Indvendige glasdøre (65+ billeder)

Indvendige glasdøre (65+ fotos)

Indvendige døre af glas er et relativt nyt fænomen, men de har allerede slået sig fast på den positive side. Få mennesker ved, men de første prototyper af sådanne designs blev opfundet og brugt med succes af franskmændene tilbage i det 17. århundrede. Selvfølgelig svarede de ikke til de moderne modellers høje æstetiske og styrkeegenskaber, men de var stadig udbredt. Indvendige glasdøre har en række fordele sammenlignet med deres modstykker af træ og krydsfiner. Lad os tage et kig på sortimentet af nutidens dørmarked og værdsætte alle fordelene ved disse vidunderlige produkter..

Fordele og ulemper

Når vi taler om indvendige glasdøre, kan vi fremhæve deres største fordel – alsidighed. Takket være det brede designfelt kan du installere strukturer i dit hjem, der perfekt vil “passe” til en bestemt interiørstil. Dette gælder især i dag, da design af lokaler i stigende grad stræber efter åbent frirum..

Den næste positive egenskab kan sikkert kaldes materialets holdbarhed, da glasset, der bruges til fremstilling af døre, er særligt holdbart, ikke er modtageligt for fugt, temperaturændringer, ikke er bange for ultraviolet stråling og i modsætning til metal og træ gør det ikke rust og tørrer ikke ud over tid.

Men som de siger, det vil ikke undvære en “flue i salven” – glaslukninger er ret tunge, hvilket i høj grad komplicerer installationen og er på ingen måde billige. Hvis disse fakta ikke skræmte dig, foreslår vi, at du gør dig bekendt med hele sorten af ​​dette møbel..

Indvendige glasdøre - fordele og ulemper Indvendige glasdøre - fordele og ulemper

Typer af glasdøre

Hovedklassificeringen af ​​glasdøre er baseret på åbningsmetoder. Hver type har sine egne kvalitetsegenskaber, der skal overvejes, når de køber. Så en moderne producent er klar til at levere følgende kategorier af døre:

1. Hængslede glasstrukturer med en kasse, som kan være rammeløs eller have en kant, der omgiver glasset. Sådanne modeller er i stand til at åbne i en retning, har den højeste lydisoleringshastighed, da døren sidder tæt ind mod boksens plan. Modeller med ramme betragtes som mere pålidelige, da glasset yderligere er beskyttet mod mekaniske skader.

2. Svingdøre installeret uden ramme, som også kaldes svingdøre. Den største fordel ved designet er, at dørene kan åbnes i alle retninger på grund af fastgørelse til aksiale mekanismer. Dette er naturligvis ganske praktisk, især for en stor familie, da det giver gratis båndbredde. Men den største ulempe i dette tilfælde vil være svag lydisolering og indtrængning af fremmed lugt i rummet, for eksempel fra retter tilberedt i køkkenet..

3. Indvendige skydedøre i glas. De kan let sammenlignes efter princippet om arbejde med trækonstruktioner, der længe har været inkluderet i vores hverdag. De gennemsigtige gardiner bevæger sig også langs føringslisterne i toppen og bunden af ​​døråbningen. Det skal bemærkes, at der i rummodeller er installeret mere massive briller end i tidligere tilfælde..

4. Kassettesystemer. Det bruger også princippet om lærredets bevægelse langs guiderne, men et særpræg vil være tilstedeværelsen af ​​en kassette inde i væggen, hvor dørene “går ind”, når de åbnes. Den største fordel ved systemet er, at ejerne ikke skal bekymre sig om ledig plads i nærheden af ​​dørene for at sikre deres jævn bevægelse. Der er dog også en ret stor ulempe – under installationen kan der opstå skader på væggen, hvilket vil kræve yderligere reparation.

Ud over åbningsmetoder kan indvendige glasdøre afvige i gennemsigtighedsgrad og opdeles i fuldstændig gennemsigtige, halvmatte og matte. Valget af denne eller den mulighed er både baseret på ejernes personlige præferencer og på det funktionelle formål med et bestemt rum, fordi det ikke altid er nødvendigt, at rummet er helt åbent for nysgerrige øjne. For eksempel vil gennemsigtige glas perfekt markere grænsen mellem stuen og korridoren, matglas er rationelt at installere ved indgangen til badeværelset, halvmatte glasdøre kan bruges til ethvert rum.

Indvendige glasdøre - Typer Indvendige glasdøre - Typer

Glasdørs designfunktioner

Ud over alt det ovenstående kan man ikke andet end beundre de mange forskellige designløsninger til dekoration af glasdøre. I dag kan du vælge ethvert eksklusivt design til dit interiør. Det er ganske muligt at finde eller købe glasdørstrukturer til hver stilretning, hvilket kan understrege konceptet betydeligt, for eksempel:

– Loftets interiør vil blive suppleret med store glidende strukturer med frostet glas eller bølgepapglas indrammet af en ru trækant;

– Den højteknologiske stil er som ingen anden præget af tilstedeværelsen af ​​maksimalt ledig plads og glasoverflader. Både store gennemsigtige lærreder, der giver rummet lethed, og beskedne penduldøre med originale geometriske mønstre er velkomne her. Der bør lægges særlig vægt på funktionelle detaljer – dørlukkere, håndtag, hængsler;

– Streng minimalisme vil blive understreget af matte moderne skydedøre, uden mønstre og blank glans;

– I retrostil kan du improvisere med tegninger på glasdøre med en ramme, der viser blomsterprint, ejendommelige geometriske mønstre osv. Håndtag af kobber eller messing hjælper med at øge antikkens effekt.

Franske døre

Denne type er den mest populære – sådanne designs kan findes både i interiør og på gaden. Lærrederne indrammet af en ramme ser ganske elegante og sofistikerede ud. Træ bruges oftest som skeletmateriale. I stil med shabby chic og Provence er franske glasdøre i en hvid træramme perfekte, og mørke toner er karakteristiske for moderne tendenser..

Glas indvendige døre Design - franske døre Glas indvendige døre Design - franske døre

Glasmalerier. Louis Tiffany -stil

Glasstrukturer med farvede ruder fremstillet af forskellige teknikker kan blive et rigtigt kunstværk. En af de mest populære er Tiffany -teknologien, hvis anvendelse sikrer pålidelig fastgørelse af forskellige elementer, høj æstetisk ydeevne og evnen til at skabe en lang række tegninger og abstraktioner..

Den amerikanske kunstner-designer har udviklet et fremragende system til samling af farvet glas fra individuelle stykker ved hjælp af laserskæring og glassmeltningsteknologi. Glasmalerier ser særligt attraktive ud i jugendstil, art deco og østlige stilarter. Her kan du se en overflod af kombinerede lyse farver i naturlige, geometriske, dekorative og abstrakte motiver..

Indvendige glasdøre Design - Glasmosaikdøre Indvendige glasdøre Design - Glasmosaikdøre

Glasdøre dekoreret med folie

Den mest økonomiske dekorationsmulighed er at dekorere glasdøre med farvede, matte eller spejlfilm. Teknologien er så enkel, at arbejdet kan udføres uafhængigt uden hjælp fra specialister. Men på samme tid adskiller denne type design sig ikke i en lang levetid..

Design af indvendige glasdøre - Glasdøre dekoreret med folie Design af indvendige glasdøre - Glasdøre dekoreret med folie

Sandblæste glasdøre

Meget mere holdbar er brugen af ​​sandblæsning, som udelukkende udføres på fabrikken. I dette tilfælde smelter glasset og tegningen sammen til en enkelt helhed, og udførelsens kompleksitet afhænger af ejernes ønsker – det kan være en simpel sammensætning til minimalistisk interiør eller en mere pompøs..

Glas indvendige døre Design - Sandblæst glasdøre

Konstruktioner ved hjælp af triplexglas

Det mest holdbare materiale til gennemsigtige døre er triplexglas. Dens ejendommelighed ligger i produktionsteknologien, når flere glas limes sammen med en dekorativ film af enhver farve placeret mellem dem. En interessant kendsgerning er, at når de er beskadiget eller ødelagt (hvilket sker ekstremt sjældent), flyver fragmenterne ikke væk, men forbliver fastgjort til filmen. Denne kendsgerning indikerer den øgede sikkerhed ved brugen af ​​et sådant design..

Glas indvendigt dørdesign - Triplex glaskonstruktioner Glas indvendigt dørdesign - Triplex glaskonstruktioner

Sådan vælges indvendige glasdøre

Da valget af den indvendige vare, vi overvejer, er ret stort, er det vigtigt, før du køber, at tænke over alt til mindste detalje, veje alle fordele og ulemper ved dette eller det pågældende design. Det er værd at bemærke, at omkostningerne ved glasdøre er ret store, især hvis de laves på bestilling i overensstemmelse med stilen. Alle finesser er vigtige her, fra åbningsmetoderne, oplysningsgraden af ​​glasset, dets indretning og slutning med beslagets kvalitet..

Det er nødvendigt at være opmærksom på glasets kvalitet, dets pris – jo højere omkostninger er, desto mere pålidelige er de. De mest holdbare systemer er “Triplex”, men deres pris er henholdsvis høj. Prisen kan også påvirkes af dørens størrelse og dens vægt, og derfor skal du straks tage stilling til budgettet, når du skal købe..

Ved køb gør det ikke ondt at kræve, at sælgeren fremlægger et overensstemmelsescertifikat for den købte glasdør for at beskytte din familie og venner mod problemer.

Sådan vælges indvendige glasdøre Sådan vælges indvendige glasdøre

Indvendige glasdøre – foto

Mange ideer til installation og design af indvendige glasdøre kan hentes fra galleriet herunder. Her er samlet de bedste fotos af deres forskellige typer, dekoreret i moderne stilløsninger. Glad udsigt!

Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto Indvendige glasdøre - foto