofa harmonika

Sofaens indre bestemmer i høj grad komforten og varigheden af ​​dens brug. Kvaliteten af ​​de anvendte materialer påvirker prisen, men det er bestemt ikke værd at spare på ting, der er så nødvendige i hverdagen. Generelt, når du vælger en harmonika -sofa, er det vigtigt at være opmærksom på komponenter som:

Dimensioner

Køjestørrelsen afhænger af madrassernes længde og bredde og kan være op til 2×2 m, og nogle gange mere. Resultatet er en fuldgyldig enkeltseng eller dobbeltseng, så der skal være nok ledig plads i rummet, ikke rodet med andre møbler..

Sådan vælges en harmonika sofa - Dimensioner Sådan vælges en harmonika sofa - Dimensioner

Konstruktionstype

Hvis sofaen er placeret i et af hjørnerne, giver det mening at foretrække produkter med en osmannisk. Udover at fylde rummet effektivt, kan de bruges samtidigt til både siddende og liggende (på den forlængede del). En sofa med to hjørnestykker kan bruges til at fylde en niche. I midten af ​​en væg eller i midten af ​​et værelse ser lige modeller bedre ud..

Sådan vælges en harmonika sofa - Konstruktionstype Sådan vælges en harmonika sofa - Konstruktionstype

Ramme styrke

Basens kvalitet bestemmer, hvor let hele mekanismen vil udfolde sig, og hvor længe den kan betjenes uden reparation. Aluminiumskonstruktioner har de bedste egenskaber – de er lette, holdbare og ikke modtagelige for rust. Massive trækasser har også en lang levetid, men kun hvis materialet er tørret ordentligt. Men basen af ​​spånplader eller MDF kan deformeres efter et par år under påvirkning af naturlig luftfugtighed og forskellige former for mekanisk friktion..

Sådan vælges en harmonika sofa - rammestyrke Sådan vælges en harmonika sofa - rammestyrke

Madrassens bekvemmelighed

Når du vælger et fyldstof til en madras, bør du primært fokusere på dens densitet. For eksempel for polyurethanskum (også kaldet skumgummi) skal værdien være mindst 35 kg / m3, for latex -hukommelseskum – mindst 30 kg / m3. Fjederblokke – både solide (bonnel) og uafhængige typer – findes sjældent i madrasser til harmonika -sofaer på grund af deres ret store vægt. Oftest er det et blødt, helt fjederløst gulv, hvis ortopædiske effekt opnås ved at lægge oven på fleksible lameller.

Sådan vælges en harmonika sofa - Madrasser komfort Sådan vælges en harmonika sofa - Madrasser komfort

Polstring materiale

På grund af de mange forskellige muligheder udgør polstring ikke et særligt problem, når du køber en sofa. Man skal blot huske, at dette møbel regelmæssigt vil transformere sig og, når det foldes ud, komme i kontakt med sengelinned. Af denne grund er det tilrådeligt at vælge neutrale, fnugfri, fnugfrie materialer, der er modstandsdygtige over for slid og hyppig mekanisk belastning. Det er meget godt, hvis producenten tilbyder udskiftelige betræk i sættet – på denne måde kan du gemme hovedpolstringen og bruge et rent, vaskbart, billigt stof til at sove..

Sådan vælges en harmonika sofa - polstermateriale Sådan vælges en harmonika sofa - polstermateriale

Tilstedeværelsen af ​​kassen

Linnedskuffen i harmonika -sofaer er normalt lille, da den kun fastgøres til bunden af ​​det forreste rum. Det kan trækkes tilbage eller lænes tilbage ved hjælp af specielle beslag. Ud over boksen suppleres sofaen nogle gange med andre funktionelle elementer – armlæn med indbyggede hylder, træ-, plast- eller metalstativer, kommoder, kaffe eller pusleborde.

Sådan vælges en sofa harmonika - Tilstedeværelse af en kasse Sådan vælges en sofa harmonika - Tilstedeværelse af en kasse

Sofa harmonika – foto

I fotogalleriet på denne side finder du en hel samling interessante eksempler på, hvordan en sofa -harmonika kan se ud i interiøret. Udvalget kan være af interesse ikke kun for dem, der ønsker at købe denne vare til deres stue, men også for designere samt repræsentanter for virksomheder, der fremstiller polstrede møbler.

De mange sofaer med transformeringstypen “harmonika” gør det muligt at bruge dem i enhver indstilling, det vigtigste er, at der er plads nok til at omdanne et behageligt sæde til et fuldt ud sovende sted. Vælg den model, du kan lide, og lad dit hjem blive endnu mere behageligt!

Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto Sofa harmonika - foto