Skærm til rummet (90 fotos): typer og ideer

Skærm til rummet (90 fotos): typer og ideer

En rumskærm er et glimrende møbel, der fungerer som et multifunktionelt møbel. Det har fremragende æstetiske kvaliteter, takket være, at det fungerer som en ægte dekoration af interiøret, der understreger stilen og elegancen i designet. I denne artikel vil vi se på, hvad moderne rumskærme er, hvordan de kan bruges i forskellige rum og stilforskelle..

Funktioner af skærmen i interiøret

Strukturelt er skærmen en eller flere partitioner forbundet med bevægelige mekanismer. Hver af dem består af en ramme og en tæt eller gennemskinnelig fyldning. Dette komfortable møbel kom til moderne interiør fra Kina, hvor det var lavet af stof, og har fast etableret sig og ændret sine former og materialer. I østlige lande blev skærme brugt til at skræmme onde ånder væk, så de blev oftest installeret ved indgangen til huset. Moderne tendenser har en tendens til at være praktiske, så i dag spiller skærme en vigtig rolle i planlægningen af ​​rummet. Følgende fordele ved at installere en skærm kan fremhæves:

– Nem installation – i modsætning til falske vægge eller gipsplader, kan skærmen let placeres på det rigtige sted og om nødvendigt flyttes;

– Ved at flytte skærmen kan du ændre placeringen af ​​funktionelle områder uden konstruktion og reparation;

– Når den er foldet, fylder skærmen lidt, det er let at skjule den i et spisekammer eller et skab;

– Mulighed for at udføre zoneinddeling af plads til minimale omkostninger

– Stort modelprogram – afhængigt af personlige præferencer kan du vælge et passende skærmdesign samt et design, der passer til en bestemt interiørstil.

Skærme har også deres ulemper. De er kun i stand til delvis at afskærme rummet på det visuelle niveau, uden at de giver lydisolering..

Skærm til rummet - Funktioner Skærm til rummet - Funktioner

Sådan bruges en skærm i forskellige rum

Skærmenes kompakthed gør det muligt at installere dem i rum i alle størrelser og funktionelt tilbehør, fra badeværelset til den rummelige stue. Barrierer er især relevante i moderne interiør, hvor der praktisk talt ikke er indvendige skillevægge, og der gives fortrinsret til et åbent, lyst rum..

Skærm i stuen

Den mest omhyggelige tilgang er nødvendig for at placere stuen. Dette værelse kræver fuld overensstemmelse mellem møblerne og interiøret, dets farveskema og stil. Som regel tjener det til visuelt at adskille madlavningsområdet i studielejligheder, soveområder (i etværelseslejligheder), et kontor eller en loggia..

Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i stuen Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i stuen

Skærm i soveværelset

I rummet i et voksen soveværelse kan skærmen spille rollen som en skillevæg, der adskiller sengen fra stedet til tøjskift og også fungerer som en værdig indretning. Under alle omstændigheder er det bedre at købe en struktur, der giver dig mulighed for at hænge tøj, for eksempel en skærm med kroge, bøjler. Det er meget godt, hvis der mindst kommer et skærm med et spejl. Nogle gange er en smuk skærm installeret bag hovedgærdet som et dekorativt element..

Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i soveværelset Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i soveværelset Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i soveværelset

Skærm i børneværelset

I børneværelset er der installeret skærme til at afgrænse legeområdet fra soveværelset, selvom det er muligt, at den unge fashionista kan lide at føle sig som en rigtig dame, der skifter tøj bag et smukt design.

Skærmen vil også blive en reel redning, hvis to børn bor i rummet (især hvis de er af forskellige køn). I en vuggestue med et nyfødt barn kan du installere en barriere nær puslebordet – dette arrangement vil beskytte barnet mod mulige træk. Det er bedre at vælge en model med forskellige lommer, hvor forskellige plejeprodukter vil passe.

Skærmens design vælges efter alder – den mindste vil helt sikkert lide lyse designs med tegneseriefigurer, og teenagere kan vælge en mere stilfuld model med hylder og andre funktionelle elementer.

Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i et børneværelse Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i et børneværelse

Skærm i køkkenet

Til køkkenet er det bedre at vælge en skærm lavet af fugtbestandigt materiale, for eksempel plast, glas. Barrieren, der matcher væggenes eller møbelsættets farve, ser smuk ud. Skærmen er installeret for at trække grænsen mellem madlavningsområdet og spisepladsen. Denne zonemetode bruges i store rum samt kombinerede køkken-stuer..

Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i køkkenet Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm i køkkenet

Skærm i badeværelset

Hvad angår badeværelseslokaler, kan der ofte findes fuldgyldige skærme i private huse, hvor lokaler er store og beskyttelsesstrukturer simpelthen er nødvendige, især hvis badeværelsesskålen ikke er placeret mod væggen, men for eksempel i midten. I små interiører kan du finde små enkeltvingede skærme i glas, der adskiller området til vandprocedurer. Hovedformålet er at beskytte mod fugtindtrængning på gulvoverfladen..

Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm på badeværelset Sådan bruges en skærm i forskellige rum - Skærm på badeværelset

Typer og modeller

Når du vælger en skærm, skal du være særlig opmærksom på dens design, da skærmens rækkevidde, som vi allerede har sagt, er ret stort. Lad os i detaljer overveje de mest populære typer.

Enkeltvingede skærme

Skærme med et vinduesramme kan ikke foldes, men de efterligner perfekt små vægge og afskærmer funktionelle områder. De kan ofte findes på rummelige kontorer som afgrænsere af arbejdspladser eller caféer. Konstruktioner er placeret på understøtninger, hjul eller er stationære produkter.

Typer og modeller af skærme til værelser - Enfløjede skærme Typer og modeller af skærme til værelser - Enfløjede skærme

Multi-wing skærme

Skærme med flere døre kan findes meget oftere. De kaldes også harmonikaer, da de består af flere lærreder forbundet med hængsler. Standardmodeller har fra to til fire rammer, men hvis rummet er ret stort, kan der laves en længere struktur på bestilling..

Typer og modeller af skærme til rum - Multi -wing skærme Typer og modeller af skærme til rum - Multi -wing skærme

Fleksible skærme

Fleksible skærme er af særlig originalitet. De består af mange smalle strimler, som samles til et enkelt lærred med et fleksibelt materiale. Denne produktionsteknologi giver skærmen særlige fordele: evnen til at tage bizarre former, understreger sofistikeret interiør og let at montere – lærredet ruller simpelthen op.

Typer og modeller af skærme til rum - Fleksible skærme Typer og modeller af skærme til rum - Fleksible skærme

Hængende skærme

Sådanne modeller er lærreder, ofte lavet af stof, der er fastgjort til loftsoverfladen. De udfører et fremragende stykke arbejde med zonering af plads og bruges både i soveværelser, hvilket giver hygge til et sted at slappe af og i stuer..

Typer og modeller af skærme til rum - Hængende skærme -paneler Typer og modeller af skærme til rum - Hængende skærme -paneler

Multifunktionelle skærme

Dagens mode for praktisk, funktionelt interiør afspejles i designet af rumskærme. Især kan du finde modeller udstyret med kroge til tøj, lommer til forskellige småting, hylder. Når du vælger en sådan skærm, skal du være særlig opmærksom på graden af ​​dens stabilitet..

Typer og modeller af skærme til rum - Multifunktionelle skærme Typer og modeller af skærme til rum - Multifunktionelle skærme

Materialer til fremstilling

I dag til salg kan du finde rumskærme lavet af forskellige materialer, såsom træ, metal, plast, glas osv. Når du vælger, er det vigtigt at tage højde for rummets særlige forhold, dets mikroklimatiske forhold samt stil og farve. Design kan udelukkende være fremstillet af ét materiale eller indeholde kombinationer, for eksempel en metalramme med glasindsats, en plastbase med et stof osv. Takket være sådanne duetter kan du vælge det produkt, der er bedst egnet til kvalitet og pris. Ved fremstilling af en skærm til et værelse, materialer som:

Træ – blev oprindeligt brugt til at lave skærme. Materialet er kendt for sin miljøvenlighed, høje æstetiske ydeevne, bøjelig i behandling, hvilket giver dig mulighed for at forsyne designs med forskellige krøllede lækkerier. Træet tolererer ikke fugt godt og kræver yderligere behandling. Rottingfletværk ser særligt smukt ud;

Metal – fungerer som en rammebase, der indeholder skær fra andre materialer (træ, glaspaneler osv.). En metalskærm kan også bestå af åbent stålvæv, men kun som en stationær mulighed, da den er tung nok til at bevæge sig;

Glas og spejl – har en særlig nåde, hvilket giver rummet en følelse af rummelighed og lys. Glasstrukturer er lavet af kraftigt glas. De kan være gennemskinnelige, have et dekorativt mønster, farvede vinduer og er velegnede til forholdene i ethvert rum;

Tekstiler og læder – materialer skaber en særlig komfort i interiøret. De kan være monokromatiske eller farvede, suppleret med forskellige billeder. De er lette, og det er ret let at vaske dem, derfor installeres de ofte i børneværelser;

Plast er den mest budgetmæssige løsning. Det er ikke så stærkt som træ eller metal, men det er uhøjtideligt for virkningerne af eksterne faktorer: det tolererer let fugt, temperaturændringer osv..

Der er også sådanne interessante muligheder som skærme med smedejernsskærme, der fungerer som en dekoration, men ikke beskytter rummet mod nysgerrige øjne, såvel som lavet af rispapir (i japansk stil) eller i form af et fotogalleri ..

Skærm til rummet - Materialer til fremstilling Skærm til rummet - Materialer til fremstilling Skærm til rummet - Materialer til fremstilling Skærm til rummet - Materialer til fremstilling

Skærm i forskellige interiørstilarter

Da skærmen er et temmelig betydningsfuldt stykke af interiøret, skal det svare til det generelle stilbegreb, harmonisk passe ind i indstillingen, selv om det er dets accent “spot”.

Traditionelle former og dyre materialer er iboende i den klassiske stil, så skærmen kan være lavet af træ, yndefulde smedede strukturer. Skårne elementer, maleriske ornamenter er også velkomne. Produkter med læderindsatser, forgyldning, der understreger sofistikeret interiør, ser særligt rige ud..

Skærme i japansk stil er lavet af naturlige materialer, oftest af stoffer eller stiliseret rispapir. I oldtiden blev maleri på skærme i Japan betragtet som et rigtigt kunstværk, hvilket afspejles i vore dage. Selvfølgelig finder du ikke længere manuelt arbejde på salg, men moderne teknologier giver dig mulighed for at anvende ikke mindre sofistikerede billeder, for eksempel en blomstrende sakura -kvist, hieroglyffer osv..

Moderne minimalisme er tilbøjelig til åbenhed i rummet, fraværet af vægge mellem vægge, så her får skærmen en særlig rolle som et objekt, der udfører zoneinddeling. Skærmens design indebærer ikke lys dekoration – den kan være lavet af glas, spejle, have klare former, men samtidig se ikke mindre elegant ud, hvilket gør rummet hyggeligt og behageligt.

Kombinationen af ​​fransk raffinement og rustik enkelhed er iboende i provencalsk interiør. Skærme lavet af naturligt træ af lys, selv let falmede toner med ældningselementer (skrammer, revner) vil se godt ud her. Tekstiler med små blomstermotiver, der er typiske for Provence -stilen, er også velkomne..

Det helt modsatte er interiøret i loftstil. Her vises industrielle indvendige objekter så meget som muligt: ​​bare mursten, betonvægge, åbne kommunikationer, industrielle lamper, så skærmen skal vælges mere massiv, lavet af metal og træ med en ru finish. Da indretningen ofte er abstrakte malerier, sort -hvide fotos og plakater, kan skillevæggen godt understøtte en sådan idé, der på sine lærreder indeholder billeder af gamle europæiske gader, vejskilte, inskriptioner.

Skærm til et værelse i forskellige interiørstilarter Skærm til et værelse i forskellige interiørstilarter Skærm til et værelse i forskellige interiørstilarter

Skærm til rummet – foto

Vi inviterer dig til at gøre dig bekendt med den store verden af ​​Hendes Majestæts skærme i vores galleri. Her er fotos af forskellige modeller af dette fremragende møbel. Efter at have været fortjent glemt for flere årtier siden, har den moderne skærm fundet mange nye konfigurationer, som du kan se fra rigtige eksempler. Glad udsigt!

Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto Skærm til rummet - foto