Kombinationen af ​​tapet i interiøret: 80 fotoideer

Kombinationen af ​​tapet i interiøret: 80 fotoideer

I dag er en populær teknik til dekoration af opholdsrum kombinationen af ​​forskellige typer tapet, som kan variere i farve, mønster, tekstur. Dette design giver dig mulighed for at skabe unikt uforligneligt interiør, skjule eksisterende mangler i møblerne og ændre rummets geometriske unøjagtigheder. I dagens artikel vil vi se på, hvordan man korrekt kombinerer tapet i interiøret, og hvad du skal overveje, når du vælger et materiale..

Hvad skal overvejes?

Med det formål at dekorere rummet med en kombination af tapet, bør du vælge den rigtige grundtoner. Hvis rummet er lille, er det bedre at foretrække lyse farver. Det er også værd at overveje placeringen af ​​rummets vinduer i forhold til kardinalpunkterne: hvis rummet vender mod sydsiden, hvor der er nok sollys, er det bedre at bruge kolde farver og for nordlige værelser – varmt.

Store mønstre og mørke lærreder er prærogativet for store rum; i et lille rum kan de kun være til stede som accenter og fremhæve et bestemt område. Med deres hjælp kan du også justere rummet. For eksempel ved at indsætte en af ​​væggene med mørkt tapet eller lærreder med store udskrifter, kan du visuelt bringe det tættere på. Denne teknik bruges ofte i smalle rum – en af ​​kortsiderne er dekoreret med en kontrastfarve – så får rummet en mere regelmæssig firkantet form.

Når du vælger kombinationer, skal du tage højde for indflydelsen af ​​placeringen af ​​mønstrene på den visuelle opfattelse af rummet – vandrette linjer kan udvide væggene, men samtidig reducere deres højde, så dette er ikke den bedste mulighed for værelser med lave lofter . Lodrette linjer er tværtimod i stand til at “hæve” loftsoverfladen.

Når man kombinerer, er det vigtigt at foretage en korrekt overgang fra et lærred (eller materiale) til et andet. Der er flere muligheder:

– Ingen overgang- lærreder limes ende-til-ende, uden rammer. For et sådant design skal du omhyggeligt justere væggene og om muligt vælge lærreder af samme tykkelse;

– Dekoration med lister – denne metode gør det muligt at dekorere væggene med originale paneler i en smuk ramme. Denne teknik findes ofte i klassisk stil, selvom det med det korrekte arrangement af materialer er ganske muligt at dekorere et moderne interiør på denne måde;

– Border dekoration – en måde at betegne en vandret kombination af tapet, som bringer et ejendommeligt twist til interiøret.

I dagens marked for efterbehandlingsmaterialer tilbydes et stort sortiment, blandt hvilke det ofte ikke er let at vælge det rigtige tapet til kombination. Hvis du er tabt med valget, skal du være opmærksom på færdige samlinger, hvor producenten tilbyder allerede samlede lærreder..

Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Hvad du skal overveje Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Hvad du skal overveje

Måder at kombinere tapet

Moderne designere har udviklet mange måder at kombinere tapet i interiøret. Disse kan være kombinationer af lærreder i farve, tekstur, mønstre eller med andre efterbehandlingsmaterialer. Forskellige kombinationer hjælper med at zonere rummet, fremhæve det dominerende område, justere rummet og skjule også manglerne i miljøet: at aflede opmærksomheden fra forældede møbler eller vægdefekter.

Farvekombinationer

Valget af farvespektrum til indretning af rummet er den højeste prioritet. Du kan kombinere tapet på flere måder, som vi vil overveje ved hjælp af farvehjulet vist på billedet. Den enkleste og sikreste mulighed er en monokrom kombination, når en dominerende farve vælges, som suppleres med sine egne nuancer, der er forskellige i mætning. Som regel udpeger de en af ​​zoner med kontrastfarver eller korrekte, opdel rummet.

Den næste farvekombinationsmetode er at bruge tilstødende tonaliteter i farvehjulet. I dette tilfælde flyder nuancerne jævnt ind i hinanden og skaber en harmonisk atmosfære..

Den mest kontroversielle mulighed er den såkaldte komplementære kombination, når alliancer oprettes fra modsatte paletter, for eksempel er rød støder op til grøn, gul til lilla osv. Ved første øjekast kan et sådant design virke temmelig uventet, men med det korrekte valg af nuancer til et bestemt interiør kan du skabe et ret attraktivt miljø. Soveværelset eller stuen kan indrettes i beroligende nuancer, og børnehaven – lysere.

For lidt at forenkle din opgave bemærker vi straks, at der er flere farver, der kombineres perfekt med alle andre – disse er hvide, sorte, grå (lad os kalde dem universelle). Beige toner opfører sig godt, når de er omgivet af deres eget spektrum, universelle toner, og også i kombination med røde, blå paletter. For grøn vil de bedste allierede være gul (orange), chokolade, gylden. For blå kan du hente røde, grønne, universelle toner. Den røde palet betragtes som den mest kontrasterende, så kombinationer med hvid, gul eller grøn hjælper med at fortynde lysstyrken..

Tapetkombination i interiøret - Farvekombinationer Tapetkombination i interiøret - Farvekombinationer

Kombination af forskellige teksturer

Moderne tapeter adskiller sig ikke kun i forskellige farver, men også i teksturer. Afhængigt af fremstillingsmaterialet kan de være papir, fiberdug, tekstil, glasfiber, metalliseret, flydende. De dyrere omfatter læder-, kork- og bambusstoffer, som er de mest miljøvenlige. Kombinationer af forskellige teksturer skaber interessante arkitektoniske træk i interiøret. De bruges ofte til at dekorere dør, vinduesbuer, betegnelser for hjørner, nicher, søjler samt vægdekorative fragmenter indrammet af lister.

Flydende tapet fortjener særlig opmærksomhed. Hvis du ser på det, ligner denne type finish meget pudsning, når materialet påføres med en spatel, som giver dig mulighed for ikke kun at lave monotone lærreder. Mangfoldigheden af ​​farvepaletter og muligheden for at bruge forskellige dekorative tilsætningsstoffer i den indledende blanding giver dig mulighed for at skabe unikke mønstre og hele malerier, der kan blive en ægte indretning på baggrund af en ensfarvet finish.

Fototapet kan med rette kaldes det mest spektakulære efterbehandlingsmateriale, som ikke kun er i stand til at dekorere, men også radikalt kan ændre opfattelsen af ​​rummet. Dette gælder især lærreder med 3D -billeder, som skaber indtryk af uendelig plads, følelsen af ​​at være inde i tegningen. Tapet er placeret på en af ​​væggene, omgivet af en almindelig baggrundsfinish. Men det er værd at overveje, at den virkelige effekt kun kan opnås i et rummeligt værelse..

Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Kombination af forskellige teksturer Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Kombination af forskellige teksturer

Kombination af almindeligt tapet

Monokrome lærreder er ret populære i moderne interiør – de bringer en vis sværhedsgrad og orden i omgivelserne, derfor bruges de oftere i stilarter som minimalisme, hi -tech, moderne osv. Samtidig hjælper kombinationer af forskellige nuancer at lave accenter og justere området.

Når du vælger et tapet, bør du vende dig til en af ​​de tre muligheder for at kombinere farver, som vi har diskuteret ovenfor, og beslutte den dominerende tone. Ved hjælp af lyst tapet kan du lysne mørke områder i rummet op, hvor naturligt lys mindst modtages. Mørke lærreder bringer flyene tættere på, så deres placering vil være passende på de korte vægge i et smalt rum. Så interiøret ikke virker kedeligt, kan du kombinere glatte overflader med præget.

Tapetkombination i interiøret - Tapetkombination i ensfarvet farve Tapetkombination i interiøret - Tapetkombination i ensfarvet farve

Kombination af tapet med et mønster

Tapet med tryk er typisk for mange stilarter – de er meget udbredt i klassisk, rustikt, retro interiør. I dette tilfælde er der flere muligheder:

1. Kombination af almindelige og mønstrede tapeter. Ganske populær kombinationsteknik, hvor mønstrede lærreder dekorerer en accentvæg, og almindelige lærreder fungerer som baggrund. I dette tilfælde kan tegningen være lys og udtryksfuld..

2. Kombination af tapeter med forskellige mønstre. Hvis du vælger lærreder med forskellige mønstre som dekoration, skal du vælge et materiale fra en farvepalet og helst med et lignende ikke-kontrasterende mønster. Så interiøret ikke ser “klodset” ud, kan du vælge hovedmønsteret til flere vægge, og en accent, dekorere med lærreder med et andet tryk.

3. I stil med patchwork. Dette er måske den sværeste, men samtidig en spektakulær kombination, når væggen er lavet af “rester” af tapet med forskellige mønstre. Det er vigtigt at vælge kildematerialet korrekt, så farverne og tykkelsen på lærredene kombineres. På samme tid skal tekstur og tekstur være anderledes, og tegningen skal være af høj kvalitet..

Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Kombination af tapet med et mønster Kombinationen af ​​tapet i interiøret - Kombination af tapet med et mønster

Kombination af tapet med andre materialer

Tapet er fantastisk kombineret med andre efterbehandlingsmaterialer. Denne teknik giver dig ikke kun mulighed for at skabe et spektakulært design, men også at tjene som en praktisk service. For eksempel i køkkenet er spisepladsen dekoreret med tapet, som er mindre modtagelig for snavs, fugtighed og ekstreme temperaturer, og arbejdsområdet er dekoreret med keramiske fliser. I korridoren kan de mest forurenede områder trimmes med PVC -paneler og de fjerntliggende – med tapet eller vandret kombination.

En smuk kombination opnås ved at kombinere tapet med maleri. For eksempel i soveværelset vil flade malede overflader perfekt supplere lærredene med et udsmykket tryk i sengens hoved. I stuen kan du kombinere tapet med kunststen, som bruges til at dekorere hjørner, buer, nicher og accentvægge ved pejsen eller hjemmebiografen.

I moderne design er murværk blevet meget populært, hvis troværdige efterligning er skabt ved hjælp af PVC -paneler. For Provence kan du vælge et design under en hvid mursten, som vil blive kombineret med et elegant tapetprint. For et brutalt loftsinteriør vælges ofte mørkere murværk og almindeligt tapet..

Dekorativt gips er også ret almindeligt i moderne interiør. Med dens hjælp kan du få en række glatte og præget belægninger. Materialet er rummets hovedbaggrund, og tapetet er accentområdet. Afhængigt af designkonceptet kan du bruge almindelige lærreder, tapet med et diskret mønster eller fototapet..

Kombination af tapet i interiøret - Kombination af tapet med andre materialer Kombination af tapet i interiøret - Kombination af tapet med andre materialer Kombination af tapet i interiøret - Kombination af tapet med andre materialer

Kombinationen af ​​tapet i interiøret – foto

Kombinationen af ​​tapet i interiøret åbner op for mange muligheder for at skabe et unikt design med de nødvendige accenter og funktionelle områder. Vores fotogalleri, der indeholder mange vellykkede eksempler, hjælper dig med at kontrollere dette. Se og bliv inspireret!

Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto Kombinationen af ​​tapet i interiøret - foto