Shabby chic stil i interiøret: 110 fotoideer

Shabby chic stil i interiøret: 110 fotoideer

Tøj, tilbehør eller indretning i shabby chic -stilen høres i dag, men oprindeligt opstod denne trend inden for interiørdesign. Rummet, der kombinerer elementer af retro, vintage samt Provence, ser lidt chokerende, men altid interessant ud. På grund af de slørede grænser er det ikke let at skabe en shabby-chic stil i interiøret samt at balancere mellem “antikken” og “luksus”, men vi vil forsøge klart at vise de mulige muligheder for dens implementering inden for forskellige mellemrum..

Funktioner i shabby chic -stilen

Forfaderen til shabby chic var Rachel Ashwell, en elsker af antikviteter og en husmor, der laver hyggeligt boligtilbehør i fritiden. Efter skilsmissen begyndte kvinden at producere en lang række varer under Shabby Chic -mærket, hvis navn oversættes som “lurvet luksus”. Sådan blev en hel retning inden for design født – eklektisk, skånsom, chokerende, men samtidig behersket, takket være sammenvævningen af ​​strenge engelske klassikere.

Stilen er undertiden forvekslet med Provence, hovedsageligt på grund af de gamle skrammer på objekterne og pastelfarven. Men den lurvede chik, i modsætning til den franske nabo, går i stedet for provinsiel uhøflighed mod barokens æstetik, digteren i interiøret kan du ofte finde virkelig antikviteter.

“Shabby chic” er kendetegnet ved lyse, sarte farver, som kan omfatte hvide, beige, blå, lyserøde nuancer. Standardpaletten er undertiden fortyndet med lilla eller lysegrøn, men mørke eller for lyse farver er ekstremt sjældne – de krænker den naturlige lysatmosfære.

Naturligvis vil interiøret ideelt set blive suppleret med antikke genstande med aristokratisk charme, men i moderne realiteter er det tilladt at vende sig til stilisering af høj kvalitet, især i et rum med moderat indretning. Møblernes form bør forbindes med paladsets klassikere: dette antydes af buede konturer, glatte linjer og rige dekorative elementer..

I et lurvet chikt hjem hersker der altid en romantisk stemning. Det er hjulpet til at skabe florid ornamenter, blonder, yndefuld stukstøbning, lys eller figurer med engle. Og du bliver også nødt til at vise håndværksdygtigheden og tilføje mindst et par håndlavede detaljer – denne regel blev fastlagt af stilens forfader, der begyndte med fremstillingen af ​​sådant tilbehør..

Shabby chic kan ikke tilskrives budgetmulighederne til interiøret, men hvis du ønsker det, kan du passe ind i en ret snæver økonomisk ramme, hvis du nøje overvejer hver komponent. Derudover danner en overflod af naturligt lys og rummelighed en slags luksus her, så du bør tænke på designet af rum med et mellemstort eller stort område. På trods af implementeringsproblemerne vil resultatet glæde romantiske, sofistikerede naturer, der søger at skabe en afslappende atmosfære, der afspejler deres smag..

Shabby chic stil i interiøret - Funktioner Shabby chic stil i interiøret - Funktioner

Finisher og materialer

Grundlaget for ethvert interiør, ikke kun i shabby chic stil, er dekoration. Det vil tjene som en organisk baggrund og vil forene alle rummets komponenter..

Etage

Parket er ideel som gulvbelægning – en naturlig, praktisk base, der oftere bruges i stuer. Små slid, der ikke er relateret til materialets kvalitet, trætekstur eller skødesløse maleri, som om de var falmet over tid, vil bidrage til at understrege stilen. Et lille tæppe hjælper med at dekorere et sådant gulv..

I køkkenet eller på badeværelset er det passende at “dække” keramiske fliser med falmede ornamenter. I dette tilfælde er det værd at give præference for lyse nuancer, der visuelt udvider rummet..

Shabby chic stil i interiøret - Gulvbelægninger Shabby chic stil i interiøret - Gulvbelægninger

Vægge

Afhængigt af den overordnede sammensætning kan du stoppe ved det sædvanlige maleri, især i lokaler med rig dekoration. Sådanne vægge er normalt dekoreret med stuk, der understreger den klassiske side af shabby chic..

Det anbefales at vælge tapet med et monokromatisk mønster, der ikke fremhæver særlig opmærksomhed. Disse kan være papirsorter, bare husk om deres korte levetid eller luksuriøse tekstilstoffer.

Vægge foret med dekorativt gips vil se interessant ud – de efterligner kvalitativt effekten af ​​antikken. Træ eller dekorativ sten vil også perfekt passe ind i de lurvede, chikke rammer..

Shabby chic stil i interiøret - Vægdekoration Shabby chic stil i interiøret - Vægdekoration

Loft

Det hvide flade loft ser kanonisk ud. Strakte blanke overflader med indbyggede lamper er upassende her, men hvis du skal skjule mærkbare fejl, bør du foretrække et lærred med en mat tekstur. Bemærk, at træbjælkerne, der bringes frem i et sådant interiør, kan blive en fordel, hvis de raffineres. Stukkstøbning omkring omkredsen vil give designet den ønskede smarte.

Lurvet chic stil i interiøret - Loftsdekoration Lurvet chic stil i interiøret - Loftsdekoration

Lidt chic møbler

Sættet med møbler vil variere afhængigt af rummet, men i nogen af ​​dem vil ekstra plads til opbevaring og afslapning hjælpe med at arrangere den ønskede indstilling: kommoder, skabe, osmanniske, toiletbord og komfortable lænestole. Shabby chic er langt fra den rationelle praktiskhed i moderne tendenser, med enhver sammensætning bør der være plads til fri bevægelighed.

Sættet skal have klassisk elegance, stukstøbning, udskæringer eller glasfronter. Du bør ikke spare på materiale, da ingen kunstige analoger kan erstatte den æstetiske tekstur af naturligt træ. Det kan efterlades i sin originale form eller males i en lys nuance, der er i harmoni med den overordnede palet. Udseendet af antikke møbler er skabt af skrammer på overfladen, som efterladt af tiden.

Lad dig ikke skræmme af ordet “luksus” i stilens navn. Det giver et stort felt til implementering af usædvanlige ideer. For eksempel kan stuen dekoreres med et sofabord fra en kuffert eller gamle paller samt en kompakt falsk pejs.

Lidt chic møbler Lidt chic møbler Lidt chic møbler Lidt chic møbler

Tekstiler, indretning og belysning

Det er umuligt at realisere et smukt interiør i shabby chic -stil uden tekstiler – det fungerer som en slags dekorativt grundlag. Naturligvis menes kun naturlige stoffer – fra fin silke til dekoration af puder til groft linned i form af en håndlavet dug.

I dette tilfælde kan stoffet være almindeligt eller rigt dekoreret – valget afhænger af designet. Det er vigtigt at holde sig inden for det lyse pastellområde, hvis forskellige variationer allerede kan ligne lyse accenter..

Ud over tekstiler kan du dekorere rummet ved hjælp af gammelt tilbehør fra en antikforretning eller bedstemors spisekammer: figurer af engle, hyrderinder, vaser og paneler, som andre ville have smidt ud på grund af deres forældede udseende, finder et nyt liv i det lurvede interiør.

Belysningsarmaturer bliver en separat dekorativ komponent: udsøgte krystalkroner, væglamper og gulvlamper. Et par lys vil kun forstærke den romantiske atmosfære..

Shabby chic stil i interiøret - Tekstiler, indretning og belysning Shabby chic stil i interiøret - Tekstiler, indretning og belysning Shabby chic stil i interiøret - Tekstiler, indretning og belysning Shabby chic stil i interiøret - Tekstiler, indretning og belysning Shabby chic stil i interiøret - Tekstiler, indretning og belysning

Lurvet chik interiør – foto

For at få en dybere forståelse af funktionerne i stilen, lad os overveje, hvordan man implementerer det i hvert særskilt rum..

Shabby chic køkkendesign

Et sådant køkken kræver konstant pleje og opmærksomhed, da service, bestik og andre husholdningsartikler, der normalt er skjult bag facaderne af skabe af rationelle årsager, ofte præsenteres her for alle at se, som en del af en dekorativ sammensætning. Men teknikken anbefales at blive skjult, da den skiller sig ud fra begrebet shabby chic..

Til dekoration bruges keramiske fliser, som godt kan klare høj temperatur, fugtighed og madstænk, og møblerne kan beskyttes mod negative virkninger af lakbelægningen.

Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto Shabby chic køkkenindretning - foto

Lurvet chic stue

Lurvet chic i et værelse, hvor det er sædvanligt at samle kære til en fælles ferie er en ideel løsning. Bløde puder, naturlig polstring, sarte farvekombinationer og en overflod af lys hjælper kun med at skabe den rigtige atmosfære.

Ofte kan du finde følgende sæt varer her: en sofa, flere lænestole på siderne og et sofabord, der vender ud mod pejsen, og langs omkredsen af ​​stuen er der et klædeskab, kommode eller andre opbevaringspladser. Stuen er også nogle gange kombineret med spisestuen, hvis du kan tildele et areal til spisebordet..

Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto Indretning af stuen i stil med shabby chic - foto

Shabby chic soveværelse interiør

Som i enhver anden stil er det centrale genstand for det lurvede smarte soveværelse sengen – stor, høj, med hovedgærde i smedejern og ben. Det er dækket med smukt pastell linned, normalt i to versioner: hvide tekstiler eller stof med blomstermønstre. Lærreder med geometriske mønstre og tilbageholdende kolde farver hjælper med at tilføre en mere “maskulin” karakter.

Hvis soveværelsets område tillader det, anbefales det at opdele det i to zoner – til afslapning og dagligdag. Den anden del vil rumme et toiletbord, arbejdsplads, kommode eller reol. Lokale lyskilder skaber et behageligt miljø.

Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto Shabby chic soveværelse indretning - foto

Lurvet chic badeværelse

I de bedste traditioner i den klassiske stil ligner det lurvede badeværelse en separat stue – med en lille sofa til afslapning, et vindue med yndefuldt draperi og møbler med sofistikerede udskæringer..

Keramiske fliser eller fugtbestandigt tapet vil perfekt klare det vanskelige mikroklima i rummet, og et spejl i en rigt dekoreret ramme sammen med et klassisk badeværelse vil understrege stilens luksus. Brusere er meget mindre almindelige, men for dem er det nok at vælge et hjørne og installere det nødvendige udstyr.

Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto Shabby chic badeværelsesindretning - foto

Lurvet, elegant gangdesign

Gangen skal være stor og rummelig, så folk i den ville være tryg ved at blive klar til turen eller skifte tøj. Derudover skal der lægges vægt på design af rummet, fordi det er det, der først møder gæsterne og danner et indtryk af hele huset..

Det anbefales at forblive i en let skala, fremhæve måske kun gulvet med flisebelagt eller parket finish. I stedet for omfangsrige og funktionelle garderober er garderober, kommoder til opbevaring af tøj, osmanniske eller endda store sofaer mere almindelige her..

Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto Shabby chic entre indretning - foto

Lurvet chic børneværelse

Shabby chic er en ægte glæde for en pige, men drenge kan ikke lide overdreven luksus og stilfuld stil. Hvis du har brug for at bevare stilens enhed, bør du foretrække en fastspændt kold palet, monokromatiske overflader eller geometriske mønstre. Selv et sådant sæt er tilladt inden for stilen..

Afhængigt af barnets alder er det nødvendigt at regulere antallet af dekorative elementer. Sengen til den unge elskerinde kan dekoreres med en baldakin og hylderne med forskellige figurer.

Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto Indretning af et børneværelse i stil med shabby chic - foto

Video: Shabby Chic Style in the Interior – Designideer