Kombination af tapet i interiøret: 60 ideer (foto)

Kombination af tapet i interiøret: 60 ideer (foto)

Valget af vægbeklædninger har altid været en krævende opgave. Tapet hjælper fuldt ud med at udtrykke den ønskede stil i designet eller blive en harmonisk baggrund for en smuk komposition. Kombination af tapet i interiøret er en kombination af forskellige mønstre, farver, teksturer. Eksperter fra hele verden bruger en sådan original tilgang ikke kun på grund af dets æstetiske udseende, men også for at skjule mindre ufuldkommenheder i rummet, visuelt udvide / indsnævre rummet, korrigere geometri, opdele rummet i to separate zoner ved hjælp af kontrasterende zoneinddeling. I vores artikel vil vi overveje de mest relevante og kreative ideer til dekoration af forskellige rum ved hjælp af kombineret tapet..

Muligheder for kombination af tapet

På trods af at essensen af ​​denne usædvanlige teknik er helt klar, skal du kende de korrekte muligheder, hemmeligheder og optimale kombinationer af tapet, der perfekt kan passe ind i dit interiør..

Lodret kombination

Denne vægdesignmulighed er fantastisk til at korrigere lave lofter og mørke hjørner af rummet. Kombinationen af ​​lodrette striber i forskellige nuancer af samme farve (blå og mørkeblå) eller teksturer (blank og mat) hjælper med at gøre rummet mere rummeligt og lyst. Store og små striber, mørke eller lyse, kan også skifte. I dag giver lodret kombination dig også mulighed for at bevæge dig væk fra streng orden og bruge lodrette fragmenter på en solid baggrund. Lodret kombination af tapet vil supplere rummets design i sådanne stilarter: klassisk, hi-tech, grunge, loft.

Lodret kombination af tapet i interiøret Lodret kombination af tapet i interiøret

Vandret kombination

Denne type værelseindretning involverer en kombination af to typer espalier (med forskellige teksturer) og oprettelse af paneler. Vandrette striber kan kombineres med plast- / træbjælker eller andre former for efterbehandlingsmaterialer (f.eks. Dekorativt gips). For at få designet til at se elegant ud, er det tilrådeligt at dekorere den nederste del af væggen med trim eller tapet, der kan efterligne det, og dekorere den højere del med et fiberdækkende vægbeklædning..

Vandret kombination af tapet i interiøret

Kombination af tapet med forskellige ornamenter

Brugen af ​​store og små ornamenter kan være en fantastisk praktisk løsning til at korrigere ujævne vægge. Med den rigtige kombination kan du nemt vælge et fokuspunkt i rummet (seng, gæstekrog, arbejdsområde i køkkenet). Til dette formål er følgende muligheder velegnede: stilfuldt damastpynt, små zigzags, geometriske former, blomsterprint, sammenflettede linjer. Glem ikke spillet mellem to farver – lysere og mere neutralt. Denne designmulighed vil se godt ud i stilretninger for art deco, moderne, eklekticisme, popkunst.

Kombination af tapet med forskellige ornamenter Kombination af tapet med forskellige ornamenter

Kombination med fototapet

En god idé til dem, der smukt og præcist vil placere de nødvendige accenter i rummet. En væg med et 3D -mønster af naturen vil se godt ud på en grøn baggrund, et fototapet med en glat tekstur vil være en kompetent løsning til et demokratisk klassisk værelse, en loftstil vil blive dekoreret med en reliefoverflade med efterligning af gips. Når du vælger denne type vægbeklædning, skal det huskes, at kombinationen af ​​to typer tapet skal harmonere med hinanden og ikke skille sig ud fra den generelle baggrund..

Kombination med fototapet

Kombination med tapetindsatser

Løsningen til at transformere ethvert rum på få sekunder. Specialindsatser kan indrammes med støbte dele (støbning) eller plaststrimler. Det er bedst at kombinere dem med tekstureret og tæt tapet (ikke-vævet, akryl, silketryk eller komplekse mønstre). Denne form for indretning vil se virkelig luksuriøs ud..

Kombination med tapetindsatser Kombination med tapetindsatser

Kombinationsideer til forskellige rum – foto

Smukke kombinationer af tapeter ser harmoniske ud i hvert enkelt værelse. De vil give et værelse den nødvendige atmosfære af hjemmekomfort, gøre et andet rum til et sted for kreativitet og arbejde, de vil hjælpe køkkenet med at blive et mere elegant hjørne, badeværelset – en designskabelse..

Kombination af tapet i soveværelset

Restrummet udelukker oftest omfangsrige genstande samt overskydende tilbehør. Men hvis du har et ønske om at dekorere soveværelset uden at forstyrre atmosfæren af ​​ro og ro, så er følgende muligheder egnede: at fokusere på et emne eller understrege din kreativitet / hobby. Med et lysere tapet kan du understrege en stilfuld seng, pejs eller usædvanlige hylder og gøre resten af ​​baggrunden mindre iørefaldende. Accenten kan være en væg parallelt med sovepladsen. Baggrunden vil være tapet med dine yndlingsmusikmotiver, nationale noter eller mønstre, der kan understrege rummets overordnede design (efterligning af træ til loftsstilen, blomsterornamenter til Provence, geometriske mønstre til klassikerne, lyse retro -malerier til popkunst ).

Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto Kombination af tapet i soveværelset - foto

Kombination af tapet i stuen

Et rum til intime sammenkomster med kære kan glæde dine gæster med den rigtige kombination af tapet. Fremragende smag kan understreges af følgende kombinationsmuligheder: stribe og monotoni, blomstermønstre og små prikker, geometriske komplekse ornamenter og tætte teksturer af tapet, cellemotiver og grafik, freskomalerier og monotoni, damast på en hvid baggrund, lodrette og vandrette striber. Sådanne designteknikker kan gøre en stue til et rigtigt kunstværk. Hvis du vil bevare rummets integritet, bør kombinationen variere i en eller to lignende nuancer, hvis dit mål er kontrastinddeling, skal du være opmærksom på forskellige farvekombinationer (blå og fersken, hvid og sort, kaffe og citron ).

Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto Kombination af tapet i stuen - foto

Kombination af tapet i vuggestuen

Vægbeklædningen i barnets værelse skal svare til barnets stemning og karakter, hans smag og interesser. Baseret på dette kan du træffe et valg til fordel for en lodret, vandret eller anden form for kombination. Oftest bruges et patchworkdesign til en vuggestue. Dette er en kompleks teknik med rester af forskellige tapeter, som med sit lidt kaotiske og farverige udseende kan berolige ethvert barn. Forskellige teksturer, tegninger og ornamenter vil give rummet en særlig munter stemning, som er nødvendig for børns psykologiske sundhed..

Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto Kombination af tapet i børneværelset - foto

Kombination af tapet på badeværelset

For et så afsondret og intimt sted ville det mest optimale være at bruge to typer finish: tapet og træ, tapet og sten, tapet og dekorativt gips. Hvis det ikke er muligt at gennemføre denne plan, kan du i stedet for ægte efterbehandlingsmateriale bruge en vægbaggrund med en efterligning af alle nødvendige detaljer. Hård vinyl er bedst egnet til disse formål. Det har ikke kun et smukt udseende, men opfylder også hovedkriterierne for tapet i badeværelset: holdbarhed, lufttæthed, let tolerance over for forskellige temperaturer..

Kombination af tapet i badeværelset - foto Kombination af tapet i badeværelset - foto Kombination af tapet i badeværelset - foto Kombination af tapet i badeværelset - foto Kombination af tapet i badeværelset - foto

Kombination af tapet på gangen

Selv den mest iøjnefaldende og lille gang kan se stilfuld og hyggelig ud. For at gøre dette er det nok at observere den ønskede balance mellem farver eller teksturer. For eksempel kan en lang og smal gang blive mere rummelig, hvis sidevæggene er dækket med lyst tapet, og endevæggene er mørke. Eventuelle uregelmæssigheder kan også skjules ved hjælp af en flerfarvet patchworkkombination med almindeligt almindeligt tapet eller spækket med store ornamenter med krøller (hvis gangen er rummelig nok).

Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto Kombination af tapet i gangen - foto