Sådan vælges persienner til vinduer: typer og funktioner

Sådan vælges persienner til vinduer: typer og funktioner

Moderne persienner har længe vundet designernes og lejlighedsejernes hjerter og ophører med at være en udelukkende egenskab af grå kontorlokaler. I dag tilbyder producenterne produkter af nye modifikationer, fremstillet af forskellige materialer, der bæres i et bredt stilistisk og farveområde. Det er ikke svært at vælge noget specielt til næsten ethvert interiør, det er kun at finde ud af, hvilke typer strukturer der findes, og hvad deres funktioner er..

Typer af persienner efter konstruktionstype

Hver type persienner har sin egen funktionelle belastning, specificitet og personlighed. For at forstå hvilken struktur der er bedst egnet til vinduesdekoration og solbeskyttelse, er det nødvendigt at beslutte i hvilken del af huset de skal placeres, samt hvilke hovedopgaver der skal udføres.

Lodrette persienner

Lodrette designs ligner standardgardiner. De er lavet af stof og plast, og har derfor en bred vifte af forskellige farver og teksturer. Komponenternes bevægelse bidrager til en ændring i lys og skygge i rummet, hvilket igen påvirker helhedsindtrykket af interiøret..

Strimlerne, der udgør de lodrette persienner – lameller, kan have forskellige længder og bredder, afhængigt af behovet. Hvis du har store vinduesåbninger, skal du vælge sorter med brede striber, og hvis vinduerne er små, skal du vælge smalle lameller. Denne type gardin foretrækkes til små værelser med lavt til loftet, fordi lodrette linjer visuelt strækker rummet og gør det mere rummeligt..

Blandt fordelene ved lodrette persienner kan der også skelnes mellem følgende positioner:

– Strengt geometrisk design passer perfekt til moderne interiør og kan let kombineres med lys tyl og mørklægningsgardiner;

– Den lodrette mekanisme kan samles fra forskellige sider, opdeles eller samles i midten;

– Placeringen af ​​lamellerne fra top til bund giver dig mulighed for at minimere ophobning af støv på dem.

Men der er nogle nuancer – med store luftstrømme begynder lamellerne at svinge og skabe en ubehagelig støj. Derfor er det bedre ikke at bruge lodrette persienner på altanen. Også ikke-standardiserede vinduesformer komplicerer installationsprocessen, og plastvariationer er ikke egnede til at dekorere store fly..

Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner Lodrette persienner

Vandrette persienner

Horisontal udførelse betragtes som klassisk. I første omgang blev de meget udbredt i design af kontorlokaler. I dag kendetegnes de ved rigdom af anvendte materialer, farver samt en række andre praktiske og æstetiske fordele, og bruges derfor overalt:

– Universelle gardiner er velegnede til både overordnede og små åbninger, herunder loftsrum;

– Vandrette persienner er meget kompakte og fylder udelukkende på selve åbningen;

– Afgjort støv er let nok til at fjerne fra overfladen;

– Den utvivlsomme fordel er den lette installation og en række forskellige typer af fastgørelseselementer;

– Belysningsgraden er justerbar så bred som muligt – lamellerne kan drejes i enhver vinkel og desuden frigøre vinduet fuldstændigt for fuld lysstrøm.

Alle disse fordele tillod vandrette persienner at sprede sig hurtigt nok i lejligheder og huse. For mange interiører er komfortable og praktiske armaturer i minimalistiske former blevet uundværlige egenskaber. Producenter tilbyder ændringer med automatisk kontrol, evnen til at lukke samtidigt med inklusion af kunstigt lys og arbejde i henhold til det program, der er angivet af ejeren.

Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner Vandrette persienner

Rullegardiner og romerske persienner

Hvis standard vandrette og lodrette persienner kan laves af forskellige materialer, er disse analoger kun bambus eller tekstil. Det kontinuerlige gardin er kun justerbart i længden, men det folder sig enkelt og hurtigt op i en lille rulle øverst.

Denne mulighed er meget praktisk, hvis du har brug for en gratis vindueskarme til at rumme dekorative elementer. Persienner kan have en original tekstur og tryk, derfor er de ganske i stand til at blive et uafhængigt element i indretning..

Udvendigt ligner romerske persienner rullegardiner og er også lavet af stof. Den eneste forskel er, at de ikke ruller op til en rulle ovenfra, men er draperet med smukke folder..

Det eneste værd at være særlig opmærksom på er, at sådanne paneler kræver en ren holdning, da fedtede pletter kan ødelægge dem for evigt..

Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner Rullegardiner og romerske persienner

Kassette persienner

Kassettemekanismen er en særlig variation af vandrette strukturer, der er fastgjort til glasperlen. Ofte bruges de til at dække metal-plast vinduer, sjældnere til træ. Kassettemekanismerne er udstyret med fiksering på siden, tynde og pæne, så persienner ikke bevæger sig fra side til side fra vinden eller fra vinduets lukkeåbning.

Kassettepersienner installeres tæt på glasset, så de effektivt beskytter mod lys, og er også meget kompakte. Da installationen udføres separat for hvert vinduesramme, er det praktisk at åbne et af dem, mens det andet lades lukket.

Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner Kassette persienner

Persienner

På afstand ligner sådanne gardiner konventionelle vandrette modeller, men når man kommer tættere på, kan man se, at de strukturelt er et enkelt plisseret stof..

De største fordele ved denne type persienner inkluderer følgende funktioner:

– Mulighed for vask

– Smukt udseende af foldede persienner med et næsten umærkeligt arrangement, når det er foldet;

– De klarer perfekt funktionerne i standardgardiner, selv i tilfælde af de mest usædvanlige vinduesformer: trapezformede, trekantede, afrundede;

– Praktisk til sikker fiksering på dormers og ovenlysvinduer;

– Nogle muligheder består af en kombination af materialer i forskellige farver og tæthed, så du kan justere graden af ​​sollyseksponering;

– Bred vifte af beslag og justeringer variationer;

– Den lette installation af persienner giver dig mulighed for at reparere dem selv og udskifte dem i tilfælde af opdateringer i rummets design.

Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner

Varianter af persienner baseret på produktionsmaterialer

Kvalitets, praktiske og æstetiske indikatorer på persienner afhænger direkte af de råvarer, de er fremstillet af. Derfor, før du køber et produkt, du kan lide, er det fornuftigt at undersøge deres hovedegenskaber, fordele og ulemper mere detaljeret..

Plastik persienner

Plastlameller er ret hårde og tåler let enhver temperatur. Dette gardin er velegnet til værelser med høj luftfugtighed, såsom et badeværelse eller køkken. Overflader i det sidste rum er ofte udsat for snavs og fedt, så plast, der er let at rengøre, bliver en uundværlig egenskab for køkkenvinduer. Derudover falmer plast af høj kvalitet ikke i solen og ændrer ikke deres farveegenskaber, men de kan deformeres, når de kommer i kontakt med et batteri..

Polymerråvarer bruges til at skabe lodrette og vandrette persienner. På samme tid vil det være nødvendigt med en forstærket karmbase til design af store vinduer. Materialet er i stand til at overlappe med mange teksturer og indvendige detaljer, og vil derfor organisk passe ind i de fleste stilistiske beslutninger. Den tætte, uigennemsigtige version giver dig mulighed for at mørkere rummet så meget som muligt, mens de gennemsigtige modstykker vil bidrage til at skabe en original atmosfære..

Generelt er dette en meget vellykket og praktisk mulighed: den er billig, let at vedligeholde, holdbar og også mindre, for eksempel aluminium, kan ændres i sin egen form..

Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner Plastik persienner

Aluminium persienner

En af de mest billige og letteste måder at lukke et værelse for sollys og nysgerrige øjne. Det moderne byggemarked tilbyder en bred vifte af produkter: mat, blank med plastsprøjtning, perforeret, original struktur. Aluminium persienner hjælper dig med at skabe et stilfuldt interiør uden ekstra omkostninger.

Som med plast er sådanne lameller lette at tørre og vaske, de beskytter godt mod solen og overophedes ikke, hvis de er dækket med speciel emalje..

På den anden side vil blødt metal ikke modstå konstant tryk og berøring. Det deformeres let, derfor anbefales det ofte ikke at åbne vinduer med aluminiumsgardiner placeret på dem. Derudover kan den lave støj fra kraftige vindstød..

Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner

Stofgardiner

Tekstilgardiner kan have næsten ethvert design: vandret, lodret, rullegardiner, romerske persienner. Når du vælger stofprodukter, skal du være opmærksom på materialets kvalitetskarakteristika – jo tættere det er, jo længere vil det være i stand til at bevare sit smukke udseende og ikke falde. Det er også vigtigt at forhøre sig om muligheden for at slippe dagslys ind, da nogle variationer ikke tillader meget lys at passere takket være en særlig belægning på indersiden. Dette er af særlig betydning for soveværelset og stuen..

Normalt er stofgardiner fremstillet af syntetiske råvarer, herunder polyester, et holdbart materiale, der ikke falmer i solen..

Disse persienner rengøres med en støvsuger, børste, fugtig svamp eller vaskes i hånden med et blidt pulver. Imidlertid kan tekstiler af lav kvalitet ændre deres form og farve over tid, så vælg dem særligt omhyggeligt..

Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner Stofgardiner

Persienner i træ

Træmodeller er et dyrt, men samtidig meget æstetisk og naturligt udseende af persienner. Ved fremstillingen bruges cedertræ, bøg, kork, lind, fyr. Bambusprodukter ser interessante ud. Naturlig farve smelter harmonisk ind i næsten ethvert interiør.

Udover attraktive visuelle træk er træ et kvalitetsmæssigt og praktisk materiale. Disse persienner klarer deres hovedopgave ikke værre end deres syntetiske modstykker og forhindrer perfekt passage af sollys og påvirkning af temperaturer. Særlige midler giver dig mulighed for at beskytte træet mod et fugtigt miljø, udbrændthed i solen og forlænge dets driftsperiode i mange år.

Den eneste advarsel er, at persienner ikke altid er velegnede til store vinduer, fordi de er ret tunge og kræver en stærk ramme. Det er nødvendigt at rengøre dem kun tørre..

Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ Persienner i træ