Lilla farve i interiøret (90 fotos)

Lilla farve i interiøret (90 fotos)

Interiørets farveskema oversætter ejerens indre verden. Valget af lilla nuancer til dekoration kendetegner raffinerede kreative naturer, hvoraf mange er i stand til at hente inspiration og styrke fra denne luftige farve.

Funktioner af farve og indflydelse på psyken

Lilac er en bleget lilla farve. Som mange andre har den en række paletter. Blålig lavendel står i rækken af ​​det kolde spektrum og er derfor velegnet til værelser med vinduer mod syd eller øst. Den lilla farve kan være varm, og i de rigtige kombinationer vil det være passende i nordlige rum..

Den dæmpede bløde og sarte tone smelter harmonisk ind i både minimalistisk stil og luksuriøs klassiker. Derudover gør det trendy strejf af vintage og forekomsten af ​​retroartikler nuancer relevante igen og konsoliderer dem på toppen af ​​populariteten blandt andre inden for indretning..

Lilac kan bringe sin egen charme til enhver stilistisk løsning. Ved at give en person et stærkt følelsesmæssigt budskab, kaster han sig ind i sin egen virkelighed uden for tid og rum. Sandsynligvis ligger årsagen til dette i selve essensen af ​​hele den lilla palette – i sammenhængen mellem blå og rød. De har også en temmelig stærk og undertiden endda aggressiv indflydelse på en person. Alt sådant “negativt” elimineres imidlertid for det første ved at undertrykke en farve med en anden og for det andet ved at tilføje en blødgørende hvid.

Den lilla farve symboliserer luftighed, drømmelighed, kreativitet, sensualitet og mystik. Folk, der foretrækker denne farve, skelnes ofte ved let disposition, fleksibilitet i sindet og også udviklet kreativitet. På den anden side bemærker nogle psykologer, at sådanne personligheder er infantile, forfængelige, hemmelighedsfulde og mistroiske..

Der er en opfattelse af, at den lilla farve ikke er passende til store rum, hvor folk bruger meget tid, men det er bedre at bruge det i designet af små stuer. Dette er en ret kontroversiel erklæring, da alt er rent individuelt. Hvis husets ejere har dyb sympati for en sådan baggrund og føler sig godt tilpas i sine omgivelser, så er det ganske passende at dekorere gangen eller soveværelset med dem..

Men mådehold og balance er vigtigt her. Et overskud af en rig og aktiv blomsterskygge i et interiør kan forårsage følelser af depression og angst. På samme tid hjælper de letteste muligheder eller dybe toner med accent med at berolige og lindre unødig angst..

Lilla farve i interiøret - Funktioner

Farvekombinationer

Det skal bemærkes, at det er tilrådeligt ikke at bruge lilla som en monokrom løsning til boligkvarterer. Farven skal kombineres med andre toner, gerne mindst 3. Det er især umagen værd at omgive de lyseste accenter.

Lilla med hvid

Frisk og neutral hvid passer godt til enhver anden nuance. Lilac er ingen undtagelse. Kombinationen med bleg mauve ser særlig blid og romantisk ud..

Brugen af ​​smukke figurer, rammer til spejle, malerier eller fotos med filigranmønstre vil være yderst passende..

Lilac med hvid - Kombinationen af ​​farver i interiøret Lilac med hvid - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Lilla med grå

Utrolig stilfuld, men noget fed kombination. Grå danner den perfekte baggrund for lilla overflod. Det er denne farve, der vil gøre interiøret mere komplekst, interessant og overbevisende..

Lilla med grå - Kombinationen af ​​farver i interiøret Lilla med grå - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Lilac med grøn

Ideen om at kombinere lilla farve med grøn foreslås af naturen selv. Det harmoniske par bringer en saftig forårs ømhed til rummet og fremkalder behagelige associationer med blomstring af syrener, violer, lavendel og iris. Bemærk, at pistacie, mynte, tea tree er velegnet til den blegede version af lilla – bløde, dæmpede toner. Hvis rummet har rige lilla detaljer, er det passende at tilføje den samme dybgrønne accent..

Lilac med grøn - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Lilla med gul

Endnu et gennemtænkt designtræk. Som i andre tilfælde er det særlig vigtigt at vælge de rigtige nuancer. Citron, sennepsnoter smelter perfekt sammen i en harmonisk duet med henholdsvis blålig periwinkle og pink lilla.

Gul er ofte tabt i andre farvekombinationer, men her spiller det i fuld kraft og indtager en ledende plads og bringer solenergi og positivt til rummet..

Lilac med gul - Kombinationen af ​​farver i interiøret Lilac med gul - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Lilla med beige

Mælk-cremet nøgenskala ser meget blød og sød ud. Hun skaber en unik atmosfære, hvor det er behageligt at være. Den resulterende effekt af hygge, lethed og komfort forklarer populariteten af ​​beige undertoner..

Dæmpede nuancer giver en neutral base for lilla accenter. Farver som fløde, mælk, sand, elfenben vil organisk passe ind i det rolige indre af et soveværelse, børnehave eller stue. Violet kan bruges til at dekorere en af ​​vægge, gardiner, lamper og puder.

Lilla med beige - Kombinationen af ​​farver i interiøret Lilla med beige - Kombinationen af ​​farver i interiøret

Lilla farve i indretning – foto

Lilla noter kan skabe et rummeligt og friskt rum til enhver del af huset. Hvert værelse har imidlertid sit eget funktionelle formål, og derfor sine egne særegenheder ved brug af farvebevægelser..

Lilla farve i det indre af køkkenet

Den lilla farve skaber en utrolig festlig, let forårsstemning i køkkenet. Du kan understrege denne dekoration ved hjælp af grønne planter, blomster, spejle, transparente overflader. Brug også appelsiner, gule og varme træfinisher for at tilføje et strejf af varme. På den anden side, for en moderne stil, vælg et skarpt hvidt headset med lige, rene linjer..

Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign Lilla farve i det indre af køkkenet - Fotodesign

Lilla farve i det indre af stuen

Når du indretter stueinteriøret med lilla farver, skal du omgive sådanne pletter med et stort antal lyse nuancer af hvid, grå, beige. Ellers risikerer du at få en påtrængende og irriterende effekt..

Lavendel, grå-lilla, lavendel noter vil se endnu mere elegant ud, hvis de er malet med fløjlsmøbler, lyse tulles, blanke eller matte tekstiler. Derudover bliver indretningen meget lysere og mere interessant, hvis gule, blå, grønne, turkise, lyserøde accenter står i kontrast til lilla. Prøv ikke at glemme farvebalancen, stræb efter det mest harmoniske område.

Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design Lilac farve i det indre af stuen - Photo Design

Lilla farve i det indre af soveværelset

I dette design får soveværelset en mystisk atmosfære af romantik. Ofte inkluderer designere nøgne halvtoner i designet, hvilket gør rummet roligt og hyggeligt..

Tapet, gardiner eller blomstret sengelinned er et godt træk. Brug af flere lilla accenter vil tilføre det overordnede udtryk udtryksfuldhed, især hvis der spilles med ædle nuancer af smaragd.

Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design Lilac farve i det indre af soveværelset - Photo Design

Lilla farve i det indre af badeværelset

Det lilla badeværelse giver indtryk af renhed, romantik og blid salighed. I et sådant interiør kan du efterlade hverdagens forfængelighed og angst uden for døren, og til gengæld nyde de søde øjeblikke af fred og stilhed..

Farvemætning kan variere fra de lyseste nuancer til de dybeste og mest mættede. Vi anbefaler at bruge varm beige eller kold hvid som ekstra farver..

Indretningselementer er en vigtig berøring, der tilføjer fuldstændighed og hygge til badeværelsets udseende. Disse kan være: almindelige håndklæder i hvidt eller lilla; blomster – lavendel, orkideer, violer, iriser; figurerede vaser, spejle, små billeder i rammer; kurve til små ting.

Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design Lilla farve i det indre af badeværelset - Photo Design

Lilla farve i det indre af gangen

Gangen er stedet, hvorfra der kommer ny positiv energi ind i huset. Derfor er det kun nødvendige elementer, der er passende her, ordnet, som ikke forstyrrer strømmen af ​​kræfter ind i din bolig..

Lilla farve kombineret med hvid i denne sammenhæng er en meget god løsning. De skaber et lyst, rummeligt område med renlighed og elegance, som inspirerer husstande og gæster til en positiv kreativ indstilling..

Lilla farve i det indre af gangen - Fotodesign Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design Lilla farve i det indre af gangen - Fotodesign Lilla farve i det indre af gangen - Fotodesign Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design Lilac farve i det indre af gangen - Photo Design

Lilla farve i det indre af børneværelset

Et godt sted at skabe en “lilla stemning” er et værelse for de mindste. Lavendel, violette, rige syrener vil give en unik atmosfære af fabelagtige drømme. Kombination med pink, pistacie, blå og gul vil bringe enestående komfort til barndommens område..

Denne palet er i stand til at realisere de mest vovede og interessante ideer. For eksempel kan du på væggene hænge farverige billeder, plakater, vedhæfte vinylklistermærker i form af et åbent træ, sommerfugle. Det er en god idé at bygge et blødt område ved vinduet, samt udstyre et lille bord med stole til teceremonien..

Generelt er lilla et værdigt alternativ til pink, og derfor er det mere almindeligt at bruge det i lokaler til unge prinsesser..

Lilla farve i det indre af et børneværelse - Fotodesign Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Fotodesign Lilla farve i det indre af et børneværelse - Fotodesign Lilla farve i det indre af et børneværelse - Fotodesign Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Fotodesign Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design Lilla farve i det indre af et børneværelse - Photo Design

Video: Nuancer af lilla og lilla i interiøret