Porte og wickets lavet af bølgepap: 70 fotos og ideer

Porte og wickets lavet af bølgepap: 70 fotos og ideer

Når du kører gennem private bygninger, kan du ofte se hegn, porte og wickets lavet af bølgepap, lavet i forskellige farver. De ser ganske attraktive ud, især når de kombineres med andre materialer. Men ikke kun ydre æstetik er deres fordel. Sådanne designs er udstyret med en række positive tekniske egenskaber. Hvilke? Vi vil tale om dette i vores artikel og også overveje de bedste ideer til dekoration af smukke hegn lavet af bølgepap.

Hvorfor vælge bølgepap

For at forstå, hvorfor porte og porte af bølgepap har vundet stor popularitet, er det værd at overveje egenskaberne ved dette materiale, hvorfra alle produktets fordele strømmer. Lad os først afklare, hvad råvarerne er. Profilplader er fremstillet af stålplader, som rulles gennem møllen og får den passende form. I denne form er stålpladen imidlertid ikke egnet til placering i åbne områder, derfor er den yderligere belagt med forskellige polymerer, som sikrer dens styrke og korrosionsbeskyttelse..

Det forarbejdede materiale er ikke bange for våd nedbør, ultraviolette stråler – det vil ikke tære eller falme. Herfra kan vi drage konklusioner om de vigtigste fordele ved porte og porte lavet af bølgepap, nemlig:

– Lang levetid – da materialet ikke er udsat for ydre naturlige påvirkninger, vil porte og wickets tjene i ret lang tid (mindst 50 år);

– Modstand mod forbrænding;

– Let at installere;

– Lavpris.

Separat er det værd at bemærke bølgepappets æstetiske funktioner. Materialet kan præsenteres i forskellige farvefortolkninger. Det går godt med sten, træ, mursten, hvilket gør det muligt at bygge smukke entrékompositioner.

Porte og wickets lavet af bølgepap - Hvorfor vælge bølgepap Porte og wickets lavet af bølgepap - Hvorfor vælge bølgepap

Hvad er portene: designfunktioner

Typen af ​​den fremtidige bygning samt brugervenligheden afhænger af designfunktionerne. Portene kan være hængslet, glidende, glidende eller garagetype. Moderne designs er ofte udstyret med automatiske drev, løftemekanismer. Oftest laves porte med en bredde på 3-4 m for at give passage for både en personbil og en lastbil. Hver af arterne har sine egne fordele, og valget af design afhænger af ejernes personlige præferencer og tilgængeligheden af ​​ledig plads..

Svingende

Denne mulighed med døre, der åbner som døre, har været kendt af alle i lang tid og har ikke mistet sine fans. De er lette at installere og efterfølgende betjening. Moderne designs er udstyret med automatisering, som giver uafhængig åbning og lukning af porten. Ulempen ved sådanne strukturer er behovet for et tilstrækkeligt stort frit område, som gør det muligt at åbne klapperne frit. Oftest laves sådanne porte dobbeltbladet, da en stor belastning vil falde på et panel, og det er ubelejligt at åbne dem..

Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Swing Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Swing

Rekyl

Denne type ligner skydedørsdøre. Porten er et enkelt panel med en rullebase, der bevæger sig langs hegnet. Denne åbningstype er fordelagtig, idet den ikke kræver ekstra plads. Da rammen bevæger sig uden at røre jorden, kræver det ikke snerydning om vinteren. Porten er udstyret med et automatisk system, der kan modstå 30-graders frost.

Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Glidning Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Glidning

At løfte

Dette er en af ​​de moderne muligheder, når porten har et skærm, som ikke bevæger sig til siderne, men stiger op. Åbningsmekanismen kan være manuel eller automatisk. I den åbne position fylder strukturen ikke ekstra plads, selvom 20 centimeter vil “stjæle” åbningens højde.

Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Løft Designegenskaber ved porte og wickets lavet af bølgepap - Løft

Foldende harmonika porte

Denne type er meget mindre almindelig. Oftest laves sådanne strukturer af hjemmelavede håndværkere til små områder, hvor der er en betydelig begrænsning i rummet. Porten består af flere paneler af bølgepap, forbundet med hængsler. Et lag gummi lægges mellem klapperne, hvilket giver tætning, beskyttelse mod vinden.

Designelementer ved porte og wickets lavet af bølgepap - Foldbare harmonika -porte Designelementer ved porte og wickets lavet af bølgepap - Foldbare harmonika -porte

Hvad er wickets

Hvis porten hovedsageligt tjener til passage af en bil, så er en wicket nødvendig for at organisere passagen. Nogle gange nægter de det, men som praksis viser, er en sådan beslutning irrationel. For at slippe nogen ind eller ud af territoriet er det nødvendigt konstant at åbne og lukke store porte, hvilket er ekstremt ubelejligt.

Wickets kan være af to typer – indbygget i porten og fritstående (placeret langs hegnet). Sidstnævnte mulighed er meget populær, selvom den er økonomisk dyrere, giver den dig desuden mulighed for at gemme hegnet, hvis området er lille.

Placeret separat, har de deres egne fordele – det kan installeres i enhver højde og bredde uden at skade portens praktiske egenskaber. Sådanne designs er forsynet med dørlåse, hvilket garanterer brugervenlighed og et større sikkerhedsniveau. Wickets er installeret i lille størrelse, udstyret med en klokke eller videotelefon, en postkasse, selvom sidstnævnte i dag udfører snarere en dekorativ funktion..

Porte og wickets lavet af bølgepap - Hvad er portene Porte og wickets lavet af bølgepap - Hvad er portene

Dekorative porte og wickets

Selvfølgelig ønsker enhver ejer at have porte og porte, der ikke kun er behagelige og holdbare, men også smukke. Da teatret begynder med en knagerække, skaber den generelle udsigt over indgangsporten det første indtryk af hele bygningen og ejerne af huset, deres materielle rigdom og smagspræferencer. Derfor, ved at vælge det mest passende design, bør du overveje dets design og være opmærksom på farve, materialekombinationer og andre dekorative detaljer..

Farve

Ved at vælge portens og wicket -farven er det værd at tage udgangspunkt i husets generelle design – dets farveskema og stil. I dette tilfælde skal der lægges særlig vægt på tag og facadebeklædning, som skal danne et ensfarvet ensemble med et hegn. Kombinationen af ​​et mørkt tag og en port med en lys facade af huset ser smuk ud.

Stil spiller en vigtig rolle, for eksempel hvis huset er indrettet i en rustik retning, ville det være bedre at harmonisere med det et hegn med en port og en wicket i brune, pastelfarver. For et hus, der ligner arkitekturen til et slot, kan du vælge varme toner af rødt osv. Hegn med porte til nærliggende områder spiller også en vigtig rolle..

Hver palet har individuelle egenskaber, der kan påvirke visuel opfattelse på en eller anden måde. Vær for eksempel opmærksom på de hvide porte lavet af bølgepap, der er i stand til visuelt at udvide rummet med deres lethed, hvilket skaber en følelse af renlighed og orden. Denne farve er ideelt kombineret med enhver anden: lyse grøntområder i lokalområdet, murværk og smedede elementer giver en særlig luftighed.

Brune porte er alsidige. De er ideelt kombineret med alle facader, grønne områder og tilstødende bygninger.

Farven grøn er meget populær – den er behagelig for øjet og bringer en vis hygge i miljøet. En sådan palet smelter fuldstændigt sammen med de omkringliggende grønne områder, medmindre du fokuserer på indstillingen, når porten fungerer som en accent, f.eks. En vidunderlig grøn glidestruktur lavet af bølgepap med lyse gule søjler. Dette design ser uventet og originalt ud på sin egen måde..

Mindre almindeligt kan du finde en gul port. Selvom paletten er forbundet med solens varme stråler, er paletten ret kontrastfuld og kan være irriterende over tid. Alligevel har farven sine fans, og hvis du bruger en kombination med sorte smedede elementer, kan du få et ret elegant design..

Blå sætter perfekt den lokale palets grønne palet i gang. Sådanne porte er ofte klædt i en hvid, grå eller sort smedet skal med udsmykkede elementer, som ser meget smuk og stilfuld ud..

Den pulserende og rige røde palet findes i mange nuancer, der hver især passer perfekt til facader i mursten eller stenhus. Denne mulighed kan kaldes en af ​​de mest luksuriøse.

Dekorative porte og wickets lavet af bølgepap - Farve Dekorative porte og wickets lavet af bølgepap - Farve Dekorative porte og wickets lavet af bølgepap - Farve

Materialekombinationer

I begyndelsen af ​​artiklen sagde vi allerede, at bølgepapet er perfekt kombineret med andre materialer, så du kan oprette de mest stilfulde kompositioner. Smedede elementer, der blev brugt i oldtiden til at dekorere indgangene til huset, giver porten en særlig nåde og unik æstetik. Disse kan være individuelle skær eller hele kompositionsoverlejringer, der bærer et stykke af sjælen hos vor tids mestre. Derudover er kombinationen af ​​smedning med profileret stålplade ret praktisk, da disse materialer ikke er bange for klimatiske vagaries og er holdbare strukturer..

Smedede porte er konventionelt opdelt i klassiske, med et fastspændt design og dekorative, suppleret med mange yndefulde sving, mønstre med frodige blomsterornamenter. Ofte laves smedede strukturer i henhold til individuelle skitser for at vælge mønstre, der er mest egnede til konstruktionsstilen og landskabsdesign.

Måske ikke så elegant, men ikke mindre attraktiv er kombinationen af ​​et bølgepap med murværk, hvorfra støttestolperne er dannet. Mursten sikrer strukturens pålidelighed, og dets mange forskellige farver giver dig mulighed for at eksperimentere med indgangens generelle design.

Portens støttestrukturer fortjener særlig opmærksomhed. Der er mange muligheder her, da selve materialet er fyldt med variation, og stylingsmetoderne kan være de mest usædvanlige. Her er materialer som dolomit, der ligner marmor, kalksten, brosten, skalsten osv. Meget udbredt. Samtidig ser murværk af uregelmæssigt formede sten, selvom det er mere besværligt, meget mere attraktivt og originalt ud. Med hensyn til holdbarhed har stenen ingen analoger.

En anden interessant designidee er valget af bølgepap med en overflade, der efterligner sten eller træ til porte og wickets. Et sådant design vil se rigt, attraktivt og koste meget billigere, end det ser ud.

Dekorative porte og wickets lavet af bølgepap - Materialekombinationer Dekorative porte og wickets lavet af bølgepap - Materialekombinationer

Porte og wickets lavet af bølgepap – foto

Vi foreslår at fortsætte en yderligere gennemgang af forskellige måder at dekorere porte og porte fra bølgepap i vores galleri, hvor vi forsøgte at samle de bedste fotoeksempler. Glad udsigt!

Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto Porte og wickets lavet af bølgepap - foto