Gør-det-selv visir over verandaen (80 fotos)

Gør-det-selv visir over verandaen (80 fotos)

En baldakin over verandaområdet beskytter dig ikke kun mod dårligt vejr, men giver også en anden mulighed for at understrege stilen på det ydre. Hvordan man ikke tager fejl af valget, at vælge en baldakin i høj kvalitet, der er i harmoni med bygningens udvendige finish – yderligere i vores artikel.

Hvorfor har du brug for en baldakin over verandaen?

Visirer over indgangsrummet kan antage forskellige former og bestemmes af forskellige egenskaber afhængigt af de valgte materialer og konstruktionstype. Vi vil tale mere om dette senere. Og nu vil vi skitsere flere punkter, hvorfor det er vigtigt at anskaffe et lille hus over verandaen i dit private hus:

– Først og fremmest er det muligheden for bekvemt at komme ind og ud af hjemmet. For eksempel, når man forlader eller går ind i et hus, tager det tid at lukke en paraply, hente eller lægge nøglerne, lukke eller åbne døren, og hvis vejret ikke favoriserer i gården, så vil baldakinen absolut ikke være overflødig;

– Ud over det faktum, at du personligt og de mennesker, der kommer ind i dit kloster, ikke vil blive udsat for yderligere at blive våd, vil et visir af høj kvalitet beskytte en træ- eller metaldør mod udsættelse for væske;

– Og selvfølgelig æstetik. En harmonisk baldakin vil fuldføre og fremhæve ydersiden af ​​dit hjem og sted, især hvis du vælger et materiale, der afspejler andre designdetaljer.

Visir over verandaen - Hvorfor har du brug for det Visir over verandaen - Hvorfor har du brug for det

Typer af baldakiner over verandaen

Så du har besluttet at bygge et smukt visir, men er endnu ikke sikker på hvilken. Lad os se på to grupper af mulige muligheder og konstruktionstyper:

Monolitisk konstruktion fungerer som et stykke med væggen, så denne art kan kaldes solid og klar til en lang service. Men på samme tid dikterer denne funktion også ulemperne ved et sådant produkt. Strukturen kan ikke delvist repareres eller flyttes til et andet sted. Sådan et visir er ret svært at installere, og derfor bliver du sandsynligvis nødt til at søge hjælp fra specialister..

Modulære produkter meget populær på det seneste. Deres struktur består af flere dele, der er fastgjort sammen. Strukturen er let at samle og egner sig også til delvis eller fuldstændig reparation, og alle disse procedurer kan om ønsket udføres selv. Blandt fordelene kan du påpege en lang række farver på disse produkter – det giver dig mulighed for at vælge den mest optimale løsning specifikt til dit hjem udvendigt..

Baldakiner varierer også afhængigt af fastgørelsesmetoden. En så vigtig designfunktion skal tages i betragtning allerede på planlægningsstadiet..

Monterede muligheder stærke og pålidelige, men kun hvis de blev bygget med understøtninger. Baldakinerne er fastgjort til selve væggen, og understøtningerne i dette tilfælde vil give modstand, der forlænger levetiden.

Suspenderede strukturer er lavet af lette materialer på grund af fastgørelse til specielle vedhæng. For eksempel ser glasskærme meget attraktive ud, især i tilfælde af en bygning i en moderne stil..

Veranda Visir - Udsigter Veranda Visir - Udsigter Veranda Visir - Udsigter Veranda Visir - Udsigter

Forskellige materialer

Ud over konstruktionstypen og den måde, den er fastgjort på, varierer visirer også afhængigt af det materiale, de er fremstillet af. For ikke at begå en fejl med valget og vælge en mulighed, der virkelig vil vare længe, ​​lad os overveje de mest almindelige og vurdere deres fordele og ulemper..

Baldakiner lavet af bølgepap

Det er et af de mest anvendte materialer til verandaer. Det foretrækkes ofte på grund af dets lave omkostninger samt nem installation og vedligeholdelse. Et sådant produkt er praktisk og har en lang levetid. Et forbehold – bølgepapet er ikke holdbart, og derfor er det værd at samle tykke ændringer op og dække dem med et lag af beskyttelse.

Baldakiner over verandaen lavet af bølgepap Baldakiner over verandaen lavet af bølgepap

Baldakiner i polycarbonat

Producenter tilbyder en bred vifte af farver, blandt hvilke du kan finde gennemsigtige, så du helt sikkert kan vælge den mest passende til din sag. En god funktion er, at sådanne modeller er fleksible, hvilket giver dig mulighed for at give dem den nødvendige konfiguration. Et visir lavet af dette materiale vil være stærkt, holdbart og brandsikkert. Det kan dog blive grumset på grund af sollys, så sørg for at anvende et beskyttende produkt på det..

Verandaer i polycarbonat Verandaer i polycarbonat Verandaer i polycarbonat

Tagtak i metal

Det skal tilpasses til tagets tone, og belægningen skal installeres allerede på byggestadiet. Designet vil glæde dig med en lang driftstid, uhøjtidelig vedligeholdelse, men det vil varme op fra solen og vil ikke give god lydisolering.

Metaltagskærme over verandaen Metaltagskærme over verandaen Metaltagskærme over verandaen

Smedejerns visirer

Smedede varer går aldrig af mode og vil altid se utroligt attraktive ud. Kun konstruktionens uegnede stil eller de høje omkostninger ved et sådant visir kan skubbe væk fra et sådant valg. Du behøver ikke bekymre dig for meget om sidstnævnte, fordi du kan reducere omkostningerne ved strukturen, hvis du bestiller en mulighed, der kombinerer smedning og polycarbonat eller den samme metalflise.

Smedejerns baldakiner over verandaen Smedejerns baldakiner over verandaen Smedejerns baldakiner over verandaen

Trækroner

Et af yndlingsmaterialerne til dekoratører. Og dette er en virkelig smuk og harmonisk mulighed for et hus med en træfinish. Der er et bredt felt til eksperimentering her – lav en pergola, et udskåret visir, mal det i enhver farve, du kan lide, eller lad den naturlige farve være. Det vigtigste er ikke at glemme særlige imprægneringer for at beskytte mod udsættelse for væsker. Hvad angår strukturens form, skal du foretrække ukomplicerede kompositioner- to- eller one-pitched.

Trækroner over verandaen Trækroner over verandaen Trækroner over verandaen

Baldakiner i glas

En triplex eller hærdet glasbaldakin ser meget let og luftig ud og er perfekt til moderne bygninger. Hvorfor vælge disse typer glas? Faktum er, at standardsorter ikke kan garantere høj styrke og holdbarhed. Men triplex, som er et par glas forbundet til hinanden eller stærkt hærdet glas, kan. Det eneste negative punkt er prisen på materiale af høj kvalitet samt kompleksiteten af ​​vedligeholdelse og reparation..

Glasskærme over verandaen Glasskærme over verandaen Glasskærme over verandaen

Gør-det-selv visir over verandaen

Installation af et visir over verandaen er ikke så svært, som det kan synes ved første øjekast. I de fleste tilfælde har du ikke brug for særlige færdigheder og ekspertise..

Til at begynde med skal du lave et detaljeret diagram over visiret med dimensioner samt et skøn med data om den nødvendige mængde materiale. Overvej de tekniske punkter i processen med at oprette et sådant projekt:

– Bredden af ​​strukturen er halvanden gange bredden af ​​døråbningen;

– Beregn længden, så den er mindst en meter større end døråbningens bredde;

– Skråningernes hjørner skal være mindst 20 grader, så produktet kan klare belastningen fra snedrev;

– Afstanden fra hovedbygningens facade til baldakinens yderkanter bør gøre det muligt for dørene at åbne frit.

Mål bredden på din veranda først, og tilføj derefter 30 cm til hver side for størrelsen på dit visir. Bestem afstanden til det ønskede husly, højden beregnes under hensyntagen til husets layout og hældningsgraden. Denne skitse hjælper dig med at forstå, hvor lang tid du har brug for..

Dernæst dannes træ eller metal: en bjælke, ramper, spær og stivere. Skråninger og spær skal have samme længde. Tilslut disse elementer sammen med selvskærende skruer (i tilfælde af træ) eller svejsning (hvis du arbejder med metal).

Fix rammen. Fastgør bjælken ved siden af ​​væggen med skruer (helst rustfrit stål) og stiverne med ankre. Læg kappen på spærene (brug stænger eller kantede brædder). Hvis du vil arbejde med metalplader eller skifer, skal du efterlade 20-40 cm mellem lægterne på lægterne.

Placer taget på spærene og fastgør det derefter. Fastgør tagskægget (i bunden af ​​skråningen) og den tilstødende strimmel på den øverste hældning eller væg. Opret et tagrende system – det kan være en tagrende eller et rør.

Hvis du bygger et visir på en flerlags vægbeklædning, skal du fastgøre strukturen med sko i rustfrit stål på det ydre lag. Så isoleringen i fremtiden ikke bliver våd, skal du sørge for at forsegle leddet af bjælker og stivere.

Gør-det-selv visir over verandaen

Visir over verandaen – fotoideer

Vi diskuterede de nuancer, du skal være opmærksom på, når du vælger et baldakindesign, materialer samt hvordan du bygger det på egen hånd. Dernæst viser vi endnu flere fotos med ideer til dekoration af denne attraktive detalje af husets ydre. Vi ønsker dig inspiration til kreative søgninger, styrke til nye bygningsbedrifter og en behagelig udsigt.!

Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto Visir over verandaen - foto