Rækværk til trapper: 90 fotos og ideer

Rækværk til trapper: 90 fotos og ideer

I et privat hus er trappen et af de vigtigste objekter i strukturen, som der er stor opmærksomhed på. Ud over størrelsen og formen spiller designet af funktionelle og smukke gelænder en vigtig rolle, som ikke kun bliver pålidelig beskyttelse, men også et fremragende dekorativt element i interiøret, der supplerer ideen om stil. For at trappen med gelænderne skal være i harmoni med hele miljøet, skal du vælge det rigtige materiale samt kende de grundlæggende krav til den stilretning, som boligen er udformet i. Det er præcis det, vi vil tale om i denne artikel, og i den sidste del foreslår vi at besøge fotogalleriet med de bedste billeder-eksempler på færdige interiører.

Vigtigste egenskaber

Rækværk er trappeskinner. De har to hovedopgaver: beskyttelse mod fald, mens du bevæger dig op ad trapperne, og også funktionen som en støtte, som du kan læne albuerne på, når du klatrer, hvilket er særligt vigtigt for ældre. Meget ofte forveksles begrebet gelænder med gelænder, men i virkeligheden er gelænder kun et element af gelænder, som også omfatter:

– Balustere – de vigtigste stolper, som gelænderet er monteret på. Ofte tildeles dette element ikke kun funktionerne i hovedstøtten, men også dekorative;

– Fyldstoffer – materialer, der fylder hullerne mellem balusterne. Meget ofte i moderne minimalistisk interiør er de simpelthen fraværende, da de i de fleste tilfælde tjener som dekoration. Du skal dog forstå, at pladsholderen giver et større sikkerhedsniveau, især hvis der er små børn i huset..

Gelænderet kan være et uafhængigt element, der er fastgjort direkte til væggen (f.eks. Hvis trappen er indhegnet på begge sider af vægge). I dette tilfælde fungerer det som et gelænder. Der er juridiske normer, ifølge hvilke gelænderets højde skal være mindst 90 cm for at konstruktionen er sikker. Hegnet kan installeres på den ene side af stigen eller indramme det på begge sider. Det er nødvendigt at tage højde for trinens bredde – hvis det overstiger 1,25 m, er gelænderne installeret på begge sider.

Når du vælger et trappedesign til et hus, skal du tage hensyn til afstanden mellem understøtningerne – det skal være sådan, at barnet ikke kan stikke hovedet ind, fordi sådanne tilfælde ofte fandt sted på trapperne i sovjetiske bygninger.

Trappe gelænder - Nøglefunktioner Trappe gelænder - Nøglefunktioner

Materialer til fremstilling

Til fremstilling af gelænder bruges forskellige materialer, hvis valg vil bestemme både strukturens styrke og dens dekorative virkning og naturligvis omkostningerne. Rækværk kan være indvendigt, placeret inde i bygningen eller udvendigt, dekorere gadekonstruktioner. For sidstnævnte foretrækkes mere holdbare materialer (metal, beton). Lad os se nærmere på materialetyperne og deres egenskaber..

Rækværk af træ

Rækværk af træ er en klassiker, der aldrig går af mode. Naturligt træ kan repræsenteres af hele strukturen, eller også er der kun lavet rækværk af det, og understøtningerne forbliver metal. Materialets hovedfordele er dets miljøpræstationer, styrke og holdbarhed med passende pleje. Det skal bemærkes, at træet er modtageligt for påvirkning af eksterne faktorer, såsom fugtighed og temperaturændringer, derfor bør træstrukturer underkastes periodisk behandling – imprægnering med antiseptiske forbindelser, lakering eller maling.

En særlig fordel ved træ er dets høje æstetik, fraværet af gentagelse af materialemønstre, hvis individualitet er iboende i selve naturen. Fleksibiliteten i behandlingen giver dig mulighed for at lave forskellige dekorative elementer: udskårne detaljer til et klassisk interiør eller spektakulære ældningstegn for Provence og Shabby Chic -stilarter.

En af måderne at designe en trætrappe, der fortjener særlig opmærksomhed, er brugen af ​​forskellige træsorter, der står i kontrast til hinanden i farveskemaer. Denne mulighed kan være ret dyr, så designet kan få forskellige nuancer ved hjælp af specielle maling, og resultatet bliver ikke mindre spektakulært..

Trætrapperæk Trætrapperæk

Metal rækværk

Gelændermetalkonstruktioner er fremstillet af rustfrit stål, aluminium eller smedede dele. De bliver ofte en rigtig dekoration af gade trappetrin i private huse, der harmonisk passer ind i det generelle koncept for bygninger. Der er følgende typer metalrækværk:

1. Svejset – sådanne strukturer har som regel en lav pris, har nogle færdigheder og det passende værktøj, de kan laves uafhængigt derhjemme;

2. Præfabrikerede – fremstillet af færdige blokke, der er fastgjort til hinanden;

3. Cast – en dyr fornøjelse, der kræver en stor indsats at installere;

4. Smedet – har den højeste æstetiske ydeevne. De kan have både enkle og temmelig komplekse mønstre, der tilstrækkeligt vil dekorere ethvert interiør og bringe lidt lethed og chik ind i det. Den største fordel ligger i de usædvanlige og attraktive designs. Hvis du bestiller håndlavede smedede varer, kan du få helt eksklusive gelænder, dog vil deres omkostninger være ret store..

Hvis vi taler om manglerne ved metal, er det værd at nævne dets modtagelighed for fugt – strukturer placeret på gaden kan tære, så det er nødvendigt at behandle dem rettidigt med beskyttende forbindelser. Med hensyn til dekoration bruges forskellige behandlingsmuligheder her, såsom maling, måtter, polering osv. Aluminium og rustfrit stål kan forkromes, fornikles eller forgyldes afhængigt af designideen. Metal gelænder har høj styrke og holdbarhed.

Metal trappe gelænder Metal trappe gelænder

Håndlister af plast

Plast passer perfekt ind i moderne interiør. Dette materiale har god plasticitet, så det bruges oftest til at skabe komplekse og usædvanlige gelænder. PVC er ikke så stærkt som for eksempel metal, men på grund af dets alsidighed kan det farves eller efterligne andre materialer (værdifulde træsorter). Materialet er ikke udsat for forfald og korrosion. Ud over alt det ovenstående er plastik foretrukket af dets lave omkostninger, hvilket gør det muligt billigt at få originale gelænder til enhver trappe.

Plast trapperæk Plast trapperæk

Rækværk af glas

Glasskærme til trapper er typiske for moderne stilfuldt interiør. De er lette og luftige, men har samtidig egenskaber med høj styrke. Rækværket er lavet af triplex – lamineret hærdet glas, som har følgende fordele: høj styrke; modstand mod ekstreme temperaturer og høj luftfugtighed ubestridelig miljøvenlighed; brede muligheder for dekoration, som giver dig mulighed for at vælge farveskærme eller suppleret med tegninger lavet af forskellige teknikker.

En anden fordel ved glasskærme er deres sikkerhed. Selvom det sker, at glasset på en eller anden måde er brudt, er det umuligt at skære dig selv mod dets fragmenter, der har en beskyttende film. Glasrækværk lader på grund af deres gennemsigtighed frit lys igennem uden at tilsløre trin og en del af trappepladsen og efterlader hele interiøret åbent for øjnene. Rækværk, der kun består af glaspaneler uden gelænder, ser særligt luksuriøse og moderne ud, men installation af sådanne skærme må ofre sikkerhed og bekvemmelighed.

Glas trappe gelænder Glas trappe gelænder

Kombinationer

Meget ofte, ved fremstilling af gelændre, bruges kombinationer af materialer, hvilket gør det muligt at oprette originale designs, øge deres sikkerhedsniveau og pålidelighed. Den ideelle alliance er det metal, der bruges i stolperne og træet som gelænder. Nogle gange slutter glas til denne duo og fylder rummet mellem understøtningerne. Derefter får trappen et mere yndefuldt respektabelt udseende. I sådanne strukturer kan plast også bruges, både i form af skærme og i form af gelændere..

Trappe gelænder - Materialekombinationer Trappe gelænder - Materialekombinationer Trappe gelænder - Materialekombinationer

Trappe gelænder design

En trappe i et privat hus er ikke kun et funktionelt møbel, der giver dig mulighed for at bevæge dig gennem gulvene, men også et betydeligt dekorativt element. Når du vælger konstruktionstypen og de materialer, hvorfra den vil blive lavet, er det nødvendigt at tage højde for, at slutresultatet skal svare til interiørets stil, og rækværkernes udformning spiller en vigtig rolle i dette..

Klassisk

Til indretning af huset i klassisk stil ville en glimrende løsning være en trappe med et smedejerns gelænder toppet med gelændere af naturligt træ. Massive trækonstruktioner med dekorative elementer, der understreger dekorationens rigdom, ser også godt ud..

Trappe gelænder design - klassisk Trappe gelænder design - klassisk

Moderne

Art Nouveau -trappen kendetegnes ved sine lakoniske former med tilstedeværelsen af ​​geometriske linjer. Vi kan sige, at det er formen, der fungerer som hoveddekorationen. Rækværk er oftest lavet af metal, selv om tilstedeværelsen af ​​dyrt træ ikke er udelukket. Pæne smedede designs ser smukke ud, kaotisk sammenflettede i et uhøjtideligt ornament. Gelænderets skærme er også iboende for stilen. De gør rummet let og frit og understreger det moderne design..

Trappe gelænder design - moderne Trappe gelænder design - moderne

Loft

Denne stil dikteres af indretning af forladte fabrikker og fabrikker, så trappen skal svare til konceptet. Oftest er træ- og metalelementer involveret i designet, hvilket understreger dets styrke og massivitet. Indretningen er næsten helt fraværende, og ru metal (jern, stål, støbejern) ser godt ud som et gelænder. Konstruktioner belagt med sort maling fungerer godt. En original idé til et loftsinteriør er brugen af ​​en metalstelstruktur med trin, der samtidig fungerer som deres ramme.

Trappe Gelænder Design - Loft Trappe Gelænder Design - Loft

Højteknologisk

Højteknologiske trappelister kan laves af materialer som glas, plast, pulverlakeret metal eller poleret stål. Et træk ved gelænderdesignerne er den bevidste visning af forbindelsesbeslag og bærende elementer. Da konceptet med stilen forudsætter tilstedeværelsen af ​​forskellige ultramoderne “klokker og fløjter”, vil den originale version være lysende gelænder, der er monteret direkte på væggen.

Trappe Gelender Design - Højteknologisk Trappe Gelender Design - Højteknologisk

Provence

Situationen er en helt anden med landdistrikterne. Provence er præget af interiører tæt på naturen og livet i en fransk landsby, så nåde, lethed og komfort hersker her. Træet i designet indtager en ledende position, især lette arter (birk, lind). Selve træstrukturen skal se sundt, grundigt ud. Stilen og de smedede gelænder er fuldt ud understreget, og den kunstige patina vil skabe en unik effekt af antikken..

Trappe gelænder design - Provence Trappe gelænder design - Provence

Trappe gelænder – fotoideer

Afslutningsvis foreslår vi at besøge fotogalleriet, der præsenterer en række forskellige designmuligheder for trapperæk. Her kan du sikre dig, at denne funktionelle del af trappen kan blive en rigtig boligindretning. Glad udsigt!

Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer Trappe gelænder - fotoideer