Lofter af gipsplader (85+ fotos)

Lofter af gipsplader (85+ fotos)

Når man planlægger reparationer, er der mange, der ikke tager behørigt hensyn til loftets overflades design, men forgæves, fordi det er dets udseende, der spiller en væsentlig rolle i rummets design. Loftet har et ret stort plan, hvis arrangement ikke kun kan dekorere interiøret, men også i en eller anden grad korrigere rummet, understrege de nødvendige zoner. Den ledende rolle blandt moderne efterbehandlingsmaterialer til loftet indtages af gipsvæg, som giver dig mulighed for at skabe ægte indretning. I vores artikel vil vi overveje, hvilke typer gipslofter der findes, og hvordan man vælger den rigtige konfiguration til et bestemt rum..

Funktioner af gycardboard

Populariteten af ​​gipspladestrukturer, som ofte bruges i arrangementet af moderne interiør, skyldes deres unikke egenskaber. Materialet er fremstillet, som det fremgår af selve navnet, af gips, der er beklædt med pap til beklædning. Klæbende tilsætningsstoffer tilføjes også her samt stoffer, der kan forbedre visse egenskaber (vand, brandmodstand). Indendørs kan gipsvægge opretholde et sundt mikroklima, udsender ikke skadelige stoffer, så det kan klassificeres som miljøvenlige materialer og kan sikkert bruges til at udstyre alle lokaler, herunder soveværelser, planteskoler. Fordelen er materialets fleksibilitet til behandling, hvorfor det ikke kun bruges til konstruktion af lige gulve, men også til design af buer, nicher, skråninger, eventuelle krøllede strukturer.

Dagens producent producerer forskellige typer gipsvægge, der adskiller sig i deres tekniske egenskaber, og dette faktum skal tages i betragtning ved udførelse af byggearbejde. For eksempel kan væg (standard) gipsvæg bruges til konstruktion af dekorative, lydisolerede indvendige strukturer. Loft – tyndere, dens tykkelse er flere millimeter mindre end standardplader. Dette er ideelt til at skabe loftstrukturer i flere niveauer med organisering af forskellige buede former og buer. For værelser som et badeværelse, et køkken er det bedre at vælge en fugtbestandig gipsvæg, der indeholder antiseptiske stoffer, der forhindrer dannelse af skimmelsvamp og meldug (fås i grønt). De brandsikre ark er specielt markeret med rødt blæk på begge sider. De bruges i arrangementet af lokaler med særlige krav til brandsikkerhed..

Der er også en særlig type – buet. Arkene er særligt tynde og må ikke overstige 6 mm. Dens omkostninger er højere end normalt på grund af indholdet i glasfiberens sammensætning, men materialet giver dig mulighed for at bygge de mest bugtede strukturer, der ikke kan laves af andre materialetyper..

På trods af en sådan variation er alle disse typer forenet af en række positive egenskaber: nem installation, lav vægt, fremragende lydisoleringsevne, holdbarhed. Konstruktionen af ​​gipspladestrukturer på loftet giver dig mulighed for at skjule eventuelle overfladefejl, skjule kommunikation, herunder elektriske ledninger, smukt organisere belysningssystemet og giver også mange muligheder for dekoration.

Lofter af gipsplader - Funktioner af gipsplader

Varianter af gipslofter

Først blev gipsplader udelukkende brugt til at udjævne overflader og skabe ensartede skillevægge. Men menneskehedens stræben efter skønhed har ført til fremkomsten af ​​mange måder at arrangere storslåede dekorative strukturer på, nogle gange slående med deres dygtige former..

Gipsplader i enkelt niveau

Sådanne lofter er den enkleste type dekoration, der kan udføres uafhængigt med grundlæggende konstruktionsevner. De kan både fungere som en færdig belægning og fungere som et springbræt til design af en struktur på flere niveauer. Arrangementsarbejde finder sted på kort tid – det er nok at korrekt bygge en metalramme på loftsoverfladen, lave elektriske ledninger og omslutte den med plader tilpasset størrelsen. Derefter kan du begynde at afslutte arbejdet – male, dekorere et strækbart lærred, tapetsere osv. Designet på etage er ideelt til værelser med lavt til loftet, da det “stjæler” et lille mellemrum, her kan du udstyre et spotbelysningssystem uden synlige ledninger.

Gipsplader i enkelt niveau Gipsplader i enkelt niveau

Lofts på flere niveauer af gipsplader

En mere kompleks mulighed, hvilket indebærer tilstedeværelsen af ​​flere “etager” i strukturen. Sådanne lofter tjener som en glimrende mulighed for zonering af rummet i et rum, der angiver et bestemt område med krøllede elementer. De gør det muligt at diversificere belysningssystemet, hvor der udover hovedkilden kan være LED, neonbelysning, spotlights. Valget af designmetode er meget stort: ​​Fra en enkel to -lags omkreds til komplekse økompositioner – alt afhænger kun af din fantasi og stil. Hvis vi overvejer de mest populære konfigurationer, kan der skelnes mellem følgende:

1. Ramme. Af navnet er det klart, at gipspladestrukturen vil blive placeret, som en ramme, rundt om rummets omkreds. Den kan bestå af to eller tre trin op til en halv meter tyk. Som regel er spotlights og belysning placeret i den..

2. Diagonal. Sådanne lofter har en jævn bund, der konventionelt er opdelt diagonalt fra et hjørne til det modsatte, og en struktur på flere niveauer er dannet på en af ​​siderne. Skillelinjen kan efter eget skøn være lige eller buet.

3. Zonal. I dette tilfælde bygges en struktur på flere niveauer over et bestemt område af rummet, for eksempel over sengen i soveværelset. Det kan have en vilkårlig form eller gentage omridset af det område, der ligger under det..

4. Vanskeligt. Lofter kendetegnes ved en særlig kompleks struktur, som ikke er let at bygge uden at have de nødvendige færdigheder – det er bedre at henvende sig til professionelle tjenester. Denne type loft omfatter:

Objekter, der er geometriske former, blomster, ofte placeret i midten af ​​loftsoverfladen. Sådanne designs er udstyret med baggrundsbelysning, kontrasterende finish; Abstraktioner – kaotisk placerede elementer i forskellige konfigurationer, herunder spiralformede, kombinerer forskellige typer belysning og farveløsninger.

“Flydende” gipsplader har for nylig vundet særlig popularitet. De er elementer, der er fastgjort til loftsoverfladen eller det startende enkeltniveauloft med metalstifter. Udadtil ser det ud til, at strukturerne er “suspenderet” i luften, og belysningen er med til at forstærke effekten. Fordelen ved dette design er, at du med jævne mellemrum kan ændre sammensætningen og dreje delen i en eller anden retning..

Lofts på flere niveauer af gipsplader Lofts på flere niveauer af gipsplader Lofts på flere niveauer af gipsplader

Loft dekoration af gipsplader

Gipspladestrukturer gør det muligt at anvende forskellige efterbehandlingsmetoder. Det enkleste – maleri – bruges oftest til lofter på etage, men i mere komplekse strukturer kan det spille en vigtig rolle – omkredsen er ofte dekoreret med hvidt, og lyse bruges til interne fly. Med maling kan du let understrege individuelle detaljer om et komplekst loft og vælge enhver farve og nuance. Lofter af gipsplader kan pudses eller tapetseres. Tapet på loftsoverfladen ser usædvanligt ud. Tegningen skal vælges, så den matcher rummets stil og funktionalitet. For eksempel kan du i soveværelserne ofte finde tapet, der efterligner den endeløse himmelske overflade, blomstermotiver og i stuen, der er lavet i aristokratiets ånd, ser lærreder, der ligner gamle fresker, smukke ud.

Stræklærred er en moderne måde at afslutte gipspladens loft på. De kan være matte, blanke, stof, men under alle omstændigheder tjener de som en værdig dekoration. Mat overflader vælges oftere til værelser indrettet i klassiske, retro, etniske stilarter, og blanke reflekterende lofter er mere velegnede til nyskabende tendenser, som i øvrigt vil være en ideel løsning til små værelser..

Loftsplader i gips - Indretning Loftsplader i gips - Indretning Loftsplader i gips - Indretning

Lofter af gipsplader i interiøret

Loft af gipsplader i gangen eller gangen

Valget af loftkonfiguration for et bestemt rum afhænger i høj grad af både dets størrelse og funktionelle belastning. For værelser med små lofter er det bedre at foretrække strukturer på et plan eller to-niveau strukturer, der ikke har komplekse former. Den indbyggede belysning placeret langs omkredsen af ​​gipspladestrukturen hjælper med til visuelt at “hæve” væggene. Denne mulighed kan være en god løsning til en gang eller gang, der har en temmelig trang størrelse. Hvis entreen har højt til loftet, kan hvælvede, hvælvede gipsgulve monteres.

Loft af gipsplader i gangen eller gangen Loft af gipsplader i gangen eller gangen

Loft af gipsplader i køkkenet

I køkkenet er lofter af gips også oftest dekoreret omkring omkredsen og udstyrer trinene med spotlights. Hvis køkkenet kombineres med stuen, tillader loftet at indføre forskellige zoneformer, som angiver arbejdsområdets område, spisning eller afslapning. Da madlavningsprocesserne raser i køkkenet, ville den bedste løsning være et gipspladeloft med et strækbart blankt lærred, der er let at rengøre..

Loft af gipsplader i køkkenet Loft af gipsplader i køkkenet Loft af gipsplader i køkkenet

Loft af gipsplader i børneværelset

I vuggestuen er det vigtigt ikke at overbelaste pladsen, så her bruges store detaljer udelukkende til at definere en zone. Ellers skal loftsfladen se rolig ud. Du kan male overfladen i sarte nuancer eller hente et fototapet med billeder af himlen, blomster, sommerfugle.

Loft af gipsplader i børneværelset Loft af gipsplader i børneværelset Loft af gipsplader i børneværelset

Loft af gipsplader i soveværelset

I soveværelset spiller loftets design en særlig rolle – det er trods alt det første, der vises for dine øjne under opvågning, så du bør ikke være nidkær med komplekse indviklede strukturer. Disse kan være lakoniske strukturer på et plan eller flerniveauer, der pænt spiller rundt på bestemte områder, for eksempel over sengen. En sensuel, afslappet stemning vil blive skabt af det indbyggede belysningssystem.

Loft af gipsplader i soveværelset Loft af gipsplader i soveværelset Loft af gipsplader i soveværelset

Loft af gipsplader i stuen

Det er her, du virkelig kan “strejfe” og lave et gipsloft – dette er en stue, især hvis den har solide dimensioner. Selvfølgelig er det nødvendigt at overholde designstilen, men en del af tomgang vil ikke skade. Multi-level strukturer med lyse farver med et mangefacetteret belysningssystem vil se smukt ud her. Ofte bruges krøllede elementer til at dekorere visse områder: over pejsen, tv, spisebord, stor blød sofa.

Loft af gipsplader i stuen Loft af gipsplader i stuen Loft af gipsplader i stuen

Loftdesign af gipsplader – foto

Som afslutning på anmeldelsen foreslår vi at besøge galleriet, hvor de bedste fotos viser fremragende eksempler på udsmykning af lofter med gipsplader. Glad udsigt!

Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto Loftdesign af gipsplader - foto