Klatring indendørs planter (75+ fotos)

Klatring indendørs planter (75+ fotos)

I indretningen af ​​boligkvarterer kan du oftere og oftere finde sammensætninger af levende klatreplanter, og dette er fuldt ud begrundet i både deres dekorative egenskaber og evnen til perfekt at rense luften, bringe et stykke komfort og også deltage i zoneinddeling af rummet. Fyto-vægge og understøtninger med lianer er i stand til at udpege et rekreationsområde i stuen, afgrænse spise- og køkkenområderne og også dekorere tomme vægge. Mangfoldigheden af ​​klatrevinstokke er stor – de er små og gigantiske, blomstrer i lyse farver eller har fantastisk dekorativt løv. Vi vil overveje, hvilke typer klatring indendørs planter der er de mest populære, og hvordan vi skal passe dem i vores artikel..

Grundlæggende typer og pleje

Blandt hele sorten af ​​krøllede grønne indendørs indbyggere kan flere hovedgrupper skelnes med deres egne egenskaber. Repræsentanter for nogle grupper har fremragende dekorativt løv, andre har smuk blomstring. Der er også planter, der ikke adskiller sig i særlige plejekrav, men der er mere finete, som du bliver nødt til at svede lidt over. Det er op til ejerne at beslutte, hvilken af ​​dem de skal vælge til landskabspleje af interiøret, men vi vil overveje de mest populære typer klatring indendørs planter i forskellige kategorier og reglerne for pleje af dem.

Dekorativ lillebladet

Repræsentanter for denne gruppe kendetegnes ved fremragende æstetiske egenskaber af løv med sine lyse farver og former. Paletten har mange nuancer, lige fra dybgrøn til svag lilla. I dette tilfælde er der arter med spraglet “tøj” eller monokromatisk. Bladformer kan være udskårne, spidse, ovale. De mest almindelige planter i denne gruppe er følgende:

Cissus – en slægtning til vinstokken, med lyse grønne blade med sølvfarvede pletter. Nogle gange er bladpladen på den sømløse side malet pink. Denne vedholdende plante er i stand til at klamre sig fast til sine lange skud og fletestøtter. Omsorg for cissus er ikke svært – det er nok til, at det giver en lang forsyning af lyst, men diffust lys og periodisk sprøjtning i varmt vejr.

Cissus - Klatrende indendørs planter, dekorative småbladede

Scindapsus – en unik prøve, der kan vokse i ethvert hjemmemiljø, både nær selve vinduet og i rummets dybder. Dens originale hjerteformede blade er malet med en rig grøn tone, fortyndet med lyse pletter. Planten vokser temmelig hurtigt, men for at skuddene skal være mere frodige, skal blomsten klemmes med jævne mellemrum. Glem heller ikke at befrugte og skabe kølige forhold om vinteren..

Scindapsus - Klatrende indendørs planter, dekorative småbladede

Vedbend – en glimrende grønnere til vinduer og forskellige understøtninger med dekorativt løv i en usædvanlig form af en broget eller monokromatisk farve. Resultatet af opdrætterens omhyggelige arbejde er underarter med smukke skinnende blade af spidse eller stjerneformede former. Ivy er fuldstændig uhøjtidelig-den har brug for vanding i høj kvalitet under vækst samt regelmæssig fodring i forårssommersæsonen (en gang hver anden uge).

Almindelig efeu - Klatrende indendørs planter, dekorative småbladede

Dekorativ storbladet

Denne gruppe omfatter planter med store løvfældende plader, hvilket giver en særlig effekt. Til indvendig fyto-design bruges afgrøder ofte som:

Monstera – besidder fantastiske skinnende plader af mørkegrønt løv med markante snit, der når midtervenen. Lianas evne til at udvikle sig op til en længde på tre meter skyldes tilstedeværelsen af ​​luftrødder, hvorfor den stiger langs støtten. Det er værd at bemærke, at det bedste grundlag for indpakning af en vinstok vil være et rør pakket ind i mos. Monstera foretrækker at være i konstant oplyste områder, men er bange for solskoldning.

Monstera - Klatrende indendørs planter, dekorative storbladede

Syngonium – har en stor sort, kan prale af sit grønne, hvide eller brogede løv. Den maksimale plantehøjde er 1,5 m. Bladene på den unge prøve er lancet, men med tiden bliver de bredloppede. Når man plejer en plante, er det nødvendigt at sørge for regelmæssig vanding og placere den i et oplyst område. Sprøjtning skader ikke for at undgå at udtørre løvet..

Syngonium - Klatrende indendørs planter, dekorative storbladede

Philodendron klatring – en storslået vingartner i rummet, hvis bladplader kan være mere end ti centimeter lange. Planten har sarte stængler, hvorpå bladene plantes skiftevis. For at tilføje pomp er det nødvendigt at knibe toppen og fastgøre grenene til den bærende struktur. Resten af ​​plejen reduceres til regelmæssig vanding (så jorden altid forbliver fugtig) og giver belysning til hans bopæl.

Klatring Philodendron - Klatring indendørs planter, dekorative storbladede

Klatring indendørs planter, der blomstrer

Loaches evne til at forbløffe ikke kun med spektakulært løv, men også med knoppernes farver gør dem særligt efterspurgte efter fyto-design. Planter bruges i vid udstrækning til at dekorere vindueskarme, forskellige hylder og andet. Bedst af alt, sådanne typer som fornemmelse i interiøret:

Stefanotis – en ret stor art lianas, en voksen prøve når 5 m. Plantens andet navn er “Madagaskar Jasmine”. Blomstrer med blomster-kroner, samlet i bundter i blomsterstande. Deres farve er meget varieret: fra hvidcreme til lys lilla. Stefanotis vokser hurtigt og grener rigeligt, så det skal tildeles et rummeligt sted med god belysning. Om vinteren er der behov for ekstra belysning, da anlægget har brug for lange dagslys timer.

Stefanotis - Klatrende stueplanter, der blomstrer

Diplomer – en stedsegrøn tropisk skønhed, der tiltrækker med saftigheden af ​​det grønne dæk og smukke blomster på en varieret palet. Åbne knopper over 10 cm i diameter lever i cirka to uger og udstråler en mild aroma. Kultur udvikler sig bedre i det åbne rum – på varme sommerdage er det bedre at tage det ud i den friske luft.

Diplomer - Klatrende stueplanter, der blomstrer

Hoya – en temmelig stor kultur, som har et mellemnavn “wax ivy”. Særlige træk inkluderer originale blade og stjerneformede blomster. Hoya kan blive op til tre meter lang og blomstre i flere måneder. For at bevare løvets elasticitet og lysstyrke er det nødvendigt at placere det tættere på øst- eller vestsiden, vand regelmæssigt, mens den unge plante vokser. Når knopperne åbner, anbefales det ikke at flytte potten – dette kan stoppe blomstringsprocessen. Fosforholdige sammensætninger anvendes som topdressing.

Hoya - Klatrende stueplanter, der blomstrer

Morning glory tricolor – denne art kan dyrkes ikke kun som et flerårigt hjem, men også som en årlig haveboer. Det kendetegnes ved en frodig grøn krone med mange blade, men den største fordel er de smukke blomster i den blå palet. Når du forlader, må jorden ikke tørre ud og direkte sollys.

Morning glory tricolor - Klatrende stueplanter, der blomstrer

Tradescantia – betragtes med rette som den mest almindelige dekoration til interiør, da den kan findes i næsten alle hjem. Det skiller sig skarpt ud med sit let pubescent løv med en sølvfarvet nuance. Under blomstringen er planten dekoreret med små snehvide knopper, som desværre er kortvarige. Tradescantia elsker rigelig vanding, men tolererer ikke vandlogning, vokser i oplyste områder.

Tradescantia - Klatrende stueplanter, der blomstrer

Særligt krævende indendørs vinstokke

Blandt alle de forskellige vævningsrepræsentanter for floraen er der smukke eksemplarer, men ret lunefulde. For at nyde det fremragende frodige grønt og de blomstrende farver skal deres ejere arbejde hårdt på at skabe et behageligt miljø. De mest krævende er følgende typer:

Ampel begonia – anerkendes med rette som den mest attraktive klatreplante med sart tæt løv, en række knopper. Blomstringsperioden er ret lang – fra forår til midten af ​​efteråret. Kulturen kræver stærkt sollys om morgenen og efter 15:00. I middagsvarmen skal det blive mørkere, så bladene ikke får solskoldning. Ampel begonia foretrækker høj luftfugtighed, men vandlogning af jorden er ikke tilladt. Hun tager sprøjten godt, og inden blomstring kan du give hende et varmt brusebad. I begyndelsen af ​​væksten skal planten fodres med gødning med et højt indhold af fosfor og kalium. En eller to gange om året kan du også lave organisk gødning;

Ampel begonia - Klatrende indendørs planter, særligt krævende indendørs vinstokke

Passionsblomst – den stedsegrønne ampeløse plante har blomster, der er originale i deres struktur, på grund af hvilken den modtog det andet navn “cavalier’s star”. Blomstringsperioden begynder i juli og varer indtil oktober ledsaget af en behagelig aroma. I hjemmet er det bedst at placere planten på sydlige vindueskarme for at give god belysning. Kulturen tolererer ikke stuffiness, derfor skal den om sommeren omarrangeres til åben frisk luft (altan, terrasse). Det skal bemærkes, at passionflower ikke opfatter varme, det er kontraindiceret til lufttemperaturer over + 30C om sommeren og om vinteren – over + 15C. Daglig sprøjtning og brusebad hver uge hjælper med at klare det tørre miljø. Planten beskæres årligt for at stimulere kraftig vækst og forgrening..

Passionflower - Klatrende indendørs planter, især krævende indendørs vinstokke

Ud over ovenstående kan kategorien særligt krævende blomstrende indendørs vinstokke tilskrives Bougainvillea, Clerodendron og så videre. Alle er forenet af fremragende æstetiske indikatorer, som kan opnås med passende pleje. Disse planter elsker moderate temperaturer, fugtig luft, diffust lys og kan absolut ikke tåle tørke og aggressivt sollys..

Bougainvillea - Klatrende indendørs planter, særligt krævende indendørs vinstokke Clerodendron - Klatrende indendørs planter, især krævende indendørs vinstokke

Dannelse af indendørs klatreplanter

Et af de vigtige punkter ved at holde indendørs vinstokke er deres korrekte dannelse og placering. Selvom de fleste planter er i stand til uafhængigt at flette nærliggende støtter, vil menneskelig indgriben i denne proces ikke skade. Ønsker du at få en lang central gren, når den vokser, er det nødvendigt at flette den rundt om en rund søjle og rette den. At fnugle lianen, så den bliver meget større, er mulig ved at klemme grenene i det apikale skud – så dannes nye laterale processer.

Klatreplanter - Dannelse Klatreplanter - Dannelse

Klatring indendørs planter – foto

Klatreplanter til hjemmet er et glimrende materiale til at skabe ikke kun enkelte fytosammensætninger, men også luksuriøse lodrette fytovægge, hvis design for nylig er blevet ret populær. Det er værd at bemærke, at både ampeløse planter med kaskader og forskellige klatre- og sammenflettede vinstokke kan deltage i sammensætningen af ​​sammensætninger med flere lag, især da de som regel alle har de samme mikroklimakrav. Du kan finde ud af mere om sorterne af klatring af indendørs planter samt deres plads i interiør fytodesign i vores galleri. Glad udsigt!

Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto Klatring indendørs planter - foto