Kombinationen af ​​farver i interiøret: 70 bedste ideer

Kombinationen af ​​farver i interiøret: 70 bedste ideer

De fleste oplysninger om verden omkring os er visuelle indtryk, og farve spiller en enorm rolle i opfattelsen af ​​visuelle billeder. Evnen til at bemærke de mindste nuancer har i høj grad bidraget til overlevelse og udvikling af den menneskelige art. Næsten alle mennesker har en ubevidst reaktion på farve: bløde naturfarver beroliger, mens unaturligt lyse farver forårsager angst. I betragtning af denne kendsgerning er det for at skabe et behageligt interiør vigtigt at forstå principperne for indflydelse på psyken for både individuelle farver og deres kombinationer..

Farvens indvirkning på interiøret på en person

Fysikere hævder, at farver ikke rigtig eksisterer – de er bare lysbølger i forskellige længder, som hjernen fortolker på en eller anden måde. Det er ret svært at tro på dette speciale, for vi kan helt sikkert bestemme skyggen af ​​ethvert objekt i den materielle verden, og det forbliver uændret uanset sted eller tidspunkt for opholdet. Uanset hvad, hver person føler indflydelsen fra den omgivende farvepalet. Mekanismen for denne effekt er ikke fuldt ud forstået, men nogle fælles træk kender stadig psykologer..

For nemheds skyld er farver opdelt i kategorier efter deres hovedkarakteristika: mørk og lys; pastel og rig; lyse og dæmpede. Afhængig af temperaturen udsender de varme, kolde og neutrale malinger. Sort, hvid og grå kaldes achromatisk, alle andre er kromatiske. Sidstnævnte omfatter de tre hovedfarver: rød, grøn og blå samt alle de muligheder, der opnås ved at blande dem med hinanden eller med en sort og hvid palet. Resultatet er fantastisk – en person er i stand til at genkende op til ti millioner nuancer.

Kombinationen af ​​farver i interiøret

I betragtning af farvens psykologiske indflydelse er det værd at bemærke, at vi primært taler om rene farver. Enhver urenhed ændrer opfattelsens kvalitet. Så for eksempel vil blød koral have en beroligende effekt, mens rig skarlagen vil begejstre nervesystemet..

Generelt betragtes varme farver som rød, gul og orange forfriskende: de fremskynder hjerteslaget, forbedrer appetitten og øger opmærksomheden. Kolde nuancer af blå, blå, grøn slapper af, sænker blodtrykket og bremser reaktionen en smule. Kroppen opfatter ubevidst en overflod af lys (hvide, pastelfarver) som en solskinsdag, hvilket automatisk øger energiniveauet, mens grå, sort, mørkeblå og dyster lilla indstiller en person til den kommende drøm.

For ikke at tage fejl af, når du vælger en farve til et interiør, er det nødvendigt at tage hensyn til deres iboende optiske effekter. For eksempel, hvis du placerer to objekter i forskellige farver af samme størrelse ved siden af ​​hinanden, så vil den lysere altid virke større. Mørke dæmpede toner reducerer visuelt volumen, lyse og blanke stiger. Ved hjælp af disse funktioner kan du justere bredden af ​​væggene, loftets højde, placere accenter og zonere rummet..

Kombinationen af ​​farver i interiøret Kombinationen af ​​farver i interiøret

Sådan vælger du “din farve”?

Hele livet danner hver person sin egen holdning til farvepaletten. Valget kan påvirkes af personlighedstræk, individuelle oplevelser, tankeforeninger, humør og endda sundhed..

Når du indretter et interiør, bør du nøje overveje de fornemmelser, der opstår, når du interagerer med bestemte farver. For eksempel anbefales det at huske designet på de mest komfortable steder for dig: din yndlingsrestaurant, venners lejlighed, bedstemors hus, endelig. Du kan låne en palet af naturen – det kan være havet, kanten af ​​en skov, en blomstrende have eller et bjerglandskab..

Smukke billeder fra Internettet kan være en vidunderlig inspirationskilde. Find et billede, du kan lide, og prøv at gentage det mentalt i interiøret – overfør baggrunden til vægge og loft, afspejle lyse detaljer i møbler, tekstiler og indretning. På samme tid er det tilrådeligt at observere proportionerne af farver, der er iboende i billedet, så du i sidste ende får den samme harmoni. Du behøver ikke vælge et foto af designet – tag noget: en buket tulipaner i en kande, et landsbylandskab, muslinger ved havet eller en dessert med chokoladecreme. Denne metode giver dig mulighed for uafhængigt at skabe meget naturlige og øjen-glædelige kompositioner..

Kombinationen af ​​farver i interiøret

Farvekombination bord i interiøret

At kombinere nuancer er en hel videnskab. Det er nødvendigt at forstå de grundlæggende regler, under hvilke farverne, der placeres sammen, vil supplere og understrege hinanden og forstærke stilfølelsen. De bedste farvekombinationer i interiøret opnås ved hjælp af følgende metoder:

1) Monokrom – nuancer af samme farve, forskellige i dybde og mætning, bruges. Ved at bruge rødt som eksempel kan det være en pastellrosa baggrund med mursten og bordeaux accenter. I den blå palet er det muligt at kombinere lyseblå, turkis og ultramarin. I det grønne område – farverne lime, oliven og mos.

2) Relaterede nuancer. Nære toner er placeret i nabolaget, i en fjerdedel af farvehjulet. Eksempler er blå, lilla, pink; gul, orange, rød; blå, grøn, gul.

3) kontrasterende farver. Her er harmoni bygget på modsætninger – i farvehjulet er nuancerne strengt modsat hinanden, og deres forskellighed skaber et dynamisk og mærkbart par..

4) Relateret kontrastkombination. I dette tilfælde kombineres nuancerne på grund af blanding af en tredje farve i dem. Så for eksempel i lysegrønt og orange er der gult, der forener dem, og denne trekant ser godt ud sammen..

hvid

Kombineres med farver: alle pastel og rene lyse farver, sort, grå, guld; med varm er det bedre at bruge fløde, med kold – snehvid.

Passer ikke til farver: nej (kan kombineres med alle).

Indflydelse af farve: skaber en følelse af renlighed, rummelighed og dagslys. Et blankt, snehvidt værelse kan virke overdrevent sterilt og kan ligne et laboratorium..

Egnet til: interiør i badeværelse, soveværelse, hal.

Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - hvid med sort Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - hvid med sort og grøn Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - hvid med beige og pink Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - hvid med rød, grøn og blå Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - hvid med sort og rød Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - hvid med grøn og lilla Kombinationen af ​​farver i interiøret - hvid med orange og brun

Grå

Kombineres med farver: gul, rød, orange, grøn, lilla, lyserød, blå, sort, hvid.

Passer ikke til farver: guld, brun.

Indflydelse af farve: psykologisk neutral, fremkalder i sig selv ikke følelser. Forbundet med skygge, regnvejr, vinter. Monokrom grå interiør kan forårsage depression.

Egnet til: studiolejligheder, soveværelser, køkkener, hjemmekontor.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - grå med beige og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - grå med rød Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - grå med hvid og gul Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - grå med orange Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - grå med hvid og pink Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - grå med pink og hvid

Sort

Kombineres med farver: hvid, grå, guld, rød, grøn, orange, lilla.

Passer ikke til farver: alt er pastel, sløret, skraveret; med gult – fareskilt (vejskilte, advarselsskilte om stråling og højspænding på lysnettet).

Indflydelse af farve: status, egnet til at skabe en atmosfære af luksus. Minder dyb nat, reducerer visuelt rummet.

Egnet til: studiolejligheder, store haller.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - sort med turkis Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - sort med rødt og hvidt Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - sort med blå og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - sort og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - sort med grøn og brun Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - sort med rødt Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - sort med orange

Rød

Kombineres med farver: sort, hvid, grå, guld, brun.

Passer ikke til farver: lilla, pastel nuancer; ser ekstravagant ud med blå og grøn.

Indflydelse af farve: stimulerer nervesystemet, øger aktiviteten. Kan forårsage aggression og angst hos børn.

Egnet til: interiør i køkken, stue.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - rød med hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - rød med brun og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - rød med beige, grå og hvid Kombinationen af ​​farver i interiøret - rød med blå Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - rød med sort Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - rød med grå

orange

Kombineres med farver: brun, grøn, lilla, lyserød, blå.

Passer ikke til farver: nej (kan kombineres med alle).

Indflydelse af farve: venlig, varmende farve. Minder om sommer, sol og appelsiner. Øger kommunikationsevner, energi, skaber et godt humør. Ikke befordrende for afslapning, kontraindiceret i varme klimaer.

Egnet til: køkken, børneværelse, stue med nordvendte vinduer.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - orange med grønt og brunt Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - orange med hvidt og gult Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - orange med grønt Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - orange med lilla og hvidt Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - orange med hvid og brun Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - orange med gråt

Gul

Kombineres med farver: brun, orange, lysegrøn, hvid, grå, lilla.

Passer ikke til farver: nej (kan kombineres med alle).

Indflydelse af farve: varm, åben, glad. Sunny yellow lyser forsigtigt rummet op, giver energi, fremmer koncentration og øger nysgerrigheden. Langvarig eksponering for en rig nuance kan være overvældende.

Egnet til: køkken, børneværelse, arbejdsværelse.

Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - gul med turkis Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - gul med brun Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - gul med brun, grå og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - gul og hvid Kombinationen af ​​farver i interiøret - gul med sort og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - gul med rød og orange

Grøn

Kombineres med farver: brun, grå, hvid, sort, gul, pink.

Passer ikke til farver: Rød.

Indflydelse af farve: den mest naturlige farve, harmonisk og beroligende. Forfrisker, hviler øjnene, genopretter styrken. Store mængder af lyse grønne nuancer kan forårsage melankoli.

Egnet til: badeværelsesinteriør, vuggestue.

Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - grøn med gul og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - grønt med hvidt og sort Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - grønt og hvidt Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - grøn med beige Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - grøn med orange og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af børneværelset - grøn med gul, blå og hvid

Lyserød

Kombineres med farver: hvid, beige, grå, pastelblå.

Passer ikke til farver: Rød.

Indflydelse af farve: feminin pink skaber en blød og rolig atmosfære, eliminerer depressive tanker. Denne farve kan være irriterende for aktive og alt for stressede mennesker..

Egnet til: stue, badeværelse, vuggestue, soveværelse.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - pink med turkis og grøn Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - pink med grå og brun Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - lyserød og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - pink med hvid og sort Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - lyserød og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - lyserød med hvid og grøn

Blå

Kombineres med farver: hvid, orange, grå.

Passer ikke til farver: sort, lilla.

Indflydelse af farve: i naturen er det farven på den mørkende himmel, sen skumring, tordenvejr, havet før stormen. Relativt roligt opfattes det i det “marine” design, og i andre tilfælde kan det se dystert ud, omend ekstraordinært.

Egnet til: indvendigt badeværelse, stue, soveværelse.

Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - blå og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - blå med orange og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - blå med brun og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - blå med rød og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - blå med grå Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - blå med gul og hvid

Lilla

Kombineres med farver: hvid, grøn, beige, gul, orange.

Passer ikke til farver: rød, brun.

Indflydelse af farve: ikke særlig udbredt i interiør. Denne mystiske, irrationelle farve vælges af drømmere, romantikere og fantasi -elskere. Lilla reducerer appetitten, og kan i store mængder trykke ned.

Egnet til: badeværelse, soveværelse, stue.

Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - lilla med beige og hvid Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - lilla med hvidt Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - lilla med grønt og sort Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - lilla med hvidt Kombinationen af ​​farver i det indre af børns soveværelse - lilla med gul og orange Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - lilla med grønt og hvidt

Brun

Kombineres med farver: beige, gul, grøn, orange, turkis.

Passer ikke til farver: GRÅ-sort.

Indflydelse af farve: betegner stabilitet, pålidelighed, forbindelse med naturen samt bevarelse af familietraditioner. Med hensyn til neutralitet ligner brun gråt, men en blanding af gult gør det varmere og mere hjemligt..

Egnet til: indvendig stue, køkken, badeværelse.

Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - brun med hvid og beige Kombinationen af ​​farver i det indre af køkkenet - brun med grøn Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - brun med hvid og pink Kombinationen af ​​farver i det indre af stuen - brun med orange og beige Kombinationen af ​​farver i det indre af soveværelset - brun med turkis Kombinationen af ​​farver i det indre af badeværelset - brun med hvid og beige

Video: 15 perfekte farvekombinationer i interiøret